Regisztráció Blogot indítok
Adatok
movhu

485 bejegyzést írt és 3471 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakásbérlés kapcsán jellemzően arról lehet olvasni, hogy mennyi veszély leselkedik a bérbeadókra, mert a bérlők nem fizetnek, lepusztítják a lakást stb. Sajnos vannak ilyen esetek. Jó néhány bérbeadó tud szomorú történet mesélni. Vannak azonban olyan bérlők, akikkel nincsen probléma. Nekem is volt…..
Hetek óta változó idegességgel olvasom azoknak az idiótáknak a kommentjeit, akik teljesen random cikkek alatt fröcsögnek a meccsrejáró emberekre, és azt követelték, hogy vegyék el az emberek szórakozását. Most végre örülhetnek, szar lesz nekünk is. ..
Zoltán telefonszáma megváltozott, ám erről hiába tájékoztatta az ügyfélszolgálatot, az akciós mosógép első kiszállításának lehetőségéről így sajnos lemaradt. És a helyzet később sem lett jobb, rettenetes ügyfélkezelés, kétszer kifizetett ár, mosógép meg sehol. Történetünk kezdetén egy lelkét…..
movhu 2019.12.11 11:24:28
@KaTe:
Szerintem amúgy még a legtöbb kombiba sem lehet berakni egy tisztességes méretű mosógépet dobozzal együtt, szóval a legtöbb embernek a mosógép vásárlás kiszállítós, hacsak nincs a rokoni/baráti körben olyan, akivel meg lehet oldani.
Ezért jó, hogy családi egyterűnk van, így ilyen esetben meg tudtam oldani :) De igazad van, még akkor is kell legalább még egy markos legény, mert egy mosógépes dobozt egyedül nem igazán mozgat meg valaki akármilyen erős.
via GIPHY Károly kacifántos kamuba botlott: a brit webáruház nem tűnt gyanúsnak, még szerencse, hogy a bank résen volt. Euróban fizetett, de a shop az ingyenes szállításra kínai jüant, a termékre pedig indonéz rúpiát próbált beterhelni a számlájára. Tegnap este rendeltem egy Nagy-Britanniában…..
via GIPHY Ezen a borongós novemberi csütörtökön olvasónk levele gondoskodik az elmélyülő letargiánkról. Vannak azok a történetek, amiknél nincs mit tenni. Hiába csinált mindent jól (jó, a bőrönd méret kicsit necc, de ezt meg ismerjük), hiába tett meg mindent, amit lehetett, végül ott áll egy halom…..
movhu 2019.11.21 13:43:54
@Csokis: Pont tegnap bosszankodtam egy nem fapados gépen hazafelé, hogy miért nem jár el az adott légitársaság hasonló szigorral, mint a Wizz. Sokan érkeztek csak kicsit nagyobb bőrönddel, meg mellé még kistáska, nagykabát, duty free, volt aki a fél rekeszt egyedül befoglalta és a személyzet ott rohangált, hogy a saját tárolóikat és a néhány hely üres tárolóit is felhasználva szétrakják a csomagokat.
Ezért is jó a Wizz szigor, mert a rekesz nem lesz attól nagyobb, hogy az egyszeri magyar úgy gondolja, hogy néhány centi belefér.
Zsuzsa mobilja pár hónap után használhatatlan lett, amin sajnos a szerviz sem tudott segíteni. A hiba újra és újra visszajött. Végül Zsuzsának elege lett, erre se pénz, se mobil.  2018. március 09-én vásároltam az eMag webáruházban egy Doogee X5 max típusú mobiltelefont, amit annak rendje és…..
movhu 2019.10.22 13:33:13
@Terézágyú: 5 MP és 5 MP között óriási ám a különbség, mert nem mindegy miről jön le az az 5 MP. Egy 10+ éves tükörreflexes vagy komolyabb bridge fényképezőgép képe bármelyik mai mobilt hazavágja képminőségben, függetlenül attól, hogy a mai telefonokban hány megapixeles csodák vannak.
"Azért, hogy mások ne járhassanak úgy, mint mi"- ajánlotta figyelmünk József félresikeredett családi nyaralásuk történetét, mely egy tunéziai all inclusive hetet jelentett az észak-afrikai országokba kifejezetten rutinos utaztatónak számító Kartago Tours szervezésében. A fotókkal gazdagon…..
movhu 2019.10.16 12:25:10
@Kelpo: Megnéztem, ennyi pénzért egy sima Bookingos keresés után csilivili szállodába lehet menni(including repjegy), nem pedig egy olyanba, ami a Bookingon 5.0-át(ha jól sejtem melyik szálloda lesz ez) kapott, ami nagyjából a katasztrófaturizmussal egyenlő
Dániel olvasta a posztot a házról, ahová nem lehet/szabad/tudják bekötni a netet és elküldte nekünk a saját történetét. Kísértetiesen hasonló, most az Invitel nem reagál a megrendelésre, pontosabban az alvállalkozó nem bukkan fel, valószínűleg ott lehet a gond. Írtunk az üggyel kapcsolatban az…..
Olvasónk a terrafon.hu-ról rendelt és fizetett, ám a kiszállításról szóló visszaigazolás kamunak bizonyult, a visszautalás pedig még mindig nem történt meg. A webáruházról közben összegyűlt jó pár hasonló sztori, a vélemények alapján már a rendőrségi feljelentés is megvolt. Mi is írtunk nekik, de…..
Egy kisebb, fél óra alatt javítható kivitelezési hiba miatt nem szolgáltatja azt a szolgáltató, amire a naiv ügyféllel szerződött. Pedig ritka ám az ilyen kitartó ügyfél, még a végén felszereli magának. A Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. kábeles internetét használom. 2018 év végén az új,…..
movhu 2019.09.16 13:01:14
@Brunze: Helyette így volt:
Az "klasszikus" Invitel több részre lett szétszedve. Ez az átszervezés még akkor történt, amikor szóba sem került a DIGI. Az oka vélhetően az volt, amely számítás be is jött, hogy kisebb részekre szedve a céget könnyebb eladni akár részletekben is. A céges ügyfeleket, datacentert, stb. viszi tovább az Invitech, ennek a DIGI-től totál független tulajdonosa van. A lakossági ügyfeleket kiszolgáló Invitelt vette meg a DIGI, ugyanattól, aki még most is tulajdonosa az Invitechnek.
A GVH határozat meg pont azért sem született még meg, mert ki kell találni mi is lesz az ilyen területekkel. A korábbi példákból levezethető, hogy el lesz adva, de jelenleg ebben az ügyben semmi nem történt.
Tizennyolc évvel ezelőtt, 2001 szeptember 11. reggelén a világ TV csatornái, hírújságjai és rádióadói szörnyű, szinte sokkoló üzenetekkel illetve képekkel árasztották el a médiát, amikor arról számoltak be, hogy New Yorkot súlyos terrortámadás érte. Ezen napon ugyanis 19 géprabló 4 utasszállító…..
Van egy egészen különleges város, ahol sikeresen nemet mondtak a multiknak, és a nagy közértláncok helyett inkább a helyi termelők szerveztek maguknak szupermarketet. És ráadásul milyen jót!..
movhu 2019.07.29 10:26:37
@drover(fanyul társa): Szerintem Magyarországon 10.000 fő alatti településen sincs Tesco, Aldi vagy Lidl.
Biztosítós sztorijaink általában a káreseményeket követően íródnak, amikor a csalódott ügyfelek konstatálják, hogy nem vagy nem olyan mértékben kártalanítja őket a biztosítójuk, mint amire számítottak. Zs.-ék el sem jutottak idáig, mert már akkor felhúzták magukat, amikor…..
movhu 2019.03.25 11:02:39
@ordasbacsi: Mert aztán az a vagyonfelhalmozás csúcsa, hogy valakinek van 2 lakása meg 2 autója...még az is lehet, hogy a családban ketten is dolgoznak és mindkettő többet keres, mint a minimálbér. Kérem a raktárból a guillotinet előhozatni.

