Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herpetotheres Cachinnans

17 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden hazafi készüljön, bármikor eljöhet az idő! Ha Ukrajnában kitör a háború, ismét lehetőséget kapunk Istentől, hogy országunk egy részét visszaszerezhessük! Ukrajna egy soknemzetiségű állam, amely a háború szélén áll — szétszakadás vár rá. Nem fogja megúszni,…..
Herpetotheres Cachinnans 2014.03.02 18:46:36
@==T==: A Honvédség bevetésére úgy sem fog sor kerülni. A magyar kormánynak nem lenne hozzá elég bátorsága. - Éppen ezért is a felvetés, hogy alulról jövő szervezéssel, harcra elszánt anyaországi önkéntesekkel (és természetesen az ellenállásra hajlamosabb helyiek bevonásával) kellene a Kárpátalját felszabadítani. Vagy legalább is, a konfliktus végéig, valamiféle fegyveres ellenállást produkálni a térségben.
Ez abban az esetben, ha orosz-ukrán viszonylatban tényleg háború törne ki, járható megoldássá válna, hisz az ukránok aligha szentelnének nagyobb figyelmet, ilyen "kisebb jelentőségű eseményeknek" egy amúgy is kieső országrészben.
A majdnem (biztos) oroszok győzelem esetén, a helyi magyar fegyveres ellenállás ténye, alighanem rábírná az orosz döntéshozókat, hogy Ukrajna felosztásánál a Kárpátalja ténylegesen hozzánk kerüljön, miképp annak lehetőségét ez időtájt oly sűrűn felvetik.
Herpetotheres Cachinnans 2014.03.03 16:45:54
@Kolos Kovács:
Valóban célszerűbb lenne, ha már lefektetett alapokra építkezhetnénk. Kár, hogy ez nincs így. Kár, hogy annyi sok magyar hazafi inkább elmélyedt a politika ingoványában, minthogy ténylegesen arra készült volna, hogy a Hazáját szolgálja szükség esetén. Például most, a Kárpátalja kapcsán.
De azért néhány észrevétel:
A folyamatos, fennakadás nélküli ellátás, ismereteim szerint, eddig még soha nem adatott meg egyetlen irreguláris sereg számára sem.
A harccselekmény sikerét, avagy kudarcát, alapvetően a tisztek hozzáértése, és a taktika helyes alkalmazása határozzák meg. S ami azt illeti, ilyen erőviszonyok mellett, a frontális harc, amúgy sem jelentene megoldást: így hát, az ellenállás kiépüléséig - az én elképzeléseim szerint -, kisebb akciók vállalása mellett, folyamatos lehetőség nyílna a továbbképzésre is.
(Mások szerint, amíg az ukrán hadsereg csak lábhoz tett puskákkal vár, addig akár egy tucatnyi fegyveres, illetve egy-két magyar + egy ruszin zászló is elég lenne, ahhoz hogy kikiáltsuk a terület elszakadását.)
Továbbá azt is megjegyezném, hogy az ukránok bizonytalankodása és keletre orientáltsága, még a felsorolt hiányosságok ellenére is, igen kedvező lehetőséget teremtene, hisz a vállalkozás - a körülményeknek hála - így nem kellene, hogy túl nagyszabású formát öltsön, illetve az sem lenne szükséges, hogy önállóan győzedelmeskedjék. Ellenben a cselekvés teljes hiánya, alighanem biztos, hogy semmilyen eredményhez nem vezetne.
Herpetotheres Cachinnans 2014.03.05 19:37:32
@ariskerase: Köszönjük szépen! :)
magyargerilla Trianon mai szemmel 2012.04.23 11:36:00
Trianon. Mi jut erről eszünk? De itt álljunk is meg egy pillanatra. A kérdés lehet nem is igazán jó. Talán így lenne helyesebb feltenni, hogy mi jut eszünkbe, nekünk, magyaroknak Trianonról. Mi jut eszünkbe nekünk, magyaroknak Trianonról? Az igazságtalanság? Egy katasztrófa? Egy…..
