Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NoOne

0 bejegyzést írt és 373 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az antirasszizmus átesik a ló túlsó oldalára – ahogy Antoine Sénanque neurológus-író látja a Huffington Postban. Persze az ő állításaival is lehet vitatkozni. „Emlékeztetem Hollywood revizionista történészeit, hogy az Elfújta a szélnek köszönhetően kapott először Oscar-díjat fekete színész…..
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
NoOne 2020.06.13 23:10:18
@szánmonoxid: egy rendes Win 10 telepítésnek nem ott van a vége, hogy automatikusan felmegy 'oszt jóvan. Nagyon sok elvileg "hasznos", de átlagfelhasználónak felesleges cucc megy a háttérben "alap" telepítés esetén + egy rakat beállítást érdemes átnézni és a felhasználó ill. a felhasználás szerint beállítani. A Defender pedig nem is olyan rossz már manapság, bár nem a legjobb, de a Win része (vagyis "ingyenes") és legalább nem lop adatot...
Kulcs: bár az MS nem igazán van oda érte, de az EU-ban egy adott gépről ténylegesen "leválasztott" Win vagy Office stb. liszenszet újrahasznosítani teljesen legális eljárás, ám tényleg nem csinálhatja bárki és lényegesen olcsóbb, mint az új.
Asszem nem írta a poszter, hogy mit csináltak a helyszínen a bedőlt Dellel, mit cseréltek ki pl. A tapasztalat alapján előfordulhat, hogy alaplap hibája van, és volt már a kezem között olyan, amin a 3. csere sem segített, ami ilyenkor simán gépcsere. Azt viszont nem értem, hogy mit tökölnek vele ennyit, abszolút nem életszerű, COVID ide vagy oda.
Férfi - és apaszervezetek közös állásfoglalásukban bírálták az Isztambuli Egyezményt amiatt, hogy az diszkriminálja a férfiakat. Alighanem tevékenységük eredményeképp is az elmúlt időszakban a sajtó több esetben is foglalkozott azzal, hogy az Isztambuli Egyezmény hogyan érinti a férfiakat. Ennek…..
NoOne 2020.04.16 11:39:11
@math0: Te pedig minden bizonnyal a normális hangnemben hozzászólók csimborasszója és a logikus érvelés netovábbja... Ugyanmár királylány! ;)
NoOne 2020.04.17 11:25:14
@math0: "...látom, ha érvekkel találkozol, akkor nem tudsz válaszolni." stb.

Leginkább nem volt mire, továbbá vitázni szeretek, vitatkozni nem, főként olyannal, aki alpári sértegetéssel kíván nyomatékot adni a mondanivalójának és/vagy nyomást gyakorolni másra. Attól tartok, ezt a stílust már egy ideje kinőttem és kicsit sem tartom kötelezőnek részt vennem benne. Alapvető udvariasságból természetesen válaszolok, ennél többnek jelenleg nem látom értelmét. Ha képes vagy normálisan kommunikálni, szívesen folytatom, keress nyugodtan.
NoOne 2020.05.21 18:31:17
@math0: Szervusz bagoly! :)
A pletykálkodással, hazugsággal, hangos, vagy illetlen beszéddel vádolt nőket férjeik nyilvános megalázták, és órákig a Scold-kantár viselésére kötelezhették őket. Túl azon, hogy mélységesen megszégyenítették az asszonyokat, mérhetetlenül fájdalmas eszköz lehetett. Maga a szerkezet Nagy-Britanniából…..
NoOne 2020.04.16 09:15:43
@kewcheg: Csak magyar fordításban, mert "három a magyar igazság". Más nyelven lehetett az akár hét is! :)
A viccet félretéve, a "boszorkányüldözés" még ma sem szűnt meg, a különbség inkább csak annyi, hogy az áldozat jellemzően nem fizikailag hal meg, illetve nemcsak az egyház csinálja. A gondolkodni lusta vagy képtelen, a "cirkuszt" szájtátva bámuló/ünneplő tömeg is ugyanúgy megvan.
via GIPHY Judit az alza.hu-n vásárolt menő Krups kávovarja sajnos egy hét után vadný. Az ember joggal várja el egy ilyen géptől, hogy az atomvillanás után is rendes habot készítsen, és ha ez mégsem megy, irány a szerviz. Juditék így is tettek, újra és újra, pontosan háromszor. A visszaérkező rossz…..
