Regisztráció Blogot indítok
Adatok
steery

0 bejegyzést írt és 2309 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi évtizedekben zajló ásatások átírták a korbáccsal agyondolgoztatott piramisépítő rabszolgák történetét...
steery 2022.08.23 13:51:00
Az egyiptomi és más területeken lévő piramisok egy részét az atlantiszi civilizáció mérnökei építették kb. 13.000 évvel ezelőtt, olyan technológiával, ami jelenleg nem áll a rendelkezésünkre (még a létrehozásához szükséges tudás sem). Ezen nagy piramis építési projekt előtt és után is készültek különböző helyeken (Bosznia, Mexikó), különböző technikákkal, különböző piramisok, különböző célokra, ami némiképp megnehezítette megértenünk a nagy piramis építési projekt okát és célját.
Az atlantiszi csillagászok észlelték a Földhöz közelítő, később, általunk Holdnak elnevezett égitestet és kiszámolták, hogy össze fog ütközni a Földdel, teljesen elpusztítva azt. Ezért a Föld akkori egyenlítője mentén rohamtempóban felépítettek egy csomó, megfelelő anyagú, méretű, tájolású és belső szerkezeti kialakítású oktaédert, félig a talajba süllyesztve. Ezek felső részét látjuk mi piramisnak, az alsó részéről (a talajba mélyedó gúláról) meg nem tudunk kb. semmit. Ezen építményekbe (a kamrákba) beszereltek olyan gépeket, berendezéseket, amik óriás gravitációs rezonátorokká változtatták az oktaédereket. Akkoriban a Föld forgástengelye még merőleges volt az ekliptikára, az egyenlítő átment Gíza területén és más volt a forgásidő is. A Földnek akkoriban nem volt holdja. Minden nap kétszer, amikor az egyenlítő vonalán sorakozó piramisok fölött (a zeniten) delelt a Nap, illetve éjfélkor, amikor a nadíron állt a Nap, néhány percre bekapcsolták az adott piramisba épített rezonátort, amivel befolyásolták a Föld-Nap gravitációs kölcsönhatást egy picit. Ennek eredményeként a Föld keringési pályája fokozatosan megváltozott, eltolódott kicsit kifelé, távolabb kerülve a Naptól.
Így amikor a Hold megérkezett (nem tudjuk, honnan), nem csapódott a bolygóba, csak súrolta azt, nagyjából Atlantisz szigete fölött, részben belépve a légkörbe. A kataklizma óriás villamos kisüléseket okozott a két égitest közt, illetve gigantikus szökőárat, földrengéseket, vulkánkitöréseket. Elhúzta a bolygó forgástengelyét a jelenlegi állásszögbe és megváltoztatta a forgásidőt is. Aztán a Hold pályára állt a Föld körül és néhány ezer év alatt stabilizálódott a helyzete a ma ismert pályán. Eközben még néhányszor elhaladt a Földhöz nagyon közel, újabb szökőárat okozva, amit bibliai özönvízként ismerünk, cirka 5.700 évvel ezelőtt. A mamutok ezen katasztrófa miatt fagytak villámgyorsan halálra Szibériában, ahogy az ottani mérsékelt éghajlat hirtelen hideggé változott. A katasztrófa megsemmisítette az atlantiszi királyságot és külgyarmatait a különböző kontinenseken. Csak néhányan élték túl az Andokban és más helyeken felépített óvóhelyeken (alagútrendszerekben), barlangokban, akik utána őskori körülmények közt tengődtek évezredekig, majd az éghajlat stabilizálódása után elkezdték újjáépíteni a civilizációt Afrikában, Mezopotámiában, Indiában és a két Amerikában.
Az atlantiszi civilizáció tudásának egy részét sikerült átmenteni, ezen kőtáblákat, papiruszokat sokáig Egyiptomban őrizték, az alexandriai könyvtárban összegyűjtve őket, amit aztán az évezredek emberi ostobaságai szépen megsemmisítettek, szétloptak.
