Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nygma

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Pimp my ride: India 2014.01.25 18:14:14
Pere Laci - legújabb Totalcar-szerzeményünk - remek, plasztikus elbeszéléseiből már úgy-ahogy megismerhettük Indiát és aki nem rest, az a Karmageddon-blogon olvashat egyebet is tőle, de azért ilyen direktben szembesülni az ottani autós kultúrával azért elég meredek. Öltettől a…..
Emlékeztek a Nyugati téri (Marx tér) felüljáró építésére? Már jóval az utolsó hídelemek összeillesztése előtt látni lehetett, hogy nem ér össze a két irányból épített betonív, pedig azt nem is kellett mozgatni. Na, de nem "ígyen" Kínában! Előrelátó kínai…..
E poszt élesítésével egy időben mutatják be a Design Terminálban a Graphifesten, milyen is lesz a BKK új metró-(M), HÉV- (H) és dunaihajó- (D) logója. Pontosabban, hogy melyik pályamű nyert. Mivel én is ott ültem a zsűriben, kedves Urbanista-olvasók elsőként ismerhetitek meg a…..
Nygma 2013.11.20 09:00:31
@belgabela: Ezért írtam, hogy nekem tetszik kivéve a dőlt H. Az M és a D rendben van. Csak ki kell egyenesíteni a H-t.
Bár télen, hóban-jégben nem ilyen cipőket képzelek a lábamra, azért ez a kiegészítő elég ötletes ahhoz, hogy írjak róla. Egy műanyag szalagot kell a cipőre húzni és máris nem csúszik a sima talpú cipő. Csizmára csúnya lenne, pedig abból is vannak csúszós fajták. Persze…..
Bigyóblog Kisebb, gyorsabb Defy 2011.08.16 09:31:00
A tegnapi Google bejelentés, hogy megveszi a Motorolát háttérbe szorította a hírt, hogy a Motorola új andoridos mobilt dobott a piacra. A Defy+ a Defy továbbfejlesztett változata, elődjéhez hasonlóan víz, por és karcolásálló. Kisebb és gyorsabb, mint a Defy. A mobilban 1 GHz-es a…..
A Toshiba is az IFA-n mutatta be az első androidos tabletjét, a Folio 100-at. Az első reakcióm az volt látva a gépet, hogy méretre ez már megfelelő, a kijelzője szép (bár nem annyira, mint a Galaxy Tabé), és elég könnyű és vékony ahhoz, hogy magammal cipeljem. A második reakcióm…..
Nygma 2010.09.07 11:56:03
@Hátezmármi: Köszi. Először egy M002-t néztem, de azóta kijött ez az újabb. Ezen már megy a market de pár rövid Youtube videónál többet sajnos én sem láttam. Igazából videó nézegetésre, kis webre, email értesítés, twitter, facebook feed ami nekem kéne. Mivel az újban van HDMI kimenet, lejátszónak sem lenne rossz. Esetleg még megtanulnál Androidul is. Szóval ezen gondolkoztam, de jó lenne látni tényleg hogy működik.
Nygma 2010.09.08 14:43:18
@Hátezmármi: Ahh, akkor valaki csak hekkelgeti. Na jó megvárom amíg a másikra kijön a 2.2-es Froyo :)
A hét elején megérkezett a régebben megrendelt, új síntisztító mozdonyom, amit az LGB 21670 szám alatt adott ki. A mozdony digitalizált, tehát gyakorlatilag hozzá se kellett nyúlni, csak fel kellett tenni a pályára és már ment is... A pálya utoljára 3 hónappal ezelőtt volt…..
Tesco sajátmárkás tévét teszteltem. Tesco gazdaságosat. Technika márkájút. És nagyon tetszett. Lássuk a részleteket. Egy 47 centis HD Ready LCD tévéről van szó. A méreteiből adódóan nem a nappaliba való tévéről beszélünk, hanem egy kisebb, szobába, konyhába, erkélyre…..
BrikóFilm Új videó 2010.05.17 12:27:00
A múlt héten volt egy kis időm (és kedvem) foglalkozni kicsit a pályával: - az eddigi egy betáp helyett hét lett, kihúztam egy komolyabb gerincvezetéket, erre forrasztottam rá a betákábeleket - ezek mind szerelődobozban vannak, lehet őket dekorálni (eltűntetni...) - leszórtam 125…..
  A villanyautó-éra Hatschek Bélája egy nő, aki adótanácsadó. Tehát gyanús, hogy a villanyos REVÁkkal tényleg lehet spórolni. A négyüléses, autószerűbb modellt is vezettem. Vélemények az azonos című írásunkról...
Nygma 2009.11.02 14:24:47
@Don ZOZI: Köszönöm erre akartam én is kitérni.
