Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ortisz

123 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglehet, bár annál valószínűbb, hogy elcsavarogtak a lemezboltba némi ihletért. Így tett a csavargókat kedvelő mediterrán slágergyáros is, aki nem mást, mint az (a Delhusa-dal elkészültekor velem egyidős, tehát akkor még nem annyira) öreg Slowhandet idézte meg a csavargáshoz. Mixelni lusta…..
Hello. Annyira szar szóviccet találtam ki egy perce, hogy úgy éreztem meg kell osztanom veletek is. Hogy köszöntötte az első fellépő a közönséget az 1969-es USA-ban rendezett hippifesztiválon? "Szerwoodstock" bélsár..
Szóval az idei magyar slágerfesztiválon volt egy plágiumgyanús dal.Voltak szakértői vélemények, hogy most ez nyúlás-e vagy nem. A Zenebetyár blognak (jellegéből adódóan) úgyszint állást kellene foglalni - a szakértőzést ezúttal meghagyom a szakértőknek, a privát véleményem pedig egyből meglett,…..
Puzsér Róbert, a megélhetési celebségnek látványosan hadat üzenő megélhetési celeb kedden káromkodással teli Facebook-bejegyzésben ment neki egykori kenyéradó gazdájának, az RTL Klubnak, nem sokkal azután, hogy a csatornán véget ért a többek között pont az…..
Ortisz 2015.08.23 22:33:29
@-Szűcs Gyula-: Csatlakozom Csongorhoz: Melyik betelefonálós műsor volt az?
Vagy tévedsz, vagy hazudsz, de mindenesetre legalább magabiztosan teszed.
Szeptember 16-án még lesz egy Carbonfools-koncert a Budapest Parkban, de aztán bizonytalan ideig beszünteti a zenélést a zenekar. Azt írják közleményükben, hogy kicsit elfáradtak, szóval most inkább…..
Ortisz 2015.08.09 00:06:39
@recirkulációs kör: A számból vetted ki.
10+ éve szerettem Carbonfoolsra járni, de 2007-ben voltam utoljára. Akkor már ott volt az énekes, de nagyjából még a régi (nem a klasszik régi, hanem a szintén nem rossz gulyásos) repertoár volt.
Ennek megfelelően túl sok volt az ének, legalábbis nekem, vén fasznak.
De nem ez volt a fő gondom velük, hanem a kényszeres rádiópop, amit pár éve csinálnak. Az"igényes", "letisztult", "érett" jelzők biztosan lehetnek pozitívak is, csak nem nekem.
Mindenesetre jó pihenést nekik.
Uptown Funk. Pillanatnyilag bizony ez a legnagyobb aktuális sláger, és még emberrel nem beszéltem, aki nem szereti.Hiszen könnyed, funky, lehengerlő, valamint korunk Kyle Troya Bruno Mars arról énekel benne, hogy ő bizony mennyire buliarc, na mizu! Bruno Marssal a saját és az olvasók érdekében nem…..
Ifjabbaknak: az Animal Cannibals fiúk egyik legnépszerűbb slágere volt az ominózus "Hazafelé az út veszélyes". Annyira kedvelt sláger volt, hogy segítségével még csajozni is lehetett '96-ban a Flamingó diszkóban. De honnan van a kezdő sor? "Jajdenagyon bevagyokén ÁLLÍTVA!" Ezt csak az tudhatta,…..
Ortisz 2014.11.26 15:16:13
@elistvan: Nyilván, hiszen a legenda szerint az egész műfaj eleve úgy indult (mármint a fekete amerikai), hogy egy James Brown-lemezen megakadt a tű.
Viszont amíg a Millió rózsaszál* beleégett a kollektív magyar tudatba, a Feri meg az anyósa...hát...egy underground kultúrtörténeti unikum! ;o)

