Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arckönyv

0 bejegyzést írt és 745 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég estünk át az óraátállításon, és ilyenkor menetrendszerűen előkerül a kérdés, hogy ha eltörlik, melyik sávban maradjunk. Az ország nagy része a nyári időszámítást szeretné, a nagyokosok meg a télit erőltetik. Mindegyik mellett vannak érvek, és ellenérvek szép számmal, ráadásul a környező…..
Reaktor Mi szóltunk: Trump nyer! 2020.11.04 10:26:53
Érdemes volt minket követnie annak, aki nem akart meglepetésre ébredni: tegnap azt jósoltuk, hogy Trump 274 elektorral nyer, és potenciálisan felmarkolhat 3 államot még. Ebből Arizona és Pennsylvania jelenleg is játékban van. PA az erősebb, ezért a végeredmény lehet 295 elektor is. Frissítés a cikk…..
arckönyv 2020.11.05 09:23:16
@midnight coder: ezek bizonyított tények? az eredmények nem éppen ezt mutatják. csak mert Szíriában meg Ukrajnában is jelenleg az oroszok játszák a csendőrt.
arckönyv 2020.11.05 09:29:57
@Hunyadi_János11: hiába nyomiskodsz, arról van szó, hogy nem kéne 100szor megismételni ugyanazt, ha csak ötször írod le akkor is kiderül mindenki számára, hogy őrült vagy.
arckönyv 2020.11.05 09:53:38
@midnight coder: a gázzal jó úton jársz. csakhogy a közelben két olyan ország van aminek a gazdasága jelentősen függ a gázkitermeléstől, az oroszok és a szaúdiak. Ukrajna esetében meg ott a Földközi-tenger kikötői aminek így a felét be is karmolta a nagy medve. az amerikaiak általában megszállással kötik egybe ha valakivel csendőrködnek, nos ezt most az oroszok követték el. Ukrajna esetében is készen álltak és a Szíreket is könnyen csőbe húzták. szóval nem gondolnám, hogy az USA úgy kavart szart, hogy utána nem lép.
Ákos tavasszal teljes csendben volt az év elején kitört koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Online ugyan folyamatosan jelen volt, adott karanténkoncerteket, gyakorlatilag karanténnaplót vezetett, ellátta rendesen a rajongókat anyaggal, de nem nyilatkozott például a zeneipar összeomlásával…..
Ha nem értjük a problémát, hogy születnének jó válaszok?..
arckönyv 2020.08.26 16:03:10
@Ekrü: szerintem nem az adriai nyaralásra irigykedik hanem talán a kicsit túl szoros kapcsolat az állami vezetők és oligarchák között nem egy jó faktor a befizetett adód elköltésében. szomorú, hogy ezt magyarázni kell vagy, hogy nem zavar...
arckönyv 2020.08.26 19:24:47
@felső határ nincs: ez baromság.
arckönyv 2020.08.26 19:27:51
@felső határ nincs: nagyjából minden amit írtál baromság és kurva nagy aránytévesztésben vagy.
"... nem egyszerűen kijelöli az aktuális szelepet, de arról is gondoskodik, hogy az így levezetett harag az ő aktuális céljainak leginkább megfelelő személyekre irányuljon." Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendégszerető ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni, ha…..
arckönyv 2020.08.03 16:05:49
@Willkommenskultur: szerinted kinek gyűjtött Simicska...? meg aztán az utódja némileg nagyobbat is aratott. most hiába játszod a hülyét, nem csak 3-4-ből áll a fidesz maffia. a foglalkoztatási és bérszámok annyira korábban is rendben voltak mint most, szürke meg fekete formában. most fehérebb lett meg több is megy a maffiához. ismét kérdezem, tényleg nem hiányzik pl. jobb minőségű út, magasabb színvonalú egészségügyi ellátás, vagy akár az, hogy netalántán nálad maradjon? ezeket tényleg elérhetetlennek gondolod?
arckönyv 2020.08.03 16:06:48
@ez is egy vélemény: ez fideszes propaganda.
arckönyv 2020.08.03 16:21:41
@Willkommenskultur: tényleg ideidézted a mondatom felét...? meg aztán attól sem tűnsz okosabbnak ha ilyen túlzásokat érvként akarsz előadni. a végén meg az aduász, ami nem érint az nem érdekel. azért kocsid tán csak van.
Tudom, másoknak kész válaszaik vannak olyasmire, amiről keveset vagy semmit se tudnak, vagy amiről tudhatnának, de arra sem emlékeznek. Nekem nincs. Akart a fene erről írni, de az emlékezetkieséses magyar közéletben muszáj. Felőlem mindenki azt gondol a történetről, amit akar, de pusztán a…..
arckönyv 2020.07.26 09:56:35
@A kiló nem százat jelent.: a gg terv nem egy új dolog, már rég megbukott, az idegen tartalmak mint fő irányvonal meg ugye nem nehéz kitalálni hova vezet.
arckönyv 2020.07.26 10:29:20
@arthurthedent: "A saját politikai véleményüket hirdetik, nem híreket és mások politikai véleményét mutatják be." Te tisztában vagy vele, hogy ez jelenti a függetlenségüket? Nem az mszp vagy akármilyen párt véleményét. Mert mondjuk a new wave media meg a közmédia mint a fidesz narratíváját előadók azok amik a hatalomgyakorlókat képviselik, azokat minek neveznéd? mert a sajtó létjogosultsága, demokráciában betöltött szerepe nagyon nem ez...
arckönyv 2020.07.26 10:32:35
@arthurthedent: azt meg mivel magyarázod, hogy felmondott szinte mindenki?