NoOne 2020.04.08 23:31:08
@Kimblee: pedig igaza van (Péter2-nek), a kotyogó tényleg megégeti a KV-t, még akkor is valamennyire, ha eleve forró vizet teszel bele és szinte alig van a tűzön, mire lefő bene a cucc. A jó KV-hoz - a jól előkészített és jól darált alapanyagon és a jó vízen kívül - kicsivel kilencven fok feletti hőmérsékletű és viszonylag nagy nyomású gőz kell, megfelelő időn belül átengedve a darélékon.
Amúgy azt, hogy te megszoktad a kotyogósban készültet, és ízlik, szereted, azt minden további nélkül elfogadom, megszokás kérdése leginkább. Ám ha valahol iszol majd egy tényleg jól elkészítettet, nagyon gyorsan rá fogsz jönni, miról beszéltünk.
NoOne 2020.04.08 23:37:23
@Commandante Jayasuriya: Neked sincs igazad, ld. eggyel feljebb. Sok helyen nagyon szeretik a kávét, de jó kávéfőzőt venni nem olcsó mulatság. Az olaszoknál sem. Egyébként ha kicsit komolyabban érdekel, érdemes rákeresni Francesco Illy (vagyis Illy Ferenc) nevére a neten.
  Igazából én vagyok az idióta barom. Nem is értem, mit vártam egy radikális feminista cikkétől. Sophie Lewis "A koronavírus-krízis azt mutatja, hogy ideje eltörölni a családot" című írása az Open Democracy oldalán jelent meg pár nappal ezelőtt.   A szerző a járványra adott első számú reakciót,…..
December elején írta meg az Index, hogy Óbuda Önkormányzata bekeményített és elvette a bérlőktől a kedvezményes parkolás lehetőségét. Vagyis az eddigi 2.540 Ft-os éves díj helyett a bérlőknek ezentúl 82.450 Ft-ot kell fizetni. Viktor ez ügyben erős levelet írt az Óbudai Parkolási Kft-nek, amire mi…..
NoOne 2020.02.12 11:59:19
@GatyaPityu: A probléma hátterében az áll, hogy túl sokan, a kerületben csak dolgozó használta ki a lehetőséget, ingyen vagy pénzért ideiglenes lakcím/tartózkodás szerződéssel, rokon írásos engedélyével stb. bementek a Kormányhivatalba, és szereztek lakcímkártyát. Annak birtokában megkapták az olcsó parkolási engedélyt. Ez sikerült túltolni, annyira, hogy lassan nincs hol megállni a kerület frekventáltabb helyein. Az önkormányzat sem tökéletesen hülye, eredmény, aki (fal)berlőként szerzett jogot, az most válasszon, fizet vagy bejelentkezik "állandóra". Utóbbit már sokkal zaccosabb egy fals albérleti szerződést vagy rokoni izé miatti engedély aláíró helyi lakos, vagy lakástulajdonos számára, és probléma a csaló munkavállaló számára is, mert pl. nem kap utazási költségtérítést, stb-stb.
Nyilván nagy gond lehet ez a nem csaló, teljesen jogszerűen kedvezményt szerző bérlők számára is, de nem az Önkormányzat az "ördög", hanem az ügyeskedők.
via GIPHY Károly kacifántos kamuba botlott: a brit webáruház nem tűnt gyanúsnak, még szerencse, hogy a bank résen volt. Euróban fizetett, de a shop az ingyenes szállításra kínai jüant, a termékre pedig indonéz rúpiát próbált beterhelni a számlájára. Tegnap este rendeltem egy Nagy-Britanniában…..