*ami amúgy feldolgozás, lásd www.youtube.com/watch?v=ieqlySC2M-Y
Hát összeállt napjaink szupergruppja: (és itt most vonatkoztassunk el ettől a szótól Blind Faith illetve Velvet Revolver értelemben) Avicii - a stadiondiszkó koronázatlan koronahercege Robbie Williams - aki a Take Thatből a legtöbbre vitte, és volt legalább 1 jó száma (Karma…..
Kedves Tibi! Sajnos sokadik multifikázó posztotok és a lesajnáló, cinikus kommenthadjáratok után úgy döntöttem, tollat ragadok - "hallgattassék meg a másik fél is"-alapon. Itt van valami, amit anyukád sohase mondott. Mi az általános felfogás a multisokról? Nem értenek…..
A Jana ízesített ásványvizeit ugyan szeretem, az ice teáknak viszont nem annyira találom értelmét így műfajilag. Ez egy szubjektív dolog, az viszont sokkal inkább objektív, hogy melyik jugoszláv sláger volt napjaink legidegborzolóbb reklámdalának eredetije. Mivel a Jana délszláv illetőségű, ezért…..
Levelet kaptunk, Csiszár Jenőtől, nem közvetlenül persze, nem vagyunk olyanban, és mivel nekünk is szólt, hát leközöljük, így tisztességes. Egy megjegyzésünk azért van: a műsorvezetőt kerestük telefonon, három számát ismertük, ebből az egyiken nem ő vette fel, hanem egy…..
Ez a bejegyzés kicsit meg van késve, hiszen az ominózus dal 2013-ban volt hatalmas rádiósláger, de a teljesség kedvéért itt a helye. Én úgyszint tavaly hallottam ezt a dalt - a magyar 20-as listán is megjelent, azaz gyakran játszott sláger -, és mivel aktívan éltem meg a '90-es…..
Folytatjuk sorozatunkat, amelyben a ’90-es évek igazi ízeit keressük. Ezúttal az antialkoholisták, valamint az évtizedünkben gyermekéveiket élők számára kedveskedünk egy csokorral a legjobb üdítőitalokból.   Cherry coke Kevés olyan üdítős reklám jut eszünkbe,…..
The Spirit Never Dies címmel jelent meg Falco tizedik, földi pályafutásának befejezése utáni harmadik sorlemeze 2009 decemberében. Az album felelőse a Gunther Mende - Candy DeRouge szerzőpáros, akiket leginkább a Power of Love című nagyívű ballada szerzőiként ismerhet a…..
Ortisz 2010.12.09 20:09:00
@Elkon: Hát igen, ez egyrészt ízlésdolga, másrészt meg sosem tudjuk meg, hogy melyik változat lett volna az eredeti; sajnos mind Bollandék, mind Mendéék kivették a részüket a történelemhamisításból.
Ortisz 2010.12.15 20:49:09
@Elkon: Hát bizony, a Genie und Partisan eredetijéből kivágtak egy versszakot, háromszor beillesztették, aláraktak egy tök más zenei alapot, közé meg egy irreleváns refrént. Attól persze még tetszhet. :o)
Ortisz 2013.09.12 11:57:30
Akinek máig képtelen feldolgozni a Doors és Skrillex közös szerzeményét, annak semmiképpen sem ajánljuk Paul McCartney új számát az olasz Bloody Beetroots electrohouse produkcióval. Sir Paul mindig is kacérkodott az elektronikus zenével, azonban a barbár veretésre…..
Kanye West - Yeezus(Universal) Először is szögezzük le: az, hogy Kanye West felhasznált egy Omega-hangmintát a New Slaves című dalban, még nem lopás, illetve nem nagyobb lopás, mint az egész lemezjátszókra és samplerekre épülő hiphop, vagy akár Fatboy Slim mindenhonnan…..
Ortisz 2013.06.18 21:47:27
@Begi Lotfi: Ja, meg pláne, hogy ott figyel a "used courtesy of Hungaroton Records"!

Kanye amúgy abszolút nem stílusom, de a falravetítős kampány menő volt.
de az már három éve volt. Az akkori bejegyzésben a New Order Blue Monday-e volt az ismert dal, ám most a Cure slágere kerül terítékre: The Cure - In Between Days 1985 New Order - Dreams Never End 1981 ..
1980. május 26-án, magyar idő szerint este nyolc óra húsz perckor lőtték ki az első magyar embert az űrbe Farkas Bertalan személyében. A jeles esemény előtt tiszteleg most a Kerekes Band a Cpt. Space Wolf című számával, ami az első bemutatott dal a júliusban…..
Ortisz 2013.06.08 12:59:37
@Van már ilyen nick?:
Ja, az Asztronauta bár kicsit agitprop ízű volt, de nekem tetszett; akkoriban Presser nem nagyon bírt mellényúlni.

"...mind a Kerekes Band le vagytok maradva pár évtizeddel."