Nygma 2009.11.02 13:06:07
@Don ZOZI:
Igen, de ez normálisan úgy működik, hogy ilyet második kocsinak vesz az ember ahhoz hogy munkába járjon. Persze Magyarországon az embereknek (főleg aki spórolni akar) nincs pénze hogy ennyit kiadjon egy második autóért. De gondolom te is belátod ha csak erre használnál egy autót akkor a hatótáv nem lenne akadály.
A frankfurti könyvvásáron mutatták be a txtr nevű e-book olvasót, ezzel akarnak versenyezni a Kindle ellen a németek. Hat inches az e-ink kijelzője, microSD-vel bővíthető, 64Mb RAM van benne, 281 grammot nyom és 151x131x12 mm. Könyveket usb vagy wifin tölthetünk rá, esetleg a txtr…..
BrikóFilm Nehézségek - félsiker 2009.10.04 18:33:00
Tegnap végre "körbeért" a pálya, erre gondoltam egy merészet: feltettem rá az egyik kis startkészletes mozdonyt, hajrá...Lett is (azaz dehogy lett...) meglepetés: a cirka 150 méternyi sínen kb. 10 centi volt a legnagyobb távolság, amit önerőből meg tudott tenni.…..
Nygma 2009.10.07 12:23:02
Ha az alagút olyan helyen van ahol a hátsó fele nem látszik akkor ott legyen nyitott. A tisztításra tudnám még ezt ajánlani:
choochoostuff.homestead.com/NMSTC.html

Legegyszerűbb egy kevésbbé használt mozdonyt átalakítani akkumulátorosra, egy pőrekocsi alá betenni ezt a tisztító kereket és rá egy 12V-os akkumulátort, majd magára hagyni a pályán. Láttam egy olyan kocsit is, amin elől egy kis feke pörgött, ami lesöpörte a leveleket a pályáról.
Úgy néz ki, mint a nagyon régi porszívók. Usb-ről működik, és felszívja a morzsákat a billentyűzetről. Nyolc fontba kerül.Via Übergizmo..
Bigyóblog Töltővel a sivatagban 2009.05.07 10:24:00
Próbáltam már napelemes töltőket, többé-kevésbé jól is működtek. Az egyik legnagyobb hátrányuk mindig azt volt, hogy nagyon sokáig kellett napon tartani, míg feltöltődött annyira, hogy feltöltse a lemerült kütyüt. Ráadásul szürke felhős napokon nem is működött. A…..
Nygma 2009.05.07 14:41:12
Angoloknál a Maplin-nél (www.maplin.co.uk) lehet kapni. Akciósan volt olyan 25 font körül.
 Szinte hihetetlen, hogy van egy Duna-sziget, amelyik nagyjából olyan messze esik a város szívétől mint a Margit, csak épp csodálatos fejlesztési potenciálja van. Ennél már csak az hihetetlenebb, hogy a főváros bölcs vezetése épp erre az eszményi területre helyezte a város…..
BrikóFilm Az első kapavágás 2009.03.04 19:17:00
Elkezdtem átszállítmányozni a tégláimat az "új" kertbe és ha már lerakom valahová, úgy gondoltam, kerüljön a helyére...Napok óta szenvedek már a Wintrack-al, a kert bonyolultsága (fák, kis tó, feleség előírásai, stb.) miatt nem lehet normálisan megtervezni - hagytam…..
Nygma 2009.03.09 18:18:43
Briko, én ezt ajánlom: www.easygleis.de/
Legutóbbi Garden Railways-ben voltak benne. Fix design-jaik vannak, de megrendelésre, adott méretre gyártják le a hidat. Szerintem elég jól néznek ki.
Szerdán, azaz szeptember 10-én indítják be a Large Hadron Collidert, a francia-svájci határon épült 27 kilométer hosszú részecskegyorsítót. Ez a világ legnagyobb részecskegyorsítója (részletesen itt). Többezer tudós fér majd hozzá az adatokhoz, rengeteg kérdésre adhat…..
Még Homár-szinten is meghökkentő sztoriba futottunk bele. L. T. ugyanis meggyőzően állítja, hogy a UPC egész egyszerűen hazudja, hogy a Digital Silver nevű új csomagja digitális. Olyan ez, mintha adnának a bennszülötteknek egy delejjel működő varázsdobozt, csak éppen…..
Elkészült a Skypephone, amellyel a világ bármely Skype-használója ingyen felhívható. A telefon a brit Three mobilszolgáltató és a Skype közös fejlesztése, ezért egyelőre csak a Three boltjaiban kapható (Nagy-Britannián kívül Olaszországban és Ausztráliában is). Sajnos a…..