Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mariann19

0 bejegyzést írt és 15189 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát…..
Mariann19 2018.02.26 10:24:59
@gazoló:
Szia gazoló!
Bizony-bizony gyönyörű nap volt a szombati, és ha nem élnék egyedül, vacsorát rendeztem volna örömömben.
A szegediek megint az utolsó percekre hagyták a meglepit, mert az első félidő körül még eléggé be voltam szarva, különösen, ha megláttam Vorit, a mumusomat.
Annál is inkább volt nagy teljesítmény, mert néhány kulcsjátékos sérült volt.
A fradis csajok is nagyok voltak, kezdenek nagyon veszélyesek lenni a győri hegemóniára.
Olvastam a fradi balhét, én is azt hiszem - mint te -hogy nem volt véletlen az összecsapás, a mieinket sem kell félteni. Szerintem ők is provokáltak.
Tegnap a veszprémieknek nem volt szerencséjük, hajszálon múlt a két pont, de remélem, a második hely meg lesz.
Az esti választási eredmény után elénekelted az Öröm ódát?
Mariann19 2018.12.24 12:16:11
@látjátok feleim szümtükkel:

Nagyon boldog karácsonyt és szép estét kívánok sok-sok szeretettel neked!
Az úttörő nem felejt.
Mariann19 2018.12.24 12:18:57
@magándemokrata:

Nagyon boldog karácsonyt kívánok és szép ünnepi napokat sok szeretettel!
Örülök, hogy látlak.
Semmi jót nem jelent általában sem, ha egy kormány meg akar védeni valamit -- emlékszünk a konzervatív Reagan nevezetes szállóigéjére --, de különösen rossz hír, ha az Orbán-rezsim akarja ezt tenni: az áldozatok a manyuptól a magyar futballon át -- most már jószerivel -- az EU-ig sorakoznak. Erre…..
Mariann19 2018.07.05 13:20:05
@screpes:
Egyet értek, amint le is írtam, csak hosszabban, mint te..."
Nagyívű kommentet írtál, több tényezővel, gondolat- ébresztőnek is mondhatnánk.
Még szintetizálom magamban az általad elmondottakat.
Mariann19 2018.07.05 13:36:44
@DrGehaeuse:
Nem hinném, hogy az alapkérdésben lenne vélemény eltérésünk.
Markánsabban fogalmaztad meg azt a kényszert, amellyel a kormány a család fogalmának értelmezését a társadalomra vetíti.
Különösen akkor, amikor a direktíváit hatalom technikai eszközként alkalmazza, kizárva az állampolgárok spontán átalakuló értékrendjét a család intézményének megítélésében.
A kormány nem érzékeli, hogy a társadalmi folyamatok - akár az anyagi világ - állandó mozgásban vannak - különféle külső hatásokra változnak a tradíciók elhagyása mellett.
Csupán halkan jegyzem meg, hogy az egyén életében egyre hangsúlyosabb szerepet kap a saját autonómiája, ezért eltávolodik azoktól a kövületektől, amelyek korlátozzák az önmegvalósulási szándékát.
Blogkocsma Báránycomb grillen 2017.11.14 07:00:00
Fiamék szereztek még karácsony előtt egy negyed bárányt. Ez egy comb, és egy kis darab gerincből adódott össze. Mindenesetre alaposan befűszerezték, de érdeklődés hiányában lefagyasztották. Nos, ezt a csodás húst vették elő két napja. Egy kis hozzáadott fűszerrel tovább…..
Mariann19 2017.11.18 13:37:14
@Andrass9:
Andrass!
A múltkor jó tanácsokat adtál a birsalma sajt feldolgozásához.
Hányattatott sorsa után a megdermedt sajtot végső nyughelyére szeretném elhelyezni, de nem tudom hová célszerű
rakni, illetve tárolni, és milyen csomagoló eszközbe tekerjem.
Mariann19 2017.11.18 14:01:38
@látjátok feleim szümtükkel:
Szia!
Úgy néz ki, hogy kellően kiszáradt, kb. a hajdani Elefánt radír állagának felel meg.
Ennek nagyon örülök, mert hosszú út volt ez idáig. Elmondom, hogy azt a tanácsot kaptam, hogy forgatni kell, amíg megdermed. Amikor ezt a fázist többször gyakoroltam, a még folyós részek fogdosása miatt olyan ragacsos voltam, mint egy élő pillanatragasztó.
Most mindegyik adag egy-egy tepsi hátoldalán pihen, és én közben igyekezem mértani alakzatra formálni, 90 fokos szögekre. Miután ez soha nem sikerül, farigcsálok, és az "anyag" vészesen fogy, a súlyállapotom ennek ellenkezőjére alakul. Jelenleg a termetem minden műszaki paramétere szerint Mahatma Ghandi végóráiban lévő súlya és egy gomorgyűrűre váró páciens között mozog, ez elég jó.
