Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arckönyv

0 bejegyzést írt és 766 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"... nem egyszerűen kijelöli az aktuális szelepet, de arról is gondoskodik, hogy az így levezetett harag az ő aktuális céljainak leginkább megfelelő személyekre irányuljon." Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendégszerető ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni, ha…..
arckönyv 2020.08.03 15:07:13
@kvp: egy globális világgazdaságban az nem globalista politikus akinek a köre a saját adófizetőiből meg tud élni. azaz kialakított egy saját állampolgárait lenyúló maffiát. még a legenyhébb vád is belsős információval való kereskedés, ami nem éppen legális. nem véletlenül lettek a közérdekű adatok nehezen hozzáférhetőek és ráadásul fizetősek, valamint a fékek és ellensúlyok rendszere leépítve nehogy törvény kötelezze az ellenőrző szerveket arra a tevékenységre ami miatt a civil szervezeteket üldözik. te meg rettegsz itt az idegenektől...
Tudom, másoknak kész válaszaik vannak olyasmire, amiről keveset vagy semmit se tudnak, vagy amiről tudhatnának, de arra sem emlékeznek. Nekem nincs. Akart a fene erről írni, de az emlékezetkieséses magyar közéletben muszáj. Felőlem mindenki azt gondol a történetről, amit akar, de pusztán a…..
arckönyv 2020.07.26 09:56:35
@A kiló nem százat jelent.: a gg terv nem egy új dolog, már rég megbukott, az idegen tartalmak mint fő irányvonal meg ugye nem nehéz kitalálni hova vezet.
arckönyv 2020.07.26 10:29:20
@arthurthedent: "A saját politikai véleményüket hirdetik, nem híreket és mások politikai véleményét mutatják be." Te tisztában vagy vele, hogy ez jelenti a függetlenségüket? Nem az mszp vagy akármilyen párt véleményét. Mert mondjuk a new wave media meg a közmédia mint a fidesz narratíváját előadók azok amik a hatalomgyakorlókat képviselik, azokat minek neveznéd? mert a sajtó létjogosultsága, demokráciában betöltött szerepe nagyon nem ez...
arckönyv 2020.07.26 10:32:35
@arthurthedent: azt meg mivel magyarázod, hogy felmondott szinte mindenki?
Meglepve tapasztalom az internetes felületeken, más csapatok szurkolói (de még magukat szakértőnek nevező személyek is) mennyire vitatják, hogy Fradi a legnagyobb magyar csapat. Valószínűleg ez lesz az eddigi legmegosztóbb posztom, hiszen ők ezúttal vitatni fogják a tényt. Én mindenesetre…..
arckönyv 2020.07.23 12:29:13
@nincs1agy: micsoda buzik
arckönyv 2020.07.25 13:13:19
@nincs1agy: nekem nincs te kis homi nyomni
A növények nem hoztak termést, az emberek éheztek. Hideg volt, Kínában nyáron is havazott, vastag köd borított mindent. Éjszaka nem látszottak sem a Hold, sem a csillagok. Prokopiosz bizánci történész írta, hogy olyan sötét volt, mintha állandó napfogyatkozás lett volna és nem voltak háborúk.…..
arckönyv 2020.07.22 10:54:35
@Hegge Balázs: úgy érted, hogy a méreg csak akkor hat ha kancsóból iszod?
Nem tisztem Mester Csaba ügyvéd kollégát védeni. Ahogy így elnézem megvédi ő magát, nem kell nagyon félteni. Végül is ez a szakmája. Védence: a pedofil perui nagykövet ügye által keltett országos felháborodás-cunami miatt azonban úgy gondolom van itt még valami, amiről érdemes beszélni. Magáról az…..
Azt mondta az autóskoncert miatti magyarázkodó videóban Fejes Tamás rockdobos, a Tankcsapda tagja, hogy annyira kivannak már az újságíróktól (tisztelet a kivételnek), hogy a következő Tankcsapda-dalban mindenki megkapja a magáét egyenként. Most nem tudom, hogy erről a Plasztik József című dalról…..
       Kádár Barnabás, jövőkutató, adatelemző, a Momentum alapítója, aki a mesterséges intelligencia kihívásait vizsgálja anélkül, hogy tudná miről van szó (ennek bazmeg még lesz jelentősége), a Facebookon elmélkedett arról, hogy a nyugdíjasoknak talán nem kellene szavazniuk.       Próbálom…..
