Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rents Öcsém

22 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
F1Vitriol Hamilton negyedszer 2017.10.30 18:00:41
Egy négyszeres világbajnok minden sportágban nagy szó. Azonban ízlés kérdése, hogy a legsikeresebb brit F1-es versenyzőt a már most a legjobbak közé soroljuk, vagy megvárjuk ezzel a visszavonulását.Kilencedik hellyel lett meg a bajnoki cím..
Rents Öcsém 2017.10.31 18:13:27
"Őszintén és trollkodás nélkül kérdezem a Hamilton-drukkerektől, hogy mit szeretnek benne EMBERILEG."

Őszintén és trollkodás nélkül:

Kezdjük a nehezével: a sztárallűrök, celebélet, magángép (piros, ezt mondjuk nem tudom megbocsájtani).

Hamilton szerintem az elmúlt évtizedek során az egyetlen versenyző, aki szívesen magára vállalja, hogy ő egy világsztár. A Forma 1 világa Hamiltont leszámítva olyan, mint egy golfklub. Kimért, udvarias nagyon európai és nagyon unalmas, különösen ami a szurkolókat illeti. A versenyzők jelentős része látványosan utálja a tényt, hogy a rajongói időnként lejönnek a lelátóról, nem tudnak és nem is akarnak velük kommunikálni. A rajongók és úgy általában a világ felé folyamatosan két lépés távolságot tartanak, elfelejtve, hogy a tehetségük bőven másodrangú a rajongókhoz képest, végsősoron ugyanis utóbbiak "fizetik" az egész sportágat. Hamiltonnak van egy rakás bunkó jellemzője viszont senkinek egy szava sem lehet arra, ahogy a rajongóival kommunikál, még akkor is, ha egy snapchat alapján lövik be, hogy épp hol van és úgy "vadásszák le". Mindeközben a klasszis Alonsonak emlékeim szerint hatalmas lépés volt, hogy hajlandó volt elkezdni Twittert írni, Vetteltől pedig hangzott el interjúban, hogy nem érti minek akarnak vele képeket csinálni az emberek.

Ezzel együtt vagy épp ennek ellenére Lewis Hamilton egy ember. Valahol tök vicces, hogy kb. két emberként viselkedő ember van a Forma 1-ben, az egyik az állandóan sztárkodó Hamilton, a másik ennek az ellentéte Raikkonen, aki szerintem tényleg rühelli a rajongókat. Mindenesetre azok a bunkóságok, amiken bosszankodsz (sapkadobálás, ferrari csesztetés, rosberg csesztetés) minden sportágban jelen vannak és senkinek fel sem tűnnek (csak ha sokkal durvábbak).

Kivéve persze a Forma 1-et. Ez szerintem a fent említett golfklub tradíciónak köszönhető. Alig van egy-két ember a mezőnyben, aki az autón belül és a kamerák előtt ugyanaz a fickó. Ha tahó és beszólogatós akkor az. Ha vidám és hátbalapogatós akkor az. Hamiltonnak vannak hangulatingadozásai, rossz napja, jó napja, bunkó napja stb., szóval ugye úgy viselkedik mint egy ember és nem úgy mint egy PR szöveg generátor. És egy őszinte tahóság szerintem sokkal jobb, mint a "Köszönöm a csapatnak, hogy mindent megtettek majd jövőre jobb lesz."

3. A fentiek eredménye is, de Hamilton egy izgalmas csávó. Ad beszélni valót, mesél magáról, idiótán öltözködik, filmeket szinkronizál, rap albumot vesz fel, divatbemutatóra megy mit tudom én. Hogy ettől jó ember lenne? Nyilván nem. De egy izgalmas érdekes csóka, akivel leülnék beszélgetni, hogy mit csinál a szünetben. Rajta kívül még talán Ricciardo ilyen, de ő is csak azért mert egy vicces figura. A Forma 1 mezőnyében gyakorlatilag nincs olyan, akiről emberileg 3 szónál többet lehetne mondani. Mert nem emberek senkinek csak maguknak. Alonso, piszok gyors versenyző, aki régen ideges volt most meg nem az. Vettel piszok gyors versenyző, aki régen fiatal és vidám volt most meg nem az. Raikkonen aki régen beszólós volt és közepes és most is az. Felipe Massa brazil és egyszer majdnem világbajnok lett. Stroll fiatal. Verstappen fiatal és agresszív és egy lombikban készült, mint Hamilton utód, csak ő mindig unalmas marad majd. Tényleg nem jut eszembe senki, akiről mint ember lehetne beszélni.

