Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TurboRudi

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sok helyen találkozom olyan jellegű kérdésekkel, hogy 'hogyan lehet svájci tartózkodási engedélyt szerezni', 'milyen típusú tartózkodási engedélyek vannak', stb. Mivel nem nagyon találtam magyar nyelvű forrást, illetve ami van sem teljesen pontos, ezért úgy gondoltam, hogy szentelek ennek a…..
A versenyszerű testépítés egyik lényege a minél nagyobb izomtömeg összehozása, ami nem kicsi feladat és hosszú évek keserves munkája szükséges hozzá. A szervezet próbál idomulni a terheléshez és felvenni a tempót, de amint egy kis szabadidőt és leállást kap, azonnal bontani kezdi az izmokat, mivel…..
Egy autós életében a legszebb és talán legidegőrlőbb pillanat is, amikor autóvásárlásra szánja magát. Ebben a cikkben megpróbálok segítséget nyújtani az autó kiválasztásától egészen a frissen vásárolt autó saját névre vételéig, és a felmerülő költségek kiszámításáig. Most az idehaza vásárolt…..
TurboRudi 2016.02.01 12:31:51
A filmtörténet tele van jobbnál jobb háborús filmmel, így nem könnyű feladat a 12 legjobb kiemelése. Mi mégis megpróbálkoztunk vele azzal a kitétellel, hogy értékelésünk és rangsorolásunk kettős: egyrészt az 1 -től 12 -ig terjedő listán kifejezetten a "háborús kategórián" belüli helyezést adtuk meg,…..
Ezzel a szöveggel és az alábbi videóval búcsúzott 15 évnyi együttműködés után a Citroen stábja a kilencszeres ralivilágbajnoktól, Sebastien Loebtől. A francia ralis zseni 1998 óta szinte csak Citroennel versenyzett (2000-ben két futamot Renaulttal - másik két ralit pedig Corolla…..
TurboRudi 2015.12.12 16:15:17
Tudtuk, hogy eljön. Nem is volt kérdés. Nem tudtuk kik és mikor csapnak le, de azt tudtuk, hogy legalább két egymástól független veszélyforrást láthattunk. Az egyik az integrációra tett korábbi kísérletek kudarca, ami után egyre több EU állampolgár csatlakozott az Iszlám…..
Kommentár nélkül. Kíváncsi vagyok ki mit lát meg benne, mi jut eszetekbe, van-e valami, amiről mesélni tudtok? Kommenteljetek bátran, ahogy eddig. 42 ritkán látható, színes fotó jön...
Jeff Dabe a Minnesotai Popeye egész évben az országot járja, hogy a lehető legtöbb szkander versenyen vehessen részt.   Jobb karjára megsérült, ezért 2012 óta kénytelen a bal karjával…..
Nyáron az ember legszívesebben a vízparton tölti a szabadságát, és az sem baj, ha ez a víz jó nagy, magyarul tenger. A kikötőkben (legyen az Horvátország, Olaszország vagy a francia Riviéra) az ember elképesztő jachtokat láthat. Ezek jellemzően több százezer euróba kerülnek…..
A haza szolgálatában 2. - 1963.   Az előző héten látott diafilm folytatása. A mai részben az egykori határőrség és a munkásőrség mindennapjaiba pillanthatunk bele...
Harlem. A semmihez sem hasonlítható '70-es évek. Kell ennél több? Jack Garofalo (1923-2004)  különleges fotóit a Paris Match közölte először. A fotós hat hónapot töltött 1970 nyarán a hírhedt városnegyedben - fotói az októberi számban jelentek meg. A sorozat…..
TurboRudi 2015.04.01 02:28:54
Belsőség Heti merítés 2015.03.08 09:17:41
A szerethető UFO Rájöttem az autó talán legnagyobb hibájára: nem lehet tőle racionális érvek mellett megszabadulni. Egyszerűen megy és az üzemanyagon, kopó alkatrészeken kívül nem kér semmit. Amit megbízhatóságon megnyer,azt elveszíti a karosszérián Idős bácsié…..
Lazarbibi Még +10 kihalt formátum 2015.02.26 23:12:58
Ezzel a cikkel elérkeztünk a harmincadik kihalt formátumhoz, és még nincs vége. Aki hiányol valamilyen rendszert az nézze át az előző két részt a blogon, vagy pedig egy helyen mindent megtalál ezen a linken. A képekre kattintva részletes leírás fog megnyílni. 1. RCA Sound Tape…..
