Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J.László

0 bejegyzést írt és 5964 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig több mint 60 éve ért véget a madarak és három másik faj ellen hirdetett téboly a kommunista Kínában. A Négy Kártevő Kampányban a legyek, a szúnyogok, a patkányok mellett a szerencsétlen veréb is bekerült az irtandó fajok közé. De amíg az irdatlan populációjú legyeket, szúnyogokat vagy a hasznot…..
J.László 2021.04.14 20:02:59
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Az ne feledjük el, hogy szeretik a nemzetiszocializmus áldozatai közé betudni ezt a sok millió táborban meghalt embert, holott ez csupán egy idióta döntés volt. Hasonló mint amikor különböző állatokat telepítettek/hurcoltak be olyan földrészekre amelyek erre nem voltak felkészülve. "
1881. Hajók a Szuezi-csatornán..
J.László 2021.04.05 15:49:17
1905. Vasúti komp Detroitban..
J.László 2021.04.01 08:59:54
@jancsi_3:
Jancsi bácsi, hagyd már ezt abba, ha szabad kérni. Tele van a postafiókom a sírdogálásoddal.
J.László 2021.04.01 22:02:59
@gigabursch:
Miért hívják a horgonyt vasmacskának?
1880. A British Museum munkatársai antik görög műtárgyakat gyűjtenek be Szicíliában. A Concordia-templom végül nem fért be a múzeum egyik ajtaján sem. A Temze-parti szeméttelepről olasz nacionalisták mentették meg az épületet, és kövenként, bőröndökben csempészték haza, pizzasütéshez használható…..
1884. A legrégebbi ismert fotó egy tornádóról Dél-Dakotában készült..
Mostani adásunkban egy bátor lengyel hazafit ismerhetünk meg, aki az ellenálló mozgalom tagjaként bejuttatta magát az auschwitzi táborba, hogy onnan küldjön jelentéseket és megszervezze az ottani ellenállást. Witold Pilecki több alkalommal is kockáztatta az életet a hazájáért, neve mégis csak a…..
J.László 2021.03.19 07:37:06
@Alick:
Hát igen, csakhogy a németek egyrészt a mai napig utálják a lengyeleket. Lengyelország a szemükben a legalja koszfészek, másrészt annak a lengyel tisztnek szerintük német fogságban kellett volna lennie. Érted: ott áll előtted egy legyőzött hadsereg tisztje és úgy kell vele viselkedned, mintha a szövetségesed lenne.

Jól emlékszem, még az NDK-ban is lehetett annak idején lengyel vicceket hallani, kb. mint nálunk román vicceket.
1930. október. Salomon Andrée svéd mérnök és társainak temetése haláluk után több mint harminc évvel. Kísérlete, hogy légballonnal érje el az Északi-sarkot, tragédiával végződött. A harmadmagával a sark meghódítására indult felfedező a 83. szélességi fok közelében a jégre ereszkedett léggömbjével,…..
A Munkára, harcra kész mozgalom, avagy röviden MHK egy elvileg önkéntesen szerveződő tömegsport tevékenység volt a szocialista Magyarországon. Az ötvenes években százezrek sportoltak napi vagy heti rendszerességgel, kinevelte a világ legjobb távfutóját, egy csokit is itt hagyott örökül, ám…..
Az Ark Royal megépítésével a briteknek sikerült olyan hadihajót alkotniuk, mely a maga idejében a világszínvonalat képviselte, és hiányosságai ellenére állta az összehasonlítást bármelyik másik, korabeli anyahajóval. A gond csak az volt, hogy egy anyahajó tényleges harcértéke az általa hordozott…..
J.László 2021.02.27 20:09:35
Itt az ideje egy újabb tematikus Napi érdekesnek! Csak Magyarország, 45 év érdekesebbnél érdekesebb fotókon az MTI Archívumából. 1947. október 5. Fiatal fiú fekszik lekötözve egy kanapén, egy emberrablást imitáló rendőrségi bemutatón. Magyar Fotó: Kovács Géza..
1864. november. A William T. Sherman tábornok vezette északi csapatok vasútvonalat rongálnak meg Atlanta térségében, hogy nehezítsék a déliek ellátását..
