Regisztráció Blogot indítok
Adatok
steery

0 bejegyzést írt és 2279 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A görög logosz szó sok szempontból rokon a tao szóval, mely a teremtő őserő, minden anyag, cselekvés és mozgás szülőatyja. Akár logosz, akár tao, Isten vagy Ige néven említjük is, minden esetben egy olyan őserőről van szó, amely az univerzumot működteti és amely minden…..
steery 2023.10.24 11:31:17
Már az elején rossz a szerző megközelítése, mert önkényesen összemossa a fogalmakat ahelyett, hogy megvizsgálná és részletesen kifejtené őket.:
"Akár logosz, akár tao, Isten vagy Ige néven említjük is, minden esetben egy olyan őserőről van szó,"
Nem, nem ugyanarról van szó, minden szónak más jelentése, értelme van. A logosz logikát, értelmet jelent. A tao: atya-ó, vagyis: Öreg Isten. Az Ige: létezés, cselekvés, történés.
A lélek simán létezik test nélkül is (lásd: testen kívüli élmények, kísértetek). A lélek-agy interfészek nem lapocskák (hanem fény-elektromos jelátalakító idegsejtek a harmadik szemnek nevezett agyterületen a talamuszban). Az aura nem lélek, hanem egy komplex hulláminterferencia tér a test körül, ami befolyásolja a fény és az anyagi részecskék mozgását (ezért észlelhető). Az élet nem a semmiből keletkezett, mert a semmiből semmi sem lesz. A testünk nem a tudatunkban létezik, hanem a tudatunk számára is létezik (meg mások tudata számára is létezik).
A teremtés: új létező dolgok létrehozása, amik korábban, addig még nem léteztek. Az evolúció: a létező dolgok fejlődése önszerveződés, kiválogatódás, teszteléses szűrés által. A kvantummechanika nem bizonyította, hogy létrehozzuk a magunk valóságát. Attól még, hogy egyesek ilyen következtetéseket vonnak le belőle, az nem lesz bizonyított tény.
Átgondolatlan ez a cikk, a szerzőnek sokkal alaposabban tanulmányoznia kéne a létfilozófiát, a teremtésfilozófiát és az ismeretelméletet (meg még egy csomó minden mást is).
Akit érdekel, mások hol tartanak a kutatómunkában, például a lélektan területén, ami sokkal bonyolultabb téma, mint azt bárki gondolná, az itt kezdjen el olvasni:
esemenyhorizont.atw.hu/2021/lelek0.html
Timothy Zahn klasszikus Thrawn-trilógiája, majd azt követően a Bővített Univerzum egyik legikonikusabb karaktere Mara Jade. Marát manapság kissé ellentmondásosan ítéli meg a rajongói társadalom, van aki a kánonba követeli, míg más nem lát benne többet mint egy „dögös vörös”, a Legendák letűnt…..
Hamarosan érkezik A Mandalóri harmadik évada, melyben az előzetesek alapján a visszatérő bolygók mellett két ikonikus Star Wars helyszínre is ellátogatunk: a Coruscantra, valamint a Mandalore-ra. Ennek apropóján nézzük meg merre felé, a messzi-messzi galaxis mely szegletében játszódott a sorozat…..
steery 2023.02.26 09:25:12
A még nem csigaszerű Jabbát Declan Mulholland alakította. A később megváltoztatott jelenetsor eredeti verzióját egy rajongó javította fel digitálisan, különféle forrásokat felhasználva. Az eredeti Jabba Amint arról már sok rajongó értesülhetett, a később Egy új remény címet kapó eredeti Star…..
Az utóbbi évtizedekben zajló ásatások átírták a korbáccsal agyondolgoztatott piramisépítő rabszolgák történetét...
steery 2022.08.23 13:51:00
Az egyiptomi és más területeken lévő piramisok egy részét az atlantiszi civilizáció mérnökei építették kb. 13.000 évvel ezelőtt, olyan technológiával, ami jelenleg nem áll a rendelkezésünkre (még a létrehozásához szükséges tudás sem). Ezen nagy piramis építési projekt előtt és után is készültek különböző helyeken (Bosznia, Mexikó), különböző technikákkal, különböző piramisok, különböző célokra, ami némiképp megnehezítette megértenünk a nagy piramis építési projekt okát és célját.
