Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sztyopper

5 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv srácok, lányok újra jelentkeznék egy kis szösszenettel. Sztyopa volnék. Hát kéremszépen már vagy 5-6 éve nem festettem figurát, ezért nem volt mit blogolnom. Mi a mentségem? Nem volt kedvem, lusta voltam, elfoglalt voltam, nem érdemlik meg az emberek, hogy alkossak nekik, talán ezek lehetnének…..
Üdv mindenkinek!   Ezer éve... vagy a 6. rendszer óta... nem posztoltunk. Uppsz. Sorry. Ennek az is az oka, hogy időközben a TMT minden betűje egyesével átlovagolt instagramra, nem csináltunk az elmúlt idősuckban közös projekteket, mindenki elvan a saját világával, és egyesek még azt is mondják,…..
Üdvölet mindenkinek. Ebben a czikkben, kis hazánkban is beszerezhető festékekről, festő segédanyagokról szeretnék írni, amiket én kipróbáltam, és véleményezném nektek. Magyarul van élet a GW-n túl is. Nem vitázni szeretnék veletek, mert hiszen lehet másnak más a…..
sztyopper 2013.03.17 12:19:18
@ambasa: Nokérem.
A budapesti Móricz Zsigmond körtéren vettem egy makett üzletben a Lifecolort, asszem Replika volt az üzlet neve. Azt sajnos nem tudom, hogy most forgalmaznak-e még ilyen festéket.

A revell aquat azért nem említettem, mert életemben nem használtam még. Olaj revellem volt még régen úgy 15-18 éve talán egy tégellyel.

pébéo sprét Kaposvárott vettem a Patria nyomda szaküzletében. Elvileg országos hálózatuk van, Budapesten több üzlettel. Az akrilt nem bántja, és a szagából ítélve mintha más hajtógáza lenne, mint a hagyományos "autó"akril spréknek.
sztyopper 2013.03.18 09:09:34
@goblinpirate: Ha gondolod Tippi megveszem neked, oszt vagy eljösz érte, vagy elnézek arra felétek.
sztyopper 2015.02.23 18:14:52
@bogesz001: Megnézem Bogesz, lehet, hogy van.
Hollá! Tölgyeim és nyulaim, baaaaaaaaaaaaazihosszú kuss - mind kreatív mind kommunikatív kuss - után újfent emhol egy poszt, tőlem nektek, sok szeretettel és még több pillanatragasztóval az ujjakon. A baaaaaaaaaaaaazihosszú kihagyásnál csak egy hosszabb dolog volt: amíg ez a dög…..
sztyopper 2014.09.24 16:49:06
Üdv Néked kedves Olvasó !                 Jó rég nem jelentkeztünk és még a Painting Jamról sem írtunk semmit. Eme hiányosságunkat pótlandó íme egy új bejegyzés .A bejegyzés témája pedig nem más mint egy új terepasztal. Ám mielőtt elkezdeném szeretném…..
Üdv Néktek Kedves Olvasóink !                   Tippi mester nagyszerü cikkének nyomdokaiba lépve magam is lefirkantok egy gyors tutorialt. Történt ugyan is , hogy Szetyi barátommal kötöttünk egy mindkettőnk számára előnyös üzletet aminek a rám eső része az az,…..
TMT Manufaktura Mosonshow 2014 2014.04.15 01:19:43
Üdv Néktek Kedves Olvasóink !     2014.04.12 szombat              Megint eltelt egy év és ismét itt volt az idő, hogy nagy izgalmak közepette elinduljunk Mosonmagyaróvárra a Moson Modell Show 2014 -re. Idén kicsit jobban rákészültünk ezért egy elég nagy csapat…..
TMT Manufaktura Komment nélkül 2014.03.09 20:15:45
sztyopper 2014.03.11 11:10:44
Üdv Néktek Kedves Olvasóink !  Az év második bejegyzéseként jöjjön egy egyszerű tutorial.      Biztos tudjátok milyen az amikor görcsben van a kezed a festéstől mert a vékony  ecsetet szorongatod. Esetleg sokkal jobban tudod kezelni a tollat vagy…..
Üdv mindenkinek.  Nos kérem most, hogy a Gémsz Déj nevű rendezvény megtörtént, rengeteg publikálni való szakadt az én, és a mélyen tisztelt TMT manyufaktúra nyakába.Ugyanis igen szorosan, de elkékültünk egy közös projekt, a György és a Sárkány nevű monumentális…..
sztyopper 2013.12.17 12:29:41
@MARNEUS: De ha legalább a TMT-n kívül más is ezt nyilatkozná sokkal nyugodtabb lennék. :)
Üdv! Lassan mindenki leírta a maga részét a közös nevezésből, így aktuálisan én is lefirkantom a gondolataim a témában.Tomi a legutóbbi H.É.T.-en félrehívott minket Sztyopával egy kis kupak tanácsra, ahol is megmutatta nekünk a terveket, vállaljuk-e, vagy nem, induljunk, ne…..
sztyopper 2013.12.16 21:29:49
@MARNEUS: Ezek csak az élet apró problémái, hogy ki kivel azonosul.

