Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Error Flynn

0 bejegyzést írt és 231 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Le sem zárult az olimpiai aláírásgyűjtés, az ellenzék egy része máris leleplezte, hogy a Momentum fiataljai igazából "álmessiások", sőt, az Orbán-rezsim ügynökei. Világos: az a gyanús, ami nem gyanús. Az ügynökvádat pont azután kapták meg, hogy egyik vezetőjük elmondta: teljeskörűen megnyitnák az…..
Error Flynn 2017.04.22 21:09:45
@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
"Ha nem fogtok össze senkivel, ahogy eddig mondtátok, de egyébként jól állna az ellenzék 2018-ban, viszont pont ezen bukna el a kormányváltás, akkor is ragaszkodtok ehhez a különutas politikához?"
"Orosz Anna: Igen, mi a saját utunkat járjuk."

Ennyit arról, hogy ki akar beülni Orbán parlamentjébe, meg hogy a fiatalok elsöpörik a fideszes pestist...
Ehhez a hirdetéshez nincs mit hozzátenni, hacsak egy figyelmeztetést nem. Csak óvatosan olvasd el, mert ha a végére érsz, hirtelen azt veszed majd észre, hogy a kezed már öntudatlanul tárcsázza is a megadott számot. Aki ennél jobbat tud, annak zálogot adok!     ..
Hitchcock már akkor high-concept mentén dolgozott, amikor ez a kifejezés még nem is létezett. A tömegfilm valaha élt legnagyobb óriása egyszerre tudott személyes, politikus és népszerű maradni, és még egy igen magas minőségi szintet is meg tudott ugrani. Az 1944-es Mentőcsónak…..
Az elmúlt hetekben jó pár sajtómegjelenés volt arról, hogy a meleg férfiakat kizárják Magyarországon a véradásból. Intézményesült homofóbiáról van szó vagy az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a nemzetközileg is jól bevált gyakorlat alapján szűri ki a “rizikós” véradókat?..
Error Flynn 2014.07.18 16:58:36
@Szentkereszti Istóczy Győző:
Ha a gyűlölködő szélsőjobbos idiótákat mind ki lehetne cserélni melegekre, sokkal jobb lenne a világ :)
Error Flynn 2014.07.18 17:05:42
@Szentkereszti Istóczy Győző: Afrikában a keresztény egyház tanításainak nyomán nem használnak óvszert, ezért dönt rekordokat a HÍV fertőzöttek száma (és nem pedig a liberálisok miatt). Az egyház kiszagolja azokat a vidékeket, ahol magas az alul-iskolázottak száma, azaz ott próbál teret nyerni magának, ahol még tud...
Nem volt még elég a rombolásból, ami a civilizáció hátramozdítását eredményezte évszázadok óta.
Error Flynn 2014.07.18 17:10:35
@Szentkereszti Istóczy Győző: Szerintem inkább a szélsőjobb és a nacionalizmus kitiltásáról kellene népszavazni. Rájuk nem kíváncsi egy épeszű ember sem. A melegek még nem döntötték romba a fél világot, míg a nácik már megtették egyszer...
Y-GEN Azért vannak a jó barátok 2014.06.05 15:28:57
Mint azt mindenki tudja, az áprilisi választásokra egy kényszerű összefogás jött létre az ellenzéki pártok, nevezetesen az MSZP, az Együtt, a PM, a DK, és a Liberálisok között. Hogy kik azok a Liberálisok? Ha olvasó nem tudja a választ, nem benne van hiba, hiszen ezt gyakorlatilag…..
ProgBlog Föderatív EU-t akarunk! 2014.05.24 16:25:23
„Adj magyarságot a magyarnak, hogy mi ne legyünk német gyarmat.” József Attila: Hazám – 1937. május   Magyarországon a nemzeti önállóság afféle „szent tehén”: az egész magyar közgondolkodás egyik soha kétségbe nem vont axiómája ez. Évszázadaink mentek rá arra,…..
Önbevallású liberálisként mindig is komoly identitás-zavarban szenvedtem: egyrészt tinédzser korom közepén történő politikai ébredésem óta egyértelmű volt számomra, hogy a politikában és a gazdaságban a (konzervatív-)liberális értékek állnak hozzám legközelebb.…..
Error Flynn 2014.04.17 12:39:35
@Lord_Valdez: Csak azt gondoltam, már ez elavulttá vált liberális körökben.
