Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nikoletti Petra

33 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsi Ház Hagyjál lógva! 2013.03.04 09:58:38
Közel három évnyi DIY-bloggerkedésem során, alaposan megtanultam, hogy semmi sem egyszerű. Mert valami mindig közbejön, vagy kiderül, hogy az elmélet nem is olyan jó a gyakorlatban, vagy menet közben jövök rá, hogy valami olyan pepecselős, hogy nem is éri meg házilag megcsinálni,…..
Nikoletti Petra 2013.03.04 19:09:43
Kicsi Ház A DIY blogger fiaskója 2012.09.03 12:23:26
Előfordul, hogy az ember lánya túlbonyolítja az egyszerű dolgokat. Megnehezíti az amúgy könnyű dolgát. Vakvágányra fut és elbukik. Ez még egy DIY bloggerrel is megtörténik néha. Jó néhány felesleges munkaórával, feleslegesen kifizetett anyagköltséggel tanulja meg, hogy…..
Reméljük ez már a finis, és csak búcsúzni tért vissza ilyen nagy elánnal a tél. Élvezzük ki a kandallóban ropogó tüzet, amíg még lehet... Forrás..
Magyarországon sajnos még nem elterjedt, az angolszász országokban viszont hagyományos módja az ágyak vásárlásának egy szimpla alapágy elé falhoz rögzíthető ágyvéget választani. Nagyon különleges fekhelyeket kapunk így - érdemes körülnézni külföldi fotógalériákban,…..
A gyerekszoba a lakásnak az a pontja, amelyet minden, még a lakberendezést messziről elkerülő szülő is - pénzt és energiát nem sajnálva - dekorál, csinosít, alakítgat.  Kell is a sok befektetett munka, ez a szoba ugyanis nagyon sok funkciónak kell, hogy megfeleljen, a hangsúly…..
Tudom, szokni kell a gondolatot, de azért hoztam ma jó sok képet, hogy komoly ihletdózist kapjatok a témában: a fekete fal lakásunk legütősebb dizájneleme lehet. És nem kell hozzá más, mint egy kübli festék, meg egy teddy henger.  Különlegessé teszik a lakás bármelyik…..
E heti választottunk sok mindenben különleges, például, hogy nem csak blogol egy bizonyos témáról, de teret enged az ifjú hazai tehetségeknek is, hogy ismertséghez jussanak. Ezen kívül pedig mintegy 12 ezer fős rajongó táborral rendelkezik, így késztetést éreztünk rá, hogy…..
Nikoletti Petra 2012.01.13 13:08:51
A századvég és ezred elő sok trendi butik és dizájnhotelje átírta az utazók és megszállni vágyók igényeinek kielégítésre tett korábbi kísérleteket. Ma már nem egyszerűen megszállunk valahol, hanem - egy-egy jó választás esetén dizájnélménnyel gazdagodunk. Örülni kell…..
Ennek a háznak a lényege a hagyományos építészeti módszerek és a modern vonalak esztétikus és újszerű együttélésének kivitelezése. A dél-afrikai Durban található otthon két építészeti stílust egyesít, hogy megmutassa a világnak, a kortárs dizájn egyik lényege igenis a…..
Elhoztam ma néhány fényképet egy egyszerű svéd otthonról, és azon elmélkedem, vajon miért fél a mai magyar annyira a fehér színtől. Pedig, mi bloggerek, nem tudunk megfelelő mennyiségű skandináv enteriőrt bemutatni, hogy kielégítsük a kiéhezett publikum igényeit, és…..
Furcsa kanapé, amelynek támlája a mennyezeten is tekereg világítási funkcióval megbolondítva. A Simone Michelli tervezte lakásban a funkciók helyét nem jelöli ki egy-egy tárgy. Amíg a lámpáról nem tudjuk eldönteni, hogy az nem inkább a kanapé-e, addig az ülőalkalmatosságról…..