És szerintem ez gáz, mert értem, hogy a Forma1ben tradíció, hogy unalmasnak kell lenni, és értem, hogy Hamilton ennek emberileg sosem felelt meg. De szerintem ez benne a jó.

Minden pontba bele tudnék kötni még én is, de hát ez egy szubjektív dolog.
Hamu és Feltámadás Szilveszter 2014.12.31 17:30:00
Mindig kellemetlenül érzem magam, amikor délig alszom. Ez a felnőtté válás egyik jele talán. Nem tudom. Napok óta nem ittam és nem is nagyon hagytam el a házat, maximum dohányozni, de -15 fokban ennél többre nem vagyok hajlandó. Valahol a reggeli rutin, a cigi, a kávé, szarás és…..
Eléggé háborús hangulat van a neten, forrong a hazai közvélemény, miután október 1-én ismét egy gólyatáborban történt erőszakról ír az Index. Mivel ez egy valószínűleg hiteles történet, de sajnos semmilyen bizonyított tény nem áll rendelkezésünkre, erről nem fogok írni.…..
Miért van az, hogy ha egy srác sok lánnyal fekszik le, ő rögtön menő, ha azonban egy lány hasonlóan promiszkuus, ő rögtön kurva? Sok kérdéssel kapcsolatban számítottam rá, hogy az egyetem folyamán új nézőpontokat ismerek meg, de ez valahogy pont nem volt köztük. Eddig. Pedig a…..
Előrebocsátom, hogy ez egy, az átlagosnál személyesebb írás lesz. Csütörtök este végre megtudtam, hogy ki vagyok! Sőt azt is, hogy ehhez a valakihez, vagyis magamhoz, nekem nincs túl sok közöm. Anyáméknak sem, a környezetemnek sem, a neveltetésemnek sem, sőt, még a genetika sem…..
Nyilvánvaló, hogy a tanév kezdete minden ember számára tragikus esemény minden évben. A tanulók számára értelemszerűen, de a dolgozó emberek is jellemzően a nyári szünetre ütemezik a szabadságot és az ezzel járó örömöket. Sőt, talán még a nyugdíjasok is inkább élvezik…..
„Jézusom, de vékony vagy!” „Eszel te rendesen?” „Vigyázz, egy nagyobb szél elfúj!” stb. Ha neked is mondtak már ilyesmit ez a poszt neked szól, ha te is mondtál már ilyesmit, akkor pláne, olvass és okulj. Ha egyik sem, akkor is olvasd el. Csak, hogy ne hasznosan teljen az…..
Az emberek idióták, gonoszak és mocsokmód önzők is. Nem kérdés, hogy mindenki saját magát választaná, ha döntenie kellene a saját és egy másik ember élete között. Félreértés ne essék, nem gondolom, hogy ezzel lenne a probléma, magam is ilyen vagyok, és még nem találkoztam…..
Az Instagram 2013-ban - köszönhetően annak, hogy a Facebook felvásárolta - erős iramot diktált a világnak és még inkább a konkurenseknek. Összefoglalónkban a platform fejlődésének mérföldköveit és a közösségi világban történt legfontosabb tényeket foglaltuk össze. Justin…..
A Parkway Drive egy öttagú ausztrál metalcore zenekar a strandról. Nem depressziós északiak, a havat is csak hírből ismerik és mégis, ahelyett, hogy fiúbandát alapítottak volna, vagy lemennek Flo Rida-ba, csináltak egy metalcore zenekart. Emiatt elég sokan támadják őket, és…..
Úgy néz ki, hogy a hónap slágere a prevenciós filmek készítése és publikálása, valószínűleg egy országos szintű audiovizuális terrorhadművelet keretein belül. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Rendőr-főkapitánysága által elkövetett Martin néven futó több civil áldozatnak…..
Ösztöndíj, pályázat, kedvezmény. Talán ezzel a három szóval lehetne a legegyszerűbben leírni a magyar politikusok szentháromságát, ha fiatalokat célzó propagandáról van szó. A magyar fiatalok menekülése az országból azóta ilyen fontos téma, hogy Gyurcsány Ferenc évekkel…..