Kheopsz fáraóról úgy tudjuk, hogy okos ember volt, megértette az ősi feljegyzéseket és a mérnökeivel úgy döntöttek, hogy tatarozni fogják (kijavítják, újjáépítik) az akkor már elég rossz állapotban lévő oktaédereket Gízában, amik túlélték a kataklizmát. Kheopsznak valószínűleg az volt a terve ezzel (földre szállt istennek képzelte magát), hogy újra működésbe hozza a gravitáció manipuláló rendszert és visszaállítja a világunk régi rendjét: visszatolja a Földet a korábbi pályájára és visszahúzza a forgástengelyt a régi irányába, módosítja a forgásidőt is. De nem rendelkeztek a feladat megvalósításához szükséges technológiai (ipari és tudományos) háttérrel, mivel az oktaéderekbe beépített rezonátorok addigra eltűntek. Leszerelték, elszállították, szétlopták, tönkretették őket, a maradékot megette a rozsda. Kheopsz tatarozásának nyomai máig láthatók a gízai piramisokon.
A Holdról ennek kapcsán annyit tudunk még, hogy a Naprendszeren kívülről származik és mesterséges létesítmény. Nem tudjuk, kik, hol, miért építették, hogy került ide és miért vált lakatlanná valamikor régen? A belsejében található egy óriási, kb. 2000-2500 km átmérőjű barlang, aminek a falán körben egy hatalmas, édesvizű óceán található légkörrel. A sarkvidékeknél van benne két nagy sziget. Az üreg közepén egy újonnan (csak pár ezer éve) beszerelt mesterséges napocska világít és fűt. Tehát a Hold állomás jelenleg újra lakott, az atlantiszi túlélők ide beköltöző utódai működtetik, akiknek itt a Földön is vannak rejtett bázisaik több helyen. Az ő tevékenységüket észleljük UFO jelenségként.
„Az anyagban nincs más energia, csak az, amit a környezetéből befogad.” (Nikola Tesla) Ha van aktuális téma manapság, akkor az az energia, illetve az energiaválság. A költségek növekedése, a kínálat megcsappanása arra sarkallja az embereket, hogy kezdjenek el takarékoskodni az energiával és…..
Szinte szitokszóvá vált a fogalom, amely önmagában is kemény és gondolkodásra késztető. A ténye valóban. De amíg eljutunk idáig, az korántsem ennyire egyértelmű. El kell jutni idáig? Már kétszer fordult velem elő, hogy egy (főleg hölgyekből álló) társaságban felkértek arra, hogy ugyan osszam már…..
steery 2022.07.11 17:10:02
Nem tudjuk, hogy a lelkek mikor kapcsolódnak hozzá az ivarsejtekhez vagy a zigótához vagy a magzathoz? Azaz mikortól számít gyilkosságnak az abortusz? Valószínű, hogy a kapcsolódás nem egy konkrét időpontban történik, hanem egy időintervallumon belül, tehát lelke válogatja.
Nem tudjuk, hogyan, milyen mágiatechnikákkal lehet megakadályozni, hogy egy lélek hozzákapcsolódjon a leendő testéhez és ezáltal megölhető élőlénnyé váljon? Aki már személy, nem az anya testének egy húscafatkája, amit csak úgy ki lehet vágni belőle.
Nem tudjuk, hogy a teremtésünket létrehozó és üzemeltető istenek miért voltak olyan perverzek, hogy egy ilyen tömeggyilkosságot favorizáló teremtést hoztak létre, ahol a lelkes élőlények lelkesen gyilkolászhatják egymást? Azt sem tudjuk, hogy ha ez a vég nélküli öldöklés nem tetszik nekik, akkor miért nem változtatják meg a világunkat, miért nem javítanak a siralmas helyzeten? Technikailag nem lenne nehéz minden nő mellé egy őrangyalt állítani, aki erővel és isteni hatalommal megakadályozza a lelkeket, hogy összekapcsolódjanak a magzattal, ha a nő bármi okból nem akar gyereket és ezzel megakadályozzák a magzatgyilkosságokat. Ez esetben történne egy csomó spontán vetélés, ahogy a lélektelen zigóták elhalnak és kilökődnek a méhből. Itt évente több százmillió gyilkosságról van szó, aminek igen súlyos lelki vonzatai vannak evilágon és túlvilágon egyaránt. Nem tudjuk, hogy miért olyan trehányak a rendszergazda istenek, hogy engedik ezt a népirtást folyni? Úgy tűnik, odaát ugyanolyan döntésképtelenség, cselekvésképtelenség, teszetoszaság és töketlenkedés jellemzi a lélek hierarchia működését, mint itt a földi pokolban.