Mi lesz ha így haladok?
El is teszem az általad ajánlott ruhába a sajtjaimat, feltetetem jó magasra, mert úgyis tériszonyos vagyok. Probléma megoldva.
Ontja a paradicsomot a 25 tő a kertben. Ökörszív, bikaszív (az a rózsaszínűbbik), SanMarzano meg a gerilla koktélok. Ez utóbbit azért most nem használtam - nekem túl savanyúak levesben. Folyton szedjük, amint megérik. Húsz kiló már üvegekben van sütve. Készült már sok…..
Mariann19 2017.11.02 15:16:33
@Andrass9:
Szia!
Nem szerettem volna a szomorkás ünnepeket az én prózai válaszommal megzavarni, ezért most kissé késve, de megteszem. Elnézést kérek ezért.
Tüzetesen áttanulmányoztam a tepertős pogácsa készítés titkait, de amikor láttam, hogy 5-ször kell, és fél óránként hajtogatni, tökig lelombozódtam.
Ez azt jelentené, hogy majdnem egész nap készenléti állapotban kéne lennem, órát felhúzni, és újra és újra neki rugaszkodni.
Énbénaságomnak ez akkora kihívás, hogy talán inkább a Dunának megyek.
Így csak reménykedhetek, hogy sok év múlva ez a kedves kocsmai közösség egyszer kilép a virtuális világból, és találkozik a valóságban is.
Elképzeltem, ahogyan jössz a kosár pogácsáddal, és végre láthatom, hogy milyen az az étek, amelynek elkészítésére én képtelen vagyok.
Mariann19 2017.11.02 19:08:33
@Andrass9:
Annyira örülök a kedves biztatásnak, és nagyon köszönöm, hogy bízol bennem.
Imádom a tepertős pogácsát, gyerekkorom disznóvágás utáni gasztronómiai élményt jelentett, amikor nagymamám a tepertőt erre a célra szentesítette.
Annyira szeretem, hogy lemegyek kutyába, és a Penny fagyasztott termékét sütögetem mély nosztalgiázás mellett az igaziról.
A közeljövőben nem ígérem, hogy beszámolhatok ebbéli kísérletemről, de most már intenzíven birizgál a kihívás.
Nagy gondban vagyok most, mert kaptam egy korábbi jótéteményemért cca 20 kg birsalmát gratis.
Eleinte egyre mélyülő antipátiával szemléltem az "anyagot", de aktivizálódott a fösvény mivoltom, enyhültem, már csak lapos oldal pillantásokkal kerülgetem az adományt.
Tudsz valami ötletet adni, hogy mit kezdjek ezzel a tömeggel, milyen célszerszámmal tudom szeletelésig a célt elérni?
Nem lehet a Gazdaboltban valami eszközt találni, hogy felvágjam?
A féregrágta labirintusok rejtelmes vájatait valahogy megoldanám, mert inspirál, hogy a birsalma bio.
Mariann19 2017.11.04 15:06:27
@Andrass9:
Neki veselkedtem az ügynek a tanácsaid alapján, amit nagyon köszönök.
Nagy hajlandóságot is mutattam a módszer iránt, csak ketté vágtam, a rejtelmes vájatokat a morzsaléktól próbáltam megszabadítani.
Ez az eljárás az én lajhár mivoltomnak nagyon megfelelt, tényleg könnyű volt a birsalma kizárólagos javaihoz hozzá jutni.
Kétszer 5 kg-os csoportosításban tettem a dolgom, lett akcióként egy-egy őzgerinc, és 2 tepsi, mert más tároló edényem nincs.
Most a hűvösön mosolyognak rám, én meg elégedetten rájuk.
Varánusz Menekül a Fidesz 2017.05.27 11:39:06
Stratégiát váltott kormánypártunk a Halász Júlia botrány után. A kérdezősködni szándékozó újságírót már nem lökdösik, rángatják, telefonját buzerálják, hanem menekülnek, bujdokolnak előlük, trükköznek ahogy csak lehet, megúszni a megúszandót. Volt már "futtatás kifulladásig" projekt, "tereld az…..
Mariann19 2017.06.03 19:00:26
@taga20:
taga! Hogyan tudtad eltalálni pont Smetanát, azt a zenét, amelyiket éppen ilyen mélabús hangulatban szoktam meghallgatni, mint a mai vereség utáni sokkban? Valld be, hogy valami léleklátó vagy.
Most megyek egy fesztiválra, mert tudod, már egy köbcenti, helyre biccenti...
Jó legyél!
Mariann19 2017.06.08 10:45:20
@látjátok feleim szümtükkel:
Szia!
Köszi, hogy megemlítetted a Kézilabda Szövetség bundagyanús nyomozását, melyet Kocsis Máté elnök kezdeményezett.
