Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kúl a Bácsi

12 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A negyedik alkotmánymódosítás kiiktatta az intézményes belpolitika utolsó bizonytalansági faktorát. Egyértelmű helyzet állt elő az intézményes politikában: fékek és ellensúlyok hiányában a Fidesz azt csinál, amit akar. Ezt eddig is sejtettük, de mostantól hivatalos. Még deus…..
hacsaknem Ciki vagy, békemenet 2013.02.03 12:27:57
Sokadszorra olvasom, hogy Magyarországon békemenetet szerveznek. Az isten tudja hányadikat. Most éppen Gyula település, a Fidesz egyik állítólagos bástyája fogja a helyszínt szolgáltatni. Bencsik András főfőszervező demokrata megszimatolta, hogy a szocialisták tüntetést…..
„Naponta háromszor megváltják a világot, de nem tud-/nak gyufát se gyujtani, ha így megy tovább, / nem törődöm vélük.” (József Attila: József Attila)   Van egy karakter, amely önmagát magyarázza.  Nincs szükség gúnyra, még finom iróniára se, hogy azt lássuk,…..
2011-ben  nem csak Magyarországon, de a szomszédos államokban is népszámlálást tartottak. Így teljes egészében vizsgálhatjuk, hogy fest a Kárpát-medence etnikai szempontból. Sajnos a változások nem nevezhetőek pozitívnak: a határon túli magyarság lélekszáma 300…..
A második Orbán-kormány utolsó teljes éve következik. Meg kell kezdeni a felkészülést a visszaszámlálásra. Ráadásul a visszaszámlálást olyan körülmények között kell az országnak megtennie, hogy már a mai szabályok szerint sem lesz szabad és demokratikus a választás. A…..
Férfi blog Nehéz kereszt 2012.12.08 14:15:32
"Kicsoda köztetek bölcs és okos? Mutassa meg az ő jó életéből az ő cselekedeteit bölcsességnek szelídségével.  Ha pedig keserű irígység és czivódás van a ti szívetekben, ne dicsekedjetek és ne hazudjatok az igazság ellen.             …..
Kúl a Bácsi 2012.12.08 21:54:49
@Mr. Waszabi: Jó, hát lehet, hogy csak a nevükben keresztények, de ez teljesen mindegy. Mert pl. a Szocialista Párt se szocialista.

Az ellenzékkel az a baj, hogy félnek bevallani, hogy azért utálják a Fideszt meg a KDNP-t, mert ők a Fidesz és a KDNP, éppen ezért elkezdenek gyártani mindenféle kamu indokot, amit amúgy bármelyik másik pártról meg exkormányról elmondható lenne.

Mert a tagadást, a mocskolódást azt olvasom rendszeresen, de azt, hogy kire kéne szavazni, és melyik párt lesz nekünk/nektek jó, na azt nem nagyon.
Te, kiégett, ötlettelen píáros! Neked mégis ki mondta, hogy a közlekedési morált egy érdektelen, unalmas fizetett hirdetéssel meg lehet változtatni? És te, önkormányzati, kormányzati döntéshozó! Neked meg ki mondta, hogy a közpénzt egy tisztességesebb forgalomszervezés helyett…..
Kúl a Bácsi 2012.11.19 14:32:20
ténytár.blog Az LMP kudarca 2012.11.19 08:03:00
Az LMP az elmúlt évek kemény munkájával nem volt képes meghatározó erővé növekedni. A hétvégén úgy jártak, mint az egyszeri Neo a Mátrixban: dönteniük kellett, a kék, vagy a piros kapszulát veszik-e be. Az önállóság melletti döntés ebben a Fidesz által átalakított…..
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Kúl a Bácsi 2012.11.07 11:50:42
@Balt: Tibor szerepelt versikékkel + kommentárokkal (Bábu vagy: "ma is afelé haladunk" v. hasonló), a többiek szerintem csak asszisztáltak hozzá.