Áll, mint Katiban a gyerek. Ugye mindenki hallotta már ezt a szólást? No hát ez az alkalmatosság itt a kati, a bébikomp őse egy húszas évekbeli fotón..
1905. Orosz hadifoglyok Japánban a Dōgo Onsen termálfürdőben, Macujamában..
J.László 2021.01.24 16:33:57
@omron:
Á, köszönöm a tippet!
J.László 2021.01.24 16:35:43
@Fotósképző:
Én is sok efféle arcot láttam annak idején Kelet-Berlinben. Nyugat-Berlinben pláne. Bahnhof Zoo, na az egy nem semmi durva hely volt.
Vendégszerzőnk Rollende Landstrasse - aki éppen ma egy éve jelentkezett utoljára új anyaggal -, most a régi francia hadsereg mindennapjait mutatja be és már szólnék hogy jövő héten jön a Légió! DDQ, akit legutoljára a szovjet repülőgép-eltérítésekről és az emlékezetes Fantomas-bandáról írt…..
Ha azt gondoltad hogy mindent láttál már az NDK-ból az NSZK-ba vagy Nyugat-Berlinbe távozni szándékozó keletnémet leleményekről, akkor ezt nézd meg! Sikeres és sikertelen szökések a Fal építésétől a lebontásáig, Megaválogatás, 38 - nagyobbrészt a Stasi által készített - fotóval! 1985 körül. 'Der…..
1864. Abraham Lincoln merénylője, John Wilkes Booth (balra) Marcus Antoniusnak öltözve Shakespeare Julius Caesarjában..
Ha a két világháború közötti éttermi gasztronómiára gondolunk, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az előkelő úri közönség által látogatott túldíszített éttermek világa volt. Pedig ott volt még a tabáni kiskocsmák utánozhatatlan miliője, a legszegényebbeknek pedig Róbert bácsi ingyenkonyhája is (amit…..
J.László 2020.12.19 13:39:50
J.László 2020.12.19 13:54:15
@bioLarzen:
Az egy nagy film!
J.László 2020.12.20 09:24:38
@geegee:
Piros '56-ban azzal poénkodott hogy ő Piros, nem Zöld. Utalva ezzel Zöld Sándor esetére, aki egy számára vészt jósló KB ülés után hazament és kiirtotta magával együtt az egész famíliáját.
1945. július 16-án tesztelték az első atombombát, három héttel később pedig már be is vetették Hirosimában. A sikeres tesztig vezető út egyáltalán nem volt zökkenőmentes, ráadásul magyar tudósoknak is igen nagy szerepe volt abban, hogy idáig eljutottak az amerikaiak. Legfrissebb adásunkban az akkori…..
J.László 2020.12.12 20:36:45
@nincs1agy: @molnibalage: @¿Qué tapas hay?:
Köszönöm szépen a válaszokat.
Azt jól tudom, hogy később a hidegháborúban a plutóniumbomba terjedt el inkább? A szovjeteknek szinte csak az volt - már a maghasadásos bombák tekintetében -, ha jól tudom, de vajon az amerikaiaknak is?
A múlt heti első résszel akaratom ellenére is rendesen bedobtam a kirakatot néhányatoknál, most itt a folytatás és a bejegyzés végén szavazhattok hogy a jövő héten is legyen-e "mégilyen" (és még másról is). Lássuk! 1920. Felirat a járdán a Budai várban: "VÁRJUK A KIRÁLYT" egy kritikus által…..
Hihetetlen, egyszerűen döbbenetes történet bontakozik ki egy alig néhány napja a YouTube-ra feltöltött dokumentumfilmből, ami - ha igaz a sztori - egészen új magyarázatot ad arra, miért is volt hazánk a szocialista blokkon belüli "legvidámabb barakk"...
A haditengerészeteknél a nagy leépítések valójában nem a washingtoni konferenciát követően kezdődtek, hanem jóval korábban. A háború lezárását követően azonnal nagy selejtezési hullám kezdődött szinte minden nagyobb haditengerészetnél. Elsősorban a régebbi építésű, elavult egységektől igyekeztek…..
1917. Hatalmas bombakráter az első világháborúban a belgiumi Ypres-nél..
J.László 2020.10.27 17:18:29
@ZON:
A mozsár lövedéke is bomba. Sőt, eredetileg ezt jelentette a bomba szó.