Kissé utána néztem a sajtó híreknek, mert nem tudtam még erről.
Van egy olyan érzésem, hogy Kocsis Máté - mint az igazság felkent bajnoka - egy látványos lépést tett, de ennek a feljelentésnek nemigen lesznek következményei, ezt Kocsis is tudja.
Ugyanis a bírók megvesztegetésre átadott pénzei nem szerepelnek az egyesületek könyveiben még eldugva sem, így nincsenek írásos dokumentumok.
A bunda pénzeket általában azok a szponzorok dobják össze zsebből, akik egyébként részt vesznek az egyesületek sportdiplomáciájában is. Így aztán mindent elkerülve átvándorolnak a bírói zsebekbe. Ez így van és volt a fociban is, tudod, hogy miért van meg ez a tapasztalatom.
Egyébként egy elnöknek az ilyen gyakorlat inkább szégyen, viszont a feljelentése remek egy politikai előny megszerzéséhez.
Mariann19 2017.06.08 17:35:59
@habakuk000:
Minden jót neked Haba! Sok sikert kívánok neked a jövőben. Elismeréssel adózom a bátorságodért, mert lépni mertél egy igazságosabb élet reményében.
Köszönet neked azért, mert egy nehéz korszakomban vigaszt nyújtottál. Az úttörő nem felejt!
A hétvége történéseit elnézve az embernek kedve támad aktivistának állni még akkor is, ha ez amúgy távol áll tőle, és életének 4x éve alatt még sosem fordult elő vele. Én például most éppen rettentő kíváncsi vagyok, hogy a fideszes szardarab tőlem is megpróbálná-e elvenni a telefonom, próbálna-e…..
Mariann19 2017.05.08 15:28:07
@ulpius66:
"Ezek olyan jól elvannak egymással, agyilag egy szinten vannak, így jól meg is értik egymást"- veted össze a poszt mondanivalóját Bayer vonatkozó megnyilvánulásával.
Rávilágítanék a két vélemény antagonisztikus ellentmondására, engedelmeddel.
A poszt a civilek jelenlétét egy sarkalatos alapvetéssel támasztja alá, miszerint a civilek nem a bizottsági tagok jóváhagyása okán tartózkodtak az ülésen, hanem saját joguk szerint.
A bizottsági tagok vannak függőségi viszonyban a civilektől, miután az ő szavazataik alapján ücsöröghetnek az ülésen.
Ezzel szemben áll Vitéz Bayer Zsolt Drakula vérgőzös szaunájából hallatott hörgése, mely a civileket vérfürdőben, a saját taknyukon siklatná ki az ülésteremből.
Érzed a különbséget?
Mariann19 2017.05.08 19:07:56
@gazoló:
Szia!
Egy diadalmenet, egy kudarc, de az utóbbi nem végleges.
Nincs itt semmi baj.
Annyira büszke vagyok a csajokra, mert ilyen dicsőséget hoztak nekünk.
A Dánia-Magyarország meccsnél a drámainak tűnő nagyágyúk hiányát a fiatalok remekül pótolták, nagyon jók voltak, és nagy reményeket keltettek bennem a jövőt illetően.
Nagyon karcos leszek, de a végkimenetelt a kapusteljesítmények motiválták. A két srác még nem ért fel erre a feladatra, amelyet rájuk osztottak, ez az igazság.
Az a jó, hogy itt is aránylag jól állunk, ez egy kezdeti kis nüansz.
Varánusz Orbán a bujdosó 2017.04.29 17:35:30
A Magyar Nép Nemzeti Hőse fényességes győzelmet aratott a héten Brüsszelben. Akkora nagyot és olyan fényességeset, hogy vissza is ment ma megismételni az egészet. Megértem, fényességesen győzni nem lehet elégszer, no meg mikor a "hegyek vajúdnak és egeret szülnek" az is pazar látvány, gondolom…..
Mariann19 2017.05.07 13:34:12
@gazoló:
Szia gazoló, kicsi barátom!
Gyönyörű Anyák Napjára ébredtem, minden csupa boldogság volt, de most nem tudom, milyen folytatása lesz?
Olvastad? Ma este nem lesz kinn az EB selejtezőn Nagy Laci, Csaszi, Jamali, Mikler Roli, és korábbról tudtuk, hogy Ancsin és Nagy Kornél is hiányzó lesz.
A másik. Én életemben még ilyet nem láttam, mint tegnap a Vardar -Bukarest meccs volt. Mintha valami fekete mágia kúszott volna be, a románok tökre lebénultak, a macedónok pedig ...
Jelenleg a feje tetején áll a mi szempontunkból az EB selejtező, és a BL győzelem kimenetele is.
