Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Datsun Sunny Coupe

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eladóvá vált a kiskedvenc Kadettem. Égszerdobozként bántam vele azalatt a két év alatt, amíg nálam volt. A szükséges műszaki karbantartásokat elvégeztem, javítgatattam- szépítgettem (szinte az egész alja újra lett húzva). Tanulókocsinak vettem annak idején, jó állapota miatt…..
Jajj,de csúnya! Izom szamár 2012.09.26 16:30:00
A reggeli dupláért egy hiánypótló Szamár jöjjön, egyenesen Ukrániából. Nem hiányzik semmi. A lakótelep vagánya...
Datsun Sunny Coupe 2012.10.13 11:52:45
Reggelire egy Peugeot következik, ami annyira durva, hogy még a tegnap kimaradt posztokat is pótolja ezerrel. A spanyolok ha tuningolnak, szeretnek átesni a ló túloldalára. Ennyi műanyagból egy komplett játékosztályt lehetne legyártani. Hatszázcolos felni, 445/-15-ös gumival.…..
Datsun Sunny Coupe 2012.10.13 11:45:41
Jófogáson bukkant fel ez az egyedi Trabi, melyet Ádám is és Pál is beküldött. Eladóvá vált helyhiány miatt szeretett Trabantom. Teljesen egyedileg épült 1999-ben azóta egy km-t nem ment (akkori megoldásokkal nem a mai hiperszuper technikával), 3éve végleg kivontuk…..
Belsőség Lebuktam, beidéztek 2012.10.08 16:11:47
Piros zacskó várt szombaton az XR2-n. Egy pillanatra hátra is hőköltem. Mi van, már a külvárosban is bevezették a fizetős parkolást? Képtelenség. Ahogy ráncolt homlokkal kihúzom a papírost, még csúnyább szó üti meg a szemem: idézés. Kellett pár másodperc, amíg…..
Belsőség Heti merítés 2012.09.23 11:54:27
A nyomatékból hordozó igavonó öszvér Apukám nézett mindenféle kocsit, volt Daewoo Lublin (alias Zsuk), Daewoo FSO (a világ egyik legfurcsább járműve), Suzuki WagonR+ és Renault Kangoo. Az utóbbi hozható összefüggésbe az L300-al. Hogy miért is? Hát most elmondom. Mai autókat…..
Fogalmunk sincs, pontosan mi történt ma reggel a Budai rakparton, amikor Varga Endre kerékpárjával át akart kelni egy kereszteződésnél. Az eddig mintegy hatezer Facebook-felhasználó által megosztott üzenetében ugyanis azt írja, egy szürke Suzuki Swift, melynek rendszáma 666-ra…..
Datsun Sunny Coupe 2012.09.05 17:43:51
@//VV//: Az ördög a 666os rendszám mögött lakozik!
Datsun Sunny Coupe 2012.09.05 17:54:34
@Baptista Barry: Szerintem a biciklisek miatt találták ki a vadrácsot!
Télen, nem sokkal azután, hogy hozzám került Már meséltem róla, tavaly vettem egy Kawasaki Z1000P-t. Egy leszerelt rendőrmotort. Nem volt rá szükségem, de kellett. Az egyetlen magyar rendőrségi KZ1000P-t, egy olyan motort, amilyet leginkább az amerikai rendőrök használtak. Volt,…..
Datsun Sunny Coupe 2012.08.30 15:41:31
@streetsta: Siposúr! Nem ér titokba levelezni! Mi is tudni akarjuk a múltját,még ha három darabból rakták is össze!
Péntek délután váratlan sajtóközleménnyel lepett meg minket az NFM, amelyben a KRESZ módosításáról számolnak be. Lényegében négy ponton változik a szabálygyűjtemény: a saját ingatlan előtt parkolás, a lézerblokkolók, radartetektorok használata, a mentősáv és az…..
Datsun Sunny Coupe 2012.08.25 18:45:31
@Petyat: Ha ennyi eszed van akkor miért nem jöttél oltani az égő fiatomat,amikor a leolvadt hátsó műanyagajtó mögött lángok nyaldosták aZ LPG palackot?
Ezen a ponton gondolunk bele, mennyivel kevesebbet is tudhatna egy bőrkárpit, komfortülés és robotváltó-mentes mezei 508 SW-ben, melynek van csomagtartója, kellemesebb külseje, egy fokkal komfortosabb futóműve van. És mintegy négymillió forinttal olcsóbb. Ez pedig négymillió és…..