Ha sikerülne ember keltető gépeket alkotnunk, egy csapásra megoldhatnánk az egész gubancot, mert az állam kötelezően sterilizálna mindenkit és az ember utánpótlást szabályozott módon állítaná elő magának az ember gyárakban. Aztán az újszülötteket hivatásos nevelőszülő közalkalmazottaknak lehetne átadni, akik rendes fizetésért felnevelnék az új generációt. Ez esetben a nőknek nem kéne többé szülniük, nem lennének nem kívánt terhességek, nem lenne több abortusz és megszűnne a túlnépesedés is. De itt még nem tartunk...
A civilizációnk húsz éven belüli összeomlását jósolták meg egy nemrég megjelent interjúban a 24.hu portálon. Ezzel az előrejelzéssel nem tudunk egyetérteni. Ugyanakkor a Szkeptikus Társaság szerint is komoly problémákkal áll szemben az emberiség, amelyekre sürgősen megoldást kell találjunk...
 ..
steery 2022.06.01 11:27:57
@különvélemény: A direkt brute force szerintem nem működhet, mert a megtámadott gép észleli, hogy különböző című gépekről, a világ különböző részeiről próbál valaki bejelentkezni ugyanoda, mindig háromszor hibásan próbálkozva. Ezt azért illene felismerni és kivédeni. Mert ott még nem tartunk, hogy a felhasználók ilyen star trekes transzporterrel átugráljanak a világ egyik részéből a másikba és különböző számítógépekről akarjanak bejelentkezni a fiókjukba. Amit ráadásul, egyes szolgáltatók már akadályoznak is, eléggé bosszantó módon. Mivel így nem lehet hozzáférni a rendszerhez egy másik gépről, ami egy agyrém.
Az indirekt brute force meg csak akkor működik, ha ki tudják lopni az adatbázist, mert a rendszer annyira nyitott és védtelen, hogy ez lehetséges.
A csokit talán mindenki szereti. A tejcsokoládé egy kellően „biztonságos” választás, édessége miatt szinte mindenki kedveli. Van, aki viszont inkább a „keserűcsoki”-ra, vagyis az étcsokoládéra esküszik. Vaktesztünkön most a teljesen alap, ízesítés nélküli táblás tejcsokoládékból kóstoltuk az…..
A keresztrejtvények megfejtéséhez sok esetben ismerni kell egyes elemek vegyjeleit. Többször előfordult, hogy ismerőseim kérdéssel fordultak hozzám. Némelyik furcsább nevű elem esetében az iránt is érdeklődtek, hogy miért hívják így. A kérdés engem is érdekelni kezdett, és lassanként összegyűjtöttem…..
A SecWorld 2022. konferencián jártunk, ahol a szakemberek azt a témát járták körül, vajon mennyire lehet automatizálni a védelmet, eljött-e, eljöhet-e a "robotzsaruk" ideje?..
A robbanásszerűen fejlődő digitális világ nagyon vonzóvá vált a kiberbűnözők számára. A támadók kifinomult trükköket és ígéreteket vetnek be, hogy pénzt vagy értékes pénzügyi információkat csaljanak ki. Voltak már átverések unokázós csalók szerepében, és a mesés külföldi örökségről értesítő ügyvéd…..
Így, a sulis pályafutásom végéhez közeledve (amibe már belegondolni is rossz), visszatérnek a tanulóéveim kezdetéről származó emlékeim. Tíz-, tizenkét éve történt dolgokról beszélhetünk, és ha belevesszük, hogy tizenkét évvel ezelőtt hat éves voltam, jelenleg pedig tizennyolc, azért elég sok…..
FRISSÍTVE: 2022. március 20. - friss képgaléria a poszt végén (köszönet a képekért!) Szeméthalmok fölött ordibáló újrahasznosítók, törött lábú fotelekben terpeszkedő területőrzők, füstokádó furgonok. Elérkezett a várva-várt (?) lomtalanítás ideje. Van ismerősöm, aki ilyenkor inkább elutazik egy…..
steery 2022.03.19 16:52:18
Minálunk lomtalanításkor több begyűjtő ember járja autóval (furgon, kombi, utánfutós kocsi) az utcákat, órákig fel-alá száguldoznak, mint az őrültek és éberen lesik, hol, milyen tárgyak vannak kirakva? Ha meglátnak egy jobb fogást, megállnak, kiszállnak, megnézik, szétdobálják, felforgatják, aztán gyorsan fölpakolják, ha tetszik nekik és már viszik is. A szétdobált vackokat meg otthagyják rendetlenül. Egymással versenyeznek a gyűjtők, ki jut hozzá előbb a használható szeméthez. A jobb bútorokat pik-pak eltüntetik.