Error Flynn 2014.05.08 04:17:49
@Kuviklacz:

Ez az okfejtés nem értem, hová vezet, de biztos nem oda, ahová én indultam.
Én a feltétel nélküli alapjövedelem (újabban Euróosztaléknak is nevezik) mellett érveltem, és rámutattam, hogy a munka termelőértéke relatív. Attól, hogy valaki munkabért kap, még nem biztos, hogy a munkájával hozzájárul a társadalom fejlődéséhez (rosszabb esetben épp ellenkezőleg). Fentebb példákkal is kifejtettem, hogy mire gondolok, ha visszaolvasol, látni fogod, hogy sem a rendőrséget, sem a szállítmányozást, oktatást, színházat, stb nem sorolom az "értéktelen" tevékenységek közé.
Valaki fentebb az értékteremtéshez kötötte a jövedelmet, pedig az, hogy valamire van kereslet, még nem jelenti egyúttal azt is, hogy annak értéke is van.
Az öncélú (csak azért létezik, hogy valaki munkabért kapjon utána) munkák esetében sem kell messzire menni hogy találhassunk ilyeneket, elég csak a túlburjánzó bürokráciára gondolni. A minap olvastam valahol, hogy állítólag a 49eFt-os közmunkabér kifizetése 112eFt-ba kerül...
Egyébként abszolút nem csak a szocializmusban jellemző az, hogy állami és/vagy társadalmi szervezetek szabályozzák a gazdaság, ill a kultúra szegmenseit bizonyos formában. A televízióban/rádióban mai is szabályozva van pl: a kultúra és a kommersz aránya, a mozikban a magyar filmek vetítési aránya, stb. Hogy az irányított, a gazdaság egyes szegmenseit élénkítő, ill. előnyben részesítő pályázatokról és az azokkal járó kötelezettségvállalásokról ne is beszéljünk.

Viszont ha politikai marketingesről van szó, az már eleve azt feltételezi, hogy valahol félresiklott a demokrácia, mert az ideológia termékké vált (az állampolgár pedig fogyasztóvá), pontosan olyanná, mint a mosópor vagy a chips. Ebből az következik, hogy a pártok célja a piac és haszonszerzés (akiknek meg nem, azoknak is muszáj "felzárkózni" valahogy az eszközeiket illetően). Azt láthatjuk, hogy a politikai marketing céljai sajnos messze nem merülnek ki a "közvetlen népgyűlés" helyettesítésében. Sajnos az ember elég hamar felismerte hogy a demokrácia is lehet üzlet, és rögvest elkezdte kizsákmányolni, kiüresíteni azt.
BRÉKING! Nagy örömmel jelentjük be minden drága olvasónknak, hogy a Geekz költözik. 7 év kemény és páratlanul nagyszerű munka után sikerült végre eladnunk a lelkünket, így holnaptól kezdve már a 444.hu alatt, a geekz.444.hu oldalon fogjátok elérni az írásainkat. Te, aki most…..
Error Flynn 2014.05.03 04:31:04
@xxylon: Kösz, regisztráltam, eddig ok, de hogyan tovább? Utálom a fölöslegesen túlbonyolított dolgokat :-/ (meg az adblock-ot sem nagyon tervezem ki-meg be-kapcsolgatni)
Error Flynn 2014.05.03 04:43:46
@Error Flynn: Sikerült közben iexplorer-ből megoldani (szemetelőnek használom...), a firefox (adblock-kal) meg sem jeleníti a kommenteket, nem csoda, hogy nem találtam. Érdekes, a blog.hu-n soha sem volt ilyen gond...
Error Flynn 2014.05.03 22:23:52
@Elmeboy: Én az ilyen "reset to deafult" dolgokkal inkább vigyázok (van jópár személyre szabás a firefoxomban), majd olvaslak titeket explorerből ;-)
Geekblog Cheap Thrills 2014.03.12 12:00:09
„Egymillió forintért megdugnád anyádat?” – kérdezte tőlem valami vadbarom a tízes éveim derekán, gondolván, hogy ez jó vicc. Fogalmam sincs, milyen válaszra számított (aligha arra, hogy „nem, de a tiédet igen”, legalábbis ha jól olvastam az arcáról), talán ő se tudta,…..
Rendszeresen felmerül a probléma, miszerint a producerek szemlátomást többet foglalkoznak az úgynevezett filmkritikusok reakcióival, mint magával a kritika tárgyát képező mozival. Ennek örömére szíveskednék lefirkálni néhány mondatot a magyar filmszakmáról, a szakma…..