Az atlantiszi csillagászok észlelték a Földhöz közelítő, később, általunk Holdnak elnevezett égitestet és kiszámolták, hogy össze fog ütközni a Földdel, teljesen elpusztítva azt. Ezért a Föld akkori egyenlítője mentén rohamtempóban felépítettek egy csomó, megfelelő anyagú, méretű, tájolású és belső szerkezeti kialakítású oktaédert, félig a talajba süllyesztve. Ezek felső részét látjuk mi piramisnak, az alsó részéről (a talajba mélyedó gúláról) meg nem tudunk kb. semmit. Ezen építményekbe (a kamrákba) beszereltek olyan gépeket, berendezéseket, amik óriás gravitációs rezonátorokká változtatták az oktaédereket. Akkoriban a Föld forgástengelye még merőleges volt az ekliptikára, az egyenlítő átment Gíza területén és más volt a forgásidő is. A Földnek akkoriban nem volt holdja. Minden nap kétszer, amikor az egyenlítő vonalán sorakozó piramisok fölött (a zeniten) delelt a Nap, illetve éjfélkor, amikor a nadíron állt a Nap, néhány percre bekapcsolták az adott piramisba épített rezonátort, amivel befolyásolták a Föld-Nap gravitációs kölcsönhatást egy picit. Ennek eredményeként a Föld keringési pályája fokozatosan megváltozott, eltolódott kicsit kifelé, távolabb kerülve a Naptól.
Így amikor a Hold megérkezett (nem tudjuk, honnan), nem csapódott a bolygóba, csak súrolta azt, nagyjából Atlantisz szigete fölött, részben belépve a légkörbe. A kataklizma óriás villamos kisüléseket okozott a két égitest közt, illetve gigantikus szökőárat, földrengéseket, vulkánkitöréseket. Elhúzta a bolygó forgástengelyét a jelenlegi állásszögbe és megváltoztatta a forgásidőt is. Aztán a Hold pályára állt a Föld körül és néhány ezer év alatt stabilizálódott a helyzete a ma ismert pályán. Eközben még néhányszor elhaladt a Földhöz nagyon közel, újabb szökőárat okozva, amit bibliai özönvízként ismerünk, cirka 5.700 évvel ezelőtt. A mamutok ezen katasztrófa miatt fagytak villámgyorsan halálra Szibériában, ahogy az ottani mérsékelt éghajlat hirtelen hideggé változott. A katasztrófa megsemmisítette az atlantiszi királyságot és külgyarmatait a különböző kontinenseken. Csak néhányan élték túl az Andokban és más helyeken felépített óvóhelyeken (alagútrendszerekben), barlangokban, akik utána őskori körülmények közt tengődtek évezredekig, majd az éghajlat stabilizálódása után elkezdték újjáépíteni a civilizációt Afrikában, Mezopotámiában, Indiában és a két Amerikában.
Az atlantiszi civilizáció tudásának egy részét sikerült átmenteni, ezen kőtáblákat, papiruszokat sokáig Egyiptomban őrizték, az alexandriai könyvtárban összegyűjtve őket, amit aztán az évezredek emberi ostobaságai szépen megsemmisítettek, szétloptak.
Kheopsz fáraóról úgy tudjuk, hogy okos ember volt, megértette az ősi feljegyzéseket és a mérnökeivel úgy döntöttek, hogy tatarozni fogják (kijavítják, újjáépítik) az akkor már elég rossz állapotban lévő oktaédereket Gízában, amik túlélték a kataklizmát. Kheopsznak valószínűleg az volt a terve ezzel (földre szállt istennek képzelte magát), hogy újra működésbe hozza a gravitáció manipuláló rendszert és visszaállítja a világunk régi rendjét: visszatolja a Földet a korábbi pályájára és visszahúzza a forgástengelyt a régi irányába, módosítja a forgásidőt is. De nem rendelkeztek a feladat megvalósításához szükséges technológiai (ipari és tudományos) háttérrel, mivel az oktaéderekbe beépített rezonátorok addigra eltűntek. Leszerelték, elszállították, szétlopták, tönkretették őket, a maradékot megette a rozsda. Kheopsz tatarozásának nyomai máig láthatók a gízai piramisokon.