Varánusz Imádkozz, Orbán! 2017.04.28 13:20:01
Feri, Feri, bazmeg. Ha te egyszer kinyitod a szádat, ha te egyszer elkezdesz beszélni... Akkor mi lesz?Arra vártunk, hogy majd kiderül, mikor letelik a bűvös 72 óra. Aztán megmondtad mi lesz: semmi. De az Orbán az imádkozzon - már ha igen ráér rajtad röhögés közben - mert majd ha te egyszer…..
Mariann19 2017.04.30 20:22:23
@gazoló:
Nem tudod elképzelni, hogy mit éltem át a félidő után. Letargikus voltam, jött egy hosszú telefonom, és a 2. félidő 17. percében kapcsolódtam vissza, amikor már vezettünk. Nem akartam elhinni, és egy totális eufóriában, fehéredő ujjakkal fogva a távirányÍtót imádkoztam Istenhez, hogy tegyen csodát, és ne forduljon meg az eredmény.
Megtörtént a csoda, a katarzis eljött, hihetetlenül örülök és boldog vagyok.
Csodás ez a nap. IS.
Mariann19 2017.05.03 19:20:07
@gazoló:
Szia drága gazolóm!
A legszerencsétlenebbnek tartom a PSG-vel való sorsolást, bármelyik másik kettő jobb lett volna.
Hajlamos vagyok hallgatni a szirén hangokra, melyek szerint még így is esélyünk van megnyerni a bulit. Mert miért ne?
Amennyiben a fiúk kellőképpen beizzítják magukat, a tűz mindenre képes.
Tudod, mi soha nem adjuk fel.
Mariann19 2017.05.04 15:08:32
@gazoló:
Biztosan azért félek jobban a PSG-től, mert még friss a legutóbbi fiaskó.
Jó, hogy írod, hogy 20.00 h-kor kezdődik a mai, a műsor szerint 19.20-kor.
Biztosan az előzetes beszélgetések miatt, de nem szeretek passzívan dekkolni majdnem egy órát, mikor már most beizzítottam magam.
Varánusz Köszi, Simicska! 2017.04.22 13:10:48
Elsimicskásodott az Index. 2017 szomorú valósága, hogy ehhez a főszerkesztő írását olvasva hozzá kell tenni: szerencsére pont most és pont így. A szomorú valóság további adaléka, hogy ez az egész - a függetlennek egyelőre meghagyott magyar sajtó jelentős százaléka - Simicska gesztusainak köszönheti…..
Mariann19 2017.04.22 17:09:45
@kekex:
Szia!
Az sem rossz a molinón: "Ruszkik, gyertek haza!"
Az egész egy végtelenül brilliáns paródia, ahogyan a téren szól a "Szabaddá tett népek, örök szövetsége..."
Mintha a Vörös plósagy elevenedne meg november 7-én Moszkvában.
Mariann19 2017.04.22 17:36:20
@gazoló:
Már nézem!
Meccs után talizunk.
Mariann19 2017.04.22 19:35:36
@gazoló:
Tartottam a Montpelliertől, mert erős csapat, de őket is le tudtuk győzni.
Ma is ragyogjunk! Van miért.
Aztamegbasztakurvaéletfasza! Komolyan mondom, én nem értem már ezt a kurvaországot, pedig én mindent értek. Oppá, Fannika, ez a faszbúkon ne kurvaországként, hanem Édes Hazámként és Nemzetemként jelenjen meg. Szóval magyarázza el valaki mi folyik itt, mert szívem lelkem kiteszem…..
Mariann19 2017.04.22 09:33:25
@gazoló:
Szia!
Most néztem én is a menetrendet.
Már alig várom.
Készíts be mindent az asztalra, reméljük, ünnep lesz.
Mariann19 2017.04.22 12:54:55
@gazoló:
Az a Fradi vereség teljesen letaglózott, aztán jött a Magyar Kupa az én drága kis Pickkemmel, az utolsó másodpercben.
Csapás csapás hátán, ritka drámai pillanatok, mert nem vagyunk szokva.
A fennforgások lavinája teljesen felemészt, különösen azért, mert látom a háttér játszmákat és alattomos szándékokat Orbán részéről.
A tegnapi grúziai bevonulása totál szimbolizálta a földhözragadt hozzáállását a világhoz. Kevélyen röhögött, mintha éltették volna, az eget vizsgálgatta. Azért remélem, jól be is van szarva, hiszen minden energiája ennek a leplezésére irányul.
A tüntikről majd később.
Mariann19 2017.04.22 16:30:41
@gazoló:
Igen, megmozdultak az emberek a politika irányába, különösen az egyetemisták körében.
Van néhány közülük a szűkebb környezetemben, és ahogyan láttam, eddig nemigen vettek rész a politikai folyamatokban. Inkább elvoltak az egyetemek kis műhelyeiben, kapcsolatokat építettek a multikkal a jövőjük érdekében, karrier előkészületekben munkálkodtak.