NoOne 2019.12.07 22:14:04
@Hörömpő cirkusz világszám: "utánvét". Ha nem azonosíthatóan működő, elérhető cég, bolt stb., nincs PayPal vagy utánvét (pláne az első vásárlásnál), már megyek is tovább, és nincs harag. Ráadásul a postán, MOL-ponton stb. a fizetés és átvétel után mindig megkérem az ott dolgozót, de még a futárt is, hogy legyen jelen, várjon fél percet, hogy a jelenlétükben fel tudjam bontani a csomagot. Tényleg max. fél perc és még soha senki nem mondta azt, hogy nem. Az is tény, hogy még soha nem jött pl. féltégla, ha nem azt rendeltem... :)
NoOne 2019.12.12 23:23:51
@élhetetlen: Márpedig nagyon utálnám, ha nem lenne tanúm a csomag bontásakor, ha a cucc helyett féltégla van benne. A "videózza körbe" pedig nekem nem annyira opció. Végül azt hiszem mindegy, ugyanis még soha senki nem mondta, hogy nem, bármennyire is sietett, cserébe tényleg meg szoktam lenni fél perc alatt. Sőt a múltkor a kedvenc Mol-pontra kértem csomagot, amit másnap nekiálltak felújítani... szóval a Posta csomagirodában kellett átvennem. A munkaidő vége előtt fél órával estem be, szerencsére nem volt csak két ügyfél, meg a két "postásnéni". Ott is felbontottam a csomagot, még ők akartak ollót adni hozzá.
Míg a gazdasági döntések milliók, milliárdok életét érintik, az ezeket a döntéseket segíteni hivatott közgazdaságtan krízise nyilvánvaló: akinek a különféle diákmozgalmak, kritikus cikkek tömkelege nem nyitotta fel a szemét, a gazdasági világválság annak is megmutatta, hogy az általánosan…..
NoOne 2019.12.12 03:52:38
@Pierr Kardán: Axióma gyanús... :)
NoOne 2019.12.12 04:03:03
@Bambano: helytelen meglátás. :) Megmondták, hogy a jó közgazdásznak nem kell a matek, a logika pláne nem, a korábbi közgazdaságtani meglátások, megállapítások meg izék kellenek. A gazdasági folyamatoknak meg nincs idővonala, csak történelme. ...vagy vmi ilyesmi. Ja, és majd kimaradt a fenntartható fejlődés, azaz a közgazdaságtan szerint olyan, hogy "elég", na az nem létezik.
NoOne 2019.12.12 22:58:51
@Kikívánkozott belőlem: Attól tartok, ameddig a tőzsde ilyen szinten meghatározó a gazdasági folyamatokban, és nemzeti valutákat lehet támadni, mert harmatgyenge lábakon álló viszonyrendszer van, és és a gazdasági folyamatokat politikai célra használják balf@szok, és persze fordítva, és ameddig a közgazdászok nem látnoki géniuszok vagy nem a "pszichohistória" felkent mesterei, addig sajnos továbbra is lesznek problémák. Ez van. Ettől függetlenül valójában én nektek drukkolok.
A hazai politikai élet mindig tud újat mutatni, és ennek a folyamatos szemmel követése elég érdekes párhuzamokat tud maga után vonni. Bár, tény és való, hogy kívülről ez nagyon mulatságosnak, és egyben tanulságosnak mutat (valószínűleg tananyag lesz 2080-ra, hogy hogyan ne), valójában, ha…..
NoOne 2019.12.12 03:44:36
@Épüljön STADION a CEU helyére..: helyesen: Magyaroszág. ...és sajnos nem a magyarok határozzak meg (egyelőre), hogy mi történjen, hanem a 2/3-adban ülő országgyűlési képviselők, azaz pl. te sem! Sőt, igazából még az előbb említett képviselők sem, mert a kiszavazás büntetési tételei elég durvák,
Ergo sem én, sem te, de még a nem is a képviselők határozzák meg, hogy mi történjen, de még csak nem is a frakció-, sőt még csak nem is a párt vezetése.
Nekik is, mint neked, egy opció áll rendelkezésre, azt csinálni, amit még feljebbről megmondtak, megmondanak. Igazi keresztyéni izé és igazi demokrácia, ugye?
Ha van némi szabadidőd, ülj le és gondold végig józan ésszel, hogy mi történik körülötted és azt is, hogy te tényleg ezt szeretted volna, tényleg erre szavaztál?
Nem kell megírnod mire jutottál, elég ha te tudod.