A fő gondot nem ők jelentik, hanem az illegális szemét lerakók, akik a város másik végéből átjönnek és a mi társasházi szemetes konténereinket tömik tele mindennel rendszeresen, így mi már nem tudjuk kitenni a saját hulladékunkat. Többnyire éjszaka jönnek, lopva ezek a szemét lerakók és ha valaki rájuk szól, akkor még ők vannak megsértődve és ők fenyegetőznek, hogy ne üssük bele az orrunk a saját dolgunkba! Ha rájuk hívjuk a rendőröket, azok nem találják meg őket. Amíg errefelé járőröznek, nem jönnek, amint eltűntek, rögtön újra megjelennek. Évek óta folyamatos bújócska zajlik a városunkban, mert nincsenek megfelelő hulladék udvarok, a veszélyes hulladékok átvételéért meg fizetni kell az egy darab távoli átvevő helyen, így sokan inkább kidobják a veszélyes szemetet a kommunális kukákba (másokéba!). Szégyen ami itt folyik és nem látszik rá politikai szándék, hogy megoldják.
steery 2022.03.19 20:19:13
@MagyarTarka: Zárt helyen tartjuk a nagy szemetes konténereket, úgynevezett kukabódéban. Csakhogy ezeknek egyféle kulcsuk van az egész városban (minden társasháznak van saját bódéja), hogy a kukások ürítéskor ki tudják nyitni és ne kelljen több száz kulcs közt keresgélniük a megfelelőt. Így szinte bárki hozzáfér bárki bódéjához. Amit a guberálók szépen kihasználnak. Rendre feltúrják a kukákat, szemetet csinálnak a bódékban (szétdobálnak mindent) és körülöttük, így külön takarítókat kell fizetni a rendben tartás miatt (drága mulatság).
Bonyolítja a dolgokat, hogy egyesek előszeretettel szerelik le éjszakánként és lopják el a bódéajtókról a kilincset és a zárat. Gondolom azért, hogy utána eladják őket valahol, valakiknek. Nem győzünk új zárakat és kilincseket felszereltetni minden évben (vagyis pénzbe kerül nekünk). Azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy folyton a saját ellopott zárainkat vásároljuk meg új zárként a boltokban.
Lehetne egyedi záras bódét is csinálni, de akkor nekünk kéne mindig ürítés előtt kinyitni az ajtót (előző este vagy hajnalban), utána bezárni. Ehhez közgyűlési határozat (és pénz) kéne, ami még nincs meg. Nem beszélve a lakók beidomításáról, hogy rendesen, időben nyissanak és zárjanak.
Lehetne biztonsági kamerát felszerelni és folyamatosan megfigyelni a tolvajokat, illegális szemét lerakókat, majd feljelenteni őket, de ehhez is közgyűlési határozat (és pénz) kellene, ami még nincs meg.
Ez az ügy már évek óta húzódik megoldatlanul. A bódék azért kerültek kialakításra, hogy a guberálók ne túrják szét a szemetet és megszűnjön az illegális szemét lerakás. Egyik problémát sem sikerült megoldani, viszont lettek újabb problémáink, amik sok pénzünkbe kerülnek. Hála érte az önkormányzatnak, ami az egész őrültséget kitalálta. És hála érte a bódékat felépítő cégnek, ami nyilván sokat keresett a bolton.
Magyarországon ismét államfőt választottak. Ennek okán szeretném megválaszolni azt a gyakran megfogalmazott kérdést, hogy véleményem szerint miért lenne jó nekünk az, ha Magyarországon királyság lenne?..
steery 2022.03.16 13:01:42
Egy királynak koronára is szüksége van. Milyet csináltassunk neki? És ki legyen a királyi ékszerész? Mert a Habsburgok által az 1600-as években készített koronát, amit most a parlamentben tartunk, nem használhatjuk, azt onnan ki kell vinni és múzeumba rakni a többi régi kacattal együtt, a címer tetejéről meg le kell venni a rajzát.
