Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gbrfrg

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Peti Szerint Időzónák 2017.10.20 11:28:24
Valahogy minden óraátállításnál előkerülnek azok a hangok, hogy hülyeség az egész óraátállítás, töröljük el, és vezessük be állandóra a nyári időszámítást. Ezzel párhuzamosan jönnek azok a hangok, hogy Magyarország amúgy is rossz időzónában van, valójában nekünk eggyel keletebbre kellene lenni,…..
gbrfrg 2021.03.28 13:00:44
Már régebben is olvastam, de most megint előjött a téma. Nagy szerű a poszt azzal az ellenvetéssel, hogy bár tényleg a téli az eredeti, a megszokott, de - változtatás nélkül - nem kéne benne maradni!

A probléma nem az időzónában elfoglalt helyünk, hanem az abban kialakított időrendünkben van: két órás csúszásban élünk a természethez képest!
www.ksh.hu/interaktiv/idomerleg/grafikon.html#?lang=hu
Ezt, egy (GMT+2&DST), vagy két időzóna (GMT+3) váltással, illetve a napi életritmusunk két órával korábban kezdésével (nem hatkor, hanem négykor ) tudnánk a helyére tenni. Akkor élnénk a cirkadián ritmussal összhangban...
Persze akkor is marad vitatéma, hiszen a téli (legrövidebb) világos időszak 8,5 órájába sehogy sem fér bele a napi 16 órás aktív tevékenységünk. Van aki világosban szeretne ébredni, van aki a délutáni szabadidejét töltené szívesebben világosban. Nem beszélve a sötétben való nyugodt alvásról, hiszen nyáron a (legrövidebb ) éjszaka, bár nyolc órás, de nem vagyunk szinkronban vele. A Nap ~nyolckor megy le, mi tízkor fekszünk, és reggel bár fent van a Nap 3:45-kor, de min csak hatkor kelünk...
gbrfrg 2022.06.19 15:54:47
@attila560:
Az óraállítgatás valódi oka, hogy már fogalmunk sincs arról, mi lenne a természetes...
Hogy jön ahhoz egy ilyen rohadt nihilista bilibsi blogger, hogy dr. Orbán Viktor Mihály miniszterelnök urat, hazánk korszakos vezetőjét csak úgy leökrözze? - kiáltott fel Békemenetelő Józsi bácsi, miközben a bejegyzés címét olvasva a rendkívül informatív Lokál című periodikát dühösen az asztalra…..
gbrfrg 2016.12.05 21:55:19
@maxval bircaman BircaHang szerk: Ne félidei eremény alapján itáld meg a meccset...
A Neston magyar rádiócsatorna és a Volvo készített kettő mixet futáshoz. Az elsőt itt tudjátok meghallgatni, a másodikat pedig itt. Én a másodikat végeztem ki, egy órás volt, klassz. Eredetileg Szasza küldte a linket, kösz, Norbi!..
Nem árulok el különösebb bennfentes titkot, ha leírom, ami egyébként is köztudott: Orbán Viktor politikai teljesítménye és képességei közül saját hatalompolitikájára különösen büszke. Ez az a terület, ahol úgy tud keménynek és következetesnek látszani, hogy közben a…..
gbrfrg 2012.04.25 10:45:22
@tarackos:
Te meg asszisztáltál hozz!
gbrfrg 2012.04.25 10:50:27
@vircsaft gizi: Vázolj fel velük szemben egy működő, jobb alternatívát! Téged fogunk olvasni! Addig meg maradj veszteg, ne siránkozz, csak rontod az amúgy is rossz közhangulatot, !
gbrfrg 2012.04.25 10:57:07
@rocksztar: Ne ítélj elhamarkodottan! Azok a 'haverok' most buknak éppen - nem kicsit, nagyot. És amikor már végre mindenki kipróbálta magát és belebukott, el kellene kezdeni végre 'kiegyezni'! (Persze addig nép meg 'szív')
Miközben néhány poszttal korábban arról írtam, hogy kell-e és lehet-e a Jobbikot politikai karanténba helyezni, paradox módon közismert, hogy létezik ma Magyarországon olyan politikus, aki máris karanténban van és látványos erőfeszítésekkel próbál kikerülni onnan. Nem kell…..
Pár évvel ezelőtt egy nyugat-magyarországi benzinkútnál tankoltam. A kedves és készséges benzinkutas autogrammot kért tőlem. Miközben írtam, a hosszúnak tűnő csendet kérdéssel próbálta megtörni: Aztán mi újság a Fideszben, Fodor úr? Majdnem 15 évvel voltunk a Fideszből…..
gbrfrg 2012.03.09 17:34:49
Ott kezdem, hogy tetszett az előző cikk előretekintő hangvétele.
Ez a mostani elemzés akár lehet helytálló is. "Nos oszt!" - ahogy egy barátom véleményezné. Ettől még nem emelkedett a lelkesedésem.
A rendszerváltáskor még éreztem ugyan valamiféle lelkesedést, de mostanra köddé vált. A rendszerváltó pártokkal együtt. Pedig voltak bennük értelmes emberek és értelmes törekvések. Az egyének vagy kiléptek, mert nem tudták megvalósítani az elképzeléseiket, vagy behódoltak a pártfegyelemnek. A pártokat meg elvitte a saját pártérdekük: hatalomra való törekvés. Így persze a nép érdeke nem tud megvalósulni. Mindeközben a köz meg csalódik és butul.
Az még meg tudják tenni, hogy leváltják a rossz vezetőket, viszont azt, hogy mit is szeretnének az maguk sem tudják. Mindig mennek valami hangos szó után. Nem elég a jót érezni, meg is kellene tudni fogalmazni, ehhez meg (alap)ismeretekre volna szükség. Tanulni kellene hiteles tanítóktól. Olyanokra akik az alapoktól kezdve meg tudják értetni a dolgok mibenlétét. (Még mindig ott tartunk, hogy az emberek az államtól, a vezetőktől várják a megváltást, pedig ez tudvalevőleg ez kizárólag tőlük függ, ráadásul mindezt együtt!)

Végezetül csak a miheztartás végett:

"Ne fogjon senki könnyelműen
A húrok pengetésihez!
Nagy munkát vállal az magára,
Ki most kezébe lantot vesz.
Ha nem tudsz mást, mint eldalolni
Saját fájdalmad s örömed:
Nincs rád szüksége a világnak,
S azért a szent fát félretedd."