Takács Dénes barátom, klubtársam ismert wartburgos személyiség, keze alatt mindenféle Wartburg megfordult és elkészült már – olyan is, amilyenről Eisenachban álmodni sem mertek. Idén visszatért a gyökerekhez. Abszolút. Meséljen erről inkább ő. A szerk. Ültetve,…..
Datsun Sunny Coupe 2012.08.20 22:31:02
@Solct: Ember annyit Wartburgal törődött nincs a világon mint én. De egy szinten túl kénytelen voltam feladni! Ebben pár dolog segített!: A 26ezer kilóméteres nagypapától örökölt kocsiban megtekeredett a nyelestengely. Nyilván nem a sok lóerő miatt..a váltókar kb 30ezernél leesett a helyéről.a sebességváltóműből kilógó fokozatválasztó kar eltört a váltóban. A vizpumpát 3 szor újítottam fel 100kilóméteren belűl,mert folyatta a vizet.(mondjuk ez nem a kocsi hibája,hanem a szar tömszelencéjé,mert nem feküdt fel a széngyűrű és nem tömített,végül szárazon fúróba fogva koptattam össze az alkatrészeket és akkor jó lett megint) vízben beázott a gyújtás,a gyári gumik 100ezer alatt sem koptak el,de legalább csúsztak...a gyújtáshoz vettem 3 darab nagyfesz gyújtótrafót,ellenállással megfogtam,utána mindíg volt gyújtás,de ha a mecsekben megüvegeltem 3ban 110ig akkor állítani kellet. amihez nem ártott az elölhűtős homlokfalat levenni,de legalábbis megemelni.Fékhengerek sem akarták az igazságot,valamelyik mindíg sztájkolt,de hát sokan voltak...nem véletlenűl tűntek el az utakról. Műszaki érzékről meg annyit,hogy a fél város hozzám hordta beállítani a sebváltórudazatot,hogy nekik is egyujjas legyen és kis mozgása legyen.(mellesleg a rükit is megtalálják.)Sok sikert a Wartburgozáshoz! Nekem bármi más jobban bevál!
Mi tagadást, kicsit megdöbbenve olvastuk a Magyar Kerékpárosklub tanácsait, különösen a buszsofőr-bringás szemkontaktus-teremtése nyerte el tetszésünket, pláne, ha egy busz jobbról előz egy bringást a buszsávban, ahol - véleményünk szerint - semmi keresnivalója nincs. Ennek…..
A fennállásának kilencvenedik évfordulóját ünneplő chemnitzi közlekedési cég nagyszabású rendezvénnyel tette emlékezetessé születésnapját idén júniusban. Az ünnepség alatt a városban az elmúlt 90 évre jellemző járművek közlekedtek. Nem nehéz kitalálni, hogy a…..
– Halló, figyejjé, a fényező azt mondta a hétvégén letüsszenti a Bogarat. – Bogarat? Melyiket? Kérdeztem őszinte érdeklődéssel, egyik kezemben a telefon, másikban egy kovácsolt dugattyú, szépen összeforgatott gyűrűkkel. Mert már olyan régen adtam be a zöld…..
Datsun Sunny Coupe 2012.08.11 23:17:42
Robogó Hülye fuvarok robogóval 2012.01.01 07:44:00
A múltkori posztomban a hülye megrendelőkről beszéltem, és a kommentekből láttam, nem nagyon szolgált újdonsággal, sokakkal megtörténtek hasonló dolgok, még ha nem is pont futárként. Tény, hogy ezerszámra lehetne sorolni a példákat és pufogtatni az általánosításokat.…..