Error Flynn 2014.04.15 21:14:59
@Varjú: Nekem az egyik kedvenc (urban) fantasy filmem a 2009-es Ink. Az $250 volt. Gyakorlatilag szemétből építettek várat, de azt szívvel-lélekkel. A látványt elnézve nem hiszem, hogy a rendező kötött volna bárhol is kompromisszumot. Én csak ajánlani tudom mindenkinek.
Geekblog Snowpiercer 2014.03.22 12:50:22
Jó tudni, hogy ez a lenyűgöző civilizáció, amit több ezer év alatt felépítettünk magunknak, még egy globális katasztrófát is túlél majd. Lehet, hogy az egész Föld lakhatatlanná válik, lehet, hogy alig néhány száz túlélő marad, lehet, hogy maga az emberiség, mint faj…..
Error Flynn 2014.04.02 23:42:25
Én általában azon a véleményen vagyok, hogy kissé szigorúak a kritikák a blogon, de most ezt speciel inkább túlértékeltnek gondolom. Valamiért az az érzésem, ha a filmet otthon forgatja le a rendező, akkor sokkal viccesebb, erőszakosabb, és nem utolsó sorban mélyebb, tartalmasabb lett volna...
A bő két órás játékidő ellenére szinte semmi sem tudta kifutni magát, minden feldobott ötlet inkább csak hiányérzetet hagyott maga után. A puskaport az utolsó fél órára tartogatták, és ez valóban meg is látszott rajta, ott indult be igazán. A társadalom működik, fenntartható, de nem jó... Kissé Logan's run feeling.

Ami tetszett: nem kímélték a szereplőket, mindenki akkor halt meg, amikor itt volt az ideje. A szaunás jelenet sem volt rossz, ill. a slasher filmekből idetévedt baltás gyilkosok is jó húzás volt (bár nem tudom, minek az éjjellátó, ha egyszer úgy sem látnak, mert elfelejtették kivágni a szemüknél a maszkot :) A végén, az utolsó kapu előtti vallomás további réteget ad az eddig megismert alapfelálláshoz, természetesen lefelé, a mélybe, a sötétségbe vezetőt. De ez enyhén szólva is jobban működött a Memories of Murder-ben. Szerintem a mondanivalója, a film végi társadalomkritika sem mélyebb, mint pl: a Cloud Atlas-é, amit viszont közutálatnak örvend (itt is, meg még sok helyen), pedig sokkal "katartikusabb" film (igaz, hosszabb is egy órácskával).

Ha valakit érdekel, ajánlom az Enslaved Odyssey to the west című PS3/XBOX360/PC játékot is, ami a Nyugati utazás poszt-apokaliptikus világba ültetett adaptációja, és szintén egy disztópia is egyben. A felszabadítónak ott is egy minden addigi cselekedetét újraértelmező leleplezéssel kell szembesülnie a végén, ami a győzelem megnyugvása helyett a lelkiismeret furdalás súlyát helyezi a vállára.
A zseniális Andy Serkis-nek is elég sok köze hozzá, két szerepet is játszik benne, a főhőst és a zsarnokot (ez utóbbit valódi színészként, nem motion capture-rel). Ez a kettősség gyanítom, nem véletlen.
Geekblog Berberian Sound Studio 2014.03.10 10:29:01
Érzékeink közül általában látásunknak tulajdonítjuk a legnagyobb jelentőséget, a vizuális ingerek hiánytalan fogadását tartjuk legelemibb szükségletünknek. Szemünkkel kerülünk igazán közvetlen kapcsolatba a valósággal ("hiszem, ha látom"), a látvány gyakorolja elménkre a…..
Geekblog A vesszőből font ember 2014.03.05 08:00:00
A horror maga az ismeretlen. Mindig az a legfélelmetesebb, ami kívül kerül az értelmezhetőség tartományain, hatalma önnön felfoghatatlanságából táplálkozik. A rémség erejét a sokk jelenti, ami eluralja elménket, ami ellen tehetetlenek vagyunk. Egyetlen módja, hogy…..
