Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tamtkr

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Csomós Mari 2023.11.21 07:11:55
Mindig ugyanaz jut az eszembe. Nem ez, ami képen van, a Kakukkfészek a Radnótiban, ennek is már négy éve. Csomós Mari játszotta az Indiánt, ami csodásan bátor ötlet volt Zsótértól is, tőle is, de alighanem kinyírta  az előadást a szélesebb közönség számára, ha nem egy emberhegy az Indián, akkor…..
fáymiklós A hangom én vagyok 2023.08.21 06:34:50
Most nem számolom ki, hányat kell még aludni, de belátható közelségben van a Maestro, a Bernsteinről (és a feleségéről) szóló film bemutatója. Bradley Cooper lesz Bernstein, és amennyire az előzetesből megállapítható, kiváló munkát végzett, minden olyan. Az orra kicsit el van túlozva, de arról nem…..
fáymiklós Jandó Jenő 2023.07.05 06:48:57
Van egy általánosnak mondható félreértés, amely szerint zenét hallgatni megyünk el a koncertekre. Ez, természetesen nincs így, a zene csak ürügy, a szerző csak alibi, azért megyünk, hogy megmerítkezzünk a nagy előadói személyiség napsugarában. Nem panaszként vagy önleleplezésként mondom, élők élőt…..
Az ember hajlamos megháborodni, pusztán attól, hogy valami jó filmet lát... Nem is a jóság a lényeg benne, hanem hogy olyan film, amit érdemes volt elkészíteni. Bernáth Szilárd a rendező, a film a Larry, és mindjárt azt hinné az ember, hogy tessék, egy politikailag megterhelt mozi, most akkor állást…..
fáymiklós Régi cipészek 2022.10.27 07:57:25
Lodovico il Moro és a felesége, Beatrice d’Este fekszik a Pavia melletti kolostorban a sírban, az ember megbámulja őket, ahogy illik, látja, hogy Lodovico tényleg csak a bőr-, haj-, szemszíne miatt lehetett “moro”, mert a vonásaiban semmi afrikai jelleg nincsen. Valamiért nagyon megindító a két…..
tamtkr 2022.10.28 09:52:10
@polyvitaplex: ez egy remek limerik első négy sora. töröm feyem, mi lehet az ötödik sor, de jó tippem nincs. talán több multivitamint kellene szednem.
fáymiklós Szakállas vicc 2022.09.12 08:38:16
  Az Aranyoskám plakátját láttam buszmegállóban, Madách Színház-produkció, mostanában mintha ez volna a musical műfaj számára a végső menedék, filmek zenés adaptációja. Van, aki forrón szereti, Mrs Doubtfire (azt, ha jól tudom, nálunk még nem mutatták be), ezekkel megúszható az eredetivel való…..
fáymiklós Teresa Berganza 2022.05.16 07:29:46
Muszáj róla beszélni, és nemcsak azért, mert olyan nagyon-nagy énekesnő volt, szép hang, biztos technika, van ilyen, volt ilyen, lesz ilyen. De azért is van ilyen és lesz ilyen, mert volt ő, és ha nem is talált ki új repertoárt, azért megerősítette mindazt, amit a közvetlen elődei fölfedeztek, és…..
tamtkr 2022.05.16 17:10:15
@András L: persze, hogy Bartoli a legjobb. de nagyon sok egészen kitűnő Angelina van/volt, pl Pánczél Éva (van-e ki e nevet ismeri?) és persze Teresa Berganza is, ez alapján www.youtube.com/watch?v=qjEeE0ZoZVs én elhiszem neki, hogy egészen remek lehetett. bár a művésznő isteni sforzatóit nagyon nem bírja az a Mambo magnó, amivel ez a felvétel készülhetett.
fáymiklós Kit utáljon az ember? 2021.09.03 05:55:27
Nem akarom sem az Utókor Ítélőszékét, sem a Hiperérzékeny Közönséget alakítani, de tegnap ebédidőben ment a Felmegyek a miniszterhez című igen szellemes vígjáték 1961-ből, és egy idő után csak el kellett zárni a készüléket. Valahogy nem rendes dolog ilyen filmet készíteni. Ilyen hehe-hihi…..