Bene Krisztián alkotmányjogi panaszát megfogalmazó és benyújtó dr. Kadlót Erzsébet ügyvédnő válaszolt kérdéseimre. Majd dr. Gál András, az áldozat ügyvédjét kérdeztem meg a véleményéről. Az Alkotmánybíróság 2019. november 19-én, kedden tárgyalja az ügyet másodjára. Bene Krisztiánt, a Budai…..
NoOne 2019.11.20 23:51:16
@elvis56: Nem kívánom, hogy hasonló sérülést élj át hasonló körülmények között, de kár hogy egyelőre nincs olyan technikai eszköz, ami - fizikai értelemben - sérülésmentesen átélhetővé tegye számodra az esetet. Azt sem kívánom, de kíváncsi lennék rá, hogy sikerülne-e mentális sérülés nélkül megúsznod, hacsak nem vagy pszichopata.
Bocs, utóbbival nyilván nem minősíteni akarlak, de a hozzászólásod elég súlyos emocionális űrt/hiányt feltételez. Kár.
Csak röviden: gondold végig a saját reakcóid, ha téged altat el a volt kedvesed, miután szakítottatok, leönti lúggal a nemi szervedet és környékét, aztán az összes viszonylag könnyen elérhető kommunikációs lehetőségedtől megfosztva rád zárja a lakást, és otthagy. A lúg meg addig mar, ameddig nem közömbösül, amihez a tested anyaga adja a másik ágenst. Az életben maradásod attól függ, hogy menni idő alatt bontja a szervezeted az altatót, vagy mennyi időn belül talál rád valaki. De tegyük fel, nem halsz meg, viszonylagosan felépülsz, aztán állj ki a nyilvánosság elé és több éven keresztül próbáld meg elérni, hogy legalább megértsenek, hogy mi történt veled. Közben magyarázd el, ha egyáltalán lesz kinek, hogy miért nem működsz úgy egy kapcsolatban, az ágyban, mint korábban, ha egyáltalán.
Szóval "jó szórakozást".
Oké, hogy a homár is ember, de mégsem illet volna többször felröhögni a lenti sztorin, hiszen valójában egy komoly Vízművek általi szívatásról van szó. A lakásvásárlás után kapott 200 ezres számla önmagában súlyos, a többi szerencsétlenkedésről nem is beszélve, de nagyon szerettük olvasónk stílusát,…..
NoOne 2019.11.12 17:22:17
@HaCS: "Félve kérdezem:"
Nem feltétlenül, de a kiálló szöget bekalapálják. Ha az eljárásrendtől (vagy mitt'omén hogyan hívják) -- ami ugye az illetékes "alkotó"/jóváhagyó szerint "mindenre gyógyír" -- eltérő probléma esetén az ügyintéző még akkor sem intézkedhet önállóan, ha tudna. Hív(hat)ja a felette lévőt, aki vagy tud/akar dönteni vagy nem..., de ha ez túl sokszor fordul elő az ügyfélszolgálatossal, annak nem fognak neki örülni az biztos. A szerencsétlen, aki pedig eleinte még segítene, vagy megszokik vagy megszökik.
Péter semmi jóra nem számít, csak a mérgét szerette volna levelezni, amit a MÁV okozott neki egy visszatérítési folyamat végén. Mivel az ügyfélszolgálat szerint visszakapja a pénzét, így otthagyta a jegyet, aminek aztán bukta az árát is. Bezzeg Szlovákiában!  Augusztus 19-én utaztunk volna…..
NoOne 2019.10.11 22:02:20
@CsakLajosAz: Annak ellenére az általad leírtak nagyobb részével teljességgel egyet értek, engedd meg, hogy azt mondjam: tele van a hócipőm, amikor valaki azt gondolja és mondja/írja, hogy az autófenntartással járó költségek okán/jogán az összes út az ő pénzéből és csak neki épült, és mindenki más legyen kedves lábujjhegyen közlekedni, és földig hajolva süvegelni, amikor autós közeledik. Ha gondolod nézz utána, de az autós közlekedéssel befizetett pénzek több mint egy évtizede nem "pántlikázottak", hanem mennek a "nagykalapba", és előtte is kb. 30%-a lett visszaforgatva útfenntartásra, - fejlesztésre. Röviden: mindenki adójából készülnek és tartják fent az utakat, _nem_ csak az autósokéból, azaz erre utalni ordináré tájékozatlanság és egyáltalán nem igaz.