Datsun Sunny Coupe 2012.07.25 20:47:20
Offolok részben....Futár voltam egy nem túl neves futárcégnél. Igaz,hogy én Citro Jumperral jártam. Egy napom ugy általánosságban. Érkezés a telephelyre ha megjött a kamion,ha nem ott voltunk. Ha megjött akkor le kellett targoncázni mindkettőt. Raklapos csomagok szétválogatása. Ez a te kőrödön van,ez az enyémen egyesével a kocsi mellé,kocsiba..csak félre egy zugba,mert nem tudtam időben beállni és a rámpákon már állnak...Megkapjuk a futár delivery-t és átellenőrzöm,hogy minden csomagom meg van-e? (általában néhány hiányzott) Na az vagy nemérkezett be,vagy valaki (másik futár elvitte)((haza magával)) Futárok visszahívása,miután elindultak,kocsiellenőrzés,hogy nincs-e náluk.(ez vicc ugye,mert ha elcsórta akkor kidobta valahol útközben,majd visszafelé felszedi. Kanyar megkezdése! Abban a szerencsétlen helyzetben voltam,hogy az adott várost,ahol a depó volt az az én kőröm. Na de reggel 7 kor semmi nincs nyitva(üzletek) Magánszemély nincs otthon mert dolgozik...Na akkor jön a szomszéd....ha a csomag nem KP.-s! Ha Kp.-s és nem tudom aznap leadni,akkor arra a csomagra 600ft levonás! (ilyenből elég egy napra 4-5 és akkor nem sok marad a napi fix 6000ből.) A kisértékű csomagot saját pénzből kifizetem,aláírom,majd amikor nagyjisten otthon van a tag,akkor leadom! (volt amit több mint 1 hónapig cipeltem) Ha sikerült elindulnom,akkor már csak azt kellett kitalálni,hogy merre is menjek...mert ált homlokegyenest tök más irányok voltak a kőrömön..Pl ha Komlórol indulsz akkor pécs és orfű..Egészen Barcsig az enyém volt minden a /os úttól délre,pécssel bezárólag. Na ehhez jött néha egy kis kaposvár is,csak hogy ne unatkozzak. Kadarkútra egy esztergapad!!!!! Targival lett berakva a kocsiba. Szóltam a tagnak hogy viszem. Nincs annyi pénze! Kevesebb van egy 500assal...Akkor viszem holnap! Ne ma vigyem! Ad 1 kiló mézet! Mondom ezt benézte,mert ma már kaptam 1 kilót ajándékba(ez így volt)! Akkor hozzam holnap! Telefon:összeszedi a pénzt,vigyem...! Tel:mégse lesz meg...ne vigyem! Ezt háromszor (3!!!)játszotta el és én 3 szor indultam el a hatosról Kadarkútnak! Odaérek...hát nem emelőhátfalassal hoztam? NEM! Jumperral! Akkor hogy vesszük le? Sehogy! Én sehogy! Egy esztergapadot? Nekem azt mondták lesz targonca. Neki nincs...Hurrá! Akkor hívj embereket a kocsmábol fröcssért. Nincs pénze, de ha jó akkor ad mézet és akkor hív embereket...végül deszkákkal alápájszeroltunk és csöveken legörgettük...persze a lökhárítóm hátul nem bírta,azt levonták tőlem...60ezer.. megérte! Futárkodjatok ti is! És a Tamási ruszki laktanya harmadik emeletére felcipelt egy teljes raklap A4lapról nembeszélve...lift sem volt...júliusban...port köptem!
Ha ön azok közé tartozik, akik nem értik a prémium-márkákat és nem hisz a minőségi, drága dolgok tartósságában, akkor ezen tesztünk önnek készült. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Datsun Sunny Coupe 2012.07.17 21:41:13
@Open_Mind: A sárgarózs utca tipikusan ezeknek az autóknak a lelőhelyei...Svájciorvosházaspárhatodikautója occsón
Egyáltalán nem érdekelt kétütemű, 50 köbcentis, tizenéves Yamaha Vino robogóm fogyasztása. Vagy legalábbis annál jobban nem, hogy nincsen rajta benzinszintjelző, ezért jó tudni, nagyjából hol járok. A tankba nézegetős módszer a Vinónál nem működik, mert még az utolsó két…..
Amikor veteránautóról esik szó, hajlamosak vagyunk múzeumban, kivilágítva álló, évente – jó esetben – háromszor beindított, agyondédelgetett műtárgyakat magunk elé képzelni. Pillanatok alatt elröppent ez a gondolatom, amikor a Széchenyi tér közelében észrevettem a…..
Datsun Sunny Coupe 2012.07.11 20:39:32
@ColT: Ilyet nem szabad mondani basszus! Lehet,hogy legközelebb Te zúzol le valamit, lehet az egy csóró család wartburgja...és potolhatatlan kárt okozol,mert a biztosító kifizeti mind a 24ezer forint kárt de egy másik autót venni helyette 100ezer átíratással kezdődik.
