Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ingatlanprofi

61 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Murano Manufaktúra Békahadtest 2009.10.29 22:56:00
Imádom a békákat. Sokan sikítófrászt kapnak tőlük, de el nem tudom képzelni, hogy tulajdonképpen mi a gond a brekikkel. Jó, tudom, hidegek, nyirkos a bőrük, és nem látszik érzelem a kis pofájukon. Vagy mégis?Amikor békákat készítek, mindig mosolygok, főleg akkor, amikor…..
Pozitív változás történt az illetékek és az ingatlanadó területén.   Zoltán most vett egy családi házat, ami a tulajdoni lapon nyaralóként van nyilvántartva. A vételár 18.400.000 Ft volt. Tavaly még 1.840.000 Ft illetéket kellett volna fizetnie, de a törvényi…..
 Először is sok boldogságot, egészséget és vidámságot 2010-ben! No, és persze gazdagságot – minden értelemben! Természetesen sok sikert is! :-)  Lakás eladáskor és vásárláskor a siker* titka sokszor az, hogy merj más  lenni, másként cselekedni, mint a…..
 „Akkor vásárolj, amikor vér folyik az utcákon” – mondja Craig Hall sikeres ingatlanbefektető. Akkor kell vásárolni, amikor minden épeszű ember eladna, amikor senki sem akar vásárolni – ez az ellentétes időzítési stratégia. Miért jövök én…..
 5 hónap szünet után újra kapható a Lakásvásárlás lépésről lépésre megoldáscsomag.Teljesen felújított, átdolgozott változat, a legaktuálisabb törvényi változásokkal.  De ez még nem minden:December 15 és 20 között - azaz most! - karácsonyi vásárt tartunk…..
Nos, a héten hallottam a következő tanulságos történetet:   Ismerősöm vásárolt egy nagyon vagány, szép családi házat egy faluban. A falu 20 km-re van a várostól, ahol korábban éltek. Most is ezer szállal kötődnek ehhez a városhoz, itt vannak a munkahelyek, iskola,…..
Hogyan szúrd el garantáltan a lakásvásárlást?   3 tuti bombabiztos tipp, avagy a 3 legütősebb rossz tanács     Hibázni lehet kicsit és nagyot, de hogy olyat hibázz, amit garantáltan bánni fogsz, és amivel totálisan elszúrod a lakásvásárlást, na ahhoz kell…..
Hogyan legyünk boldogtalanok?     Ma is emlékszem arra a napra. Már kamaszként is folyton olvastam. Ezen a délután is könyvvel a kezemben ültem a szobámban, amikor valamiért bejött az apukám. Megnézte, mit olvasok, és a hangjában aggodalommal ezt kérdezte:  …..
Neked is van konkurensed?   Ugyan már, konkurensük a cégeknek van – sokaknak ez a válasza. Ha van egy sarki bolt és nem messze tőle nyit egy újabb, akkor a kettő konkurense lesz egymásnak. Klasszikus értelemben, a konkurens szót hallva, sokunknak valami ilyesmi kép jelenik…..
Itt van az ingatlan szezon!   Biztosan tudom, hogy idén tavasszal a következő 3 dolog közül legalább egyet megteszel (de az is lehet, hogy mindhármat): -         lakásvásárlás-lakáseladás -        …..
Nem minden baj, ami bajnak látszik   Valentin napkor beszéltem a barátnőmmel, aki sírt a telefonban. Ha most a Valentin nap miatt egy szerelmi drámára gondolsz, akkor tévedsz. Bár dráma az volt, de egészen más miatt. Barátnőmmel közölte a főbérlője, hogy 2 hete van…..
Legyen B terved, de vigyázz vele! Régebben kb. 100 könyv volt az éves fogyasztásom, mostanság (sajnos) jó, ha évi 10-20-at megeszek. Még karácsony előtt felfigyeltem Erdélyi Mónika B terv című könyvére, hogy érdekes címe és témája alapján majd elolvasom (még nem jutottam…..
Lakásvásárlás Szánalmas vagyok 2009.03.06 09:45:00
Szánalmas vagyok   Minden nap kapok olvasói leveleket. Ezek 95%-a köszönő levél: az írója megköszöni a segítséget és a sok hasznos információt. Ezek egy kicsit megsimogatják a lelkem, és ilyenkor fülig érő szájjal mosolygok.   Aztán minden hónapban kapok 1-2…..
Ez borzalmas! Google kalandorok ingatlanos honlapjai   Ma találtam egy ingatlan témájú honlapot, amit megnézve elkezdtem ordítani: Na NEEEE! Ez fáj! Ez szörnyű! Ez borzalmas! Rettenetes!   Találtam ugyanis egy ingatlanos honlapot, amit kínzás elolvasni.   Miért?…..
Az illetéktörvény így változott:   Az örökösödési illeték nem szűnik meg, de nem kell megfizetni lakástulajdon vagy lakáshoz kapcsolódó vagyoni értékű jog öröklése esetén 20 millió Ft-os értékhatárig a közeli hozzátartozóknak (házastárs, szülő, gyermek).…..
Hívószavak a hirdetésekben Az emberek többsége felújított, beköltözhető lakást venne, de vannak, akik inkább a felújítandót preferálják. Vagy a „gyorsan adom, olcsóbban” típusúakat. Aki ilyet keres, az szívesen veszi, ha a hirdetés szövegében ott van néhány…..
Ingatlanprofi 2008.11.14 07:55:08
 Közkívánatra vegyük át újra a 2008-tól érvényes változásokat. Ha eladod az ingatlanodat, akkor a szerzési ár és az eladási ár különbözete (vagyis a nyereséged, a hasznod) után kell 25% személyi jövedelemadót fizetni a következő éves szja bevalláskor. Ez az…..
Ingatlanprofi 2008.10.21 13:00:47
Ha jól értelek, akkor ajándékba kaptad a pénzt. Nagy értékű ajándék után illetéket kell fizetni, akár lakást veszel belőle, akár nem.