Meglepve tapasztalom az internetes felületeken, más csapatok szurkolói (de még magukat szakértőnek nevező személyek is) mennyire vitatják, hogy Fradi a legnagyobb magyar csapat. Valószínűleg ez lesz az eddigi legmegosztóbb posztom, hiszen ők ezúttal vitatni fogják a tényt. Én mindenesetre…..
arckönyv 2020.07.23 12:29:13
@nincs1agy: micsoda buzik
arckönyv 2020.07.25 13:13:19
@nincs1agy: nekem nincs te kis homi nyomni
A növények nem hoztak termést, az emberek éheztek. Hideg volt, Kínában nyáron is havazott, vastag köd borított mindent. Éjszaka nem látszottak sem a Hold, sem a csillagok. Prokopiosz bizánci történész írta, hogy olyan sötét volt, mintha állandó napfogyatkozás lett volna és nem voltak háborúk.…..
arckönyv 2020.07.22 10:54:35
@Hegge Balázs: úgy érted, hogy a méreg csak akkor hat ha kancsóból iszod?
Nem tisztem Mester Csaba ügyvéd kollégát védeni. Ahogy így elnézem megvédi ő magát, nem kell nagyon félteni. Végül is ez a szakmája. Védence: a pedofil perui nagykövet ügye által keltett országos felháborodás-cunami miatt azonban úgy gondolom van itt még valami, amiről érdemes beszélni. Magáról az…..
Azt mondta az autóskoncert miatti magyarázkodó videóban Fejes Tamás rockdobos, a Tankcsapda tagja, hogy annyira kivannak már az újságíróktól (tisztelet a kivételnek), hogy a következő Tankcsapda-dalban mindenki megkapja a magáét egyenként. Most nem tudom, hogy erről a Plasztik József című dalról…..
       Kádár Barnabás, jövőkutató, adatelemző, a Momentum alapítója, aki a mesterséges intelligencia kihívásait vizsgálja anélkül, hogy tudná miről van szó (ennek bazmeg még lesz jelentősége), a Facebookon elmélkedett arról, hogy a nyugdíjasoknak talán nem kellene szavazniuk.       Próbálom…..
A fizikumok hierarchiájában számos szintet különböztethetünk meg atletikustól, az átlagoson és a skinnyfat-en át a túlsúlyosig. A tápláléklánc legalján viszont kétségtelenül azok állnak, akik 20-30+ kilós súlyfelesleget cipelnek magukon. Az állatvilágban a hierarchiában elfoglalt pozíció a túlélési…..
arckönyv 2020.07.18 12:25:57
@Bunkóné Barom Ildikó: ez azért baromság mert pont ezzel fogod energiaraktározásra buzdítani a szervezeted.
arckönyv 2020.07.18 12:27:14
@Bunkóné Barom Ildikó: nahát, álmodban nem eszel...
Na most az van, hogy soha nem hallgattam Hooliganst. Múltkor megtaláltam otthon a Mesét, Álmot, Mámort című kazettájukat, ami fogalmam sincs honnan van meg, de érintetlennek tűnt, szóval azt sem tolhattam túl sokat. Persze hallani hallottam a dalaikat itt-ott, és ezek miatt eltettem ilyen csajozós…..
Az a helyzet, hogy a jelenlegi "kurzus" tematizálási kényszere olyan szinten van, amit nem nagyon kell sem magyarázni, sem értelmezni. Foglalkozni sem kellene vele, de ez sajnos nem lehetséges. Jobb oldali, nevezzük "konzervatív" gondolkodáshoz és világnézethez közelebb álló emberként elképesztően…..
Nem is olyan régen merült fel a kérdés a blogon, hogy vajon hazaköltöznétek-e és ha igen, akkor miért, ha pedig nem, akkor miért nem. Laz Ausztráliából írta meglehetősen rövid, de sommás véleményét...
Mindig ez van: a demokrácia játékszabályait a hatalomra törekvő, elvtelen, „pávatáncot járó” politikai erők kijátsszák és a joghézagokat kihasználva szembefordulnak az alkotmányos renddel. Majd az általuk aláásott rendszert „alkalmatlannak és hanyatlónak” bélyegzik, viszont megígérik a választóknak,…..
Susan Forward Mérgező szülők című könyvén túl, amit egyébként minden gyógyulni vágyónak, esetleg viharos családi háttérrel rendelkező olvasómnak jó szívvel ajánlok, nem találkoztam még soha azzal a kifejezéssel, hogy mérgező barát vagy mérgező kapcsolat. A mérgező (tetszőleges ember / viszony)…..
arckönyv 2020.07.08 09:32:17
@Sákif za morro?: rádakaszkodik például. nekem volt egy ilyen, igazából sajnáltam eleinte, nem volt neki több barátja, meg azért volt olyan oldala, hogy volt közös érdeklődési körünk, de annyiszor hozott a saját hülyesége miatt kellemetlen helyzetbe, hogy 10 év után elegem lett belőle.