Aztán mégis, miféle királyságunk legyen? Választott király? Meghatározott időtartamra vagy amíg munkaképtelenné nem válik vagy le nem mond, mint a pápa? És mi legyen a politikai, jogi szerepe, feladata? Hol lakjon? Ki fizesse a királyi család üzemeltetését, rezsijét, apanázsát? Ha nem választjuk a királyt, akkor hogyan történjen az utódlás-öröklődés? Mi történik, ha a királyi családunk beházasodik más országok királyi családjaiba, aztán azok később igényt tartanak a trónra? Ki végezze a koronázást? Egyházi szentesítéssel történjen (szakrális királyság) vagy világi jóváhagyással történjen?
Régen volt egy népköztársaságunk. Aztán ebből a vezetőink önkényesen (a nép megkérdezése nélkül) kihagyták a népet, maradt a köztársaság. Majd utána a vezetőink önkényesen (a köz megkérdezése nélkül) kihagyták a köztársaságot is, maradt a Magyarország, csak így, simán, titulus nélkül. Mi legyen az államforma váltás után az ország új neve? Magyar királyság? Magyarországi királyság? Magyar monarchia?
Kik legyenek jogosultak a hercegi címre? A király adományozhat a hűbéreseinek nemesi rangot? Melyeket, mikor, kinek, miért? Mit jelent nemesnek lenni? Ez a cím örökölhető, átruházható, eladható, megvehető?
Először talán ezeket az apróságokat kéne tisztáznunk, mielőtt nekilátunk a királyválasztásnak a Duna (vagy valamelyik fővárosi jégpálya) jegén.
De persze nemcsak ott, hanem világszerte indokolt a fokozott kibervédelem. Bár éppen nagyban folyik a hibrid háború Oroszország és Ukrajna között mind a fizikai, mind pedig a kibertérben, emellett a célzott ransomware támadások harmadik felek ellen is erőteljesen megszaporodtak...
Halálos áldozatokat követelt az a megdöbbentő és sajnálatos nézőtéri rendbontás, amely az elmúlt hétvégén a mexikói bajnokságban (Liga MX) tört ki a Querétaro és az Atlas Guadalajara egymás elleni mérkőzése alatt...
Egy skót orvos kísérletének eredményére ma is sokan a lélek létezésének bizonyítékaként tekintenek, anélkül, hogy ismernék a tesztelésének bizarr körülményeit...
steery 2022.03.01 21:06:44
@szánmonoxid: A válaszodból kitűnik, hogy nem olvastad el ezeket a cikkeket.:
www.muporta.hu/%7Eferi/2021/lelek0.html
www.muporta.hu/%7Eferi/2021/spontan.html
www.muporta.hu/%7Eferi/2021/tisztito.html
Mert akkor teljesen más lenne a véleményed és nem hangoztatnál ilyen durván és erőszakosan ilyen butaságokat.
Ha értenél az agyműködéshez, tudnád, hogy az elménk és a személyiségünk nem az agyműködés terméke, prímán működik agysejtek nélkül is (egyes agykárosodott embereknek feltűnően és lehetetlenül egészséges elméjük van, holott zöldségnek kéne lenniük), sőt, bármilyen biológiai test nélkül is. Sokat segítene rajtad, ha alaposan utánanéznél a témának. Kevésbé lennél elvakult és elmaradott.
steery 2022.03.02 13:20:16
@szánmonoxid: Jó, akkor itt vége a beszélgetésnek. Most olyan vagy, mint a papok, akik nem néztek bele Galilei távcsövébe. :-D
steery 2022.03.04 11:13:25
@Dan da Man: Nem óhajtok objektív lenni, mivel meggyőződésem, hogy olyan nem létezik. Fizikai lehetetlenség objektívnak lenni, még az istenek számára is. Az univerzumban csak és kizárólag szubjektív szemlélők és ezek véleményei léteznek, amik még együtt, összegezve sem adnak objektív képet a valóságról. Amúgy nem akarok meggyőzni senkit semmiről. Tájékoztatlak benneteket a tapasztalataimról. Aki nem hiszi, járjon utána. Én sem hiszek el senkinek semmit, mindennek igyekszem utánajárni, hogy rendet tegyek a káoszban, legalább a magam számára.
