Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nünükeee

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarázatok, feleletek, szabadkozások. A gyerektelenek készültek. Minden alkalomra, helyzetre, évszakra és napszakra megvan a kompakt válaszuk. Nem így a gyerekesek! Nekik nincsenek előre jól megfogalmazott, tüchtig kis indoklásuk arra, hogy voltaképpen miért is kellett nekik gyerek. Mert hogy…..
nünükeee 2017.04.21 15:06:49
@kenyérdobáló: Ez jó. Palyakezdokent anno nem találtam elfogadható munkát egy évig. Akkor a rokonok, ismerosok feszt azzal frusztraltak, hogy "van mar munkad?". Na, most már tudom, nekem is csak ezt kellett volna kérdeznem, hogy bekenhagyjanak.

Kulonben a gyerekmentesseget hirdetok pont annyira farasztoak ám, mint akiket karikiroznak. Inkabb gyerekes-gyuloloknek nevezhetnek magukat, legalábbis a megnyilvanulasaik alapjan. Számomra az ilyen, valami elleneben torteno onmeghatarozas mindig egy kicsit megmosolyogtato. Ugyan tudni azt, hogy mit nem akarok, kiindulasi alapnak nem rossz, de azert az vaganyabb, ha tudom, mit akarok. :) (Felreertes ne essék, senkit nem szeretnék rabeszelni, hogy gyereket akarjon, ez általános vélemény. )
Mi 8 ev utan vallaltunk gyereket, megse kérdezte addig senki, hogy namileszmar. (Lecserelodtek az életemben a korabbi, munkahelyet firtato szemelyek, ok nyilvan feltettek volna a kerdest.)
Egyébként sosem azon gondolkodtam, miert is akarok gyereket, inkabb azon, akarom-e biztosan, hogy legyen. Mert amig nem volt, addig csak azt láttam jó ideig, hogy mindenhol ott lesz, meg a wc-re is utanam jon majd. Aztan az is eszembe jutott, hogy ha kihagyom az életemből, es keson kapcsolok, hogy jo lett volna, akkor mar mindegy lesz. Önmagában egyik gondolatom sem erv, se pro, se kontra. De mivel idovel eloszlottak a kétségeim, anyagilag jol alltunk, es minden korulmeny adott volt, hat lett gyerek. Es bar valoban sok faradozassal jár, es a wc-re is utanam jön, egyszeruen vegtelen orommel tolt el, es minden nap ujra várom, hogy lathassam. De neked, kedves Poszter, ettol függetlenül nem kell szulnod, ha nem akarsz, es barmikor elkuldheted az anyjaba azt, aki faggat. :)
nünükeee 2017.04.22 12:17:22
@prolee: Tényleg csak sajnálni tudlak ezért a rettenetesen keserű szájízért, ami a hozzászólásaidból árad. Valaki írta itt, hogy gyerek nélkül se lennél valószínűleg boldogabb, kevésbé szorongó, azt gondolom, igaza van.
Bár nem vagyunk egy korosztály, de még részben a szocializmusban voltam gyerek. Anyám reggel 4-kor kelt, hogy 6-ra mehessen dolgozni, és előtte bevigyen az óvodába. Mivel kulák családból származott, így megfelelő egzisztenciája sem volt. Neki nem volt akkora fun az az időszak. Városban laktunk, nálunk nem a házzal szemben volt az ovi. Ha valamiért apámra hagyott, ő lusta volt bevinni, mehettem egyedül, néha felelősebb felnőttek átkísértek az úttesten, amikor látták, hogy téblábolok, amikor meg nem, megoldottam egyedül. (Ebből talán sejthető, hogy nálunk sem volt fenékig tejfel a családi élet.) Aztán 20 éves koromra kisebb-nagyobb űrt hagyva maguk után, mindketten távoztak az élők sorából, így őket pelenkáznom már nem fog kelleni. De baszki, feleennyire megkeseredett nem lettem, és nem mindenki mást hibáztatok, ha valami nem úgy jön össze, ahogy elképzeltem. A gyerekünket pedig kizárólag magunknak hoztuk össze, így pont teszek arra, mi a társadalom vagy az állam elvárása.
Tisztelt Főpolgármester és Polgármester Urak! A római-parti mobilgát tervei kapcsán március 6-án tartott lakossági fórumon Önöknek sikerült ismét megalázniuk a III. kerület lakóit, a független szakembereket és civileket, ezzel gúnyt űztek a demokráciából, miközben a képviseleti demokráciára…..
nünükeee 2017.03.08 14:18:48
@Kis ember: Akkor kezdjük az elején. Leírtam tényszerűen a saját álláspontomat arról, hogy örülni fogok, ha megépül a mobilgát, mert...és itt felsoroltam, hogy milyen árvízi helyzettől kímélne meg. Mindezt azért, mert eddig bármennyi cikket olvastam a témában, hiányzott, hogy ilyen jellegű tapasztalatot senki nem oszt meg, és szerintem ez is hozzátartozik a képhez.
Reakciók tekintetében pontosan olyanokra számítottam, mint amik érkeztek is. (Személyeskedő, fölényes és ítélkező hozzászólások.)
Egyfelől, egy szóval sem állítottam, hogy meglepne az árvíz, mint ahogy azt sem, hogy elvárom, hogy "megmentsenek". De ha történetesen olyan, másoknak nem tetsző rendelkezést hoznak, ami nekem kedvez, miért ne örülhetnék neki? És miért ne nyilváníthatnám ki, hogy örülök? Vagy azt csak a devizahiteleseknek szabad? (Nekem is volt, csak én nem hittem el, hogy nem fog elszállni az árfolyam.)

