Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marko11

0 bejegyzést írt és 623 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran feltett fogós kérdés, mit érdemes először kézbe vennie annak, aki még soha egyetlen képregényt sem olvasott, de szeretne ismerkedni a szubkultúrával. Válaszként a Watchmen általában az elsők között szokott elhangozni, hozzátéve azt is, hogy a teljeskörű élményhez azért minimum középhaladó…..
Hanem a züllött, fantáziátlan ellenzéki pártok, a tehetségtelen vezéreik, a kritikátlan holdudvaruk és a "toleranciára" nevelt választóik, akik képtelenek megérteni,. hogy a világ plurális, nincs "helyes" világnézet, legföljebb alkalmasabb és kevésbé alkalmas. Azt, hogy az övék alkalmasabb, viszont…..
A Méltányosság Politikaelemző Központ sorozatának egyik részében a magyar szélsőjobboldal mozgóképes reprezentációjával foglalkozott. Ezúttal a szélsőbaloldal magyarországi mozgóképes ábrázolását vesszük górcső alá. A témaválasztást indokolja, hogy a szélsőbaloldal emlékezete mindmáig elhanyagolt a…..
A Dizájnerenhez hasonlóan az Üdvözöljük Norvégiában című sokatmondó alkotás is remekül példázza a filmművészet valódi erejét. Olyan létező problémáról mesél, ami folyamatosan rajzolja át az európai ember kollektív tudatát és az országok közötti határokat. A világ közös nyelve olyan üzenetet próbál…..
Vendégszerzőnk, Lányi András egyetemi docens, környezetvédő aktivista írása   Niklas Luhmannak sajna, igaza van: a média olyan zárt rendszer, amelybe a külvilágból érkező értelmetlen zörej – a néhai valóság, ha tetszenek rá emlékezni – nem hatolhat be addig, amíg a…..
marko11 2016.07.15 16:38:49
@aszekelyek:
Akkor most csak neked:
"A múzeumi negyednek rossz helyet találtak... Gigastruktúrát teremtenének egy pihenőpark közepébe. Nincs olyan formai eszköztár, amelynek felhasználásával a brutális méreteket el lehetne rejteni.
A győztes piramis hatalmas motívum, Közép-Ázsia olajországaiban hiteles építmény, itt nem."
(Zoboki Gábor, a MÜPA fidesz közelinek mondott építésze)
Ja, és a Ligetben mikor jártál?
Dermesztő írás jelent meg kedden a magyarnarancs.hu-n. A „ligetvédő” rasztafári, Komáromy Gergely (művésznevén Gregory G Ras, édesjóistenem) körbenyalogatásának dokumentuma több szempontból is fájdalmas. A műfajilag behatárolhatatlan betűhalmazban, amelyet a Narancs interjúnak titulál, ilyen…..
marko11 2016.07.13 11:51:52
@bbjnick:
Kösz! Nagyon meg kell becsülni a mai (hőzöngő, gyalázkodó, érveket mellőző) "vitában" a korrektséget.
Kösz még egyszer!
marko11 2016.07.13 13:59:00
@Pelso..: A "kopaszok" címszó alatt keresd.
marko11 2016.07.13 19:16:15
@Aranyi Gábor:
Hülyegyerek! (megpróbálok a te stílusodban reagálni)
a Hungexpo-pavilonok helyének egy részén ?
agyhalottkám, jártál te egyáltalán már a Városligetben?
még hogy az egy részén!
sőt, ugye nagyobb lesz a zöldfelület?
Idióta! Legközelebb majd akkor olvaslak el, ha olyan jókat tudsz írni, mint pl. Thomas Dantes! (Azt várhatom!)
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása   Azt írja Stumpf András, hogy ő nem megy el a kvótáról szavazni. „Tehát ha a kérdésre adott »nem« válasz önmagában egyértelmű is, ez cseppet sem jelenti, hogy el is kell mennem szavazni, hiszen a szavazatom egyáltalán nem befolyásolja az ügy kezelését,…..
„Vigyázz, el ne császárosodj!” − jutott eszembe Marcus Aurelius római császár kétezer éves figyelmeztetése a mindenkori hatalmasoknak két éve, amikor felavatták a felcsúti, makovecziánus csodastadiont, természetesen Orbán Viktor, annak családja, no meg Mága Zoltán hegedűmaestro, ejtőernyősök,…..
Eredetileg ott sem lettem volna, aztán meg majdnem igen, végül mégsem. Röviden így foglalható össze a sztori, a hosszúért olvassanak tovább!..
marko11 2016.03.23 10:03:54
@Robinzon Kurzor:
Viszont a félelem, a hisztéria az nagyobb, mint bármikor.
(És ez a jelenlegi állapot éppen megfelel egyes politikusoknak.)
„Bevezették a szükségtelen állapotot.” Mekkora mondat! Milyen pontosan foglalja össze az elmúlt másfél hét eseményeit, a kormány, a kormánypárt tevékenységét, annak abszurditását! Nem magamat dicsérem, a mondat nem az enyém. Kölcsönvettem. Ellopni nem fogom, hiszen lopni egyrészt csúnya dolog,…..
marko11 2016.03.04 19:28:52
@gyalog.galopp:
A lopásnak eddig csak kétféle módját ismertük az elmúlt évtizedekben:
1. államosítás
2. privatizáció
a 3. (újdonság!) amikor a közvagyon épp elveszíti közvagyon jellegét (lásd pl. MNB)

Bevallom, nekem ez utóbbi kettő jobban fáj, mint az első. Ez utóbbi kettőnek ugyanis magam is szenvedő alanya vagyok.