Egyébként lehet, hogy valami vidéki településről és 2 db 15 éves autóról beszélünk, aminek összértéke nincs annyi, mint egy olcsóbb budapesti lakás ára.
A világ legbiztonságosabb autóinak listáit általában nem a járművek megbízható működése, hanem a töréstesztek eredményei illetve mostanában egyre inkább a balesetelkerülő-rendszerek hatékonysági vizsgálatai alapján állítják össze. Ettől függetlenül persze egy ezeken a rangsorokon rendre előkelő…..
Valamikor a rendszerváltás (vagy mi) környékén azt csiripelték a madarak: egy jó menet a kocsisoron 3000, de gumi nélkül 5000 Ft-ba kerül - orvosi kezelés nélkül. Nos, ha valami fejlődött kis hazánkban, akkor az kétségkívül ez az árfolyam, hiszen – akciósan, csak itt, csak most, azaz kb 5-6 év alatt…..
movhu 2019.02.12 14:07:53
@MammyPress Média: Miféle tandíj hitelről beszélsz??? Ma tetszőleges állami finanszírozású szakra be lehet jutni felvételivel. Az, hogy egyeseknek a képességei/lustasága ezt nem teszik lehetővé az az ő baja. Nem is baj, hogy ha már annyira bízik valaki magában, hogy megy önköltségesre, akkor ennek a kockázatát ő maga fizesse.
movhu 2019.02.12 14:10:37
@MammyPress Média: Látom egy biten nem tudod feldolgozni az információt és önmagaddal is összetűzésbe kerülsz.
Itt panaszkodsz mennyire sokba kerül a gyerek nevelés, de ha valaki azért szül, mert végre úgy látja a támogatásokkal könnyebben fog menni, akkor meg kurva.
movhu 2019.02.12 14:25:03
@MammyPress Média: A legtöbb nő azért szül, mert talál egy pasit, aki azt ígéri neki, hogy érzelmileg, fizikailag és ANYAGILAG segíteni fog felnevelni a gyereket. Tehát tulajdonképpen eljutottunk az ősi "igazsághoz", hogy minden nő kurva.
A pénzügyek irtó fontosak, mégis sokszor olyan tájékozatlanul bolyongunk a területen, mint Varga István a Fidesz médiapolitikájában. Pedig nagyon is van vesztenivalónk, amitől csak az olvasás és a tájékozódás ment meg minket.  Témandító tesztkérdésünk:  Kedves Homár! Kíváncsi lennék a…..
movhu 2019.02.07 13:32:02
@JonnDoe: Ó, pont írni akartam a Transferwise-t :)