Szép volt fiúk!
TMT Manufaktura Games Day 2013 2013.12.10 23:12:01
Sziasztok !        Az idei évben december 8.-án került megrendezésre a Games day Budapest. Az egész csapat nagyon várta az eseményt tekintve , hogy igen nagy munkába vágtuk fejszénket. A kitűzött nap rohamosn közeledett és hamar véget is ért !…..
Sziasztok !      Ahogyan azt az előző cikkben ígértük itt a DZC sorozat második része amiben megtudhatjuk mi is van a dobozban.       Biztos láttatok már ehhez hasonló (DZC-s ) kicsomagolós cikket ha mást nem hát a gyártó oldalán ahol jó…..
Üdv néktek bátor olvasók!Az időjárás miatt kicsit meg vagyok zakkanva, korai ez a hirtelen eső +20 fokra lehülés, a cikk címén mindig agyalnom kell, most kivételesen könnyedén megoldottam egy kis rejtett metafórával.Ez a cikk az idei Painting JAM-ről és a tegnap nálunk…..
TMT Manufaktura Dísztalp Gyártás 2013.08.21 20:23:46
Kollégáknak ígértem, hogy jelentkeznék egy dísztalp gyártó cikkel. Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni, és remélem nem egy bonyolult dolog lesz belőle. Vágjunk is bele, mert nem szeretek hosszú bevezetőt írni. Nokéremszépen.  A dísztalp gyártáshoz való…..
Üdv mindenkinek! A cím alapján akár  a mai menüre is asszociálhatnánk, legalábbis nekem egyből ez jutott eszembe: Fogasfilé Orly módra vagy mi :D.Tomi személyében felvetődött anno a kérés hogy Sztyopá-val karöltve üljünk le és körmöljük le hogy mi hogyan festünk…..
Üdv. Megint jelentkeznék egy rövid cikkel, amiben azt mutatom be, hogy én hogyan szoktam festeni az arcot.  Két rövid leírás lesz, az egyik a gyorsabb verzió, a másik lassabb, pöcsölősebb festés.  Annyit azért hozzáfűznék, hogy szerintem nem bonyolult arcot kifesteni,…..
sztyopper 2013.07.29 12:09:34
@Petrow: Na majd mingyárt beszúrok egy fél mondatot a szemről. :)
sztyopper 2013.07.29 12:50:37
@Petrow: Hát igen. Én is sokat gondolkoztam valami egyszerűbb megoldáson. Ecset, aminek egy szál vastag szőre van, vagy alkoholos filc, de még ez a fogvájós megoldás vált be a legjobban. Javítanom nekem is kell, mert már a remegő kézre az egy feles sem megoldás.
Bár aszongyák a szűz lány kezének simogatása mindenre gyógyír.
sztyopper 2013.07.30 07:46:08
@Tilinger Ádám: Kösz Ádám. Azért látom vannak szakértő fotó szerkesztő emberek is. :)
Üdv Mindenkinek!Először is sűrű bocsánat kéréssel tartozom mindenki felé, főleg TMT-s kis pajtásaim felé, kicsit eltűntem az utóbbi időben. HobbitElső körben azt szerettem volna ha a cikk a Hobbit bemutatódoboz életre hívását követi végig, de mivel csak a legelején…..
sztyopper 2013.05.20 16:00:28
@goblinpirate: Grat mindkettőtöknek.

Lehet én is csinálok, valami házilag ekecselhető dísztalpakról kis rövid szösszenetet.
sztyopper 2013.05.20 16:01:03
@sztyopper: Bár nem tudom volna e rá igény.
TMT Manufaktura Móvár 2013 2013.04.23 23:43:21
Sziasztok !  A teljesség igénye nélkül Következzék egy rövid ám igen látványos beszámoló az idei Moson Modell Showról  .              Bár már évek óta hallom, hogy van ez a rendezvény kis hazánkban ám eddig még nem…..
sztyopper 2013.04.24 07:46:28
@janos900:
1. Húsz éven keresztül nem érdekelt a makettező verseny, sőt igazából a makettezést is csak kezdő szinten űzöm.
2. Egy ilyen rendezvényre szakmunkás bérből igen nehezen tudtam volna eljutni. Még a nagy válság előtt is. Java részt itthon ülő ember vagyok, a világ működik nélkülem is.
3. Most, hogy lenne rá lehetőségem, a rosseb se tudta, hogy Mosonmagyaróváron emberek élnek, pláne, hogy rangos versenynek, kiállításnak ad otthont.

