Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pötty1

0 bejegyzést írt és 230 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy SEAL visszaemlékezése A SEAL-taktikát taglaló cikk kiegészítéseként mindenképpen közzé akartam tenni egy megtörtént bevetésről szóló visszaemlékezést. Ehhez hosszas válogatás után végül Harry Constance kötetét választottam, amelynek nyolcadik fejezete egyebek mellett részletesen mutat be egy…..
Akció & kaland, ahogy egyesek azt elképzelik A rendszerváltozás környékén a magyar könyvpiacon is megjelentek az úgynevezett lapozgatós játékkönyvek, amelyek a lineáris olvasás helyett egészen más, lényegében egyszemélyes szerepjátékos élményt nyújtottak. Az olvasó a rövidebb, számozott…..
MAI KEDVENC KÉP: Érdekessége miatt tartom kiemelkedőnek a mai kedvencem, de legalább öt másik fotót is ide tudnék képzelni a mai összeállításból. 1977. Kubai katona Angolában két bennszülött foglyával. Az angolai kubai intervenció a maga nemében egy érdekesség a hadtörténetben.  Az angolai…..
Napi kedvenc kép: 1910. Német tiszt idomított zebráján ugrat át egy akadályon Német Kelet-Afrikában (jelenleg Tanzánia)..
Pötty1 2021.06.13 07:35:53
Öt esztendő, bő 240 bejegyzés, százezres nagyságrendű olvasottság és egy szerző, aki örül, hogy a gondolat, amely öt éve ilyenkor hónapokon át motoszkált benne, végül szárba szökkent, és ez lett belőle. Egy blog, amin érdemes dolgozni, és amit a statisztikák szerint valóban olvasnak, amit meg is…..
Egy abszolút nem az Idegenlégióhoz kapcsolódó anyag következik, mégis megosztom. A francia rendvédelmi erők történetéről kellett írnom egy összefoglalót, és mivel hasonló témában nagyon nem jelent meg semmi magyarul, úgy döntöttem, hogy ennek az első felét jobb híján kirakom ide, meg kerestem hozzá…..
Egy gyalogostiszt naplója A háborús visszaemlékezések közül most egy jellegében unikumnak számító páros kötetet emelnék ki, melyet a 199. gyalogdandár egykori tisztje, Michael Lee Lanning vetett papírra a nyolcvanas években. Különlegessége abban rejlik, hogy nem egyszerűen a szerző naplója alapján…..
Milliónyi gondolat kavarog ebben a pillanatban bennem, és a szívemben dúló határtalan boldogság miatt hirtelen nem is tudom, melyikkel kezdjem el. Hétfő este minden olyan igazságtalannak tűnt, csalódottan feküdtem az ágyamban, és a plafont bámulva azon gondolkodtam létezik-e, hogy egy olyan csapat,…..
Mivel most nyakig vagyok több nagy melóban is, ezért most csak egy gyors scannelésre futotta. A mai szerencsés darab egy 1988-as, nagyméretű, francia G.I.Joe katalógus, ami szintén egy nagyon kellemes példány. Egy hasonló, kisebb méretű franciát már mutattam nektek, de ez egyrészt egy icipicit…..
Csak ballag a katona... Tim O’Brien nevével hamar összetalálkozik az, aki a vietnami háborús visszaemlékezések között válogat és jómagam is idéztem tőle, például amikor az amerikai haderők személyi állományáról írtam. Egyike volt azon egyszerű katonáknak, akik hazatérésük után szinte azonnal…..
Négy hadsereg katonája Több olyan hazánkfia akad, aki emigrációs élményeit könyv alakban is megosztotta a magyar olvasóközönséggel, de olyanból nincs sok, aki mindezen belül számos hadseregre kiterjedő katonaéletére fókuszálna. Tordai K. Lajos önéletrajza viszont ilyen és áldom szerencsémet, amiért…..
Ahhoz, hogy igazán jó rajzfilmeket találjunk vissza kell mennünk a nyolcvanas évekbe. Nem hiába merít onnan mostanában a filmipar is. A főcímdalokat ekkor még erőteljesen uralta a basszus és a szintetizátor. Így ezen a listán senki ne keresse a Gumimacikat vagy a Hupikék törpikéket...
Pötty1 2018.05.01 19:03:28
@Macropus Rufus: Hát ez a lista ezerszer inkább visszaadja a 80-as éveket mint a cikkben szereplő. Sky Channel D.J. Cat.
Sokan mondják, hogy nagycsapat nem kap 2 gólt 5-0-ás vezetésnél egy BL-elődöntőben. Én viszont úgy gondolom, hogy egy nagy csapat nem is jutna el 5-0-ig, mert 2-0-nál beállnak védekezni. Gondold el – a Mourinho szerinted akarna több gólt rúgni 2-0 után? Vagy a Juventus? Vagy akár a Real… Ehhez…..