Az emberiség bőségesen árt magának nélkülem is. Amint elterjednek és tömegessé válnak a különböző lélek-gép interfészek, a mi világunk lelkei és a túlvilágon lévő lelkek interakcióba kerülnek egymással és akkor menthetetlenül elszabadul a pokol. Még a legjobb esetben is. Ez igazából megállíthatatlan folyamat, olyan sok helyen folynak ilyen, javarészt titkos vagy titkolni próbált kutatások.
Pár hónapja megmutattam ezeket a cikkeket egy érdeklődő fickónak. Tudod, mi volt a reakciója? Csak az érdekelte, hogy ez miért nem igaz? Mutassak már ezt cáfoló bizonyítékokat! Valósággal könyörgött azért, hogy ne legyen igaz!
Beszéltem olyan emberrel is, aki maga is fejleszt, épít lélek-gép interfészt és kísérletezik vele. Nem hajlandó semmit nyilatkozni az eredményekről. Nem cáfol semmit és nem erősít meg semmit. Viszont jól láthatóan fél a következményektől és az istenek haragjától. Mintha atombombát piszkálgatna.
Körülöttem mindenki iszonyúan be van gyulladva, retteg a kísértetektől, túlvilágtól, démonoktól. De a leginkább attól, hogy felelősségre fogják vonni a különféle bűnei miatt. Egyedül én nem félek. Talán mert nem csináltam semmi rosszat. Na most amíg ilyen az emberiség hozzáállása önmagához és a valósághoz, nem fogunk érdemben előrébb lépni a megismerésben. Fel kéne már nőni, gyerekek! És vállalni a korábbi bűnös tettek következményeit. Na, itt még nagyon nem tartunk. Viszont az események haladnak előre.
Ha a korabeli elveket nézzük, akkor nem is kicsik, csak nem értünk meg a használatukra. Például szeretünk otthon enni...
steery 2022.03.01 12:48:44
A panellakások konyhái max 2 ember számára elég nagyok. 3 fő már csak szűkösen fér el, 4-nek meg egyszerűen nincs hely. A konyhának legalább kétszer ekkorának kéne lennie.
A fürdőszobák is nevetségesen kicsik. Gyakorlatilag csak egy ember fér el bennük a mosógép, centrifuga, szennyestartó, polc mellett. Egy rendes fürdőszobának legalább kétszer ekkorának kéne lennie.
A WC-k katasztrofálisan kicsik. Van olyan panellakás, ahol a WC ajtót nem lehet becsukni, ha bemegy az ember, mert akkor nem tud leülni, nincs elég hely hozzá. Más WC-knél az ember beveri a fejét a szemközti falba leülés közben.
A folyosók olyan keskenyek, hogy egy rendes újságot nem lehet kinyitni bennük, Ez a gyerekméret akkor jelent igazán problémát, ha egy bútort akar bevinni-kihozni az ember. A szűkösre méretezett lépcsőházakban felcipelni a szekrényeket, ágyakat, hűtőszekrényeket, tűzhelyeket: kész művészet.
Panellakásba nincs értelme nagy képernyős tévét venni, mert még a nagyszoba sem elég nagy ahhoz, hogy kellő távolságba tudjon leülni elé az ember.
A legtöbb panellakásban úgy oldották meg a szellőzést, hogy a szellőzőaknák belül vannak, tehát a konyha, fürdőszoba, WC befelé szellőzik egy vagy két aknába. Ez főleg akkor probléma, ha bárki szomszéd dohányzik, fest vagy bármilyen felújítást végez, mert a bűz az aknán keresztül bejut mindenkihez. A bogár-csótány-pók invázióról nem is szólva. Régen azért még tudták a tervezők, hogy kifelé kell szellőztetni.
A vasbeton falú panelházak falai tökéletesen vezetik a hangot. Operaháznak, koncertteremnek kiválóak, csöndes otthonnak alkalmatlanok. Még az egészen halk zajok is áthallatszódnak a vékony közfalakon.
A panelházaknak nincs elég garázsuk. Általában minden negyedik, jó esetben minden harmadik lakáshoz van egy garázs. A többi ember kénytelen odakint parkolni a szintén szűkös, alulméretezett parkolókban. A garázsok sokszor olyan keskenyek, hogy beállni még lehet, de a kocsiból kiszállni már nem, mert nem tudod kinyitni az ajtót.