A CEU ügy felnyitotta a szemüket, hogy veszélybe került nemcsak a saját egyetemük autonómiája, léte, hanem a jövőjük is, amit eddig építgettek.
Az általuk félelmetesnek tűnő orbáni jövőkép az, hogy ilyen folyamatok mellett kiszorulnak a nemzetközi tudományos életből, és a fejlődés kapui bezárulnak előttük.
Bosszantó volt, hogy a megmozdulásaikat bírálták a stílus miatt, mert új, dinamikus elemeket vittek be a tüntikbe. Nem sirató énekeket és kesergőket adtak közre, hanem a korukhoz illő atmoszférát.
Remélhetőleg folytatódnak az események.
Varánusz Bazmeg, Viktor! 2017.04.13 17:09:23
- Varga Gergőt és Gulyás Mártont bilincsben, vezetőpórázon vezették a bíróság elé, mert a Bajszos Szar palotáját 23 ezer forint értékben vízbázisú - lemosható vagy könnyen átfesthető - festékkel megrongálták. - A vagyonosodásütemben Zuckerberget lepipáló Pénztáros Lőrinc zsebre tette a fél…..
Mariann19 2017.04.14 17:27:47
@gazoló:
Szia!
Megvagy!
Köszi a húsvéti üdvözlésedet!
Megkerestelek, mert -ugye tudod -győzött a Veszprém, és most megy kedvencünk, a Pickecske!
Szurkolj te is nekik!
Nyerhető-e a két fronton vívott atomháború? - ez a kérdés kell foglalkoztassa Kedves Vezetőnket manapság. No meg az is, hogy ebbe a helyzetbe direkt hozta magát, vagy okos stratégái segítségével keveredett bele? Oké, a CEU-n keresztül Soros szívatás saját találmány, ami beleillik a Viktorunk…..
Mariann19 2017.04.08 09:06:09
@gazoló:
"Nem bírom elviselni egyedül."
Én is mély apátiába zuhantam tegnap, és még most sem másztam ki belőle.
A revánsba sem lehet még nagyon jó játékkal sem bízni, nagy a gól különbség.
Bárcsak megvigasztalhatnálak, de nincs mire alapozni.
Mariann19 2017.04.08 10:11:32
@gazoló:
Tudod, hogy mi ketten soha nem csüggedünk el, és még akkor is szeretjük a kéziseket, ha kikapnak.
Tényleg, ha Szucsánszki játszik, minden másképp alakul, és úgy volt még meccs közben is, hogy beáll.
Még biztosan nincs rendben - gondolom - és a visszavágóra teljes emberként akarják majd beállítani.
Varánusz Agyarország erősödik! 2017.03.31 11:57:05
Abüdösrothadttetveskurvaéletbemárcsakugyan! Seggbe pocsékolta az Isten azt a világot, ahol már egy kis genyózásért is ekkora perpatvart képesek csapni! Nekem azt mondta az Árpi, hogy jól áll, ha kemény vagyok, mint a fagyott kutya lába, erre mindenki azt mondja, épp annyira vagyok ízléses. De mi…..
Mariann19 2017.04.02 12:43:41
@habakuk000:
Szia!
Mély együttérzésemet fejezem ki a gyógyszerkiadásod abszurd összegéhez, annál is inkább, mert magam is részese vagyok a dermesztő összegek tapasztalatának.
Azonban megértésedet kérem, hogy ebben a fagyos miliőben keresek némi derűt a kéziben. Igaz, hogy csak pár óra az enyh, de ellensúlynak azért nem rossz.
Mariann19 2017.04.02 16:59:53
@gazoló:
Á, Haba csak évődik velem, nemcsak most, már évek óta.
Valamikor fél éjszakákat töltöttünk el együtt nagy vitákban, na de csak az ÁFA és a vezetői filozófiánk volt a fókuszban.
A fiamtól kaptam egy sört a meccsre, rá van írva, hogy Bivaly, most néztem meg, 6.5%-os.
Előkészítve, hátha kell oldószer a dúlt lelkivilágomnak.
Este talizunk, én is gondolok rád, közben is.
Mariann19 2017.04.02 17:10:08
@habakuk000:
Atyaúristen Habakukk!
Kétszer kellett elolvasnom ezt a nagyívű kommentedet, mert olyan töményen myomtad az összefüggéseket, hogy alig tudtam azokat szintetizálni. Hogy a fenébe tudtál a végén kijönni egy ilyen bonyolult mondatszerkesztésből? Kijöttél.
Na szóval.
Inkább nézem a "brüsszelista démonok által preferált kézit, ahol nem a vigaszágra kell áhítozni, mint a focinál, hanem a nemzetközi győzelemre.
Azértis megiszom a sörömet. Dafke!