Viszont pont egy ilyen esetről olvastam a múlt héten a pénzcentrumban (
www.penzcentrum.hu) hogy van egy törvényes lehetőség az illetékmentességre, ez pedig a folyószámlán ajándékba utalt pénz. Már nem emlékszem a cikk címére, de szerintem megtalálod, ha rákeresel.
Ingatlanprofi 2008.10.28 15:27:52
GZM:
Mindegy, hogy hitel vagy nem, a két ár közötti különbség után kell adózni.
Ha van számla, és korszerűsítésnek is mondható a felújítás (festés, burkolás nem az), akkor az az összeg is levonható.

Tipp: ha tudjátok időzíteni, akkor 2009-es legyen a szerződés dátuma, mert így kevesebbet kell adózni (lásd a mai bejegyzést:
lakasvasarlas.blog.hu/2008/10/28/varazsolhatsz_idot )

Érdemes még a hitelszerződés apró betűs részeit is átolvasni, hogy mit lehet tenni rendkívüli helyzet esetén, vagy megtudakolni, hogy át lehet-e ütemeztetni a törlesztést (másfajta hitel, hosszabb futamidő) és ez mennyi plusz költségbe kerül.

Alibaba: ez attól függ....
ha az eredeti vételárnál magasabb volt az eladási ár, akkor adóköteles ez a különbség, mindegy, vettél-e másikat az árából.
 Gondolataim a válságról  Először is szomorú vagyok, mert tudom, hogy sokan rosszul fognak kijönni belőle. Lesznek, akiket nyomorba fog dönteni.A szomorkodás, sopánkodás, jajgatás viszont kevés, az senkin se segít. Valamint totálisan felesleges, hisz attól nem lesz…..
 Varázsolhatsz időt  Gyerekkoromban volt egy szombat délutáni sorozat, amiből egy dolog azóta is, a mai napig foglalkoztatja a fantáziámat.  A történet egy férfiről és egy nőről szólt, akik rejtélyeket bogoztak ki, eltűnt emberek után nyomoztak (nem, nem az…..
A válságról ingatlanos vonatkozásban Ha becsap a ménkű, akkor erre számíthatsz, és ezt tudod kihozni belőle:  Nehezebb lesz hitelhez jutni Eladóknak: Negatív: Ez pech, hisz a lakásvásárlók több mint 90%-a hitelt vesz fel. Kevesebb vásárló várható. Így…..
 Vágd el a pénzügyi torkodat! – biztatnak a káros reklámok Milyen egy káros reklám? Olyan dologra biztat, ami Neked kárt fog okozni, ami majd megrontja az életed. Ezekre nagyon haragszom. Régen voltak a cigaretta reklámok, amiket azóta (hála az Égnek!) már…..
A 10 legdurvább szarvashiba, amit a lakáseladás során elkövetnek                     Ezt a mini e-bookot kapod ajándékba, amikor jelentkezel a Lakáseladási titkok e-mail sorozatra. Jelentkezéshez kattints ide: Lakáseladási…..