TurboRudi 2015.02.27 17:00:22
Belsőség Heti merítés 2015.02.22 08:49:13
A megbízhatóság mintapéldánya Átültem az Accordba és megmozgattam a váltót. OTT ELDŐLT MINDEN, de nem szóltam senkinek. Munkatársam is beült és hasonlóan kezdte. Rám nézett... tudtam mi játszódik le benne, hiszen 1 perccel előtte én is átéltem. Jó volt, szép volt,…..
Belsőség Heti merítés 2015.02.08 09:47:53
Megbízható, fürge autó Pont a francia autó példájából tanulva kerestem én is olyat, amivel biztos, hogy minden reggel bejutok a munkahelyre, nem hagy cserben, és nem drága fenntartani. Sand Queen Fogyasztas atlagban 17l/100km ehhez persze tudni kell, hogy a legkondi szinte…..
1929. A fiatal Bonnie Parker mielőtt Clyde Barrow-val megismerkedett. A híres Bonnie és Clyde társaság végzete 1934-ben jött el. Halálakor Bonnie mindössze 23 éves volt...
TurboRudi 2015.01.06 09:45:08
Ma egy kicsit még mindig ügyeket intézünk, méghozzá Ausztriában, ahonnan Peti küldött egy nagyon részletes és érdekes leírást. Olyannyira részletes lett, hogy ma csak az első része jelenik meg, amely a vállalkozásról, munkavállalásról, lakhatásról, közművekről szól, majd…..
TurboRudi 2014.12.10 17:43:04
Eleg reszletes volt es szeretnek egy kicsit segiteni. Nos, az utobbi idöben iszonyat keserves allast talalni a brutalis szamu palyazo miatt. A "legalja" munkak a leginakbb kaposak, mert arra a nyelvtudas nelküli külföldiek szazaval palyaznak. Senkinek ne legyenek illuzioi, hogy pikk-pakk lesz melo! En mar tul vagyok az elejen es a tapasztalatom az, honapok utan akad valami, ha az ember naponta tolja be a palyazati anyagat. En mar allando lakoskent, folyekony osztrak es angol tudassal, kivalo osztrak es svajci referenciakkal is vert izzadtam, mire olyan munkat talaltam, ami tetszik. Okt, nov magassagaban viszonylag könnyü a közelgö teli szezon miatt, de az iden varhatoan olyan meleg lesz mint tavaly, nem lesz ho, aki vendeglatozik az szamitson arra, hogy esetleg hazaküldik decemberben, januarban napokra esetleg hetekre. Salzburg es Tirol tartomanyokat ajanlom, mert itt az esetek többsegeben magatol ertetödö, hogy a munkaado ad ingyen szallast. Aki ipari munkat keres, azok Becset, Also es Felsö Ausztriat celozzak meg esetleg Grazot, Burgenlandban eltem vagy fel evet es szinte lehetetlen munkat talalni, mert a hatar menti magyarok atjarnak es teliett minden.
Hogy egy kicsit szamszerüsitsem a fent leirtakat: igy igaz, panziokban 2-300 euro környeken van szallas ebben rendszerint minden benne van. Aki magan lakit keres, olyat nezzen, ami nem közvetitön keresztül megy, mert neha 2-3 havi berleti dijat is elkernek (Makler Provision). En Klagenfurtban lakom, itt viszonylag olcsok a lakasok, en a butorozott garzonert 360 eurot fizetek havonta + 50 euro villanyt + 1.000 euro volt a kaucio. Erdemes egyetemi varosokban keglit nezni, mert itt viszonylag könnyü olcsot talalni.
Aki ugy dönt, hogy marad (mint en) annak erdemes lecserelni az iratait. Ha jol emlekszem 50 euro körül volt a jogsi cserem (15 evre adjak) es kb ugyanannyiert kaptam osztrak szemelyit (Lichtbildausweis für EWR Bürger) ezeket mind a helyileg illetekes BH-ban (Bezirkshauptmannschaft) lehet intezni es alanyi jogon jar. Mindenhol elfogadjak es gyorsit minden eljarast. En nem honositottam a kocsimat, hanem itt vettem. Az ember a biztositonal kap rendszamot es minden papirt. A kocsi adasvetelije kell, a Typenschein könyvecske es az elözö evi müszaki vizsga papirja. Erdemes a durchblicker.at-n elötte nezelödni, mert nagy különbsegek lehetnek! Söt, a magyar biztositotol erdemes hozni angol v nemet nyelven bonusz igazolast, mert nekem pl a felere lement a havi kötelezö. Szoval egy atlag kis/közepes auto lerendszamozasa nekem 150 volt + 50 euro a kartya forgalmi (Zulassungsschein v Zulassungsbescheinigung Scheckkarte Format). Igy van, ezt ahanyszor költözik az ember ki kell fizetni.