Összefoglalva: a panelházak tervezői abszolúte nem voltak képben arról, milyennek kéne lennie egy élhető otthonnak, társasháznak. Ők nyilván nem ilyenekben élnek. Magyarországon több millió ember nyomorog ilyen nevetséges körülmények között és ez még évtizedekig meghatározza az életkörülményeiket. Siralmas. Örök szégyen a magyar építészek, építési terv engedélyezők számára.
steery 2022.03.01 17:49:38
@Nancsibacsi: Na, ehhez jó sokan hozzászóltak. A válaszaim röviden, tömören:
- Tehát a panel konyhában megfőzöd az ételt. És aztán hol eszed meg? Beviszed a szobába? Egy szobát étkezővé alakítasz? Állandóan vagy ideiglenesen? Ide-oda rohangálsz a folyosón az étellel? A konyhák olyan kicsik, hogy még a legkisebb konyha asztal sem fér el benne rendesen kinyitva, főleg ha a hűtőt is a konyhában akarod tartani (sok ismerősöm a folyosón vagy a nagyszobában tartja, mert máshol szó szerint nem fér el). Egy barátomnál dohányzóasztal van beállítva a konyhába, mert csak az fér el. Ha ketten ülünk le hozzá, már szűken vagyunk, gyakorlatilag a szék még elfér az asztal és a fal közt, de a lábam már nem tudom betenni a dohányzóasztal alá. Így csak oldalazva férek el.
- Egy fontos adalék: a magyar emberek többsége kicsi. Én viszont nagy vagyok, majdnem 190 centi. Nekem ezek a lakások óvodás méretűek. A mosdótál olyan alacsonyan van, ami egy 150-160 centi magas embernek pont jó. A klotyó szintén alacsony építésű. Mintha egy babaházban élnék.
- Bárcsak 1x1,5 méteres lenne a WC! Az már óriási hely lenne! Táncolni lehetne benne! De az előbb lemértem, az én WC-m 0,8x1,1 méteres és ez még nagynak számít, mert egyes barátaimnál ennél lényegesen kisebb! Gyakorlatilag törpéknek, pigmeusoknak tervezték ezeket a házakat.
- A bejárati ajtó olyan, hogy a hevederzárat csak úgy lehetett rá fölszerelni helyhiány miatt, hogy nem lehet tőle rendesen kinyitni az ajtót (csak kb. 60 fokban), mert ütközik a zárszerkezet önmagával. Ezért ha bármit át kell vinni az ajtón, előbb le kell emelni az ajtót a sarokvasról és félretenni, hogy ne legyen útban. Röhej.
- A szellőzés szerencsére működik nálunk. Ettől függetlenül a bűz ugyanúgy beárad. Ezt onnan tudom, mert fölöttem és alattam vannak olyan szomszédok, akik a WC-ben meg a konyhában dohányoznak. És ezt mindig tisztán érzem (mivel nem dohányzom). Azt is meg tudom mondani, milyen pörköltet főz a szomszédom. Igazán "zseniális" ez a tervezés, hogy a szellőzést igénylő helyiségeket nem kívülre tették a külső falhoz, hanem belülre eldugták a sötétbe. Így ha kimegy az izzó a budiban, hirtelen vaksötét lesz, mert ugye nincs kifelé szellőzőablak.
- Ami a hangszigetelést illeti: olyan tökéletesen átjön minden zaj a közfalakon, hogy értem, miket beszélnek egymással az albérletes egyetemista csajok. Azt is hallom, ha valaki fingik egy jót odaát. Reggelente tök jó arra ébredni, hogy a nagyot halló szomszéd néni bömbölteti a tévét és nézi a híreket. Tisztán hallani a bemondót, a kinti járműforgalom és a többi szomszéd zaja, kiabálása, kutyaugatása, meg a mentők szirénázása ellenére. Teszem hozzá: a szomszédaim többségét nem zavarja a rengeteg zaj, falfúrás, bontás, költözködés, kalapálás, kutyaugatás, gyerekvisítás, lombfúvó és fűnyírógép zúgás, mert itt majdnem mindenki süket vagy halláskárosult, illetve hallókészülékes. Csak nekem jó a hallásom. Most még.
:-D