Egyébként van autóm (is).
Kőkemény melóba vágtam a fejszém, mert nem csak finomítgatni kell, hanem baltával hasogatni egyelőre. Egy ideje dédelgetem a tervet, hogy elkezdem a láthatatlan korosztályt elérhetővé tenni a márkák számára. Nem azért telt el egy év, mert csak tököltem (végül is tökszezon van), egyszerűen alaposan…..
NoOne 2019.10.10 02:31:31
Annyi a bullhit körös-körül, hogy épeszű ember legszívesebben fogná a mécsesét/gyertyáját és keresne egy magának egy bálnát -- legalábbis egy időre biztosan. :)
A titánokat és titanillákat egyébként naponta látom dolgozni, ill. hallom, hogy a dolgokat hogyan beszélik meg, ill. mindezekről milyen magánvéleményük van. Mielőtt vki rosszra gondolna, a megfejtés egyszerű: munka "közben" az informatika miatt találkozom velük, egyébként pedig viszonylag sokan dohányoznak, ott pedig jóval kötetlenebb a társalgás és nem csak a "tények", hanem a "körülmények" is szóba kerülnek.
Emberi vonatkozásban alapvetően semmi bajom velük, de tény, hogy a munka során gyakran borzalmas, ahogy gondolkodnak és viselkednek... és nem csak a férfiak. Nagy baj persze nincs, a zömük talpa idővel eléri a talajt. ;)

A vásárlás. Már egy ideje én is a "kirekesztettek" közé tartozom. Ha valamire szükségem van, akkor kétszer is meggondolom, hogy tényleg szükségem van-e rá. Ha a döntés igen, akkor ár/érték arányban megkeresem a neten a szóbajöhető termékeket, majd a specifikációk alapján szűröm, ezután -- vagy már közben is -- rákeresek a vásárlói véleményekre. Kiemelten érdekelnek az esetleges gyártási, felhasználási, garanciális és szerviz-információk. Lehetőleg helyi üzletben vásárolok, de a webes rendelés se probléma. Az élelmiszer az más. Az alapvető élelmiszerek vásárlásához minden további nélkül használom a mo-i láncok appjait, pl. vajat általában negyedévenként veszek, amikor akcióban kb. 2/3-ad áron vehető meg. Ez mellett a helyi piac a másik jóság, mert ott normális esetben nem kell rohanni, lehet beszélgetni is, az árusok ismernek, és tényleg értékes plusz információt kapok a termékekről. Ritkán alkuszom, ha nem tetszik az ár, normális hangnemben megmondom, hogy ez nekem sok és keresek más terméket, más árust.

A reklámújságokat nem szeretem, mert amellett, hogy sokaknak ad bevételt a készítésük és a terjesztésük, rengeteg szemetet is jelentenek. Ráadásul színben általában nagyon telítettek, az pedig rengeteg festéket jelent. A rádió és TV-reklámok taszítanak a nagyon gyakran magyartalan vagy nyelvtanilag hibás megfogalmazás miatt, a ripacskodás borzasztó, és az ajánlás helyett a nyomulós "kell neked" feeling kösz, nem kell. Ez vonatkozik a plakátok többségére is, és a webes hirdetésekre is. És mégis célközönség vagyok, mert a lényegi információ azért átjön, mégpedig az, hogy létezik az adott termék, szolgáltatás stb. Aminek, ha tényleg szükségem van rá, majd jól utánanézek. Na és itt a kör bezárult.
Attila hiába nem tartozik sem a Főtávnak, sem az említett behajtó cégnek, adategyeztetés céljából személyesen felkeresték és most tele van kérdésekkel. Jogszerű az ilyesmi? Mivel hasonlóval gyakran találkozunk, álljon itt a levél és szakértőink adatvédelemről és…..
NoOne 2019.05.21 22:22:23
@KaTe: "Inkább azt magyaráznák meg a mezei ügyfélnek hogy MIÉRT VAN SZÜKSÉG az adategyeztetésre."