Nincs ezzel bajom, de sajnos azért nem fizetek még egyszer, hogy felbasszam az agyamat egy kulturális eseményen, ahova zenét hallgatni mentem. Tudom, hogy Ákos is csinál ilyet, de én pont vele értek egyet. Sajnálom tényleg.
Kissé megkésve bár (ez a hátránya ha valaki nem nyugdíjas, vagy forradalmi lelkületű egyetemista: sajnos nekünk meg kell dolgozni azért a jövedelemért, amit baloldali honfitársaink a vágytól nyüszítve szeretnének elvenni tőlünk), de törve nem, muszáj reagálnunk az utóbbi…..
A német lenne az első javasolt idegen nyelv az oktatási államtitkárság nyelvoktatási stratégiája szerint, írja az Origo. A dokumentum korábbi változatához képest (ami tavaly már szerepelt tekintélyes sorozatunkban) kicsit finomodott ugyan a hangnem, de a lényeg ugyanaz maradt:…..
Minden forint, amit a sportra fordítunk, a nemzet jövőjének támogatását jelenti. Ezt mondta ma a parlamentben Simicskó István arra a kérdésre, miért is építenek Felcsúton háromszor akkora stadiont, mint ahányan az egész faluban laknak. Később azt is megtudhattuk az újdonsült…..
Van ugye politika, és van vallás. A FIDESZ és személy szerint annak vezetője esetében úgy látszik ez a határ kezd teljesen elmosódni. Fontos kijelenteni, hogy tudatosan irányított dologról beszélünk, ezek a dolgok nem csak úgy történnek. Azt szintén érdemes észben tartani, hogy…..
Kúl a Bácsi 2012.11.03 01:42:58
@atti.atti: Oké, minden teljesen világos. Lassan már tényleg szurkolok, hogy az MSZP nyerjen 14-ben, mert ezt a rinyálást nem viselem el.
Ma Írországba látogatunk, ahonnan Ravis azért írt (és vállalta az országfelelősi posztot), mert egyre több olyan magyarral találkozik, akik végső elkeseredésükben utolsó fillérjükből, vagy egyenesen kölcsönből érkeztek ki és ennek sokszor nem sikertörténet a…..
Sajátos élethelyzet au pairnek lenni, hiszen az ember nem csak új országba költözik (ami már önmagában is lehet egy kultúrsokk), de egyből egy idegen család hétköznapjainak része lesz, első kézből tapasztalja meg az eltérő kultúrát, nevelési szokásokat, életmódot. Van,…..
Kúl a Bácsi 2012.10.27 10:55:27
@KrisztinaKrisztina: Ne mondd, én is éhezem Magyarországon... nincs kaja, de ha van, azt is csak a felső 10 ezer békemenetes engedheti meg magának. A nép egyszerűen ÉHEZIK otthon!!! Ráadásul még mindig kevés a török meg a jugó, mert ez egy kirekesztő, magába forduló, nyavalygós nép ez a magyar.

Én külföldre vittem a családomat, és a gyerekeimet a sarokba állítom, ha magyarul mernek szólni egymáshoz, én már Némethnek nevelem Őket.
Jeszenszky Géza, az Antall- kormány volt külügyminisztere, az első Orbán-kormány washingtoni nagykövete és hazánk jelenleg izlandi és norvégiai képviselője a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára, az egyetem díszdoktora. Az egyetem tavaszi félévében…..
A frissen létrejött Együtt 2014 mozgalom nyilvánvalóvá tette, hogy működésének sikertelenségét jelentené, ha az MSZP-vel nem sikerülne megegyeznie a részvételről. Ráadásul mindkét szereplő hangsúlyozta, hogy csak a programalapú együttműködésben hisz. Nos, eddig csak az…..
Ma egy hete feszítették keresztre Dorogi Gabit és a Napló stábját a Vastagbőrön a ceglédi Orbán-hakni riport „alulmúlhatatlan” színvonala miatt, amit az avatatlan szemek tényleg egy Obersovszky szintű vizuál-gulyásosztásnak tarthatnak a kereskedelmi nézők szegénysorán…..
A tegnapi brüsszeli - még nagyobb csomag kell - ukáz ismeretében valószínűleg lényegesen haragosabban vonulnak majd Pataki Attiláék, mint korábban tették volna és lényegesen erősebb hittel arra vonatkozóan, hogy Viktor értük vívja hősies küzdelmét a gonosz "Nyugattal" szemben.…..
Kettős Mérce Gondolj jobbra! 2012.10.17 19:54:37
"Meg kellene alapítani a józan ész pártját" (Török Gábor) Számomra ma már csak két árva jobboldali ember maradt széles-e hazában: Balavány György és Ángyán József. Nem kéne -ahogy Lakner Zoltán felvetette csak úgy szinte magának mormogva- nektek, normális jobboldali…..
Az Európai Bíróság minapi ítélete, miszerint Szlovákia jogszerűen tiltotta meg Sólyom Lászlónak, hogy belépjen az ország területére, nagy felháborodást okozott itthon, különösen a jobboldalon. Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bíróságának kedden kihirdetett ítélete…..
Mekkora lehet a pánik a Fideszben, ha Orbánt már a saját szavazói sem érdeklik? Fénylő Csillagunk és az egyébként sem hallatlan logikájáról híres Habony Művek a GFG Századéggel karöltve úgy döntött, ők a fideszes szavazók nélkül fognak választást nyerni. Az megszoktuk,…..
Ez a rövid poszt nem arról szól, hogy a magyar miniszterelnök miért énekel félig vagy tán egészen részegen kislányokkal közösülésről a vágásiferivel. És arról sem szól, hogy a családjuk biztonsága érdekében mire nem kell gondolni az embereknek. Az észak-albán…..