Error Flynn 2014.03.06 04:16:58
@Zsoca87: OK, megfogadom a tanácsot :)
Error Flynn 2014.03.09 17:49:13
@Agent Ricsko: a világ legrosszabb filmjének meghatározása Guinness rekordok könyvébe illő feladat lenne, de biztos, hogy nem ez az a film. Ami nekem rémlik belőle, az egy nyomasztó atmoszférájú, szórakoztató horror, talán valamivel hangulatosabb is volt, mint az átlag közepes Hollywoodi horror. Én akkor még nem láttam az eredetit, így sem elvárásom, sem viszonyítási alapom nem volt. Ha megnézem, akkor biztosan másképp tekintek majd a remake-re, mint ahogy az nemrég történt a The day when the earth stood still esetében is. Bár bennem szinte minden esetben a pozitívumok maradnak meg egy film esetében, és képes vagyok azt csupán egyes részletei miatt is szeretni.
Error Flynn 2014.03.11 04:13:41
@Borbíró Andris: Akkor én szerencsésen fogtam ki néhány filmet, hogy a remake-eket láttam először, és utána az eredetit :) Pl: a fent említett The day the earth stood still eredeti verziójának a filmélményét semmivel sem csökkentette az, hogy hamarabb láttam a remeket (a hangsúlyok egész máshová helyeződnek a két film esetében). Ilyen esetekkel kell szembesülniük talán az adaptációk készítőinek is: milyen új élményt adhat az adaptáció (azon kívül, hogy másik médiumba helyezi át a forrásművet) az eredeti regényt, játékot, akármit ismerő közönségnek? Én személy szerint ez esetben tolerálom, sőt, örülök neki, ha mondjuk megpiszkálják a sztorit, felcserélik a karaktereket, stb. Az első esetre jó példa a 2011-es Whisperer in darkness, az utóbbira a mostani Evil dead, vagy a Night of the living dead (1990) újrázásai. De a legjobb talán az, amikor szinte már műfajilag is különbözik a remake az eredetitől, mint pl: az 1958-as, és az 1986-as The fly (Cronnenberg csak a lényegi motívumokat tartotta meg, az eredeti, Lovecraft-műveire emlékeztető narratíváját teljes egészében a sutba dobta).
Geekblog Iszonyat 2014.02.18 13:40:19
A kezdőkép szuggesztív rettenete kíméletlenül torkon ragad: egy tágra nyílt szem mered ránk fagyott érzéketlenséggel, kiürülve, tompán, mintha minden mindegy lenne már. Ez a szem a kapu, melyen keresztül mostantól befogadjuk a világot. Átjáró, ami a kárhozatba vezet. Mélyén…..
Az Expedíció az egyik legfélelmetesebb könyv, amit az utóbbi években olvastam. Pedig nem elsősorban horror, és főleg nem a mai zsánerirodalom tipikus, trendi eszközeivel próbálja meg rémisztgetni az olvasót. Jeff VanderMeer Déli Végek trilógiájának első részében a sokadig…..
Error Flynn 2014.03.05 04:37:05
@Beyonder: :-D :-D :-D
Geekblog A felfedező 2014.02.24 11:09:43
Ennek a könyvnek hat szereplője van, és mind a hat jól meg is hal, beleértve magát a narrátort is. Upsz. Bocs a spoilerért. :((( Valójában persze nem lőttem le semmi poént, James Smythe ugyanis ezzel a mondattal indítja regényét: „Amikor felfogtam, hogy sohasem fogok hazajutni…..
Error Flynn 2014.02.26 21:19:03
@Kagain: Triangle nekem is kedvenc (+ a Groundhog day is)

@theus: Én talán Lost rajongónak tekinthetem magam, de pontosan annak szerettem a sorozatot, ami: Tisztában vagyok vele, hogy a történet íve nem tartott sehová (ill. nincs), ám részleteiben irtó kreatív és szórakoztató volt. De végül is egy sorozatról beszélünk, amit a néző kis adagokban kap meg. Én inkább azokra nézek sandán, akik végigülték az összes évadot, majd a kiábrándító befejezés láttán "mi volt ez a szar?" felkiáltással elkezdik ekézni az egészet, elfelejtve azt, hogy közben jól szórakoztak...
Geekblog Milano Calibro 9 2014.02.19 12:00:00
Fernando Di Leo poliziesco trilógiájának első része úgy indul, mint egy rakéta. Alvilági tranzakció zajlik, drog és 300 000 dollár cserél gazdát a nyílt utcán, több küldöncön keresztül. Mire a folyamatot felügyelő két rosszarcú, szeme-sem-áll-jól,…..