A berlini IFA kiállítást a legtöbb tech-geek, a szerkesztőségből például egyedül én, úgy várja minden évben, mint más a karácsonyt vagy a kormányváltást. Az Internationale Funkausstellung Berlin az egyik legrégebbi ilyen rendezvény, korábban maga Goebbels is itt ütötte el az…..
Általában nem igazán foglalkozom a piros betűs ünnepnapokkal, nekem elég annyi, hogy büntetlen másnaposságban tespedek a házban. Egy nap legitim semmittevés. Egy napig a teendők kerülnek engem, és nem én őket. Amennyiben azonban, ne adj’ isten a saját születésnapját hetekkel…..
Lássuk be, a legelső pillanattól fogva gyanús volt ez az egész. Ahol pénz van, ott korrupció is van, ahol az állam jelen van, ott korrupció van, ahol pedig pályázat van, ott… naná, hogy korrupció van. Ezek a kijelentések a legtöbb magyar, de (mivel gyűlöljük a magyarozást)…..
Kevés idegesítőbb dolog van annál, hogy bár folyamatosan követjük a híreket és minden alkalommal rácsodálkozunk a valóság teljes szürrealitására, a sok bába között elvész a gyerek és év végén csak egy homályos benyomásunk marad arról a töméntelen mennyiségű cinikus…..
Rents Öcsém 2013.04.10 16:31:19
@Mária: remek találat Mária! ideje volt, hogy valaki végre felhívja a figyelmet a pszeudoliberális kultúrököl blogon elhatalmasodó fideszimádatra! a főnix egy híresen egyoldalú blog és ebben a posztban ismét megbizonyosodott, hogy nem az a céljuk, hogy a közélet minél több szegmensének a suttyóságára rávilágítsanak, hanem az orbánkormány fű alatti támogatása és a jobb oldali eszmék (SZAVAZZAFIDESZRE!) tudatalatti terjesztése. gratulálunk!
A minap az atlatszo.hu megszerezte az MTVA tavalyi költségvetését. Ezt persze az Index is megírta, de valahogy a sok tüntetés és alkotmánymódosítás között elfelejtettünk valamit. Kurvára felháborodni. Mivel viszont az árt az egészségnek, ezt most sem fogjuk megtenni. Nem…..
Kevés idegesítőbb dolog van annál, hogy bár folyamatosan követjük a híreket és minden alkalommal rácsodálkozunk a valóság teljes szürrealitására, a sok bába között elvész a gyerek és év végén csak egy homályos benyomásunk marad arról a töméntelen mennyiségű cinikus…..
Nem hiszem, hogy az éjszakai életem olyan rettenetesen izgalmas lenne, hogy arról napi rendszerességgel beszámoljak, tegnap azonban olyasmi történt, amit muszáj leírni, hátha így más nem esik abba a hibába mint én. A lustáknak íme a tanulság előre: ne menjetek a Morrison’s…..
Míg a komplett magyar netes közösség a Soundra pörgött, mi lementünk Pécsre megnézni mit csinálnak a rockerek, mialatt Zamárdiban elfogy a Vizoviczki utolsó kokainszállítmánya. Itt tartották ugyanis az idei, és egyben az utolsó, Rockmaraton fesztivált. Beszámoló a punkok, a jegy…..
Ez itt a reklám helye. Ez az első dolog, ami hiányzott a múlt héten még az Index címlapján trónoló cikkből. A másik igen fontos hiányzó elem azoknak a telefonoknak a felsorolása, amik szintén alternatívát nyújthatnak a Huawei Ascend Y200 és a Nokia Asha 303 helyett. Ez a két…..
Az, hogy a magyar popsztárok durván 99.6%-ának semmiféle létjogosultsága nincs, gyakorlatilag közhelynek számít. Az viszont, hogy mindezek ellenére miért léteznek a celebjeink, és hogyan tudnak fenn maradni a felszínen, már más kérdés. A magyar pop döglődik, miközben a…..
Néha kezdem úgy érezni, hogy az internetnek köszönhetően átértelmeződött popkultúra valami általános fogalomzavarhoz vezet. Különösen feltűnő ez a zeneipar berkein belül. Mivel zeneiparról van szó, gyorsan tisztázzunk egy nagyon alapvető fogalmat: minden pop zene! Minden, amit…..