A kommenteket nem olvastam (még) végig és lehet, hogy "vótmá" vagy valaki tudja a választ és meg is írta. Mindenesetre az idézett felvetéssel teljességgel egyetértek.
Béres András Orbán a barbár 2019.05.20 16:46:25
  Nem sokkal a világörökségről szóló UNESCO-szavazás előtt kivette a világörökségi státuszra javasolt helyszínek közül az Óbudai-szigetet (Hajógyári-szigetet) a kormány - derült ki a pénteki Magyar Közlönyből. Itt találhatóak a Hadrianus palota és a limes maradványai. A limes volt az a védvonal -…..
NoOne 2019.05.21 22:00:07
@ursus artos: " Semmit sem tudtok, más sem, de az ítélet már megvan..."

A mondatod állításai elsőre igaznak tűnnek. A "más sem" azonban nyilvánvalóan hamis állítás. Az "ítélet" sem helyes megállapítás. (Itt csaltam, bocs...)
Bizonyíték valóban nincs a "barbár" tevékenységre, de a korábbi történések/gyakorlat alapján a leírt (negatív) következtetés jövőbeni megvalósulására inkább lehet számítani, mint nem. Ez pedig bőven elég alapot formál arra, hogy valaki figyelmeztessen arra, hogy a közösség több kárra, mint haszonra számíthat.
NoOne 2019.05.21 22:07:27
@maxvaI baIcán bircaman: Ne vedd személyeskedésnek: lehet, hogy 27 éve vagy a neten, de ugyanolyan barom módjára viselkedsz a kezdetektől (tudom, hogy nem hat meg, de attól még igaz). Amúgy meg Széchenyi Könyvtár, és a könyveknek nem nedves, penészes környezetben van a helye.
Mert a magyarországi EP-választás nem lesz tiszta, szabad és legitim...
NoOne 2019.05.21 21:05:02
@colonel Tigh: +1! Bár aki(k)nek írtad, teljesen felesleges. A legtöbbje egyáltalán nem ostoba (sőt!), de nem is idealista. A valóság a "számítás", a hatalom(közeliség) és a "troll" életmód "humora" inkább jellemző lehet. Azért, ha még maradt valami csírája a jóérzésnek, kellemetlen lehet a reggeli borotválkozás...
Bár valahol jóval feljebb olvastam egy vaskos elszólást: "Tükörbe nézni ? Simán. Én ugyanis emlékszem anno a rendszerváltást övező szoci mutyiknak koma. Egy egész ország lett akkor szétmutyizva. Ahogy akkor tükörbe tudott nézni a sok birka szoci szavazó, nekem most miért legyen gondom ? "
Erre mondaná a normális bíróság normális ügyésze, hogy "nincs több kérdésem". :)
NoOne 2018.02.23 13:43:01
@haXXor: Bocs, a hozzászólásodat csak most olvastam. Csak röviden: nem "védem a melóst", de a magyar bérek csúnyán aránytalanok, és jónéhány "manager"-növendék erre a szokásos mantrával próbál válaszolni (nem teljesen tehetnek róla, ezt szajkózzák szinte mindenhol), ami azonban nagyobbrészt teljes hülyeség. A tiszteletlenség pedig, ahogy a "melósról" beszél(nek), azt meg nem kell kommentálnom - remélem.
NoOne 2019.05.14 13:27:20
@csárlszbrunzol: bocs, más dolgom volt, régen jártam erre.
Attól tartok félreértetted amit - jó régen - írtam: a tisztességesen megfizetett munka az nem egyenlő az "ingyenfizetéssel", de az "éhbérrel" sem. A túlfizetés pedig éppen a "magas hozzáadott értékű" munkavégzés esetén fordul sokkal elő gyakrabban. Nyilván a véleményem a környezetet és a "valóságot" tekintve idealista, ettől függetlenül igaz. A "20:80 vs. 80:20"-szal, a társadalompszichológia alapjaival, a közgazdaságtan alapjaival stb. én is tisztában vagyok, de azért jogom van azt mondani, hogy nem tetszik, ahogy az "emberállat" viselkedik. A mai kor az átlag munkavállaló számára nagyon durva, és sanda gyanúm, hogy jórészt tudatosan kialakított modern "adósrabszolgaság". De ezt most hagynám, remélem egyszer sör mellett lesz lehetőség lesz vitázni mindezen. Üdv.
