Regisztráció Blogot indítok
Adatok
גר

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az asszonynak titokzatos képessége van ahhoz, hogy megnyissa a férfi lelkét. Szelleme a szenvedés és a boldogság mélyebb dimenzióiba vezetheti a férfi lelkét, s feltárhatja előtte saját lényének legmélyebb forrásait... Ha azonban nem áll a férfi mellett ilyen Erényes Asszony,…..
Az első rész után most a Strictly Kosher második részét is megnézhetitek: ..
A brit ITV által forgatott Strictly Kosher címre hallgató dokumentumfilm-sorozat érdekes és tanulságos képet nyújt a jelen manchesteri zsidó közösségéről. Ha tudtok angolul, akkor fogyasszátok szeretettel: Első…..
Betérő blog Héber nevem Akiva 2012.07.03 22:27:00
Héber nevem Akiva, a talmudi bölcs után. Az egyik legnagyobb talmudi bölcs volt. Sokak szerint tán a legnagyobb. A Párdész-liget történetének bajnoka. Az érthetetlen optimista. Betérő apa gyereke. Egy elkeseredett szabadságharc néhai nagy lelki vezéralakja.... - és nem utolsó…..
Két hét telt el, amióta megvolt a betérésem. Igaz a mondás, miszerint némi időre van szükség a dolgok leüllepedéséhez. A „dolgok” ugyanis úgy alakultak, hogy a Bét Din előtti megjelenésem, majd a mikvében való alámerülés épp egy - munka szempontjából - nagyon…..
Úgy hírlik, hogy nemzsidó létem utolsó 24 órájába léptem. Ha valljuk, hogy a betérő olyan, mint egy újszülött, akkor a szülési fájdalmak már alighanem elkezdődtek. Hogy nagy jelentőségű esemény? Nekem mondod? Mit tegyek most? hogyan búcsúzzak? Egyek meg egy darab…..
Bét Sálom zsini rajzfilm magyar felirattal:Beháálotchá hetiszakasz a Zsido.com-ról.Páva utcai Bét Élijáhu zsini hangállomány.שבת שלום ..
- Miért jó Magyarországon betérni a zsidóságba?- ??- Mert viszonylag hamar, már a második utcasarkon lezsidóznak...
Adi Ran - Ata Kadosh ..
"The afternoon Mincha prayer is a crucial moment to stop and appraise.""This prayer is intended to intrude.""The afternoon Mincha prayer is a declaration of freedom. The deliberate pause communicates autonomy over the ceaseless daily duties that march endlessly across life's…..
Forrás: Bét Sálom Zsinagóga, Lágymányos, Bp XI ker. Youtube csatornája. Addig is שבת שלום! Sávuotról bővebben itt és itt.Sávuot egy kicsit a betérők ünnepe is. Rúth könyvét olvassuk, aki az egyik leghíresebb betérő és egyben Dávid király dédanyja.…..
Alábbiakban ismerősök és ismeretlenek kérdéseiből szemelgettem. A lista folyamatosan bővül. 1. Miért akarsz zsidó lenni? Furcsa, de elsősorban azért, mert egy nap így ébredtem. Ez az érzés addig érlelődött bennem, amíg egy estén lefekvés előtt el nem döntöttem végleg,…..
http://leharblog.wordpress.com/2012/05/22/savuot-a-hetek-unnepe/ Az ünnep mottója “…titeket pedig vett az Ö-való és kihozott a vaskohóból, Egyiptomból, hogy legyetek Neki örökös népe, amint a mai napon megtörtént…” Mózes V.…..
Szombat este beköszönt az 5772. esztendő Sávuotja.A semmiből jutott eszembe, hogy hallgassam meg Ennio Morricone Mózes-című filmhez írt alábbi darabját. Magasztos. ..
Először is nézzük a hetiszakaszokat (mert erre a hétre kettő van) :-) Bét Sálom zsini remek rajzfilmjei Behár és Bechukotáj. Chabad videó és szöveg. Páva utcai Bét Élijáhu zsinagóga audio-anyaga: Behár és Bechukotáj. Ráadásként ezt a cikket mindenképp érdemes…..
Torah Musings - Parshah roundup Emor 5772 A fenti linkről nyíló Torah Musings bejegyzés annyi egyéb linket tartalmaz az Emor hetiszakaszban való elmerüléshez, hogy akár két hétig is elég lenne. Magyarul viszont megnézheted a Bét Sálom…..
Két kedvenc kulcsszavam, melyek segitségével a blogomra (általában Google-ről) rátalálnak: "azonnali betérés zsidó" - Hmm. Látom erre is van igény :D Lehetne akár instantbetérésnek, vagy konzervbetérésnek is nevezni. Az instantbetérés valószínűleg olyan lehetne, hogy az…..
Betérő blog A nagy kalapvásár 2012.05.09 11:41:00
Régi szokás, de egyébként az Orach Chaim-ból is tudjuk, hogy zsidó férfi a tiszteletét az Ö.való előtt fejfedő (kalap, sapka, kipa stb) hordásával fejezi ki. Mivel kipát csak otthon és a zsinagógában szoktam hordani (és ezzel nem vagyok egyedül), felmerül a kérdés, hogy…..
Kezdhetném úgy, hogy milyen szomorú, amikor az emberiség elér a civilizáció egy - már-már autentikus büszkeséget kiváltó - magasabb fokára, amikor hirtelen a régi árnyak visszahúzzák a teljes sötétségbe. Ilyen példát rengeteget tudunk úgy a közép-, mind az új- és…..
Avagy miért különösen fontos a múlt heti egyik szidra?A múlt héten a gáluti Pészachból adódóan két hetiszakaszt olvastunk, amiből az egyik - a Kedosim (Szentek) - különösen fontos.Ezért:Az itt elmondott törvények a zsidó erkölcstant alapozzák meg.Mily szép és jó lenne a…..
A "Két mikra, egy tárgum" elv (Snajim mikra ve-echad targum, héberül: שנים מקרא ואחד תרגום) tulajdonképpen egy olyan szokás, ami a hetiszakaszokban való jobb, hatékonyabb elmerülést hivatott segíteni. Azt jelenti, hogy az esedékes hetiszakasz szombati…..
via http://www.facebook.com/JerusalemOnlineU אם אשכחך ירושלים, תשכח ימיני - Ha elfeledlek, Jeruzsálem, száradjon el a jobbom! (Tehilim 137:5)…..
Mindig vannak részletek, melyekre figyelni érdemes. A Sulchán Áruch szerint a tálitöltés törvényei ittolvashatók. Visit Jewish.TV for more Jewish videos. A linkeket köszönöm B.S.-nek :)..