Regisztráció Blogot indítok
Adatok
loup

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most következik az, aminek nincs igazán értelme. De annyi értelmetlen dolgot tettem tavaly, hogy egy szerkesztőségi lista összeállítása már igazán nem oszt, nem szoroz. Egy szó, mint száz, ha sorrendmániás vagy, tessék. Ha nincs túl sok időd, de nagyjából azért szeretnéd…..
Kiadó:InsideOut MusicHonlapok:www.haken.frfacebook.com/HakenOfficialTény, hogy mára a progresszív metál műfaj egy kicsit megcsontosodott. Sokat lehetne azon vitatkozni, hogy érdemes/értelmes-e egy több évtizedes múlttal rendelkező, manapság nem sok újat fölmutatni képes műfajt…..
Ezt is megértük: a jelenlegi Fidesz és a KDNP lépten-nyomon felbukkanó úri nosztalgiájáról már írtunk mi is, de azt mi se gondoltuk volna, hogy 2011-ben valakinek a Parlamentben jut eszébe siratni a nemességet. Dr. Varga István képviselő úrnak eszébe jutott: a hétfői, az…..
loup 2011.12.09 12:14:50
@VT22: Köszi, hogy javítottad @Artie-t
De azért tegyük még jobban rendbe :)
A dr. tényleg a jogászok, orvosok, fogorvosok és a gyógyszerészek használhatják a diploma után, de nem ezt hívják kisdoktorinak ez az un. "foglalkozásdoktori". Úgy kell hivatalosan használni, hogy jogászok esetén: dr. jur. Farkas Viktor.
A Dr. az a PhD. fokozattal rendelkezők használhatják, ez egy tudományos fokozat, kutatómunkával, 3-4 évvel a háta mögött, diploma után, ezt az egyetemek Doktori Iskolái adják. De nem ez a nagydoktori. Ennek a "becézése" a kisdoktori. Használata: Dr. Farkas Viktor vagy Farkas Viktor PhD. vagy ezek kombinációja.
A nagydoktori az a DSc. titulus, ezt nálunk az Akadémia (MTA) adja a PhD.-val már rendelkező és tovább kutató embereknek :) ez általában 40 és 60 éves kor között szokott megtörténni a tudányterülettől függően. Hasonló eljárással lehet pályázni mint a PhD-t. Ezt egyébként honorálja is az Akadémia, azt hiszem jelenleg 90000 Ft bruttóval havonta. Használata Dr. Farkas Viktor DSc. Ők a professzorok. :)
Bocs az offtopic-ért :) Azt persze nem tudom, hogy jön ez a bloghoz. :)))
loup 2011.12.09 13:01:50
@Vaccpaör Dóri: Igazad van a személyiben nincs PhD, csak DR. (és ezzel fel is oldották a dilemmát :) ) De a hivatalos iraton kívül is van egyéb felhasználása a neveknek ahol viszont lehet találkozni ezekkel a röviditésekkel.