Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petőfi utca

73 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Felborulunk mint a bogár, talpra állítanak, aztán megy tovább a játék". Félelem és reszketés a kerekesszékek körül. ..
Elindult a tanév, aminek a végére már általános iskolás korú gyerekeket is le fognak csukni. Egyszerű és eredménytelen szigorral fenyeget az új büntető törvénykönyv. ..
Budapesten több ezer önkormányzati lakás áll  üresen, miközben folyamatosan mondanak fel bérleti szerződéseket és rendelnek el kilakoltatásokat. A legelesettebbek A Város Mindenkié csoporttól és a politikai skála túlsó végéről érkező Koppány Csoporttól kapnak…..
A görögkatolikus egyház felhasználásával szabadul meg a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásától az önkormányzat az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekekeknek Alapítvány képviselője szerint. Feltételezik, hogy a cigánytelepen élők beiskolázási segélyért és ingyen…..
Lehet, hogy a pártokat már mindenki megutálta, a választásokra a legtöbben mégis elmennének. És ha már ott vannak, várhatóan még nagyobb arányban szavaznának a kormány ellen, mint ami a legutolsó közvélemény-kutatásokból elsőre látszik. Ezt fordíthatná meg esetleg az…..
Végre romantikus gesztusra szánta el magát, az egyébként inkább kemény figurának megismert Tarlós István, és belebegtette egy rég elfelejtett adónem, a hídpénz lehetőségét. Adófajtákból nem állunk rosszul országos szinten sem, a 2010-es kormányváltás óta 21 új típust…..
„Váratlanul kiderült a feladata” az első sora annak a versnek, amit L. Simon László kulturális államtitkár-jelölt publikált tíz évvel ezelőtt. A fordulatokban gazdag és tanulságoktól se mentes műnek már eddig is legtöbbet idézett részlete az utolsó harmad eleje: "a hazai…..
A kormányzó szociálliberális szövetség (USL) elsöprő győzelmét hozta a hétvégi helyhatósági választás Romániában. Az USL a szavazatok több mint felét söpörhette be, 35 százalékot verve a második helyezett Demokrata-Liberális Pártra. A korábbi pozícióit nagyjából…..
A hét elején jelent meg a Nemzeti alaptantervről (NAT) szóló kormányrendelet, így eldőlt, hogy szeptembertől milyen tantervhez igazodhatnak a pedagógusok. Bár az alaptanterv számos alapvető változást hoz magával, a leghevesebb reakciók mégis egy látszólag marginális ügy, az…..
Kegyeleti urnacsempészéssel bolondított szoborállítási-rombolási hullámon érkezett idén a meterológiai nyár. Szobrot kapott a XX. századi magyar történelem két meghatározó szereplője: a faji alapú diszkriminációt törvényerőre emelő, több százezer magyar legyilkolásához…..
Annyian vannak, mint a magyarok, gyógyszereket és újságírókat csempésznek Szíriába, tárgyalnak a Hilton szállodalánccal, a brazil és a marokkói kormánnyal és lenyomták a brit médiacézárt. Értelmetlen pótcselekvés vagy a XX. század technikájára épülő bázisdemokrata…..
A magyar nemzet karakterének megrajzolására indított projecttel köszönti a második Orbán-kormány két éves évfordulóját a Petőfi utca. Melyik az az önbecsüléssel rendelkező, büszke nép, amelyik legyőzi a válságot mert kétségbeejtő helyzetekből való felemelkedésben a…..
Belpolitikai viták árnyékában dübörög a legsikeresebb magyar vállalat, a Közgép. A cég az Origo számításai szerint a kormányváltás óta közel 300 milliárd forint értékben kapott állami megrendeléseket, legutóbb pedig Némethné fejlesztési miniszter az országgyűlésben…..
Újabb fejlesztéseknek köszönhetően tovább javulhatnak a már eddig is kiváló életkörülmények a Fejér megyei Felcsúton. Az 1800 lakosú község évek óta példaértékű fejlődésen megy keresztül: a mesze földön híres Kastély Óvoda, az önkormányzati hivatal és az orvosi…..
Egy 2010 szeptemberében (két héttel az önkormányzati választások előtt) készült orvosi lelet terjed az interneten arról, hogy a páciens "genetikai vizsgálata során nem találtak roma és zsidó népcsoportra jellemző genetikai génváltozatot". A genetikai vizsgálatot…..
Valószínűleg nem lenne ekkora botrány a földbérletek körül, ha a kormány körüli vállalkozók nem lennének ennyire mohók, és nem akarnának mindent besöpörni – mondja Szabó Rebeka, LMP-s országgyűlési képviselő. Az egyik legaktívabb földügyi politikus…..
Már első nagy érdeklődéssel várt elnöki döntése komoly dilemma elé állíthatja Áder Jánost, akinek nem lesz könnyű a nemzet egységét megjelenítenie Geréb Ágnes kegyelmi kérvényének elbírálásában. A jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélt szülésznő…..
petőfi utca 2012.05.04 12:40:32
@Styxx: Tisztel Styxx,
ez két különböző lépés. A miniszter véleményezi a kérvényt, az elnök pedig a véleményre támaszkodva, de teljesen szabadon dönt. Ha kegyelmet ad, akkor annak a hatályba lépéséhez kell ismét a miniszter aláírása. Utóbbi lépésnél azonban a miniszternek nincsen semmilyen mérlegelési jogköre, az aláírása csupán a végrehajtás adminisztratív eszköze. Kunos Péter esetében ez utóbbit tagadta meg Dávid Ibolya - nyilvánvalóan törvényellenesen. (Pont olyan, mintha a smasszer mondta volna, hogy megkapta a parancsot, de mégse engedi ki).
Az IMF/EU tárgyalások kapcsán Orbán Viktor ma reggel izgalmas időszakot prognosztizált, pedig nehéz elképzelni az elmúlt két évnél viharosabb fordulatokat. Andy Vajna megirigyelhetné a történet csavarjait és Matolcsy György szintű szereplő sem terem minden bokorban.…..
Ordas nagy hoax az autós egészségügyi-dobozok érvényességi idejéről szóló fokozott közúti ellenőrzés. A Petőfi utca profiljától viszonylag idegen közszolgálati hír eredete, hogy mi is adtunk esélyt a pletyka megalapozottságának, és rögtön elkezdtünk kombinálni: a…..
Miközben a Jobbik képviselőjének tiszaeszlározó felszólalása és gyöngyöspatai polgármesterének "polgárháborúzó" beszélgetése kapcsán a Fidesz éppen elhatárolódik a rasszista szólamoktól, a kormány igyekszik feltűnő lépéseket tenni a szélsőjobboldal egyik…..
Regényes történet körvonalazódik a Juhász Oszkár gyöngyöspatai polgármester beszélgetéséről készített „polgárháborús” hangfelvétel eredetéről. A Jobbik titkosszolgálati akciót feltételez, amit az illetékes államtitkár tagad. A felvétel állítólag Juhász…..