A Holdról ennek kapcsán annyit tudunk még, hogy a Naprendszeren kívülről származik és mesterséges létesítmény. Nem tudjuk, kik, hol, miért építették, hogy került ide és miért vált lakatlanná valamikor régen? A belsejében található egy óriási, kb. 2000-2500 km átmérőjű barlang, aminek a falán körben egy hatalmas, édesvizű óceán található légkörrel. A sarkvidékeknél van benne két nagy sziget. Az üreg közepén egy újonnan (csak pár ezer éve) beszerelt mesterséges napocska világít és fűt. Tehát a Hold állomás jelenleg újra lakott, az atlantiszi túlélők ide beköltöző utódai működtetik, akiknek itt a Földön is vannak rejtett bázisaik több helyen. Az ő tevékenységüket észleljük UFO jelenségként.
„Az anyagban nincs más energia, csak az, amit a környezetéből befogad.” (Nikola Tesla) Ha van aktuális téma manapság, akkor az az energia, illetve az energiaválság. A költségek növekedése, a kínálat megcsappanása arra sarkallja az embereket, hogy kezdjenek el takarékoskodni az energiával és…..
Szinte szitokszóvá vált a fogalom, amely önmagában is kemény és gondolkodásra késztető. A ténye valóban. De amíg eljutunk idáig, az korántsem ennyire egyértelmű. El kell jutni idáig? Már kétszer fordult velem elő, hogy egy (főleg hölgyekből álló) társaságban felkértek arra, hogy ugyan osszam már…..
steery 2022.07.11 17:10:02
Nem tudjuk, hogy a lelkek mikor kapcsolódnak hozzá az ivarsejtekhez vagy a zigótához vagy a magzathoz? Azaz mikortól számít gyilkosságnak az abortusz? Valószínű, hogy a kapcsolódás nem egy konkrét időpontban történik, hanem egy időintervallumon belül, tehát lelke válogatja.
Nem tudjuk, hogyan, milyen mágiatechnikákkal lehet megakadályozni, hogy egy lélek hozzákapcsolódjon a leendő testéhez és ezáltal megölhető élőlénnyé váljon? Aki már személy, nem az anya testének egy húscafatkája, amit csak úgy ki lehet vágni belőle.
Nem tudjuk, hogy a teremtésünket létrehozó és üzemeltető istenek miért voltak olyan perverzek, hogy egy ilyen tömeggyilkosságot favorizáló teremtést hoztak létre, ahol a lelkes élőlények lelkesen gyilkolászhatják egymást? Azt sem tudjuk, hogy ha ez a vég nélküli öldöklés nem tetszik nekik, akkor miért nem változtatják meg a világunkat, miért nem javítanak a siralmas helyzeten? Technikailag nem lenne nehéz minden nő mellé egy őrangyalt állítani, aki erővel és isteni hatalommal megakadályozza a lelkeket, hogy összekapcsolódjanak a magzattal, ha a nő bármi okból nem akar gyereket és ezzel megakadályozzák a magzatgyilkosságokat. Ez esetben történne egy csomó spontán vetélés, ahogy a lélektelen zigóták elhalnak és kilökődnek a méhből. Itt évente több százmillió gyilkosságról van szó, aminek igen súlyos lelki vonzatai vannak evilágon és túlvilágon egyaránt. Nem tudjuk, hogy miért olyan trehányak a rendszergazda istenek, hogy engedik ezt a népirtást folyni? Úgy tűnik, odaát ugyanolyan döntésképtelenség, cselekvésképtelenség, teszetoszaság és töketlenkedés jellemzi a lélek hierarchia működését, mint itt a földi pokolban.