No ezt nem értem. Tehát ha már Presserék írtak egy Farkas Berci-dalt, akkor a Kerekes már nem írhat 2012-ben?
Vagy netán '80-ban kellett volna megírniuk a fakultatív óvodai furulyázás szünetében? Ezért maradtak le?
Ortisz 2013.06.08 13:01:02
@Van már ilyen nick?: A bevezető furulyázás meg szerintem tök folk, ha maga a dal nem is annyira.
A tévés műsorvezetőt meghívták egy pódiumbeszélgetésre a BKF-re, ahol hozta szokásos formáját. A videóba nem mi vágtuk bele Johnny Weismüllert és a többi kiváló illusztrációt sem. ..
Ortisz 2013.05.24 22:00:07
@sajó d.: Egyetértek.
Akinek esetleg zsigerből abcúg HP és dafke nem nézné meg a videót, annak is ajánlott. Kiváló, szóval egyszerűen átjön a képernyőn az arc.
Nos. Úgy éreztem, hogy muzikális blogom túlságosan pozitív irányt vett az utóbbi időben; nyoma sincs a flegma cinikus szarkazmusnak. Ennek vége, a 00's évek legjobb magyar dalai után a valaha volt legrosszabbakról is szót kell, hogy ejtsek. A lista stílusfüggetlen és - sznob…..
Ortisz 2013.05.14 15:21:47
@blash: Na igen, bezzeg 20 éve még egész jó volt a kívánságműsor műfaja.
Azt a "Három kívánság" adást sose felejtem el, melyben Tibi bácsi porondmesterhangon konferálta:
"Most pedig következzen "A" Billy Idol!"
Ortisz 2013.05.15 23:10:51
@blash: Bizony, meg a U2-tól a Fly is például.
Ortisz 2013.05.23 12:00:18
@blash: Mondjuk a U2-t a videómagnó játszotta le a műsorban...
Viszont a Lottó-showba egyszer eljött maga a Genesis, igaz már a Phil Collins-nélküli és elplaybackelték a Congót.
Mondjuk a Lottó-showban a Kerekes is playbackelt, akik amúgy pedig nem. :o)
Három nap telt el azóta, hogy a húsvétkor leszerepelt Auth Magda élő egyenesben bazmegelt, majd nyafogott hírolvasás közben. Az eseményt megörökítettem az előző posztban, amibe belinkeltem a forrást, a Magyar Rádió hangtárát, ahol bárki ellenőrizhette a történteket. A Magyar…..
Valami új divat lehet ez a listázgatás, annyi van mostanában, mint égen a csillag. Csak egy címszavas összefoglalót merek idetenni helyszűkében: Kubatov-lista, zsidólista, HÖOK-lista, felekezetlista és most itt van nekünk a még friss, ropogós diáklista. Az ELTE ex(?)-hököseinek…..
Nóra nem érti, miért egrecíroztatják a Balatonnál rekedt vásárlókat: Balatonfenyvesi nyaralásunk során találkoztunk a képen lévő felirattal, és hozzá sok morcos eladóval, a Fenyves ABC nevű boltban. Kedélyükön szerintem az sem segített sokat, hogy jót mulattunk a…..
Ortisz 2012.08.22 20:18:17
@holdlányka: Ha ilyen olcsó szar zacsijuk van, ami mindenhol szakad, de a perforációnál legkevésbé, azt bizony a diplomás is szétszaggatja. Ezért a harácsoló smucigság legalja ez a felirat; mintha valami speckò zacskò lenne, és a szétszaggatásukba tönkremegy a bolt.

Akkor már jóval találóbb volt a "csak a boltban vásárolt termékek üvegeit váltjuk vissza" felirat Horvátországban - kizárólag magyarul.
Ortisz 2012.08.22 20:19:29
@Mylady: Ismerem. Az ám a bonyolult lopásgátló biztonsági rendszer! :o)
Hallatlan disznóságot leplezett le a Bors: a Csillag születik adásmenetében nemcsak előre leírják a zsűritagoknak, milyen sorrendben mondhatnak viccesnek szánt véleményt, de azt is kikötik, mit szabad ekézniük és mi az, ami szigorúan tilos. (fotó: Birton Szabolcs, Bors) A…..
Ortisz 2012.05.22 20:14:11
@kultúrpesszimista:
(ha már itt le lettél Robizva, akkor)
Kedves Robi! ;o)

Részben értek veled egyet.
Korábban nagy ÉS-olvasó voltam és kíváncsian vártam Fáy Miklós szereplését, de sajnos a hegyes tollú kritikusból kevés jelent meg Csillag-zsűriként. Csalódtam, na.
Robi csillagos médianumerájában eddig viszont nem, pláne nem a kikacsintás nélküli iróniáiban. Értem amit írsz, de szerintem pozitív is lehet, ha a csillagnéző azt mondja: Ki a fasz ez a Puzsér? Mit tett le az asztalra?(ez utóbbi a kedvenc közhelyem ;o) Aztán rágugliz, és Puzsér videoblog, Forrás, Szélsőközép.
A kertv-k ugyebár egyre lejjebb és lejjebb viszik az igényszintet, így próbálva igényteleníteni a közönséget. Robi - bár ennek alkalmi részeként - megpróbálja ezt kicsit feljebb tolni. Hogy pöcegödörben végződne? Ha az Echo és BPTV nem vezetett oda, talán ez sem.
Ráadásul utóbbiban is szerepelt öltönyösen ;o)
Modorosblog Kopaszodásmodor 2012.05.20 21:25:00
Mert nincs kopasz fej, csak seggig érő homlok. Mert az ész nem tűr meg maga fölött semmit. Én nem is kopaszodom, csak magas a homlokom és vékony szálú a hajam. Meg szőke, aztán nagyon átlátszik a fejbőr. Az árjaságnak vannak ilyen hátulütői amellett, hogy nem tudok lebarnulni.…..