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása   A kormány időnként elszúr dolgokat. A közoktatásban is elszúrt jó sokat, fizetések csúsztak, tankönyvek nem készültek el, alkalmatlan vezetők lettek kinevezve, tanárok tízezrei lettek frusztrálva felesleges vagy nem jól kitalált feladatokkal. Eléggé a…..
1000 leütés Befejeztem 2016.02.07 06:34:36
Búcsút mondok a nyilvánosságnak, ideértve a blogolást és a PKP vezetését. Az utóbbi bő három évben sok időt és minden mást áldoztam a polgári, liberális konzervatív gondolat, kultúra, és politika erősítésének, a megelőző húsz évvel együtt ennyire telt, elértem a korlátaimhoz. A pártnak a saját…..
marko11 2016.02.07 10:48:04
A Mandiner bloggerei az előző évekhez hasonlóan (2008/1; 2008/2; 2008/3; 2010; 2011; 2012; 2013; 2014) ismét összefoglalták, mit szerettek 2015-ben úgy igazán. Irodalom, zene, képzőművészet, film, utazás és ivás. Kulturális és élménymorzsák Oravecz Imrétől Houellebecq-ig, ifj. Vidnyánszky Attilától…..
marko11 2016.01.15 14:39:43
@kiss.brigi: OK! Még az is lehet, hogy Háy Jánost is olvastak a szerkesztők? Esetleg látták a Nemzeti Körhintáját is?
Az egri vár filmdíszletének maradványa a Pilisben Oscarra jelölték a Saul fiát, és a Golden Globe-győzelemmel a háta mögött esélye is van Nemes Jeles László filmjének elnyerni a legrangosabb amerikai filmdíjat. Ritka pillanat egy-egy ilyen siker a magyar filmtörténelemben manapság, így úgy is…..
marko11 2016.01.15 14:36:29
@don-kanyar:
Pálfi ugyan nem közönségfilmeket készít, DEVISZONT nagyon jó filmeket!
A Mandiner 2010 óta minden új év első napjaiban évértékelő sorozatokat közöl, idén is így teszünk. Stumpf András írása.     A hagyomány fontos – egy konzervatív portál esetében ez aligha szorul különösebb magyarázatra. A Mandinernek is megvannak a maga hagyományai – az egyik ilyen például az…..
Mandiner blog Na, ugye 2015.11.25 12:01:00
1. Na, ugye. 2. A francia kormányfő közölte: le kell zárni Európa határait. Több migráns nem jöhet. S mire is hivatkozott Manuel Valls? Többek között azokra az értesülésekre, amelyek szerint legalább két párizsi merénylő Görögországon és Szerbián át, menekültként…..
marko11 2015.11.25 21:27:12
@kesztió: Sőt! Akár kerítést is építhetett volna - gyűlöletkampány nélkül. (A migránsokat és a terrorizmus már a tavaszi "konzultációs" kérdőívben is igyekezett összemosni.)
Megérte vajon neki az a néhány százaléknyi szavazó elcsábítása a Jobbiktól?
Arról nem is beszélve, hogy sok szavazót is veszthetett. Mert ugyan a a xenofóbia termő talajra hullott (szégyen!), de nem gondolnám, hogy minden fideszes eleve idegengyűlölő volt.
Negyvenegy nap. Jelenlegi tudásunk szerint ennyi idő telt el az egyik öngyilkos merénylő görögországi partraszállása, és a párizsi bevetése között (a Görögországban az ideiglenes útleveléhez levett ujjlenyomat egyezik az egyik elkövetőével, ezért lehetünk viszonylag…..
marko11 2015.11.16 09:18:49
@mavo: Sokaknak elemi szükséglet a napi zsidózás, cigányozás (mintegy a saját nagyszerűségüket kiemelendő!). Most bővült a repertoár: lehet a migránsokat is utálni. Sőt, igen, mostantól minden migráns potenciális terrorista.
Mi élni szeretünk. Ti ölni szerettek. Mi békében akarunk létezni. Ti háborút akartok. Mi az alkotást díjazzuk. Ti a pusztítást. Mi a szabadságban élünk. Ti az alávetettségben. Mi este éttermekbe járunk, koncertekre, bárokba − vagy templomba, szabadba, önképzőkörbe…..
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók. * A migráció és vetületei Gágyor Péter újságíró, rendező, író, költő írása   Most ezt a Nagy Migrációt éljük meg (mióta is…..
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók. * Amióta világ a világ és fejlődésnek indult az emberi civilizáció, az állam legelső és legalapvetőbb feladata az volt, hogy fenntartsa a…..
Gondolom, többször hallottuk már ezt a mondatot olyan filmnézők szájából, akik azon a címen "védték meg" az aktuális hollywoodi blockbustert, hogy amaz ugyan nem büszkélkedhet tisztességesen megírt forgatókönyvvel, kidolgozott karakterekkel és szituációkkal, igényes…..
A Cannes-i díszbemutatót követően hosszú perceken keresztül állva tapsolt a közönség. Ünnepelték, a színészeket, ünnepelték a rendezést, de elsősorban azt ünnepelték, hogy van, aki kevesebbel még többet meg tudott mutatni a máig feldolgozhatatlan, és feldolgozatlan, ám…..