Ha sikerülne ember keltető gépeket alkotnunk, egy csapásra megoldhatnánk az egész gubancot, mert az állam kötelezően sterilizálna mindenkit és az ember utánpótlást szabályozott módon állítaná elő magának az ember gyárakban. Aztán az újszülötteket hivatásos nevelőszülő közalkalmazottaknak lehetne átadni, akik rendes fizetésért felnevelnék az új generációt. Ez esetben a nőknek nem kéne többé szülniük, nem lennének nem kívánt terhességek, nem lenne több abortusz és megszűnne a túlnépesedés is. De itt még nem tartunk...
A civilizációnk húsz éven belüli összeomlását jósolták meg egy nemrég megjelent interjúban a 24.hu portálon. Ezzel az előrejelzéssel nem tudunk egyetérteni. Ugyanakkor a Szkeptikus Társaság szerint is komoly problémákkal áll szemben az emberiség, amelyekre sürgősen megoldást kell találjunk...
 ..
steery 2022.06.01 11:27:57
@különvélemény: A direkt brute force szerintem nem működhet, mert a megtámadott gép észleli, hogy különböző című gépekről, a világ különböző részeiről próbál valaki bejelentkezni ugyanoda, mindig háromszor hibásan próbálkozva. Ezt azért illene felismerni és kivédeni. Mert ott még nem tartunk, hogy a felhasználók ilyen star trekes transzporterrel átugráljanak a világ egyik részéből a másikba és különböző számítógépekről akarjanak bejelentkezni a fiókjukba. Amit ráadásul, egyes szolgáltatók már akadályoznak is, eléggé bosszantó módon. Mivel így nem lehet hozzáférni a rendszerhez egy másik gépről, ami egy agyrém.
Az indirekt brute force meg csak akkor működik, ha ki tudják lopni az adatbázist, mert a rendszer annyira nyitott és védtelen, hogy ez lehetséges.
A csokit talán mindenki szereti. A tejcsokoládé egy kellően „biztonságos” választás, édessége miatt szinte mindenki kedveli. Van, aki viszont inkább a „keserűcsoki”-ra, vagyis az étcsokoládéra esküszik. Vaktesztünkön most a teljesen alap, ízesítés nélküli táblás tejcsokoládékból kóstoltuk az…..
A keresztrejtvények megfejtéséhez sok esetben ismerni kell egyes elemek vegyjeleit. Többször előfordult, hogy ismerőseim kérdéssel fordultak hozzám. Némelyik furcsább nevű elem esetében az iránt is érdeklődtek, hogy miért hívják így. A kérdés engem is érdekelni kezdett, és lassanként összegyűjtöttem…..
A SecWorld 2022. konferencián jártunk, ahol a szakemberek azt a témát járták körül, vajon mennyire lehet automatizálni a védelmet, eljött-e, eljöhet-e a "robotzsaruk" ideje?..
A robbanásszerűen fejlődő digitális világ nagyon vonzóvá vált a kiberbűnözők számára. A támadók kifinomult trükköket és ígéreteket vetnek be, hogy pénzt vagy értékes pénzügyi információkat csaljanak ki. Voltak már átverések unokázós csalók szerepében, és a mesés külföldi örökségről értesítő ügyvéd…..
Így, a sulis pályafutásom végéhez közeledve (amibe már belegondolni is rossz), visszatérnek a tanulóéveim kezdetéről származó emlékeim. Tíz-, tizenkét éve történt dolgokról beszélhetünk, és ha belevesszük, hogy tizenkét évvel ezelőtt hat éves voltam, jelenleg pedig tizennyolc, azért elég sok…..
