Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horticult

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alapító borászok és befektetők ígéretesen induló és alkalmanként látványos objektumokat eredményező együttműködése egyre gyakrabban végződik - olykor pereskedésig fajuló - szakítással, névhasználati vitával. Csak kapásból néhány keserű ébredés, ami a…..
Horticult 2011.12.07 20:59:03
@akov: Fel tud vonultatni simán 6-8 minőségi termelőt. Csak miközben a papucsban csattogó pesti alkeszok egyetlen célja, a Rózsakő fele mennek, ott persze, hogy bódékkal találkoznak. A Badacsonyi borvidék nem csak a Római út.
Horticult 2011.12.08 10:24:50
@akov: A Szent György-hegy a Badacsonyi borvidék része. A most változó termékleírásokban változik ugyan, de jogszabályokban meghatározott keretek között a termelő dönti el, mit ír rá.
Az épülő szállodákat és a bungalókat pedig nem badacsonyi emberek üzemeltetik. Kb. 10-en vagyunk B.tomajon belül állandó BADACSONYI lakosok. Természetesen a minap történt borversenyen kóstolt, fülledt Laposa bor okat a 'gasztro-borászok' mosolyogva isszák, hogy mennyire, de mennyire finom. Kivéve persze a szakemberek.
A műanyag palack, és a pancsolt borok mindenhol megtalálhatók, ahol a kereskedők úgy döntenek, azt árulják. Mindenhol ez megy. Tudtad, hogy vak kóstoláson a Varga Pincészet Egri Bikavére 4. lett 100-ból? A 400 Ft-os leelőzött több ezer Ft-osokat. Azóta van árkategória szerinti borverseny. Nincs miről beszélnünk, amíg Pesten a hozzá nem értő, bármit beszopó, magát hozzáértőnek nevező fogyasztó adja a követendő példát szakmailag megalapozatlanul, ehhez hasonló blogokon.
Én ezzel le is zártam a témát. Ismerem a Bencét, egy egyetemre jártam vele, most itt élünk egymás mellett, ismerem a szakmát és az egész országban tudom, ki mit csinál; azt is, hogy ebből mit vall be. Még pár kérdés: Szerinted mennyi feldolgozás volt idén a másfél milliárdos pincében? És mennyi papíron? Mikor kaptak működési engedélyt? Ezek nyilvános adatok, nézd meg a NAV és egyéb hivatalok oldalain, ajánlom.
Horticult 2011.12.08 11:47:11
@akov: Nem láttad, értem. Én láttam. A magasztalásokat is. Nem a blogot akartam szidni, egyszerűen ez, amiket Ti írtok, szőlész-borász szakmai berkekben semmire nincs tartva, tele van szakmai hibákkal. Ezt az egész szakma ismeretében mondom. Talán csak ezt akartam bebizonyítani, de persze nem fogom. Sőt, időt sem pazarolok többet, ha ennyi és ilyen válasz. Eszembe jutott a csodálatos mágneskarkötők esete...