Ritka az, hogy a hazai közéletben nagyot tud szólni a sör. Pedig tény és való, hogy hazánk eme italban nagy lemaradással van a szomszédaihoz képest. Viszont, az is igaz, hogyha hazai sörökről beszélünk, amelyek ipari mennyiségben készülnek, akkor ott is van jó sör (Soproni) és szar sör (Rocky,…..
arckönyv 2020.07.18 11:32:14
@Matthias_Corvinus: nem tudom, hogy működik-e még a szurkolói kártyás rendszer, de ha igen akkor az adott helyre szóló jegy és szurkolói adat alapján a beazonosítás könnyen megoldható. nem mellesleg mennyi az nb1 átlagnézőszáma? 3000?
arckönyv 2020.07.18 13:51:36
@Matthias_Corvinus: a böffeneted annyi ponton hibádzik, olyan elemi szintű dolgokban tévedsz, hogy azt hiszem felesleges lenne bármit is modanom azon kívül, hogy kettőnk közül csak egyikünk elmebeteg és az nem én vagyok... te szégyent hozol azokra akik nem szeretik a fideszt azzal amilyen buta vagy.
arckönyv 2020.07.18 16:51:06
@Matthias_Corvinus: te aztán beteg vagy
A fizikumok hierarchiájában számos szintet különböztethetünk meg atletikustól, az átlagoson és a skinnyfat-en át a túlsúlyosig. A tápláléklánc legalján viszont kétségtelenül azok állnak, akik 20-30+ kilós súlyfelesleget cipelnek magukon. Az állatvilágban a hierarchiában elfoglalt pozíció a túlélési…..
arckönyv 2020.07.18 12:25:57
@Bunkóné Barom Ildikó: ez azért baromság mert pont ezzel fogod energiaraktározásra buzdítani a szervezeted.
arckönyv 2020.07.18 12:27:14
@Bunkóné Barom Ildikó: nahát, álmodban nem eszel...
Na most az van, hogy soha nem hallgattam Hooliganst. Múltkor megtaláltam otthon a Mesét, Álmot, Mámort című kazettájukat, ami fogalmam sincs honnan van meg, de érintetlennek tűnt, szóval azt sem tolhattam túl sokat. Persze hallani hallottam a dalaikat itt-ott, és ezek miatt eltettem ilyen csajozós…..
Az a helyzet, hogy a jelenlegi "kurzus" tematizálási kényszere olyan szinten van, amit nem nagyon kell sem magyarázni, sem értelmezni. Foglalkozni sem kellene vele, de ez sajnos nem lehetséges. Jobb oldali, nevezzük "konzervatív" gondolkodáshoz és világnézethez közelebb álló emberként elképesztően…..
Nem is olyan régen merült fel a kérdés a blogon, hogy vajon hazaköltöznétek-e és ha igen, akkor miért, ha pedig nem, akkor miért nem. Laz Ausztráliából írta meglehetősen rövid, de sommás véleményét...
Téma, hogy mennyire érinti a kint élő Magyarok  itthon hagyott  airbnbre használt lakások jövőjét, és ez hogyan működik Thaiföldön ( vagy nem), és mennyire  inkább a szállodák megmentése miatt került képbe  most mint a tényleges szabályozás és a kialakult problémák megoldása miatt. Azt is…..
arckönyv 2020.07.15 20:11:34
@MAXVAL bircaman közíró: te is takarodhatnál a faszba, egy offshore nyomi vagy aki itt ugat minden nap.
arckönyv 2020.07.15 20:43:46
@nincs1agy: nem csak ingatlanmoguloknak volt jó az airbnb, mint mezei paraszt ha volt egy lakásod amiben laksz és elmentél egy hétre nyaralni, vagy a rokonokhoz az ünnepekre vagy akármi akkor kitakarítottál, elraktad a ruháidat és ki tudtad adni arra a pár napra amiből mondjuk utána kifestetted. ennek a kifingása tényleg fasza. vagy fidesz maffia által szervezett airbnb-nek örülnél csak?