A cseh rendőrség nem viccel és megmutatja, hol a náci helye. Arccal a föld felé, vinnyogva. Lecke a magyar hatóságoknak. + Frissítve! Alaposan leosztotta a cseh rendőrség Prágában a CSKA Moszkva huligánjait, akik a Viktoria Pilzen elleni vereség és kiesés után nem bírtak…..
Error Flynn 2014.02.02 22:48:01
@roki: Valóban nem kell szeretni senkit, a zsidókat sem, erre egyetlen törbény sem kötelez, viszont nyilvánosan gyűlölni egyenesen tilos.
Error Flynn 2014.02.02 22:48:15
@robogó:
A nácizmus és a kommunizmus közötti különbségeket azért érdemes megjegyezni: a kommunizmus abban látta a szebb jövőt, hogy a nép kizsákmányolásának véget vet, míg a nácik már az elején is a külső bűnbak megsemmisítésével szerették volna a "szebb jövőt" elhozni.
Persze a végén mindkettő embertelenségben és terrorban csúcsosodott ki, mert hogy-hogy nem, mindkét esetben egy-egy személyi kultuszt építő diktátor kezébe került a hatalom. Persze soha sem egy diktátor egymaga tartja elnyomás alatt a népét, mindig a nép nagy hányadának hathatós támogatásával teszi ezt...
Geekblog Pontypool 2014.01.27 08:00:00
Talán nem szabadna megírnom ezt a cikket. Bár a gépelt szöveg elviekben biztonságos, a valóságot sosem lehet tudni. Fennáll a lehetősége, hogy fertőzött szavakat használok. Igyekszem nem hangosan gondolkodni. Mikor olvassátok, ti is csak magatokban tegyétek. Biztos, ami biztos. Ha…..
Geekblog Vérturisták 2014.01.23 08:00:00
Időnként mindannyiunkkal történnek felháborító dolgok. Valami olyasmi, amire nem értjük, mivel szolgáltunk rá. A buszon megtapossák vadiúj bőrcipőnket, a pénztárnál tonnányi apróval adnak vissza, rugdossák a székünket mozizás közben, a kiszemelt csajt az orrunk előtt…..
Error Flynn 2014.01.27 20:14:29
@kukilopezromero: A magyar vs. angol cím vitához: igen, magyarok vagyunk, de nem feltétlenül gagyi magyarok...Én volt, hogy azért nem vettem meg egy egyébként általam kedvelt filmet DVD-n, mert olyan irritálóan szar magyar címmel a borítón nem fog felkerülni film a polcomra, az tuti. Így járt a kiadó...
Geekblog The Devil Rides Out 2014.01.22 08:00:00
Mit tehet az egyszeri brit arisztokrata, ha elég pár röpke hónapra magára hagynia fogadott fiát, és az rögtön nyugtalanító ábrákkal rója teli obszervatóriumát, stikában szemmel láthatólag áldozatnak szánt tyúkokat tart, gyanús vendégeket fogad, szám szerint tizenkettőt,…..
Ezen a héten a hazai sajtó sekély állóvizét felkavarta a feltétel nélküli állampolgári alapjövedelem körül kibontakozó vita dagadó árhulláma. Megjósolható, hogy az élénk érdeklődés maximum egy hétig fog tartani. Ez igen sajnálatos, hiszen a szegénység enyhítése a hazai…..
Error Flynn 2014.01.18 11:06:47
@SlyZero: Szerintem egyértelmű, az a véleményem, hogy Bokros Lajosnak nem abba kellett volna munkaórákat ölnie, hogy azt bizonygassa, hogy miért nem lehet megcsinálni. Inkább arra kellett volna energiát fordítani, hogy a megvalósításhoz szükséges feltételeket keresse.
De a negatív munka is munka, nyilván vannak akik szerint értékesebb, mint a semmittevés...
Error Flynn 2014.01.18 11:16:34
@SlyZero: Én nem ismerek személyesen ilyen embereket, de tudom, hogy vannak ilyenek. Viszont nem értem, hogy ezzel hová akarsz kilyukadni? Talán vegyük el a segélyeket is? Vagy küldjük őket kényszermunkára? Vonjuk meg a segélyt, és várjuk meg, hogy elkezd e dolgozni, éhen hal e, vagy esetleg megélhetési bűnöző lesz belőle?
Én nem gondolom, hogy az motivál bárkit is, ha megfosztjuk a legelemibb létfenntartásához szükséges bevételétől, és majd akkor fog egyről a kettőre haladni, ha lenullázták. Ez egyébként is csak egy relatíve egyedinek mondható eset, azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy majd az egész ország, vagy egész Európa a létminimumot jelentő alapjövedelemre rendezi be az életét?