 „A nyájas szavaktól félj, madárkám, ne a durváktól. A nyájas szavak becsapnak, meggyengítik az ember életrevalóságát, a durva szavak viszont, még ha túlzásba mennek is, megedzik. A nyájas szavak után veszedelmes dolog az utcára lépni: a legapróbb durvaság…..
Európa várható képe 2060-ban.A sötétzöld szín a napjainkban is muszlim többség alatt álló területeket jelzi. A világoszöld a 2060-ra bizonyosan muszlim-többségűvé váló területeket mutatja. A halálfejek, illetve a címerek az egyes államok nemzetalkotó népességére…..
„Az életért folytatott küzdelem az ember ösztöneiben van. Az ember harcol önmagáért, így van ez ősidőktől fogva, és így lesz mindig. Az, aki elejtett egy mamutot, a bőr és a hús egy részét odaadta azoknak, akik nem tudták elejteni a mamutot. Ezek azzal fizettek a…..
„Semmi sincs rendben a világon addig, amíg az embereket csak csalásokkal és folytonos hazudozással lehet kormányozni.” (Lichtenberg)A minap akaratlan fültanúja voltam néhány korosabb hölgy beszélgetésének. Egyikük könnybe lábadó szemmel mesélte, hogy milyen nagy jót…..
Nemrégiben, arra az elhatározásra jutottam, hogy hosszú kihagyás után, megnézem a televízióban az esti híradót. Javíthatatlan idealista vagyok, így titkon abban bíztam, hogy legalább a tálalás színvonala javult valamit, hiszen a tartalommal – egyelőre – úgy sem lehet…..
A lőpor talán az emberiség egyik legfontosabb felfedezése, amely –szépen lassan, teljesen átalakította a hadviselést. Érdemes hát pár pillantást vetni a történetére.Felfedezése, elterjedése A lőport, mint az köztudott, a kínaiak találták fel –valószínűleg a XI.…..
Az alábbi kép egy, a trianoni békediktátum elleni tüntetésen készült. (Londonban.) Ott van rajta az igazság. (Bár a kérdőjeleket feleslegesnek érzem.) „90 éve nincs kompromisszum. - Csak a fegyveres megoldás elfogadható?” Nos, a történelmi tapasztalat azt…..
                                                                     Az amerikai álom. „Ha egy hazugságot elég sokszor megismétlünk, akkor azt előbb-utóbb elhiszik.” – Goebbels ezen alapelveit, egykori ellenségei…..
Herpetotheres Cachinnans 2011.12.14 09:52:01
magyargerilla A nagy felismerés 2011.12.13 12:23:00
„Harcolni csak egyféleképpen lehet: mocskosan. A tiszta, becsületes küzdelem csak arra jó, hogy megölesd magad, méghozzá rövid úton. Használj ki minden lehetőséget a kínálkozó orvlövésre, üss övön alul, és feltétlenül rúgj bele a földön fekvőbe – akkor talán…..
magyargerilla Szőttes 2011.12.13 11:25:56
magyargerilla Békeharc 2011.12.13 11:21:00
magyargerilla A háború mellett 2011.12.13 11:18:00
A HÁBORÚ MINDIG ROSSZ  Minden háború kegyetlen és értelmetlen? Igen? … Mindenképpen kegyetlen és értelmetlen dolog kést szúrni az emberi húsba és azt mélyen felvágni? Igen? … Pedig általában így szokott kezdődni minden műtét.  A háború…..
magyargerilla Ágyú 2011.12.09 11:41:00
magyargerilla (V)álság van 2011.12.08 16:01:00
„A sötétség és a bizonytalanság, nagyobbnak tüntet fel minden veszedelmet.” (Arthur Schopenhauer)   Történelmi időket élünk. Olyan eseményeknek lehetünk közvetlen részesei, amelyek ama bizonyos majdani történelemkönyvekbe, fekete betűkkel lesznek írva.…..