Én édes, kedves Jóistenem ott fenn a mennyekben, szenteltessék a neved meg minden, tekints le reánk kérlek szépen, mert elveszejtenek minket ezek a te neveddel kufárkodó latrok! - IDE HOZZÁK A SÁTÁNT!!!! Pont ide, a nyakunkra mert tőle várják a megdicsőülést. Elhiszed ezt, baszki?! Pedig ott ül…..
Mariann19 2017.03.26 18:55:36
@gazoló:
Szia drága gazoló!
Most szédültem haza, és semmit nem tudok a fejleményekről.
Jó szívvel venném, ha mondanál valami biztatót.
Mariann19 2017.03.27 13:08:03
@gazoló:
Szia!
Tényleg pokoli élmény lehetett végig nézni ezt a meccset.
Most olvastam egy írást, amely percről-percre leírta a teljes mérkőzést.
Hallod, még jó, hogy nem volt módom megnézni, mert lehet, hogy már az Örök Vadászmezőkön száguldoznék egy infarktus után.
Most már csak a visszavágó sikerüljön, és benne vagyunk a 4-esben.
Április 2-ára Seduxen a javallat.
Érdekes kakaskodás alakult ki tegnap a Nagy Büdösben, az ország második eláderesítésének "ünnepnapján". Vona Gábor kilencven méteres sprint után becsúszott Orbánnak, aki nyilván visszarúgott, és próbálta eltalálni szarva közt a tőgyit. A frappánsnak gondolt visszarúgás viszont elég sutácska lett.…..
Mariann19 2017.03.18 12:34:30
@gazoló:
Pontosan.
Tele vannak azok a fiúk hévvel, az utolsó percig hajtanak és bizonyítanak.
Látod, ez az amiről néha szóltam, hogy a sportolóknak meg kell hálálniuk ilyen játékkal a mi ragaszkodásunkat.
Mariann19 2017.03.18 15:00:17
@habakuk000:
A mai világban olyan magas az ingerküszöb, hogy már csak a háborútól félünk.
A fentiek marginális problémák ahhoz képest.
Megvizsgáltuk Németh Szilárd fülét! Mindkettőt. Hogy miért volt erre szükség? A rezsibiztosként elhíresült, ma Fidesz-alelnökként és a Magyar Birkózó Szövetség vezetőjeként is vitézkedő politikus birkózó múltja miatt. Azt firtattuk először, hogy aztán mélyre ássunk 9 négyzetméteres albérletben…..
Varánusz Orbán és a kommunizmus 2017.02.25 17:18:31
Viktorunk beszédet mondott a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján. Egy ásításnál nem is érne többet ez a tény, ha nem a saját kis alternatív valósága szerint értelmezne mindent őkelme. Jólfigyeljél, aszonta: "A kommunzimus, akár csak a nemzetiszocializmus a Nyugat szellemi termékeként látta meg a…..
Mariann19 2017.03.05 15:53:20
@gazoló:
A közös örömért!
Tegnap a Pick, ma a Fradis lányok.
Ragyogok!
Mariann19 2017.03.05 16:23:36
@gazoló:
Ezek a kihagyott hetesek... Nem hiszem el.
Most 5-kor lesz Esbjerggel az ETO meccse, nem kell félni, sima ügy.
Lékai nem fiatal Kiss Ramónához? Bár kétségtelen, hogy attraktív a csaj, ha már a buja szerelem is jelen van, hát tart, amíg tart.
Érdemes hazardírozni.
Nagyon kifinomultan beszél a posztszocialista magyar néplélekről Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje. Valószínűleg azonban nem ezzel érdemelte ki az Oscar-díjat a világ túlfelén, hanem az inkább utópisztikus befejezésével, amit odaát – legalábbis újbalos-egalitariánus…..
Ficó Robi és Lézer Jani kánonban csapkodja az asztalt, hogyaszongya a kibaszott kurva multik szeméttel etetik a feltörekvő balkán sarki államokat, micsoda disznóság ez kéremszépen?! Most aztán ki lesz minden vizsgálva, össze lesz minden vetve, meg lesz kóstolva, de nem ám úgy…..
Mariann19 2017.02.24 18:05:29
@Amelanchier:
Akciós áron vettem az inkriminált csokit, az eredeti árat is feltüntették, az volt a 890.- FT.
Úgy tudom, ez előírás is.
A beszerzési ár a vevők előtt nem ismert, a végső fogyasztónál a fogyasztói árat tüntetik fel.
Úgy látom, ez a gyakorlat minden akciós terméknél úgy történik, hogy az eredeti ár is szerepel a terméken.
Mariann19 2017.02.24 18:09:18
@gazoló:
Ezért veszek mindig akciós sajtokat, egyébként is minél érettebb, annál jobb. A fene az ízlésemet.
Neked is jó szurkolást, majd gondolok rád, amikor elfehéredett ujjakkal tartom a kezemben a távirányítót.
