Regisztráció Blogot indítok
Adatok
garconcalme

21 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A győztesek névsora:Legjobb film: The Artist Legjobb rendező: Michel Hazanavicius - The Artist Legjobb színész: Jean Dujardin - The Artist Legjobb színésznő: Meryl Streep - The Iron Lady Legjobb mellékszereplő: Christopher Plummer - Beginners Legjobb…..
 A When Nietzsche Wept kritikájánál céloztam rá, hogy a Lou Salomét alakító Katheryn Winnick talán megérne egy bejegyzést. Az 1977-es születésű kanadai színésznőt többnyire felejthető amerikai romantikus vígjátékokból (Kiss Me Again, 50 First Dates, Two Weeks Notice,…..
Erre a kisfilmre egy barátom hívta fel a figyelmem, néhány nappal ezelőtt. Egy balhés roma srác egyhetes tengődése a magyar gettóban, 20 percbe sűrítve.A történet:Az alig 20 perc terjedelmű kisfilm egy huszas éveiben járó roma fiú (Kristóf) hét napját mutatja be, mindegyik…..
A 19. század egyik legnagyobb gondolkodója, Friedrich Nietzsche és a pszichoanalízis megalapozójának tekintett Josef Breuer között folytatott fiktív elmélkedésekről  Irvin D. Yalom írt novellát 1992-ben, azonos címmel. A megfilmesítésére a nem túl ismert Pinchas Perry…..
A kegyetlen játékok Choderlos de Laclos Veszedelmes viszonyok című regényének modern köntösbe bújtatott adaptációja.  Nem más, mint egy amcsi tinifilmnek álcázott, okosan felépített, a korhoz kellőképp alkalmazkodó adaptáció, remek zenékkel és színészi játékokkal.…..
A kegyetlen játékok kritikájának írásakor belenéztem a port.hu-s kommentekbe és igazi gyöngyszemekre leltem. A legjobbakat bemásoltam nektek. Jó mulatást! :-]Nyuszko szerint meglepően időtálló alkotásról van szó."Nekem nagyon tetszett a film.. Ahhoz képest hogy 99'-es…..
 A Karácsonyra való tekintettel egy témába vágó családi vígjátékot szenvedtem végig a kedvetekért, fogadjátok szeretettel. Kellemes ünnepeket!Alapvetően nem szoktam túl sok tartalmi elemet felfedni, most mégis így sikerült. Szerintem ez egy bizonyos szint alatt már nem…..
 Végre itt van a 2012-es év egyik legjobban várt filmjének trailere! Peter Jackson filmjének első része várhatóan 2012 decemberében kerül a mozikba, a második rész pedig 2013 decemberében. Szóval van még egy évünk...csak győzzük kivárni.A történet:A film J.R.R Tolkien…..
A Kegyetlen játékok filmzenéjének posztolásakor kedvet kaptam hozzá, hogy a vonatkozó kritikát is megírjam. Most mégsem ez van soron, hiszen minden a Veszedelmes viszonyokkal kezdődött...Vagy mégsem. Stephen Frears filmje a sokadik feldolgozása Choderlos de Laclos azonos című…..
  A Habemus Papam (Van pápánk) egy kitalált pápaválasztás történetét meséli el. Az új pápa - a rá nehezedő tehertől megrémülve - nem jelenik meg hívei előtt, a Szent Péter téren. A bíborosok pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy eltitkolhassák a…..
   A romantikus vígjátékokat nem szeretem túlságosan, de a trailer alapján ez egész hangulatos filmnek tűnik. A forgatókönyvíró és rendező Woody Allen, a főbb szerepekben: Owen Wilson, Rachel, McAdams és Marion Cotillard. A mozijegy árát biztosan meg fogja érni...
Jessica Alba után mindannyiunk kedvenc zombiölője, Milla Jovovich kerül terítékre. Az alkalom a Pirelli gumigyártó 2012-es naptára, melyben az ukrán származású színésznő is levetkőzött.A Pirelli naptárhoz a válogatás utolsó két képe tartozik...
A trekkereknek ismerős lehet a Hannibalt alakító Alexander Siddig, aki a DS9 dokiját formálta meg hét évadon keresztül. Az utolsó Star Trekes szerepe óta eltelt hét év, a fiatal ficsúr doktorból középkorú, deresedő szakállú hadvezér lett, aki Róma elpusztítására szánta el…..
Tegnap került sor az idei European Film Awards-re, Berlinben.A legjobb film díját a Lars Von Tier által rendezett Melakólia kapta.A nyertesek listája megtekinthető itt: http://europeanfilmawards.eu/en_EN/efanight/winners..
  A kegyetlen játékok (Cruel Intentions) filmzenéit nem könnyű elfelejteni és ez valószínűleg nem is áll túl sok ember szándékában. Bár a film amerikai, a zenék brit szerzők munkásságát dicsérik. Az elsőként beágyazott szám Edward Shearmur zeneszerzőhöz, az Every you…..
December 10-én 18 órától folytatódik Puzsér Róbert sorozata, melyben minden idők 100 legjobb filmjét mutatja be, ez alkalommal 70-61-ig. Az eseménynek a Puskin mozi ad otthont...
A Halálkeringő után egy újabb magyar alkotást veszek górcső alá. A Sose halunk meg Koltai első rendezése, ez azonban nem hagyott nyomokat a filmen, kétségtelenül remek munkát végzett. A film a szakma és a közönség elismerését is elnyerte, főcímzenéje (Nagy utazás) pedig a…..
  Sokat tanakodtunk rajta, hogy legyen-e ilyen rovat. Végül arra jutottunk, hogy miért ne? Akit hidegen hagy, legfeljebb nem kattint majd ezekre a bejegyzésekre.   A többiek pedig fogadják szeretettel a Sin City rúdon vonagló szöszijét, Jessica Albát!   Színészi…..
 Ugye ti is várjátok már?Még lehet jegyeket rendelni a premier előtti díszbemutatóra, ide kattintva. Mi ott leszünk! És ti? :) ..
A Halálkeringő több szempontból is érdekes filmnek tűnt a megtekintés előtt: Az egyik ilyen volt, hogy a készítők "az első magyar thriller"-ként aposztrofálták alkotásukat. A másik érdekes szempont a szereposztás volt, ugyanis a két főszereplőt Dobó Kata, illetve…..
Sziasztok! A mai napon elindítottuk blogunkat, mely elsősorban film, illetve sorozat kritikákkal foglalkozik. Hogy mit kell tudni rólunk? Nem az ELTE filmelmélet és filmtörténet szakán végeztünk, és rendezői tapasztalatunk sincs. Viszont elég sok filmet nézünk, amitől…..