Külön előnye, hogy nem csak EUR-t, hanem csomó más pénznemet válthatsz előre. Így simán lehet horvát kuna és román lej is a TW számládon, és akkor amikor ezekben a pénznemekben fizetsz, akkor abból vonja le közvetlenül. Azaz nem ér meglepetés, hogy mennyi az annyi, mert már előre átváltottad. A végén meg ha nem kell már, akkor visszaválthatod.
Még csak hasonlót sem láttam egyetlen magyar banknál sem. Olyan még csak-csak van, hogy a kártyádat átcsatolhatod a devizaszámládhoz átmenetileg, de olyan, hogy a neked lehető legkedvezőbb egyenlegedből vonja le az adott költést, na ilyet még nem.

Ráadásul az egész TW számlanyitást megtudod csinálni a nappalidból.
movhu 2019.02.11 14:19:55
@Xezs7: Sajna az én bankomnál arcpirítóak. EUR-nál a középárfolyamhoz képest -10/+10 HUF a vételi és eladási. Nekem pedig nagyon nem mindegy, hogy 100 EUR-t 32.000 vagy 33.000 forintért veszek, vagy a hozzám érkező 100 EUR-ért 31.000 vagy 32.000 forintot kapok.

És nem csak az a néhány tízezer forint/év ami számít(mert bizony számít), hanem az elv is.
A  fenti képen Európa első hegyi vasútja, az 1848 és 54 között épült semmeringi vasút egy szakasza látható. Az elképesztő helyeken haladó pályát már építésekor is tájépítészeti objektumnak tekintették, vagyis fontos szempont volt, hogy a műszaki alkotás harmonikusan illeszkedjen természeti…..
A fél internet fel akarja falni a Gundelt reggelire, miután nem csak annak ment híre, hogy a vendéglátó vállalat üzemelteti a fényűzően felújított miniszterelnökségi palota menzáját, de megismerhettük a menü fogásait és árait is. A Gundel online (Facebook) értékelése zuhanni kezdett, a cég pedig -…..
movhu 2019.01.09 10:40:49
@hidroponi: Ebben nagyot tévedsz, semmi köze a kórházi menühöz. Ma pl. az egyik étel:

Erőleves cérnametélttel
Sült kolbász
Stircelt burgonya
Párolt almás lilakáposzta
Sült májas hurka

Vegetáriánus változatban ugyanez kicsit másképp:
Gyümölcslé
Rántott karfiol
Párolt rizs
Párolt almás lilakáposzta
movhu 2019.01.09 10:43:32
@chrisred: Munkahely kedvezményes étkezést biztosít a dolgozóinak. Mi a különbség? Ott sem kórházi alkalmazott főz, hanem külső cég, akit nyilván az állam megtámogat azért, hogy ennyiért is adjon menüt.
Ne legyenek kétségeink, valahol a Gundelnek is pozitívba jön ez a történet ki. Most például napokig vagy hetekig kapja az ingyenreklámot minden médiában :)
Kétszázszor jártam eddig a budapesti repülőtéren. Ennyi idő alatt kitapasztaltam, hogyan spórolhatok pénzt, hogyan nyerhetek időt vagy épp kerülhetem ki a tömeget az utazásaim során. Felderítettem a „lisztferihegy” kevésbé ismert zugait, miközben a saját káromon tanultam. Íme, ezek egy hivatásos…..
movhu 2018.09.24 13:04:14
@asdf: Igen ám, de a nem reptéri parkolók esetében nem te sétálsz be a parkolóból a terminálig, hanem az ajtóban rak ki a parkolóból odaszállító autó, mint a taxi esetében.
Így nem csak olcsóbb, de kényelmesebb alternatíva. Azért ezt ne hasonlítsuk a reptéren lévő lowcost parkolókhoz, ahol még egy fél kilométeres séta választ el a bejárattól.