Error Flynn 2014.01.18 11:42:54
@SlyZero: Az emberek jó része minimálbérből él, ami még a meghatározott létminimum szintjét sem éri el. Nem hiszem, hogy ez mosolyra adna okot, és a nagy részük egyáltalán nem olyan pótolhatatlan, jó munkaerő, mint amiről beszélsz.
Meg kellene érteni, hogy az alapjövedelem nem azok miatt jött létre, akik már most is jól élnek, hanem azok miatt, akik a jelenlegi rendszerben nem képesek emberhez méltó életszínvonalat teremteni maguknak.
A dolgozók nagy része ugyanolyan függőségi viszonyban van a munkaadójával (vagy az állammal), mint a gyermek a szülőkkel. Az alkalmazott nem önálló, alkalmazzák és alkalmazkodni kénytelen, ugyanúgy mint a gyerek a családban, iskolában, stb. Ha nem nyújt számára valaki munkalehetőséget, akkor nem képes ellátni saját magát. Mindenképpen mások segítségére szorul, legyen az egy vállalat, vagy éppen az állam. Ám ha az embernek már nem kell aggódnia a mindennapi létszükségletei miatt, akkor a függőségi viszony elmozdul, és akkor már egyenlő felek fognak szembeállni egymással.
Mindenkinek, aki a nyolcvanas években volt gyerek, mély és kitörölhetetlen nyomokat hagyott a tudatalattijában a hozzánk akkor még csak csordogáló, az Óperencián túl azonban már saját zsánert kikövetelő nindzsafilm áradat, különös tekintettel azok amerikanizált válfajára.…..
Ember legyen a talpán, aki képes közhelymentes bevezetőt írni egy év végi listához. Mint hamarosan meglátjátok, nekem például nem jött össze. Legtöbb ismerősömtől meglepődve hallom, milyen siralmas év volt ez a filmrajongóknak. Én inkább azt mondanám, semmi különös,…..
Error Flynn 2014.01.02 19:50:49
@K.Leslee: Én pont fordítva látom (már ami a színes lufit illeti), de nem én kezdtem összehasonlítgatni a kettőt. Az Eredetben szerintem a lényeg a narratíva rétegezése, ami a maga nemében zseniális, de az akciójeleneteket jó része szinte el is van sorvadva (pl: a semmitmondó snowmobil-os üldözés), míg a Transz-nál agyonnyomja a stílus, a látvány a thrillert. Mondjuk nekem mindkettő tetszett, de csak egyszer láttam őket, és sajnos elég figyelmetlen néző vagyok...Engem a Transz amúgy is inkább az 1963-as Paranoiac-ra emlékeztet, mintsem az Eredetre.
Error Flynn 2014.01.03 15:08:29
@K.Leslee: Hogy még egy kicsit védjem az Erdetet:
Szerintem pont arról a végéről nem érdemes megközelíteni a filmet, amit írsz, mert úgy valóban nem túl meggyőző. A narrációval és az idősíkokkal való kísérletezés volt szerintem Nolan célja (az "építész" a rendező alteregója is lehetne), míg a történet másodlagos (ehhez képest egy egész jó drámát is hozzátett), szinte bármi más ötletre is rá lehetett volna húzni a narratívát (pl: Groundhog Day, Időbűnök, stb), a lényeg, hogy a hősök bekerüljenek valahogy egy álomvilágba, ami a saját belső törvényszerűségei alapján működik, ahol aztán belépnek egy álomban álmodó álmába, ami szintén, majd egy álomban álmodó álmában álmodó... :) Aztán megpróbálják csapatmunkában valahogy szinkronba hozni az egészet.
Én élveztem, és eredetinek találtam ezt a játékot, amit Nolan művelt. Most hirtelen az jut eszembe róla, amikor egy elborultabb platformjátékban legalább három, egymástól sebességben és irányban is eltérően mozgó fogaskeréken kellene átugrálnia pontos időzítéssel a játékosnak.
Error Flynn 2014.01.04 00:53:47
@K.Leslee: Szerintem pl: a Memento-ra pont nagyon is hasonlít az Eredet, már ami az alapkoncepciót illeti, de lehet, hogy ott több mindent tudott rárakni, nem emlékszem, már régen láttam. Az Eredet drámájából nekem DiCaprio szétesése, és a pörgettyű motívuma maradt meg, azok tetszettek.