A vallalkozasrol nem tudok semmit, alkamazott vagyok...
Van pár szakma, amely nevében és olvasmányélményeink alapján még benne van a köztudatban, de az elmúlt évtizedekben teljesen és maradéktalanul kihaltak, eltűntek. Ezekből adok most egy csokorra valót. Villamoskalauz Akárcsak a vasúton, hajdanában a BKV villamosain és autóbuszain is kalauzok…..
TurboRudi 2014.08.17 20:38:37
A bakter utan szabadon az utkaparo jutott eszembe. Regös Bendeguz is gondban volt, hogy hova szegödjön...
A gep es gyorsiras sem tünt el meg szerintem. Siofokra jartam gimibe es meg a `90-es evekben is volt gep es gyorsiro tagozat. Söt, meg en is tanultam gepirast a `90-es evek közepen. Nem tudom, hogy van-e meg gep es gyorsiro iskola, de a gepeles mara, a szamitogepek elterjedesel meg fontosabb lett. A gepironök pedig inkabb titkarnök. A diktafonok es a hangrögzitesre alkalmas okostelefonok koraban kihalofelben a gyorsiras, de meg mindig latok sajtotajekoztatokon ujsagirokat gyorsirva jegyzetleni.
Ehez kapcsolodoan: irogep szerelöt is azonnal tudnek mondani. Ugyan nem jar falurol falura es nem öslelet gepeket javit, hanem Brother, Canon, meg Samsung cuccokat.
Amiket viszont mar kihaltnak tekintenek:
- parkolo jegy arus. Nem ellenör, hanem, akitöl nem reg jegyet lehetett venni.
- cipesz, cipö javito. Talan meg nem halt ki, de fog. Potom penzekert lehet cipöt venni. Az idejet sem tudom, mikor voltam utoljara cipesznel. Talan gimis koromban, 25 evvel ez elött, hogy tegyen vasat a western csizmam sarkara...
- Oras. Mar csak elemet csereltetni jarunk oda. Vettem par eve bolhapiacon egy automata Seikot es komolyan neki kellett allnom nyomozni, hogy ki ert automata orakhoz. 70 km-t autoztam, mire talatam egy orast, aki szet merte szedni es megolajozni az oramat.
- mar volt: a videotekas. Ez lecso. Lehuz az ember egy filmet torrentröl, vagy megnezi a youtube-on.
- Hajoacs. Egyre kevesebb a fa vitorlas es hajo. Kompozit müanyagokkal ragasztgatnak. A müanyag nem rohad es sokkal tartosabb, mint a fa.
Gyakorlatilag az eldobhato cuccok korat eljük, a javitas tipusu foglalkozasok tünnek el, meg az olyanok, amiket kivaltott a modern technika.
A Carthorttle oldalt már régóta olvasom, jó anyagaik vannak és a felületük is guszta. Külön kedvencem a Car Memes, még matricát is rendeltem tőlük. Tegnapelőtt vettem észre a posztot, amiben a Carwow kvízének kitöltése a cél, 60% felett állítólag Jedi szint. Beküldtem a…..
TurboRudi 2014.08.17 18:02:59
40
  A balatoni nyaralótelepek szolidan rendezett stílusukat, középosztályi státuszukat az 1950-es években elveszítették. A tömeges, turnusokban zajló üdültetésre átrendezett települések nehezen tudtak megbirkózni a hirtelenjében megváltozott viszonyokkal. A vállalati…..
Belsőség Óda egy öreg Golfhoz 2014.07.21 17:36:03
Azt hiszem rossz dolog, ha az ember tárgyakhoz kezd kötődni, de sajnos hajlamos vagyok rá. Van, amikor egy különleges dologról van szó, például egy sportkocsiról, ott érthető az izgalom, de én a világ talán legunalmasabb autója iránt érzek így. Adott az öreg hármas Golf, amit…..