Nem hiszem,hogy szánt szándékkal zúzta le az illető!
Baleset. Érted mit jelent ez? Baleset. Nem szánt szándékos csak baleset.
Elcsúszol a hóban és esel egy nagyo,jól összetöröd magad. Ez is baleset. De azért sünt szarni mellé az nagyon gáz!
11 hónapig csinálta, kapott egy ajándék motort az első szériás Triumph Spitfire-éhez, gondolta, felújítja és beteszi. Szerencsére volt nála egy jó fényképezőgép. Nagyon látványos és tanulságos stop-motion videó egy régi motor teljes felújításáról.…..
Datsun Sunny Coupe 2012.07.10 20:15:20
Belsőség Heti merítés 2012.07.08 09:26:00
A váltókar is rossz helyen van A történet ott kezdődött, hogy van egy kétütemű Wartburgom, amit nagyon szeretek. Aztán megnősültem. Kék gokart Az önindítás problémákba ütközik néha, nyavaláys elektronikai hiba miatt. Azonban megtapasztaltam, hogyha nem indul és utána…..
Datsun Sunny Coupe 2012.07.09 21:42:33
@pifpaf: 4 Warcit nyüstöltem el az elmúlt 14 évben. Ebből egy kombi volt. Hát érdekes módon nem volt az a kézifékes fordulás,ahol borult volna. Ha pedig mint az egyiknél(utolsó) Warcimnál elöl hátul 2-2 menetet kiszerelünk a rugóból lággal,majd egyenesre kovácsoljuk hogy teljes felületen érintkezzen ismét a rugótányérral ezt megdobjuk az akkor 5000forint/ darabáras monroe lengéscsillapítókkal akkor igazi kanyarvadász lett belőle, szar ladák nem voltak ellenfelek,márcsak a merevhíd-független felfüggesztés közti eltérésekből adódóan sem.
Péceli Gabi pazarul beállította a futóművet A Cougar majdnem kész, és erről nemrégiben kaptam egy papírt is a Vas megyei rendőrkapitányságtól: 70 helyett 97 km/h-val mentem vele az M1-M7 közös bevezetőjén. Nem emlékszem konkrétan a helyre, hogy arrafelé hol a francban van 70-es…..
Datsun Sunny Coupe 2012.07.03 00:14:26
@Motordoktor: Persze ki lehet csapni innen azokat akiknek nem tetszik a kommentje,de ha ez egy fórum, és rugót ba...tok a seggek alá,akkor azok rugózni is fognak rajta. Nem értem min csodálkoztok. Egyébként aki kicsit benne van a veteránjárműves dolgokban, van egy hobby-veteránjárműves biztosítása és elolvassa mit ír alá,neadjistenel a Veterán Autó Motor mellette hever a slozin az éles képet alkothat a Robi ténykedéséről! Nyilván azok ugatnak akik tudják, sejtik mi az az OT és mivel kellene járnia,mind az igentisztelt bizottság tagjai,mind a tulajdonos részéről.
A másik fele,meg ha nincs igazuk akkor homályosítsátok fel az elmét! Ezért vagytok szakújságírok! Ti tudjátok,teszitek mondjátok el,hogy milyen átalakítás ami megengedet mi nem,higyjétek el hogy lessz olvasója.
Kritikám építő jellegűnek szánom,de mégsem értem mennyire OT az ültetett nagypolskim wartburg karburátorral....ugye az sem az...
