Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mclean

86 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Népek nagy forrasztótégelye" próbálták eufémisztikusan jellemezni a soknyelvű, soknemzetiségű, elnyomó, kegyetlen Szovjetuniót, az USA-ra viszont ez tényleg elmondható. Van nagyjából 35-40 olyan nyelv (a magyar is köztük van), amelyeket mind az ötven államban beszélnek, és legalább 350 nyelv van,…..
Iskolakezdés alkalmából az első bejegyzés Az Egyesült Államok Legfelső Bíróságának 1969. február 24-én kihirdetett 393 U.S. 503 (1969) számú ítéletéről szól, melyet Tinker és társai illetve a Des Moines-i Független Iskolaközösségi Körzet és társai ügyében hozott a bíróság, 7-2-es arányban Tinker és…..
Nézzük a híradásokban a migránsok áradatát. jönnek és jönnek megállíthatatlanul. Arcukon elszántság. Nem fejvesztve jönnek, nem tükröződik arcukon félelem. Egy dolog látszik, hogy határozott céljuk van. De miért jönnek éppen most ilyen sokan a korábbi évek szórványos…..
Kedves vitázók, tisztelt „közgondonkodók”! (A közgondolkodó „frissen sütött” szóalkotással vitáink céljához próbáltam közelíteni. Ha lebeszéltek erről a műszóról, elfogadom. Bár szerintem a közgazdaságtan sokkal rosszabb szó, mert messze nem a köz…..
Állami bérlakás Nyugat-Európában* jellemzően a lakások 15-20-25%-a állami bérlakás, amelyet szociális alapon próbálnak elosztani az igénylők között. A rendszer nem lehet sokkal jobb, mint a 80-as évek magyar rendszere- legfeljebb annyival, hogy náluk nem kell…..
Pénz? Papír? Érték? Háború? Ezzel a címmel szervez szakmai rendezvényt a Magyar Közgazdasági Társaság Társadalomgazdaságtani Szakosztálya 2015. szeptember 25-én, pénteken 17 óra 30 perctől a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épületének (Budapest, 1093 Fővám tér 8.)…..
A részecskefizika nyitott kérdései Az erős gravitáció és a tér fénysebességű forgásai  Rockenbauer Antal Az elemi részecskékre vonatkozó ismereteinket a Standard Modell foglalja össze. Legfontosabb megállapításai, törvényei elfogadásra kerültek a fizikusok döntő többsége által. Anélkül, hogy…..
Rockenbauer Antal Megfordítható-e az idő iránya? A történelem kerekeit nem lehet visszaforgatni. Megszületünk, felnövünk, megöregszünk, meghalunk, közismert tények, közismert igazságok. De mindennapi életünkben is tapasztaljuk, hogy az események nem megfordíthatók. Felvehetjük filmre, videóra,…..
A fizika kalandja Blogindító 2015.05.21 11:14:36
A fizika számomra egy nagy kaland, ami kitöltötte tudományos pályafutásomat. Összegyűjtött gondolataimat teszem fel erre a honlapra egyrészt magyar másrészt angol nyelven. Alapelvem, hogy a megismerés kiindulópontja a tévedés joga. Ha nincs bátorságunk tévedni, akkor nincs esélyünk fontos új…..
"A hitelezésben világszerte sajátos blokkosodás figyelhető meg, ilyen blokkot képez a közép-európai régió is, amely maga is két részre tagolódik. A térség országai közül a déliek jellemzően magasabb kamatokkal jutnak hitelhez, mint az északiak. Mindaz, ami az 1970-es évek…..
"Cikkem első felében elméletileg tárgyalom azt, hogy a demográfiai tényező az időskori ellátásban miként vehető figyelembe, és Magyarországon milyen elgondolások fogalmazódtak meg erre vonatkozóan. A második részben röviden leírok egy ilyen, már rövid távon is bevezethető…..
Az ezredforduló után különös fellendülést figyelhettünk meg a képregényadaptációk háza táján. Napjainkban is egymást követik az újabbnál újabb folytatások, amelyek többnyire sikeresek. De sajnos vannak olyanok is, amik nem érik el a tömegek által megkívánt mércét, ilyen…..
Döntés helyett a jogi útvesztőben van a devizahitelesek ügye. A kormány vár a Kúriára, a Kúria vár Luxemburgra, az Uniós jogi értelmezésre, és ha mindez lebonyolódik, nem valószínű, hogy sokkal átláthatóbb lesz a jogi helyzet. Gondoljunk a Dunakiliti vízi erőmű esetére. A…..
http://mkt.hu/esemenyek.php?w=827&d=20140313 időpont: 2014. 03. 13.helyszín: a Budapesti Corvinus Egyetem III. előadója (Budapest, IX., Fővám tér 8.)Huszonöt év statisztikája és mérlege az ipar, az energetika, a foglalkoztatottság és a lakáshelyzet tekintetében. Ezzel a…..
A 2013. december 4-én a Társadalomgazdasági Szakosztály a KDSZ diákszervezettel közösen rendezett vitaestjének felvételei:     ..
Miért zsákutca Magyarországon a középiskolai végzettség? Mert a szűkös álláskínálat miatt a felsőfokú végzettségűek kitolják őket a munkaerőpiacról, lenyomva ezzel kereseti lehetőségeiket is. Valószínűleg ennek is következménye a középiskolai végzettségűek…..
A fiatalok külföldi munkavállalása már néhány éve a választási kampány része. Talán érdemes megnézni, mikor és miért kerültek a fiatalok abba a helyzetbe, hogy ha le akarnak válni a szülői házról, megoldhatatlan matematikai egyenletet kell megoldaniuk: azt, hogy bérükből,…..
Országunkban a szociálpolitikának, rendszerváltások, kormányváltások, pártváltások ide vagy oda, Ferge Zsuzsa személyében mindent túlélő orákuluma van. A tény, hogy minden változást képes túlélni, arra utal, hogy nemzeti orákulumunk olyan szakmai teljesítménnyel…..
Kérünk mindenkit olvassa el az alábbi linken található tiltakozásunkat és írja alá! Köszönjük!   http://www.peticiok.com/tiltakozunk_hamis_szakerti_velemeny_a_valasztok_manipulalasara   Tamkarum Blog..
A Budapesti Corvinus Egyetem KDSZ – Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezete és az MKT Társadalomgazdasági Szakosztályának közös szakmai konferenciája és vitaestje 25 ÉV STATISZTIKÁJA ÉS MÉRLEGE szakmai konferencia és vita a Corvinuson 2014. március.13. 18 óra BCE,…..
Árfolyam gyengülés  a visegrádi térségben: Miért és meddig? (Le kell nyelni a békát) A zloty és a forint esete  1. A gyengülés és oka A zloty és a forint az elmúlt hónapban 2,5 %-ot illetve 5 %-ot gyengült az euróhoz viszonyítva. Ha áttekintjük az elmúlt hónap…..
Tamkarum Balfogás.... 2014.01.31 17:33:05
Balfogás   A baloldali pártok hosszas töprengés után kitalálták, hogy mi legyen a közös nevük: Összefogás. A baj ott történt, hogy ezen a néven már fut egy párt az Összefogás Párt, amelyik már perrel fenyeget nevük eltulajdonítása miatt. Aki bajban van, annak segíteni…..
Németország aluszik a vulkán tetején. Merkel Európa politikája hibás.   A hires szociológus, Jürgen Habermas írása a Spiegelben a német választások előtt (Kivonatos nyersfordítás – Szegő Szilvia) (2013. augusztus 9-ei internetes…..