Hogyan lehetne táplálni 10 milliárd embert 2056-ban a Föld megmentése mellett? A vörös hús- és a cukor-fogyasztás felére csökkentésével, a gyümölcs, a zöldség, a dió fogyasztásának megduplázásával – felelik a szakemberek a Huffington Post kérdésére. Az egészség és a…..
NoOne 2019.02.07 23:10:03
@Attilajukkaja: Azt hiszem jót tenne önnek némi élettani és biokémiai plusz-tudás. Amikről itt határozottan beszél, azok nagy része nem úgy van (sose volt úgy...), túlhaladott vagy egyszerűen csak egy jókaratú, de -- legalábbis a témában -- félművelt ember fantazmagóriái. Ha már belekezd a tanulásba, csapjon hozzá némi helyesírással foglalkozó kurzust is. Néhány év múlva talán megint járok erre, majd meglátjuk mire jut. Eredendően szurkolok magának.
Az Orbán-rezsim legnagyobb hazugsága nem a rezsicsökkentés, a Soros-terv, az apokaliptikus migránsinvázió vagy hogy ők képviselnék a magyar emberek érdekeit...
NoOne 2019.02.03 02:47:39
@A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!!: "Hat igy jartatok budos lipsik."
Nem vagyok libsi, de mindenki más is az országban "így járt", vagy járni fog. Az EU-s pénzek nélkül nem is olyan sokára nem lesz majd olyan jó a gazdasági teljesítőképesség. A "kétharmadra" pedig csak mondogathatod azt is, hogy "mienk a vár, tietek a lekvár!" Hát bizony én megelégednék a lekvárral, azt legalább meg lehet enni, a kőfalakkal ellentétben. Csak szólok, hogy a negyedkilós vaj ára nemrég még 400 Ft alatt volt, most közel 600, és az építőanyagok ára sem csökkent... meg a fizetésem értéke is. A szolgáltatások ára meg durván emelkedett és még fog is. A tényleges többség számára nem éppen a Kánaán mostanában (se) Magyarország, és ez előbb-utóbb sok mindenkinek fel fogja nyitni a szemét.
Ami rengeteg embert visszafog, az nem az, hogy mindent elhisznek, mert olyan birkák, hanem az, hogy nincs elegendő tartalékuk ahhoz, megkockáztathassák, hogy elveszítsék az állásukat, a jövedelmüket. Bár ez nem valószínű, hogy véletlen helyzet: modernkori adósrabszolgáság... és erős a gyanúm, hogy ebben te is érintett vagy, valószínűleg a rosszabbik végén, mint a legtöbben. Szóval néz körül, és gondold végig. Bár az is lehet, hogy ezt pont nem teheted meg, mert elveszítenéd az állásodat... :) Mindegy is, szóval további jó szórakozást és kellemes "kétharmadot" kívánok, élvezd amíg teheted.
A migránsos lemezt meg nyugodtan félreteheted, már régen lejárt. Néhány tájékozatlan afgánon kívül senki sem olyan bolond, hogy ide akarjon jönni.
NoOne 2019.02.03 03:03:38
@Orbán 1 GÉNIUSZ: Igen, Viktor egy valóságos nemzetmentő. Nem számít kinek a pénze? Ezt majd mondd a gyerekednek, vagy az unokádnak, aki nem mehet gimnáziumba, mert nem fért bele az okos kormány által meghatározott keretbe, vagy addigra majd egyetemre sem, ha lesz még egyáltalán. Itt csak tanulatlan és tájékoztatlan melósra van szükség, senki másra. A nagyszerűek meg majd jó megmondják neki, hogy mit csináljon, az legyen elég...
És tényleg nem 4 év alatt lopták szét az országot, viszont a legarcátlanabb módon. Egyébként nekem mindegy, hogy milyen színű zászló alatt hülyítik és lopják meg az országot, ugyanúgy utáltam korábban is és utálom most is.