Datsun Sunny Coupe 2012.07.04 22:51:58
@Tizenkettő: Én ahogy látom,egy húron pendülünk! Nem azzal van a baj,ha az angol veteránodban a gyújtásmegszakító made in china. De valami határok közé kellene szorítani az átalakítás mértékét. Természetesen hogy a 81es Warciban fekete,vagy barna kárpit van az egy dolog,mert volt ilyen is-olyan is! De nem volt gázos csillapító,nem volt fejjel felfelé beszerelt leömlő poroltóba puffogva,oldalt kivezetve. Nem volt sportkormány sem....gewindefahrwerk sem...nem létezett türkizkékben sem. Az a baj,hogy a bizottságnak abszolúte nincs típusismerete és az amerikai vasakhoz lövésük meg végképp. Ne félj az 1200as ladát tudják,hogy milyen. Vigyél egyet dupla weberrel,koppány kipuval, gaál tengellyel 2000es alapjárattal meg BMW 3as cápa felniken oda. Próbáld ki! Hivatkozz a "kúgárra" belefér nem? Attól még lada! Nem? kívül tök gyári. Nem? Röhely! Semmi másról nem szól,csak az adóelkerülésről,biztosítási visszaélésről ez az egész. Mert ugy ez rakat szar az életben nem menne itt az országban egy centit sem,ha nem lehetne kikerülni a rájuk kivetett dézsmát!Ezzel emberek élnek és visszaélnek! De addig amig autókat visszadobnak OT vizsgáról azért,mert radiál helyett diagonál abroncs van rajta és a kocka krómtükör helyett kör alakú addig ez lovaglás és rugózás tárgya lesz! Igazából meglepődnék ha a bizottság nem köszönné meg levélben a lejáratást a kegves járműtulajdonosnak. Én már akkor meglepődtem amikor eldicsekedett az OTvel és mellé leírt egy IFA-ra való alkatrészt ami mint utólag kiderült nem bele való! Rendszeresen olvasom a Veterán Autó motort,pár éve volt egycikk egy pannóniáról,amit vacakul restauráltak,egy csomó csavar nem olyan volt mint a gyári! Megbukott.Oszt akkó hun van az igazság? Ott ahol a pénz csörög,meg ahol a név van. A többinek kuss paraszt!
Datsun Sunny Coupe 2012.07.04 23:54:13
@Tizenkettő: Erről beszéltem a törölt tegnapi kommentemben! Ők a szakújságírok! Oszlassák el a homályt! Semmi bajom a Winklerrel,még anno a TC könyvet is megvettem. Legyen egy részletes leírás,példákkal, hogy mit miért lehet és mit miért nem!
Nem a hozzászólókat kell piszkálni,meg törölni a hozzászólást!
NEM!
Válaszokat akarunk!Trollkodás nélkül felmerül bennem 100kérdés! És ha ez fáj,meg törölni kell,akkor érdemes lenne magunkra szánni 5 percet és elgondolkodni kicsit. Sok itt a hányás,mint a merci 190nél ahol utólag visszamegyünk pénzt kicsikarni az eladóból,mikor vásárlás előtt egy vagon hozzá(nem)értő megnézte és jóvételnek titulálva elhozta a kocsit!
Gyalázat!
Április tényleg biztatóan indul. Az a két tenyérnyi fémlap ott a levegőben, az a Hangyász két új toronyteteje, már a végleges helyén. Egyelőre pálcák tartják. Az első lépés ugyanis az, hogy meghatározzuk a pozíciójukat a térben. Ezután jön az, hogy összekötjük őket a…..
Naiv ügyfél apját névazonosságuk miatt tiltotta ki vele együtt a Vatera:F. István vagyok, szabályt sértettem a vaterán ezért kizártak.ez idáig rendben van! Apám szintén F. István öt is kizárták, mert véleményük szerint kapcsolatba hozható velem! Szinte HIHETETLEN kapcsolatba…..
Robogó Idióta szülők robogóval 2012.01.16 15:27:00
A mai kis színes nem tartozik a robogó, mint praktikus közlekedési eszköz, sem a robogó, mint örömforrás témakörébe. Találtunk pár idiótát a weben, amelyet megmutatnánk érdekességképpen, hátha esetleg valaki nem tudja, mit ne csináljon semmiképp. Engem is vontattak már…..
Datsun Sunny Coupe 2012.01.16 18:17:15
@ZBR: Az űrhajón sincs légzsák! sem pedig blokkolásgátló! De a lényeget tudja!-hátul hajt!!
Robogó Robogós, akit felrúgnál 2012.01.06 12:57:00
Nem járok BKV-val (nálam az a világvége és az öngyilkosság után jön), de állítólag vannak irritáló köcsögök, akik a zenés mobiljukat üvöltetik, ám egyáltalán nem zavarja őket az a tény, hogy ezt más is hallja. Uram bocsá' másokat esetleg zavar. Naivan azt…..
Datsun Sunny Coupe 2012.01.07 14:13:58
@Jamesblond: A kőbunkókat zavarja egyedül. Bunkóra sikeredett a cikk! Kőbunkóra! Azért abba a rugdosásba belemennék a cikkíróval. Rúgunk egyet vazze?