Mariann19 2017.02.25 09:47:55
@habakuk000:
Haba!
Most az van, hogy minden soroddal egyetértek.
Pontos, egzakt érvelés.
Gratula!
Kisebb csoda történt a hétvégén: egy emeszpés mondott valamit. Mármint nem csak beszélt, hanem tényleg mondott is valamit. Ritka pillanat ez az utóbbi időkben, érdemes foglalkozni vele egy kicsit. Botka László zászlóbontásától nem biztos, hogy pont ezt és pont így várták az érintettek. Bonyolult…..
Mariann19 2017.02.23 17:06:07
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
He-he
Ám kik iszkoltak?
A 70%-nak kikiáltott hülyék, vagy a kormány főhülyéi?
Mariann19 2017.02.23 17:29:27
@Rodeo36 11:
Jaj, drága Rodi!
A külföldi médiáknak missziója van a hiteles tájékoztatás miatt, te más kategóriába tartozol.
Azt azért nem mondhatod, hogy a külföldi sajtó azzal lenne tele, hogy hi-hi-hi, a magyarok megérdemlik a sorsukat.
        Orbán Viktor úgy gondolta, hogy az elkövetkező hét év nagy nemzeti célja egy három hétig tartó sportverseny legyen. Több ezer milliárd forintról volt szó. Lehet, hogy csak kettőről, de inkább háromról, vagy négyről.        Orbán Viktor úgy gondolta, hogy egy ország erejét az olimpiai…..
Mariann19 2017.02.23 12:33:45
Valójában a legöregebb tengerész sem tudja, hogy mennyibe kerülne a hazai olimpia.
Vannak tervezett költségek, melyek inkább a lakossági olimpiai támogatások jegyében születtek, mintsem a realitások talaján.
A jelenlegi szirén hangok szerint az olimpia megrendezéséig 1.649 mrd Ft olyan beruházás fog megvalósulni, amelyeket egyébként is terveztünk. Gyanítható, hogy ezek a fejlesztések az olimpiát szolgáló infrastruktúrális célokat szolgálnák majd. Ezen felül lesznek előre hozott beruházások 421 mrd-ért. Ugyan mi lehet olyan sürgős, hogy soron kívül fejlesztünk. Nyilvánvaló, ez is a játékok érdekében történik, ráadásul hitelből, hiszen eu-s források már nem lesznek, az országnak tartaléka nincs.
Ezek csupán a beruházások, amelyek rendre improduktív fejlesztések. Olyan lesz a természetük, hogy a termelő beruházásokkal ellentétben profitot nem, hanem a fenntartásuk miatt távlatokban veszteségeket termelnek.
Végezetül csak egy kis színes.
Az olimpián 1 millió látogatóra számítunk, a haza férőhelyek kapacitása 373 ezer, ebből kemping 120 ezer, amit nyugodtan mellőzhetünk, marad 253 ezer., melyből a szállodai helyek száma 146 ezer.
Inkább a szállodai helyekhez igazítva olyan férőhely kapacitásokat kéne létrehozni, amely az 1 millió látogatót képes befogadni.
Megkérdezem. Az olimpia után mit fogunk kezdeni ilyen túlméretezett kapacitásokkal? Mennek az enyészetbe?
Mariann19 2017.02.23 14:22:01
@jotekony koc:
Látod, erre nem gondoltam, pedig kellett volna, mert már napjainkban is ez olyan trendi.
Mariann19 2017.02.23 14:39:23
@sas70:
Az már régen megfigyelhető, hogy a holdudvar a teljes idegenforgalmi ágazatot ki kívánja sajátítani.Igen, ágazatot.
Látható, hogy az egész ország jelentősebb szállodáit, fürdőit, a Balaton környékét, kastélyokat vásárolnakl fel a "kedvezményezettek". Hitelből. Ki a hitelező? A kormány - mondhatnánk - magánbankja, az Eximbank. Érdekelnének a kamat kondíciók és a hitelek visszafizetése.
Egy jól felépített dramaturgia szemlélői vagyunk.
pl. A kastélyok felújítása állami és eu-s pénzből valósul meg, hiszen a költségvetés műemlékvédelem fejezetében jelentős forrást tervez több évre. Mindössze egy törvényt kellett erre megalkotni, a mamelukok lelkes parlamenti hozzájárulásával.
Az olimpia kiváló terepet biztosítana a turista övezetek mindent felülmúló infrastruktúrájának a fejlesztésére, és már nemcsak a vagyon, hanem a mesés környezet is rendelkezésre áll mindannyiuk legnagyobb örömére.
Nehéz már elhinni, hogy nem szándékosan Orbán kezére játszanak a szocialisták. Az MSZP egyszerűen semmiből nem tanul, pedig a közelmúlt párszor beleverte már az orrukat a saját hibáikba. Tegnap látott napvilágot a MoMa elnökségi tagjának levele, amelyben Kajdi József leírja:…..