Úgy lett egy kicsi magyar településnek nemzetközi kupában induló focicsapata, hogy annak költségeit túlnyomórészt a magyar adófizetők állták. Az Orbán-rezsim cinizmusát jelzi, hogy pénzt és energiát nem kímélve végül olyan magasra emelte a pöttömnyi Felcsút csapatát, hogy az rövidesen nívós külföldi…..
arckönyv 2020.06.29 15:50:59
@Kivlov: ezek szerintem egyenként is komoly dolgok.
@patakware: igazi szolgalelkű hülye vagy.
A szobordöntések ellen tiltakozó szélsőjobboldali tüntetők összecsaptak a rendőrökkel és rasszizmusellenes tüntetőkkel...
arckönyv 2020.06.15 17:57:26
@nemecsekerno_007: ezt most hogyan kell érteni? jól értem, hogy arra írod, hogy a rabszolgasor jobb volt?
arckönyv 2020.06.15 19:27:36
@nemecsekerno_007: anyám gyerekkori barátnője Kubába ment férjhez, voltak kint látogatóban pár éve, meg ők is voltak itt kétszer, meséltek ezt azt. meg a kommunizmus light verziójában voltam gyerek, szóval van némi fogalmam róla. a szobordöntögetés engem a rendszerváltási időkre emlékeztet.
arckönyv 2020.06.15 20:20:23
@eßemfaßom meg áll: az általánosítással szembesítettelek volna, ezt már leírtam feljebb, hadd ne kelljen megint elölről kezdenem, hogy hited ellenére nem minden tüntető rombol és rabol. bár ebben szerintem te sem hihetsz...
a rendszerszintű rasszizmust akarják lebontani. segítettem?
A magyar miniszterelnök ismét megvillantotta legendás lavírozó képességét, amikor Igor Matovič szlovák miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót. Egyrészt nem feszegette a szlovák-magyar viszony problémás fejezeteit, ugyanakkor ismét emlékeztetett arra, hogy a sztyeppék népe vagyunk…..
arckönyv 2020.06.15 16:23:13
@Matyika Ápolója: na akkor 2006-ban gondolom tetszett a szemkilövés.
A határon túli magyarok választójoga hosszú évek óta vita tárgyát képezi. Támogatói és ellenzői más-más szempontokat tartanak fontosnak a kérdésben, így gyakran meglehetősen parttalan a csatározás. Trianon századik évfordulója kapcsán – ha marginálisan is – ismét napirendre került a téma...
arckönyv 2020.06.11 08:34:13
@MACISAJT: nem 1 mandátumról szól, a töredékszavazatok miatt a pártlistán több mandátumot ér a győzteskompenzáció miatt.
"- Milyen volt New Yorkban felnőni? - kérdeztem. - Milyen volt? Milyen volt... Tudod milyen az, amikor bármikor megverhetnek vagy megerőszakolhatnak csak azért, mert fekete vagy?" Még most, sok év távlatából is hallom a hangján, hogy freeze-ben van. Színtelenül, lassan, maga elé meredve beszélt.…..
arckönyv 2020.06.04 10:20:41
@Haloperidol: teljesen egyetértek a leírtakkal. kiegészíteném azzal, hogy a kultúránk fejlettsége az ami a többségnél gátat szab ezen ösztönös viselkedéseknek. ez az ami megkülönböztet minket az állatoktól. innen nézve nyilvánvaló kérdés, hogy az ide született fehérek akik így kezdenek el viselkedni vajon mivel is jobbak az idegeneknél. beleszületett a kultúrába de mégsem tudta magáévá tenni... és pont a kultúra hiányára szoktak hivatkozni meg arra, hogy nem is akarják elsajátítani amikor a bevándorlókról van szó. a vicc, hogy a leghangosabbak között vannak az ösztönöket kevésbé kordában tartani tudók. amikor azt látom, hogy nagyon sok fajtársunk olyan mintha afrikában nőtt volna fel, vakarom a fejem, hogy milyen beilleszkedést várunk el így akár a cigányoktól az elmúlt 500 évben amikor bőven van még kihívás a tősgyökeresek előtt is...
a szegregálás akkor lenne megoldás ha húznánk egy nagy falat, mi nem mennénk oda ők nem jönnének ide. különben akár csak gondolkodásban is ebbe az irányba való húzás elég nagy feszültséget szül, a másik oldal sem fog közeledni, de az eredmények magukért beszélnek ugye.
Nagyon kellemetlen, hogy a nemzethez tartozás állampolgársági és/vagy nyelvi és/vagy (teljesen szubjektív) érzelmi kritériuma helyett (aminek mindegyikét felfogni "pusztán" racionalitás kérdése) az irracionalitás büszkeségével válaszol az irracionális magyar etnicizmus a nemzeti identitás…..