Pötty1 2018.04.27 15:45:07
@BenErdelyi: Firminoval kapcsolatban lassan attól kell félnünk, nehogy a VB-n is ezt a formáját hozza, mert akkor hamar az olajosok célkeresztjébe kerül. Egyelőre úgy tűnik mindenki Salahra koncentrál. Pedig ennek a csapatnak az igazi motorja a brazil. Hihetetlen mekkorát fejlődött. Én anno nem igazán örültem, hogy őt vettük meg és sokáig azt se értettem Klopp miért áradozik róla. De szinte meccsről meccsre múlja felül önmagát.
Minden újabb Lego Star Wars szett bejelentése után beindul a gyűjtőknél a bólogatás vagy éppen a fejcsóválás természetes reakciója. Általában a Lego elég jól el szokta találni, hogy miből lehet sok pénzt csinálni, ám vannak olyan szettek, amelyekre évek óta hiába várnak a rajongók. A mai cikkemben…..
Természetesen, ha egy játékvonalból megírom a legkevésbé sikerülteket, akkor illik mellérakni, hogy szerintem melyek sikerültek a legjobban. A POTF2 játékvonal pont azért iszonyatosan ambivalens, mert a kevéssé sikerült figurák mezőnye is nagyon népes, illetve a jónak mondható figuráké is. Sokak…..
Foglalt magának előre jegyet, már novemberben? Elment a bemutatóra? Nyomorgott a tömeggel a moziban? Nem érte meg. Spoilermentes kritika, az ezerötszázadik. ..
Pötty1 2017.12.23 09:33:39
1992-ben a (sikeres) Hammer jármű alapjain két új járművet is megterveztek a Hasbro szakemberei, de végül sajnos mindkettőt elkaszálták.  Barbecue személyében van egy tűzoltó karakter a G.I.Joe-k között, így jó ötletnek tűnt egy tűzoltóautót is megtervezni a karakter számára. A jármű természetesen…..
Pötty1 2017.11.12 11:34:44
Mai cikkemben nem szorosan játékokkal fogok foglalkozni, hanem a G.I.Joe játékokhoz kapcsolódó rajzfilm Magyarországi sugárzásával. Minden korombeli "fiatal" ember emlékezhet a G.I.Joe rajzfilmekre. Számomra meghatározó élmény volt gyerekként, noha a figurákkal sokkal előbb találkoztam mint a…..
Pötty1 2017.11.08 16:36:12
@Tota12: Igen, pontosan nem tudom mikor, de itt vidéken (Kecskemét) 89 körül lehetett venni pár járművet. Én konkrétan emlékszek, hogy egy hónapot könyörögtem, míg széleskörű családi összefogással megvették az XP-14F-et nekem. Brutál áron volt, egy kisebb fizetésbe került. Na onnantól 2 dolgot csináltam, vagy a géppel játszottam, vagy a prospektust nézegettem.
A hozzá adott Ace nagyon nem tetszett, a sisakja hamar elkallódott, nem mozgott a feje, hülyén nézett ki bilivel a fején. Később egy Freefall figurát ültettem be, annak a sisakját top-gunosra festettem. :)
Akkor bármit odaadtam volna egy Sci-Fi figuráért, a prospektus képek alapján, de sose lett meg.
Pötty1 2017.11.09 16:31:22
@Tota12: Igen arra a zöld Sci-Fire. Nem tudom mi fogott meg a képen, de mivel azt sose kaptam meg, így később az igazi nagy kedvencek a Crimson Guard meg a Snake Eyes lett. Ezekből talán az összes verziót össze is gyűjtöttem.
Az F-14 mellett volt 2 Cobra helikopterem is, egy családi félreértés miatt kettőt kaptam. Majdnem családi balhé lett, miközben én úgy örültem mint állat, hogy a hadseregem 2 helikoptert is kapott. :)
A Vietkong alagútrendszerei Ideje végre önálló cikket szentelni ennek a korábban már többször érintett altémának, melynek révén megint csak közelebb kerülhetünk azon kérdés megválaszolásához, hogyan volt képes a Vietkong olyan sokáig hatékonyan harcolni az ellenség közelsége, megsemmisítő tűzereje…..
Pötty1 2017.07.31 19:20:30
@A teremőr: Én is így tudom, csak a poszt szövegében ez konkrétan szerepel. Azért is kérdeztem.
"Csubi! Most végre tényleg hazaértünk!"Emlékeim szerint az önálló, vagyis egyik trilógiába se illeszthető, de azokhoz kapcsolódó Star Wars-játékfilmek gondolata már Disneyék hatalomátvétele előtt felvetődött, aztán 2012 után egyre többször lehetett erről is hallani. Jó ötletnek tartottam, részben…..
Kenyeret és cirkuszt a népnek! - adta ki az ukázt Néró császár az ókori Rómában. Azóta pedig mindenki úgy görgeti tovább ezt a parancsot, ahogy tudja. Mivel a Disney-nek még a mai napig nincs péksütödéje, ráálltak a Star Wars-filmek gyártására, cirkusz gyanánt. Szerencséjükre George Lucas már annak…..