FRISSÍTVE: 2022. március 20. - friss képgaléria a poszt végén (köszönet a képekért!) Szeméthalmok fölött ordibáló újrahasznosítók, törött lábú fotelekben terpeszkedő területőrzők, füstokádó furgonok. Elérkezett a várva-várt (?) lomtalanítás ideje. Van ismerősöm, aki ilyenkor inkább elutazik egy…..
steery 2022.03.19 16:52:18
Minálunk lomtalanításkor több begyűjtő ember járja autóval (furgon, kombi, utánfutós kocsi) az utcákat, órákig fel-alá száguldoznak, mint az őrültek és éberen lesik, hol, milyen tárgyak vannak kirakva? Ha meglátnak egy jobb fogást, megállnak, kiszállnak, megnézik, szétdobálják, felforgatják, aztán gyorsan fölpakolják, ha tetszik nekik és már viszik is. A szétdobált vackokat meg otthagyják rendetlenül. Egymással versenyeznek a gyűjtők, ki jut hozzá előbb a használható szeméthez. A jobb bútorokat pik-pak eltüntetik.

A fő gondot nem ők jelentik, hanem az illegális szemét lerakók, akik a város másik végéből átjönnek és a mi társasházi szemetes konténereinket tömik tele mindennel rendszeresen, így mi már nem tudjuk kitenni a saját hulladékunkat. Többnyire éjszaka jönnek, lopva ezek a szemét lerakók és ha valaki rájuk szól, akkor még ők vannak megsértődve és ők fenyegetőznek, hogy ne üssük bele az orrunk a saját dolgunkba! Ha rájuk hívjuk a rendőröket, azok nem találják meg őket. Amíg errefelé járőröznek, nem jönnek, amint eltűntek, rögtön újra megjelennek. Évek óta folyamatos bújócska zajlik a városunkban, mert nincsenek megfelelő hulladék udvarok, a veszélyes hulladékok átvételéért meg fizetni kell az egy darab távoli átvevő helyen, így sokan inkább kidobják a veszélyes szemetet a kommunális kukákba (másokéba!). Szégyen ami itt folyik és nem látszik rá politikai szándék, hogy megoldják.
steery 2022.03.19 20:19:13
@MagyarTarka: Zárt helyen tartjuk a nagy szemetes konténereket, úgynevezett kukabódéban. Csakhogy ezeknek egyféle kulcsuk van az egész városban (minden társasháznak van saját bódéja), hogy a kukások ürítéskor ki tudják nyitni és ne kelljen több száz kulcs közt keresgélniük a megfelelőt. Így szinte bárki hozzáfér bárki bódéjához. Amit a guberálók szépen kihasználnak. Rendre feltúrják a kukákat, szemetet csinálnak a bódékban (szétdobálnak mindent) és körülöttük, így külön takarítókat kell fizetni a rendben tartás miatt (drága mulatság).
Bonyolítja a dolgokat, hogy egyesek előszeretettel szerelik le éjszakánként és lopják el a bódéajtókról a kilincset és a zárat. Gondolom azért, hogy utána eladják őket valahol, valakiknek. Nem győzünk új zárakat és kilincseket felszereltetni minden évben (vagyis pénzbe kerül nekünk). Azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy folyton a saját ellopott zárainkat vásároljuk meg új zárként a boltokban.
Lehetne egyedi záras bódét is csinálni, de akkor nekünk kéne mindig ürítés előtt kinyitni az ajtót (előző este vagy hajnalban), utána bezárni. Ehhez közgyűlési határozat (és pénz) kéne, ami még nincs meg. Nem beszélve a lakók beidomításáról, hogy rendesen, időben nyissanak és zárjanak.
Lehetne biztonsági kamerát felszerelni és folyamatosan megfigyelni a tolvajokat, illegális szemét lerakókat, majd feljelenteni őket, de ehhez is közgyűlési határozat (és pénz) kellene, ami még nincs meg.
Ez az ügy már évek óta húzódik megoldatlanul. A bódék azért kerültek kialakításra, hogy a guberálók ne túrják szét a szemetet és megszűnjön az illegális szemét lerakás. Egyik problémát sem sikerült megoldani, viszont lettek újabb problémáink, amik sok pénzünkbe kerülnek. Hála érte az önkormányzatnak, ami az egész őrültséget kitalálta. És hála érte a bódékat felépítő cégnek, ami nyilván sokat keresett a bolton.