Tudom, kicsit olyan ez a helyzet, mint Jakabos Zsuzsával, örül, hogy ő a legszebb magyar úszó, de ha egy másodperccel gyorsabb volna, annak még jobban örülne. Diákkoromban azért ez nagyon foglalkoztatott, hogy mégis melyik a legszebb az írók közül. Ha már olyan klassz foglalkozásuk van, melyikük az,…..
tamtkr 2021.08.31 08:59:19
fáymiklós Hová lett Tompa? 2021.08.20 07:19:29
Valahogy azt szoktuk meg, hogy a 19. század nagy költői hármasával járnak. Byron, Shelley, Keats. Baudelaire, Verlaine, Rimbaud. Petőfi, Arany… de hová lett Tompa? Amikor 1847-ben Arany megírta a Válasz Petőfinek címűt, még kifejezetten rá hivatkozik, ha Tompa nálad jár, mondd meg neki, hogy…..
Kétféle szék van a Luxembourg kertben. Mindkettő fémből van, és mivel a kertet csak a megfelelő ki- s bejáraton lehet elhagyni, nincsenek rögzítve a földön, nem lehet ellopni őket. Talán nem is akarja senki. Szóval kétféle fémszék van, mindkettő zöld színű. Az egyik hagyományos, négy lába van,…..
         Az Olvasó jó eséllyel még nem hallott az Országút című folyóiratról.         Az Országút az   Ország útját tekinti szellemi elődjének, mely lap 1937 és 1943 között jelent meg. Az Országút a nemzeti középhez sorolja magát, parasztpárti és kisgazda előtörténettel, Illyés Gyula, Németh…..
tamtkr 2020.06.28 19:05:06
@Podvinecz Marsall: akkor lenne igazad, ha "társadalmi bebetonozódás" lenne. de amit a bátor társadalomtudós írt, az hibátlan. ez bizony betonozás.
fáymiklós Ruhájuk fekete 2020.04.29 07:16:29
„Ruhád is lesz még fekete, hajad is lesz fehér”. Egy ősz és egy dús barna hajú férfi van a lemezborítón, és nem tudok elszakadni az emlékemtől. Amikor Alexander Lonquich itt járt, és (ha jól emlékszem, az Új Színházban) zongorázott, még ő volt a dús hajú férfiú, látszott rajta, hogy tanítványok…..
          A Gödel-díj a számítógéptudomány egyik legnagyobb díja, és 2020-ban Tardos Gábor kapta meg Robin Moserrel a Lovász Lokál Lemma konstruktív bizonyításáért.           Az eddigi magyar Gödel-díjasok: Babai László, Szegedy Márió (kétszeres), Tardos Éva (Gábor nővére), Lovász László, és…..
        Áll a bál a New York Times-nál.  Lehoztak egy Op-Ed-et The Secrets of the Jewish Genius címmel. A szerző Bret Stephens konzervatív publicista, aki az askenázi zsidók különös gondolkodásmódjáról és magas intelligenciájáról értekezett. Ráadásul, a cikk eredeti változatában idézett egy olyan…..
       Mint azt önök is olvashatták, Orbán Viktor dédunokáját Orbán Botond Csenge Tas Emesét nevezte ki Novák Katalin családvédelemi főmatróna a Jövő Nemzedéke Államtitkárság helyettes-államtitkárának. Novák testvérnő elmondta, hogy Botond Csenge Tas Emese fogja képviselni a távolabbi jövő…..
tamtkr 2019.12.15 07:54:31
@Kettes: mostanra én is megértettem
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
tamtkr 2018.04.30 12:19:00
@seol: közben megtanulták, hol lakik az Úristen...