Mindig ez van: a demokrácia játékszabályait a hatalomra törekvő, elvtelen, „pávatáncot járó” politikai erők kijátsszák és a joghézagokat kihasználva szembefordulnak az alkotmányos renddel. Majd az általuk aláásott rendszert „alkalmatlannak és hanyatlónak” bélyegzik, viszont megígérik a választóknak,…..
Susan Forward Mérgező szülők című könyvén túl, amit egyébként minden gyógyulni vágyónak, esetleg viharos családi háttérrel rendelkező olvasómnak jó szívvel ajánlok, nem találkoztam még soha azzal a kifejezéssel, hogy mérgező barát vagy mérgező kapcsolat. A mérgező (tetszőleges ember / viszony)…..
arckönyv 2020.07.08 09:32:17
@Sákif za morro?: rádakaszkodik például. nekem volt egy ilyen, igazából sajnáltam eleinte, nem volt neki több barátja, meg azért volt olyan oldala, hogy volt közös érdeklődési körünk, de annyiszor hozott a saját hülyesége miatt kellemetlen helyzetbe, hogy 10 év után elegem lett belőle.
Úgy lett egy kicsi magyar településnek nemzetközi kupában induló focicsapata, hogy annak költségeit túlnyomórészt a magyar adófizetők állták. Az Orbán-rezsim cinizmusát jelzi, hogy pénzt és energiát nem kímélve végül olyan magasra emelte a pöttömnyi Felcsút csapatát, hogy az rövidesen nívós külföldi…..
arckönyv 2020.06.29 15:50:59
@Kivlov: ezek szerintem egyenként is komoly dolgok.
@patakware: igazi szolgalelkű hülye vagy.
A szobordöntések ellen tiltakozó szélsőjobboldali tüntetők összecsaptak a rendőrökkel és rasszizmusellenes tüntetőkkel...
arckönyv 2020.06.15 17:57:26
@nemecsekerno_007: ezt most hogyan kell érteni? jól értem, hogy arra írod, hogy a rabszolgasor jobb volt?
arckönyv 2020.06.15 19:27:36
@nemecsekerno_007: anyám gyerekkori barátnője Kubába ment férjhez, voltak kint látogatóban pár éve, meg ők is voltak itt kétszer, meséltek ezt azt. meg a kommunizmus light verziójában voltam gyerek, szóval van némi fogalmam róla. a szobordöntögetés engem a rendszerváltási időkre emlékeztet.
arckönyv 2020.06.15 20:20:23
@eßemfaßom meg áll: az általánosítással szembesítettelek volna, ezt már leírtam feljebb, hadd ne kelljen megint elölről kezdenem, hogy hited ellenére nem minden tüntető rombol és rabol. bár ebben szerintem te sem hihetsz...
a rendszerszintű rasszizmust akarják lebontani. segítettem?
A magyar miniszterelnök ismét megvillantotta legendás lavírozó képességét, amikor Igor Matovič szlovák miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót. Egyrészt nem feszegette a szlovák-magyar viszony problémás fejezeteit, ugyanakkor ismét emlékeztetett arra, hogy a sztyeppék népe vagyunk…..
arckönyv 2020.06.15 16:23:13
@Matyika Ápolója: na akkor 2006-ban gondolom tetszett a szemkilövés.
A határon túli magyarok választójoga hosszú évek óta vita tárgyát képezi. Támogatói és ellenzői más-más szempontokat tartanak fontosnak a kérdésben, így gyakran meglehetősen parttalan a csatározás. Trianon századik évfordulója kapcsán – ha marginálisan is – ismét napirendre került a téma...
arckönyv 2020.06.11 08:34:13
@MACISAJT: nem 1 mandátumról szól, a töredékszavazatok miatt a pártlistán több mandátumot ér a győzteskompenzáció miatt.
