Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LAPE

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ezresből kijön és több balesetet megelőzhetünk vele. Megmutatjuk, hogy készül! ..
LAPE 2013.12.09 01:38:48
@Helyszíni zsemle: Hmm... kíváncsivá tettél. Szumma 200 wattos teljesítmény értékből hogy is lesz 1000 watt "impulzus"? Vagy ez már valami új energiatermelős cucc lesz? :D
Blogunkon majd bővebben is bemutatjuk Witkin munkásságát, mai bejegyzésünk PORTFÓLIÓ rovatában pedig egy kis bepillantást nyerhettek nem mindennapi életművébe. "Joel-Peter Witkinről egyszer azt írták, hogy művészete egy rész Hieronymus Bosch, egy rész A texasi láncfűrészes mészárlás. Életének…..
Az kérem úgy volt, hogy egy szép napon felhívtak, hogy esetleg nem akarnék-e részt venni egy fizikai jelenségekkel foglalkozó műsorban. Én és a fizika? Nem mondom, annak idején a kémia- és matematika után a harmadik helyet foglalta el a legellógottabb óráim és előadásaim…..
Egyelőre  nem foglalkozunk tehetségkutatással, Halász Szabó Hajnal felvételein azonban megakadt a szemünk, főleg, mivel a nevére "guglizás"  semmilyen eredményt nem hozott (vagy csak mi nem "guglizunk" túl eredményesen).  Következő lépésként úgy döntöttünk,…..
LAPE 2013.09.22 23:35:40
@álfirkász: Ahhoz képest, hogy mennyire "fotozz-on nevelkedett, önjelölt fotósművész" és "lepkefing kategória" vagyok, úgy pörögsz a témán, mint a búgócsiga.
A képekről elmondtam; nekem nem tetszenek, de elfogadom.
Erre nyomod tovább az ostobácska személyeskedő kommenteket. Gratulálok.
LAPE 2013.09.23 14:27:36
@álfirkász: Te beszélsz fikázásról? Olvastad már amiket leírsz? Na az a fikázás. Élből prdesztinálsz, majd személyeskedsz.
Lehülyézel, meg korcsnak nevezel, holott nem is tudod ki vagyok.
Lehet, hogy te amúgy szakmailag a csúcson lévő fotós vagy, meg az is lehet, hogy rendes ember, akinek szar napja van, de ez azért túlzás.
 Tisztelt Jogászok! Örülök,hogy Önökre találtam, mert egy elég furcsa szituáió részese lettem, és szeretném kikérni az Önök véleményét. Egyik portálon egy már lejárt álláshírdetésre jelentkeztem, (jelentkezési határiő febr. vége volt) kérdezvén őket,ha…..
„Pofátlanul kényelmes helyzet, hogy minden készen jött, mindig csak felkéréseket kaptam” – emlékszik vissza Presser Gábor, ellenben zenekarvezetői munkásságával a legkevésbé sem elégedett, a Popfesztivál rockellenességével kapcsolatos vélekedést pedig hibás értelmezésnek…..
LAPE 2013.02.15 17:27:04
@Grabb:
"Az eszmefuttatásod alapján pedig a pilóták sem érdemelnek fizetést, hisz más milyen sokat fizet azért, hogy repülhessen.”

"A fotóriporter nem ingyen dolgozik, a közölt képeiért fizetést/honort kap attól a médiától, amelyik delegálta őt oda. Az összehasonlítás tehát téves."

Mi téves? A pilóta sem ingyen dolgozik, meg a fotóriporter sem, mégis vannak akik irigylésre méltónak tartják a munkájukat. Nem tudom, mit nem lehetett ezen megérteni?

"És amikor pl. egy sajtótájékoztatón vagy a honlapján egy zenekar hozzáférhetővé tesz a sajtó számára önmagáról vagy valamelyik rendezvényéről készült, szabadon fölhasználható fölvételeket, amiknek közléséért természetesen nem kér jogdíjat, akkor nem merülnek föl szerzői jogi aggályok, azt minden sajtóorgánum el tudja fogadni, etikai szónoklatok nélkül, ugyebár. Hiszen nyilvánvaló, hogy az adott fotók készítőjével ez volt a megállapodás: kifizették neki a fotókat, és az a továbbiakban szabadon fölhasználható azok számára, akiknek a zenekar azt átadja."