tamtkr 2018.05.14 07:39:01
@jotunder: de amúgy igazad van. ámde az MTVA Virtuózok 4. évada fut jelenleg, a zenei rendezők mind tudnak kottát olvasni, ők minimum konzit, többen zeneakadémiát is végeztek. kottát olvasni egyébként én is tudok (két szólamig), én a zenei általánosba tanultam, de már az is olvasásni tudás, ha valaki szolmizálva le tud énekelni egysoros kottát. amiről te beszélsz, az nem ez, hanem a partitúraolvasás, ahhoz tényleg kell a konzi. de amúgy igazad van.
tamtkr 2019.10.08 09:01:08
@kemény keleti kommentelő: Schmitt Pál sose bukmeg, ha nem éppen a ténylegkeresztény, ténylegkonzervatív, ténylegrektor Tulassay Tivadar lett volna jókor jó helyen (más nézőpontból: rosszkor rossz helyen). a rendszerhiba ismétlődése kizárt, a téef már nem sote, arra meg nagyon vigyázva van, hogy nehogy rektor lehessék gerinces ember.
fáymiklós Piros útlevél 2019.08.07 05:49:47
Egy barátom épp Krakkóba utazott, és épp aznap este Cseh Tamás tiszteletére leadták a Cseh Tamás filmet. Gondolom, hogy el ne felejtsük, bár engem ez a veszély nem fenyeget, de azért legyen följegyezve: ma tíz éve halt meg.  El nem felejtem, mert ha egy barátom épp Krakkóba utazik, akkor ez a dal…..
         A Nature közölt egy írást a magyar tudomány elleni kormányzati támadásokról. Kondorosi Éva, az ERC alelnöke, Balzan-díjas biológus és Somogyi Péter agykutató beszél arról, hogy milyen helyzetbe került a magyar tudományos élet. A cikk utolsó bekezdésében beszámolnak arról, hogy egy…..
tamtkr 2019.01.29 10:25:54
@jotunder: én félek a pillanattól, amikor rájövök, hogy P feladata az, amihez ért
        – A matematikát tartjuk a legegzaktabb tudománynak. Rengeteg törvényszerűsége van, ám az 1930-as években egy osztrák matematikus, Kurt Gödel kitalált egy olyan formulát, amely csak akkor igaz, ha nem bizonyítható. A részletekbe nem megyek bele, a lényeg az, hogy még a matematika sem…..
  A nemzeti értékrendet, konzervatív világszemléletet, hazához és emberekhez való kötődést nekünk minden nap erősítenünk kell hallgatóinkban. Ez a hivatásunk. (Dr, Koltay András rezsimszolga, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem,höhöhö, rektora) Ennél persze viccesebb, hogy a nehezen minősíthető…..
fáymiklós Korruptor 2018.12.20 07:37:38
Az is tanulság, ha az ember az új bemutatót nézve a Katonában rájön, hogy mennyire szereti Gogolt. Még akkor is tanulság, ha épp nem Gogol van műsoron, hanem Szuhovo-Kobilin, három drámájából a középső, Az ügy. De hasonló a világ, ezt Ascher Tamás rendezése is hangsúlyozza, vagy leginkább a díszlet,…..
          Freund Tamás, meglehetősen dühösen, kimondta azt, amire elég sokan gondolnak. A legtehetségesebb emberek fogják elhagyni Magyarországot az akadémiai intézeti rendszer szétverése miatt.         A Magyar Tudományos Akadémia legfontosabb szerepe az volt a rendszerváltás után, hogy itt…..
tamtkr 2018.12.11 09:10:19
@Jean Claude: azt én outsiderként sose értettem, hogy Diószegi hogy nem akadémikus
tamtkr 2018.12.13 09:03:48
@közösperonos átszállás: mérnök, felt. optimalizál, L multiplikátorral, a lambda szerinti parc.deriváltat nullává teszi, naná hogy kijön a feltétel. egyébként ő maga is egy felt.optimumhely. a baj csak abból lesz, ha sokan a globális optimum felé konvergálnak.