"- Milyen volt New Yorkban felnőni? - kérdeztem. - Milyen volt? Milyen volt... Tudod milyen az, amikor bármikor megverhetnek vagy megerőszakolhatnak csak azért, mert fekete vagy?" Még most, sok év távlatából is hallom a hangján, hogy freeze-ben van. Színtelenül, lassan, maga elé meredve beszélt.…..
arckönyv 2020.06.04 10:20:41
@Haloperidol: teljesen egyetértek a leírtakkal. kiegészíteném azzal, hogy a kultúránk fejlettsége az ami a többségnél gátat szab ezen ösztönös viselkedéseknek. ez az ami megkülönböztet minket az állatoktól. innen nézve nyilvánvaló kérdés, hogy az ide született fehérek akik így kezdenek el viselkedni vajon mivel is jobbak az idegeneknél. beleszületett a kultúrába de mégsem tudta magáévá tenni... és pont a kultúra hiányára szoktak hivatkozni meg arra, hogy nem is akarják elsajátítani amikor a bevándorlókról van szó. a vicc, hogy a leghangosabbak között vannak az ösztönöket kevésbé kordában tartani tudók. amikor azt látom, hogy nagyon sok fajtársunk olyan mintha afrikában nőtt volna fel, vakarom a fejem, hogy milyen beilleszkedést várunk el így akár a cigányoktól az elmúlt 500 évben amikor bőven van még kihívás a tősgyökeresek előtt is...
a szegregálás akkor lenne megoldás ha húznánk egy nagy falat, mi nem mennénk oda ők nem jönnének ide. különben akár csak gondolkodásban is ebbe az irányba való húzás elég nagy feszültséget szül, a másik oldal sem fog közeledni, de az eredmények magukért beszélnek ugye.
Nagyon kellemetlen, hogy a nemzethez tartozás állampolgársági és/vagy nyelvi és/vagy (teljesen szubjektív) érzelmi kritériuma helyett (aminek mindegyikét felfogni "pusztán" racionalitás kérdése) az irracionalitás büszkeségével válaszol az irracionális magyar etnicizmus a nemzeti identitás…..
A 21. században bátran kijelenthetjük, hogy az információ birtoklása olyan hatalom, amelynek megszerzéséért egyesek akár illegális eszközökhöz is nyúlnak. Sok országban, köztük Magyarországon is van azonban egy olyan módszer, ami beférkőzte magát a hétköznapjainkba, a közösségi oldalainkra. A „fake…..
arckönyv 2020.06.02 15:07:07
@0dzsud0: egy két kérdés felmerült bennem. egyrészt, ha ezzel hitelteleníteni lehetne az index újságíróit már megtették volna, nem éppen a nagyvonalúságukról híresek ezek.
értem, hogy azt hiszed, hogy te nyilván nem hazudsz most sem amikor azt próbálod sugallni, hogy az adott hír valóságtartalmát nem vizsgálja a bíróság, meg az origo ellen csak perek vannak... de hát ezekre még azt sem lehet mondani, hogy féligazságok... meg azért a lejáratás és a köznyilvánosságra tartozó dolgok, miszerint viktor köre lölővel az élen hogyan lett ilyen gazdag nem lejáratás, viszont a sorosozós, buszra kiplakátolós akciók sokkal inkább az a kategória. de gondolom ezt magadtól is tudod, aki ennyire utálja és hazugnak tartja az indexet biztos valami másért tobzódik itt. ja persze, hogy hazudjon.
A hazai főváros egyik legikonikusabb tere nagyon szomorú eseményeknek volt szemtanúja a múlt hétvégén. Két fiatalt késelt halálra másik kettő, akik valószínűleg drog és alkohol befolyása alatt álltak. Egyáltalán nem normális az eset, hogy a város szívében ilyen megtörténhet. Azonban sajnos várható…..
arckönyv 2020.05.30 13:31:16
@Bafana: egész jól leírtad mit értek aljanép alatt. talán ezért nem értem miért nem ilyen elvek mentén lehet állást foglalni és miért faji alapon.
arckönyv 2020.05.30 13:32:42
@math0: félre érted, ez egy ösztönös dolog, a baj az ha ezen valaki nem tud felülemelkedni és vezérelv lesz belőle.
arckönyv 2020.05.30 13:46:49
@math0: szerintem meg szimpla pszichológia, amit ismersz meg hasonlít rád abban jobban bízol.
Hogyan lett Michael Moore baloldali radikálisból a jobboldal kedvence? A Business Insider felidézi azokat a filmeket, amelyeket a dokumentumfilmezés amerikai fenegyereke az 1990-es években készített. A Roger és én, amely az amerikai munkásosztályról készült, mérföldkő volt a műfajban. A Bowling at…..
arckönyv 2020.05.29 15:10:53
@David Bowman: nem vetted észre, hogy 2 hónapra leállt a világ?