De kösz a leírást.
Üdv mindenkinek!A köv poszt rövid és tömör lesz - legalábbis magamhoz képest.Miután a démonok gyurmázása tőlem totálisan idegen vizekre eveztetett (váó, van ilyen drága nyelvünkben?), igyekeztem felvenni a klasszikusabb fonalamat, és behozni a lemaradásaim egyéb megrendelések…..
Hojj!Üdv mindenkinek, itt a démonológia szak idéző kara. Grimoárunk következő fejezetében az egyedi igények alapján megidézett Slaneesh nagyobb démona, illetve démonnője következik. A bejegyzés hossza miatt előre helyezem a végeredmény prezentálását, utóbb pedig a hogyan…..
sztyopper 2013.02.25 08:11:45
@Transferatu: Majd ha látom élőben koma.
Azt tudom, hogy nem én fogom festeni.
Viszont nem szeretek kritikát írni olyan dologról, amihez nem értek.
sztyopper 2013.02.25 13:04:33
@Transferatu: Mivel én rosszul látok, és remeg a kezem, ezért én nagyon preferálom a nagy modelleket.
Igaz, hogy többet kell velük dolgozni, de látványosabb a végeredmény, mint egy 3 centis valamin.A 3 centis valamiknek kell szép dísztalp, meg vakítás, hogy el tudd adni egy versenyen, a nagy modellek akár magukban is látványosak egy egyszerűbb talpon.
A démonetten közelebbi képeken láttam némi felületi egyenetlenséget, meg repedést, de kis utómunkával azt el lehet tüntetni.
Sőt festés közben, árnyékolással is meg lehet vakítani a parasztokat, ha van egy kis hiba rajta. Jó és szép árnyékolással még sorját is el lehet tüntetni, úgy hogy nem feltünő.
Üdv néked lelkes Olvasónk !   Ismételten egy remek írást olvashatunk Sztyopa Mester tollából aki megmutatja nekünk a fatörzs festését . Íme : Fatörzs Festése   Hát üdv mindenkinek újra. Újabb kérést szeretnék teljesíteni, ezért egy újabb cikkel…..
"-Lord nurgle. -...Yes, sculpter? -Riiiiiiiiiise!" És a zene a csúcsára hág, és háttérben villámlás. Vagy valami ilyesmi. Nos, örömmel jelenthetem, hogy túl vagyok az első GS és egyéb "szobromon", "elvesztettem szüzességem" e téren. :D Az úúúgy volt, hogy feldobtam…..
sztyopper 2013.01.17 16:20:36
@Transferatu: Rendben.
Majd én nevezek. Ha megborotválkozom, akkor kinézek vagy 12 évesnek. :)
sztyopper 2013.01.18 08:31:46
@Transferatu: "Mr.Sz. szeretsz orkokat festeni? ;-)"

Én mindent szeretek festeni.
Viszont lustaságból kifolyólag maximum 1-2 darabot vállalnék be.
Üdv néked kedves Olvasó!  Ezt a bejegyzést még tavaly Karácsony után Szilveszter előtt akartam megírni de aztán valahogyan nem jutott rá idő. Na szóval. Az ünnepek előtt a nagytakarítás forgatagában megtaláltam pár figura készletet amit napok leforgása alatt festésre…..
TMT Manufaktura Vendég poszt. 2012.12.24 17:42:43
Üdv néked kedves Olvasó ! Mindenek előtt , Békés Boldog Karácsonyt kívánok neked és kedves Családodnak. Régóta tervezzük már , hogy hívunk vendég Blogereket. Ez a mai napon teljesül is mégpedig Sztyopa Mester személyében aki megmutatja nekünk , hogyan is festette a…..
sztyopper 2012.12.27 09:49:49
@Cs@tLós: Kösz szépen koma.

Griffek: A zsűrinek igaza volt a végét elkapkodtam, úgyhogy nagyon jó volt az az ezüst is.
Érdekes a szobrot meg azért választottam, mert jó nagy darab volt felületre, így talán a nagy csillogás mellet jobban látszottak az átmenetek fényképezés után.
Vissza fogom festeni a szobrot kőszobornak, szerintem sok lenne a kápolnán az arany.
sztyopper 2012.12.29 11:13:44
@MARNEUS:
Kösz csak egy gáz van, hogy ha az embefija nem írja meg miről szeretne hallani, akkor nem tudok miről cikket írni. Szerencsém volt, hogy ezt kérték, ezért csináltam róla tutorialt.
Viszont lehet a Venerable dreadnoughtomat végigfényképezem a készülés fázisaiban, talán abból is össze tudok hozni valamit.