Egyébként pedig azért szerezték meg a fél országot, mert nem voltak benne biztosak, hogy hatalmon maradnak, mármint politikai hatalmon, de ekkora gazdasági hatalommal bármely politikai hatalom egészen ügyesen befolyásolható...
Példátlanul sokan tüntettek London belvárosában a Brexit és a konzervatív politikusok ellen. A szervező People's Vote UK sem számított ekkora megmozdulásra...
NoOne 2018.10.22 19:57:24
@Larry Silverstein:

"...eloszor is, egy jogallamban minden penz a felelos kormanye, azt csinal vele amit akar..."

Itt te most nagyon-nagy tévedésben vagy: jogállamban a pénz az országé, nem a felelős kormányé és egyáltalán nem csinálhat azt az vele, amit csak akar.

A témához: nem ismerem az angol jogszabályokat, azonban ha az azt tartalmazza, hogy egy kérdésben népszavazást kell tartani, ha x fő hitelesítetten azt kéri, akkor népszavazást kell kiírni. Ha a jogszabályok kimondják, hogy egy adott kérdésben lezajlott népszavazás x időn belül (vagy "soha") nem ismételhető meg, akkor nyilvánvalóan annak megfelelően kell tenni.
Azt sem tudom, hogy egy népszavazás előkészítésénél az Egyesült Királyságban milyen körülmények vagy teendők vannak előírva, és ezek esetleges "mulasztása" milyen következményekkel jár a szavazás eredményére, és milyen határidő van ennek bizonyítására stb. stb.
Röviden, ha mindezt tudjuk, akkor érdemben tudunk beszélni, vitázni a dologról, addig az összes itt leírt bármi csak "vélemény".

Mint a fentiek is, meg az is, hogy az UK is és az EU is jobban járna, ha a Brexitet minél előbb leállítanák.
JogÁsz Emberségből elégtelen 2018.10.21 13:31:13
Negyedik nekifutásra csak sikerült a Fidesz-parlamentnek megalkotnia a legszemetebb, legembertelenebb, leggyalázatosabb törvényt. Igaz, kellett hozzá egy barba-trükk, de megoldották. Már 2011-ben is megpróbálták kriminalizálni a legszerencsétlenebb emberek utcán lakását, és már akkor is úgy, hogy…..
NoOne 2018.10.22 16:16:33
Sok minden eszembe jutott a témával kapcsolatban, amit nem érdemes itt megemlíteni, Az alábbiakat talán.

Azt olvastam, hogy a szakemberek szerint az utcára kerülőnek a "vissza"-integrálódásra -- viszonylag könnyen és sikeresen -- mindössze 3-6 hónapja van, ezt követően mentálisan olyannyira sérül, hogy a folyamat sikere erősen kérdéses lehet.

Azt hiszem, hogy érdemes(ebb) lett volna magukat a hajléktalanokat és az évek óta velük foglalkozókat -- azokat akik ismerik is őket: szociális munkások, önkéntesek, orvosok, pszichológusok, és a hivatalok dolgozói, rendőrök, mentősök -- is megkérdezni, hogy mi lenne a normális megoldás.

Egy ötlet: a választható csoportos -- több férőhelyes, de nem emeletes ágyas --, ill. az egyéni -- pl. a japán alvókapszulák vagy azokhoz hasonló -- elhelyezés a szállásokon, a tisztálkodási lehetőség (kötelezően?), illetve a meleg étel és a mosási lehetőség minimális díjért nem egy elvetemült megoldás lenne.

Ami a nagy probléma, az a rendszer kiépítése és a fenntartása. Egyik sem két fillér, így országos szinten igazából erre csak az államnak lenne/lehetne pénze, de abban akkor bíznék, ha lehetőség lenne a teljesen nyílt folyamatra, normális társadalmi kontroll mellett. A fenntartással ugyanez a helyzet, még akkor is ha nem hivatal, hanem állami nonprofit szervezet vagy kiemelten közhasznú alapítvány működtetné.
Fenntartási alternatíva: utóbbi pl. támogatható az 1%-kal, bár én szívesen adnám erre az egyházi 1%-ot is -- ha lehetne.

Röviden: nehéz ügy ez (is), de ahogy van, az nagyon nem jól van.