De el vagy tévedve az erdőben ember...
Naná, hogy nincs gond, a fotó szerzői vagyoni jogi átruházással kerül akkor a zenekar birtokába, aki annak adja tovább és oly módon, ahogy akarja. De a sajtófotós nem a zenekarnak fotóz, hanem a munkaadójának, az adott szerkesztőségnek.

"Minden megállapodás kérdése. Az LGT most egy ilyen megállapodást ajánlott a fotósoknak. Akinek nem tetszik, nem írja alá. Ennyi."

Ja. Aztán ha meg reggel munkába menet a villamosra csak úgy enged fel téged a kaller, hogy pluszban kell fizetni egy ötezrest, akkor meg csak néznél, mint a luki nyúl. A BKK épp így döntött, mától ez a megállapodás.

Nem, barátom, ez nem megállapodás, hanem diktátum.

"Az etikátlanság emlegetése teljesen abszurd."
A fentiek fényében ezt gondold át még egyszer.
Autójával árokba csúszott naiv ügyfél ijedtében magára hívta a mentőket, aztán meglepődött, hogy a velük érkező rendőrök addig nem hagyják békén, amíg alá nem írja a jegyzőkönyvet. Erre a kórházban került végül sor, amikor a vizsgálatok közben és után a folyamatos…..
LAPE 2013.01.29 10:10:23
@nincs_itt: Láttál már rendes baleseti helyszínelést? Halálos balesetnél például nem is opció a műszaki szakértői vizsgálat, hanem kötelező elem. Amúgy pedig volt rá jogorvoslati lehetőség, hogy ignorálják a rendőri vélemény a műszaki állapotról.
LAPE 2013.01.29 11:47:37
@平八: Köszönöm, hogy fényes elméd ragyogása betöltötte tudatlanságom sötét egét. Csak aztán nehogy fényt kapjon a fejem a nagy világosságodtól. Úgy látom ma a megmondás világnapja van, csatlakozom a bulihoz, már csak azért is, mert nem látja kend a fától az erdőt.
Átment az ökör állat a szembesávon keresztül a bal oldali árokba, egy kanyar előtt. Saját elmondása szerint még ki is választotta az irányt. Ha ezt egy kéttonás terepjáróval teszi és te jössz vele szemben éppen ki a kanyarból, egy régebbi gyenge autóval, non plus ultra a családod is bent ül, akkor is védenéd, hogy jajj szegénykém??? Nem hiszem, mert nagy valószínűséggel halott vagy. Vagy a kanyarból épp egy 40 tonnás kamion érkezik, akkor a posztoló halott. A rendőr pedig nem mérlegel, hanem elindítja a szabálysértési eljárást. Mert el KELL indítania. A hülyeség mértékének megfelelően pedig igenis basszák meg a sofőrt! Leszarom, hogy összetörte magát, meg az autóját, simán ki is nyírhatott volna még mást is!!!
Fölfogtad tudorka?
LAPE 2013.01.29 12:28:36
@平八: Tök igazad van.