Mariann19 2017.02.20 17:32:18
@Arthur Bloch:
Ez a - ahogyan nevezted - robotka kísérlet átmenetileg népszerűséget jelenthet Botka számára, de nem az MSZP-nek. A választók túlfokozott vágya Orbán leváltása, és a remény elhomályosítja egyelőre a tisztánlátást. Botka kormánykritikus szövegén kívül populista ígéreteket dobott be, mint az alapjövedelem, a sávos SZJA, stb. de arról nem szólt, hogy ehhez hogyan teremtik meg a forrásokat ebben a gazdaságilag lerobbant és kiszámíthatatlan gazdaságban. Ezen kívül személy szerint nekem morális skrupulusaim is vannak Botkánál, mert beszédében a pártját, a korábbi harcostársaitól való szabadulást is a célkeresztbe emelte, amely és akik őt korábban erre a piedesztálra emelték, és ezt most is megteszik. Az ilyen habitusú ember hiteltelen, és meg van rá az esély, hogy mindig arra fordul, amerre a saját érdekviszonyai terelik.
Bocs a kései válaszért, dologidő volt.
- Főnök, megjöttek az adatok, a Momentum leadta az íveket. - Hahahaha, és, csúnyán beégtek, mi?! - ŐőőőőőŐőőőő...nem egészen.... - Hogyhogy? Hogyhogyhogy? Átugrották a küszöböt? - Igen, és.... - Lárifári, majd lesz benne elég érvénytelen aláírás és kukázhatóvá válik. Szóljatok Árpinak,…..
Mariann19 2017.02.19 14:30:13
@ulpius66:
"Egyébként miért kéne ilyen helyzetben több milliárd forintért népszavazást tartani?"
Tudjuk, hogy az Orbán kormány erőszakosan kívánja megrendezni az olimpiát, ellentmondást nem tűrően erre a célra már el is herdált 15 milliárd Ft-ot. Ennyit bevezetésképpen.
A népszavazásnak ebben a kérdésben rendkívüli politikai súlya van. Amennyiben a kormány visszalép az olimpia megrendezésének a szándékától, az nem csupán egy óriási kudarcot jelenti a számára, hanem meglengeti az állampolgárok előtt a népakarat érvényesülésének a jövőbeni lehetőségeit is.
Ennek a népszavazási kísérletnek ez a lényege.
Csupán függelékként jegyzem meg, hogy a NOB ez év elején felmérést végez a támogatottságról hazánkban, és országosan, nemcsak a fővárosban. Az eddigi gyakorlat alapján nem elégszik meg hajszálnyi különbséggel, a felmérés technikáját nem közli előre.
Egyre többen gondolják, hogy Botka Szegeden nem csak fejlesztésekről szóló megállapodást írt alá Orbán látogatásakor, hanem a baloldal elpusztítását is magára vállalta. Tegnap beszéde totálisan hiteltelenné tette az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, aki valamilyen rejtélyes belháborút kezdett saját…..
Mariann19 2017.02.19 13:55:49
Lengyel László újragombolta magán a szürke kardigánt, koppanásig feltekerve ezzel Gyurcsányban a basszátok meg! potmétert. - Büntetés - ha volt is - letőtve!!! - húzzatok a picsába sunyiskodni a királycsinálótokkal együtt! - csapott az évértékelő orbánozással összenyálazott pulpitusára…..
Mariann19 2017.02.13 18:52:18
@látjátok feleim szümtükkel:
Szia!
Úgy látom, hogy köztünk egyik komponensben sincs vita.
A 138 ezer elvárható szavazat a főváros szavazatra jogosult 10 %-a. Idáig stimmel.
Amiről írtam, az az, hogy a hasonló népszavazási aláírásgyűjtések aláírói - a tapasztalatok szerint - nem mind elfogadhatóak, mert nem hitelesek.
Ezzel a tényezővel számolni kell ahhoz, hogy meg legyen az elvárt szavazatok száma.
Személy szerint én szurkolok, hogy meglegyen az szükséges számú, hiteles aláírás. De nagyon!!!
Mariann19 2017.02.18 13:03:56
@gazoló:
Szia!
Most sült meg az alma tortám, mert nem a körmeimet akarom 1/2 6-tól lerágcsálni.
Óriási derbi lesz, most hallottam Balogh Zsoltit, ők is be vannak kicsit szarva, mégis csak az elsővel kell
viaskodni.
Valami nyugtatót beszereztél?
Mariann19 2017.02.18 19:43:00
@gazoló:
Pontos a helyzet leírásod!
Nem lesznek könnyű meccseink, de a horvátoknak sem.
Most egy kicsit lóg az orrom, de mit gondolsz? Menjek a bárszekrényemhez?