A vasárnap számomra a hétvége szomorkásabb napja: a hétfői teendők már az agyam hátsó kis szegletében motoszkálnak, és bár próbálom ignorálni jelzéseiket, gyakran szinte már dolgozom...  Összeválogattam egy kis figyelemelterelő, ebéd utáni sziesztázós, szívet-szemet…..
Amíg nem jártam Provence-ban elképzelni sem tudtam, hogy ennek a kicsi növénynek  kultúrája lehet, hogy mennyi mutáció létezik, és melyik fajtát mire lehet felhasználni. Megtanultam a nagymamámtól, hogy moly ellen kiváló, tudtam, hogy parfümök és illatszerek alapanyaga, és…..
A számomra kiejthetetlen nevű L'Isle-sur-la-Sorgue-ot gyakran csak Provence kicsi Velencéjének nevezik. A Sorgue folyóra épült számos, mohás kis vízikerék és híd valóban festőivé varázsolják a környezetet, ám nem csupán a gyönyörű városkép teszi oly vonzó célponttá ez a…..
Hirosima városrendezése a nyilvános vécék dizájnjának egységesítésére írt ki pályázatot, amelyen a  japán Future Studios színes origami darukra hajazó vidám kis épületei nyerték el az első helyet, és kerültek megépítésre 2011 májusában. A 17 Hiroshima Park Restrooms…..
Itthon ritkán találkozni a fején hosszú szőrzettel, ujjatlan bőrmellényéből gigantikus tetkókat kilógató, jellemzően Harley Davidsonon közlekedő vad motorosokkal,  leszámítva az évente megrendezett alsóörsi motorostalálkozót, ahol az ország ízirájderei koncentráltan…..
Van, amikor a minimumnál is kevesebbet szánunk a lakásunkra: például ideiglenes bérleményről, egyetemi albérletről, esetleg kollégiumi szobáról van szó. Én azt vallom, ebben az esetben sem kell lemondanunk a dizájnos környezetről, csak anyagi áldozatvállalás helyett…..
Az Azzurra új Pool mosdója, bár így fehéren szinte álcázza magát, fémből készült, és kapható szürke színben is.  Sőt, a tervező, Marti Guixe kiindulópontja éppen az volt, hogy megszüntesse azt a kimondatlan egyezményt, miszerint a modern fém dizájn kizárólag rozsdamentes…..
Ezen a héten is sok-sok szuper blogbejegyzésből válogathat a dizájn iránt elkötelezett internetfelhasználó. Kénytelen-kelletlen  kiválogattam egyet-egyet (hiszen ez a bloglapozó szabálya...:)) a nekem tetszők közül, de ez ne gátoljon meg senkit abban, hogy tovább lapozzon a…..
Számos kifinomult ízléssel rendelkező  laikus érzi úgy, hogy szívesen kézbe venné maga otthona berendezésének megterezését és kivitelezését.  Gyakran ők is lakberendezőhöz fordulnak, ám a mindenre kiterjedő enteriőr tervezés  helyett, egy "könnyített programot" rendelnek…..
Januárban nyitott meg a Bazilika szomszédságában,  Bacardi Original Bar (BOB) helyén Budapest új olasz osteria-ja, a Numero Undici. Kicsit siratom a korábbi amerikás bár hangulatot, az élő zenét,  na meg a nemzetközi és magyar konyha remekeiből merítő étlapot, összességében…..
Négy egymás után elhelyezett asztali printerrel, nyomtatási láncban, 100 példányban adta ki Xavier Antin Londonban élő francia grafikus a Just In Time, avagy A gyártás rövid története című könyvét. Xavier Antin egyaránt izgalmas témának tartja kiadás folyamatát és a termelés…..
Egy csodálatos, 16. századi épület felújításának részleteibe avat be minket a tulajdonos, akivel a Welcome Beyond készített interjút. Az "El Badiu" (A Veranda) egy 180 m2-duplex az Alemanys 5 felső két emeletén. A jól felszerelt apartmanban megtalálható egy szülői háló és két…..