(Úgy látom a napi gyógyszeradagot csak ebéd után adják az ápolók...)
Akinek van pénze benzinre, az már simán adhat egy kis aprót, nem? Hát nem. Az autók között semmi keresnivalójuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
LAPE 2013.01.02 23:11:45
Nehéz dió ez, én is sokat gondolkodtam rajta. Elvonatkoztatva az elszegényedés növekvő mértékétől, továbbá anélkül, hogy a társadalom perifériájára szorult emberek önnön szerepét elemezgetném (nem vagyok szociológus, így nem is tenném)a saját sorsukban, tehát nem a miérteket feszegetve csak azt az egy tényt tekintve, hogy a közúton, haladó sávok közt kéregetnek emberek, na az valóban életveszélyes szituáció. A gépjármű közlekedés (elvileg) ésszerű szabályokra alapozott veszélyes üzem. Ezzel szinte minden nap szembesülök is a fényképezőgép mögött, egy-egy baleseti helyszínnél. Felgyorsult a világ, az életünk, ma már a budin is elérnek online, folyamatosan pörgünk, meg van is elég hülye az utakon, autók közt szédelgő emberekre végképp nincs szükség. Pont. Egyetértek a posztban leírt gondolatmenettel, hogy ennek autósként is gátat kell vetni, ha ennek az a módja, hogy autóból nem adok "alamizsnát" a kéregetőknek, akkor úgy, bár ez szerintem ma már kevés. Bevallom eleinte én is elcsábultam a kreatívabb "jópofa" koldusoknak és adtam. Ma már nem teszem és ki vagyok akadva, amikor például zsonglőrök próbálnak egy piros lámpánál szert tenni némi pénzre... Legközelebb jön egy hotdog árus? Rosszabb a helyzet, mert a piros lámpa ipar (nem, nem az) már nem csak a kéregetőkre korlátozódik, magára húzta a virágárusokat, szórólapozókat mazsoretteket, stb. Szigorúbb rendőri fellépésre lenne itt is szükség. Az, hogy ki mit tesz és mi módon segít elesett embertársain, az más téma. Aki teheti segítsen! De ne így...
Időnként előkerül a téma, hogy mennyire vezetnek szabályosan és biztonságosan azok, akik megkülönböztető jelzést is használhatnak, ha az egyébként nincsen bekapcsolva. Ilyenkor ugyanolyan résztvevők a forgalomban, mint bárki más, mégis én legtöbbször igyekszem őket…..
Döbbenetes térélmény Nico Vink kerékpáros szabadtéri downhillezése, abban a formában, ahogy egy norvég cég megörökítette videón. A felvétel különlegessége, hogy a kábelkamera 500 méteren keresztül kíséri a biciklist a pálya mentén, leginkább magasan felette. A filmet…..
Karambolozott az államfő... nyomják a szalagcímek, de nem ő vezetett. Csak az Audija karambolozott. Benne van a pakliban, aki vezet az hibázhat. Mindennapos dolog. Az már nem annyira, hogy a TEK-es Audikban ki van kötve a kilométeróra. A videót sajnos majdnem végig kell szenvednetek…..
LAPE 2012.06.29 07:41:25
@gorillka:
Ha a tűzoltó ok, akkor máris könnyebb megmagyaráznom. Rengeteg esetben kérik a tűzoltók egy káreset helyszínén az Elmű és/vagy a gázművek segítségét (áramtalanítani, gázt azonnal elzárni, stb.). Nem a fagyasztó olvad ki, de te szívesen állnál bokáig vízben lógó elektromos vezetékek közt? :)
Legjobb töprengés és kételkedés nélkül szabad utat adni a kéklámpásnak akármi is van ráírva a járműre.
Kis hazánkban azért még mindig konszolidált a helyzet ezen a téren, de nézd meg mi megy pl. Moszkvában...
Indul az utazási szezon (vagy talán már el is kezdődött?) - aki utazik, az ma már fényképez is. Van aki csak telefonnal, van aki kis kompakt géppel, és van aki hatalmas táskányi felszerelést hordoz magával. Az utazás dokumentálása azonban nem feltétlenül a felszerelés…..
LAPE 2012.05.22 04:15:54
@Macskond: Mióta nem lehet fotózni a Királyok völgyében?
LAPE 2012.05.22 13:57:08
@desmentir: Szomorúan hallom. Én még 2001-ben körbefotóztam az egészet, igaz nem kifejezetten turistáskodni voltam.
Akkoriban a Szuezi csatorna környékén és a Sínai félsziget katonai részén okozott főleg gondot a fotózás...:)
Igaz, láttam olyat is, hogy az Egyiptom Múzeumban kitépték az őrök a filmet a renitens gépéből.
Arab területen nem feltétlenül érdemes kekeckedni egy turista kép miatt. Nem ér annyit.
Állat, hogy itt forog a Die Hard 5, vagy mennyi, végre valamiképpen felkerülhetünk a nemzetközi filmipar térképére. Vagy a nemzetközi filmművészet térképére. Mert mostanában másképpen úgysem jön össze. Itt forgat Willis apuka. Ápolatlan arc, filmjei harmadik percében talpig…..
  Nem vagyok feltétlen híve a HDR-nek, de vannak témák, amelyeknek kifejezetten jól áll. Ilyen például a mostoha sorsú Óbudai Gázgyár, amelyből valóságos steampunk palotát varázsolt Nagy Dániel. Pár képet ízelítőül elküldött az Urbanistának, a többit a honlapján…..
Cool List 2011 5. Perlaki Márton 2011.12.09 15:00:00
Ennél coolabb comebacket sose láttunk még! Perlaki Márton már az ős-coollistákon is ott volt, aztán átmenetileg a háttérbe vonult, de egyáltalán nem akasztotta szögre coolobjektívjét. Csendben, szorgalommal dolgozott, aztán 2011-ben egyszercsak arra eszméltünk, kicsi neki a hazai…..