Másrészt nem azért írtam le a véleményem, hogy bárkit is meggyőzzek, csak hogy bemutassam a gáton túli oldal árvízi napjait, hónapjait. Nem értem, milyen hitelességet kellene igazolnom, miért kellene nekem a privát körülményeimet egy nyilvános fórumon részleteznem.
Olcsó kommunikációs húzás ez a "kérlek válaszolj erre és erre, különben...".

Ha tetszik, lehetek éppen ingatlanspekuláns is. Mit értünk ez alatt? Volt ingatlanom, amit azért vásároltam, mert volt megtakarításom, és hitellel kiegészítve kijött belőle egy lakás. Természetes, hogy igyekeztem több szempontból is minél jobb lakást vásárolni a lehetőségeimhez képest. Számításaim bejöttek. Ingatlanspekuláns vagyok, mert jókor, jó feltételekkel adtam el, és jókor, jó feltételekkel vettem másikat, szintén némi hitel bevonásával. Így valóban szert tettem némi vagyongyarapodásra. A felsoroltak közül egyik sem a Rómain található ingatlan, amelyben élek. Vicces dolog ez a stigmázás azért. Ingatlanspekuláns...hmmmm....megtisztelő feltételezés. Még ízlelgetem kicsit, ha nem baj. :)
nünükeee 2017.03.09 12:58:39
@Jobb és közép: Nem hazudok, viszont nem latom értelmét a veled valo szajkaratenak. Tajekozatlansag fel egeszseg, ugye. Szovegertes teren pedig kihivasokkal kuzdesz. Kellemes delutant!
Anya vagyok. Ma éppen fáradt és frusztrált. Mégis, bátran ki merem jelenteni, hogy a gyerekeim nem is kívánhatnának jobb anyukát maguknak. Éppen ezért, minden jogom megvan, hogy kiboruljak néha...
A Feng shui alapelvei szerint csak a négyzet alakú lakásokban lehet kialakítani a kívánt harmóniát, de ez ugye a legtöbb belvárosi lakásnál lehetetlen. Mutatjuk, milyen az a belvárosi lakás, amit a Feng shui szerint rendeztek be...
nünükeee 2016.12.02 13:35:51
Művirágokat, állatos figurákat, szélcsengőt, de még lámpát is lehet készíteni a tojástartó dobozokból, mármint a papír verzióból, nem pedig a műanyagból. ..
A szégyenlősségről írtam már korábban, legutóbbi vendégem azonban minden szint felett kimaxolta ezt a fogalmat, legalábbis abban a mértékben, ahogyan én még sohasem találkoztam vele.Aleksandra, a százötvennyolcadik (26) litván vendégemet Vilniusból két éjszakát hosztoltam, 2014-ben csatlakozott a…..
nünükeee 2016.11.08 13:40:53
@nikita: Na jó, újra elolvastam, figyelmesebben. Szerintem nem vagy eléggé liberális. :)
Az én olvasatomban az történt, hogy a lány megérkezett, és te végigdumcsiztad az első napot. Másnap rávetted egy edzésre, amire készséggel igent mondott, zárkózottsága ellenére láthatóan fogékony az új dolgokra (hiszen a cs is more fun). Ugyanakkor ha túlsúlyos, tökre érthető, hogy szégyelli a testét, de ezt intoleránsan kikarikíroztad. Én vékony vagyok, és nem különösebben zárkózott, de mégis úgy vagyok, h bár átöltözöm idegenek előtt, de nem érzem komfortosnak. De pl. ha a fehérneműmet is lecserélem, pl. úszáskor, akkor ha vannak az öltözőben körülöttem, inkább kimegyek a wc-be. És? Ez most komolyan gond?
Igen, olvasom, hogy a második napon már visszafogtad magad, ami a beszélgetést illeti, de közben elkezdted piszkálni a hallgatagsága miatt. Nem csak úgy lehet ám megismerni a másikat, másik népet, ha beszélgetsz. Simán egy csomó mindent meg lehet tudni azzal is, ha csak úgy figyelsz, és kész. Neki nem fontos a beszélgetés, szerintem ezt is tudni kell tiszteletben tartani.