Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balatoni Furmint

5 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bordogság Bock Ermitage 2009 2012.07.16 06:03:00
Ez a bor olyan, mint a közmondásos fradikolbász: mindent bele! Nem igazán értem ezt a koncepciót. Fajtajelleg természetesen nulla marad benne, kézzel fogható előnyét nem érzem, maximum annyi lehet, hogy az évjáratok negatív hatásait csökkenteni tudják az arányok…..
A hipermarketekkel mindig próbálok vigyázni és soha nem venni értékes bort. „A leárazások nem véletlenek, megrohasztották a bort, aztán olcsón kinyomják” – figyelmeztet mindig a para-énem. Ezzel együtt sem tudok néha ellenállni a filléres árcédulának. Sokszor aztán…..
Balatoni Furmint 2012.06.25 15:30:20
@akov: Balatonfüred, Spar. De már ott is elfogyott...
A Művelt Alkoholista Rövidzárlat 2012.06.04 06:00:00
A Művelt Alkoholista nagyjából hét évvel ezelőtt indult, és most véget ér. Sem meghatódásra, sem elkeseredésre nincs ok (az örömet sem akartam kifelejteni), mindössze annyi történik, hogy rugalmasan elszakadunk A Művelt Alkoholistától, és rövid akkutöltés után máshol, más…..
Balatoni Furmint 2012.06.04 23:22:26
Balatoni Furmint Májusi eső 1. 2012.06.04 01:37:00
Pontosan 2 hete nem írtam semmit, ami lustaság mellett hanyagságra is utal. Pedig megint kibontottunk pár finom tételt. Kiemelkedő ugyan nem volt közöttük, de hibás borba nem botlottunk szerencsére. Rövid leírások következnek.Vylyan Boszorkány 2011Villányt rendszeresen elkerülöm,…..
Ez az első Szeleshát borom: Márk barátom tiszteletére, születésnapja alkalmából bontottuk. A pincéről nem sokat tudtam eddig, csak amit olvastam (hogy felettébb tisztességes boraik vannak), aki kíváncsi rájuk az a honlapon mindent megtalál, nem ismételném az ott…..
Az ebédet követően Györgykovács Imre és kedves felesége, Gyöngyi standjához vezetett az utunk. Nem mi voltunk az egyetlen vendégek, és éppen egy diskurzus közepébe csöppentünk, amibe Imre úgy vont be minket, mintha sok éve ismernénk egymást, bár ezelőtt még sosem találkoztunk…..
Nagyon vártam már ezt a hétvégét. Hónapok óta készültem a Somlói Tavasz fesztivál meglátogatására, hiszen tudtam, hogy itt egy helyen, alacsony költségvetéssel végig tudom kóstolni annak a pár pincének a borát, akikkel korábban sajnos nem volt lehetőségem megismerkedni. Bár…..
Milyennek kéne lennie a száraz tokaji furmintnak? A Furmint Február borain merengve ez a kérdés visszhangzott a fejemben. Ekkora merítés mellett már feltétlen érdemes a stílusokon elgondolkozni, viszont jelenleg még főbb csoportokba szedni sem egyszerű őket. Kezdjük például az…..
Balatoni Furmint Prológus 2011.12.01 22:00:00
Az van, hogy iszunk. Leginkább bort. Ittunk már sokat, mondhatni rengeteget és bár nem vagyunk szakértők, azért van sejtésünk arról, hogy milyen lehet az, ami jó, s próbálunk úgy vásárolni, hogy jót ihassunk. Csakhogy jó lenne emlékezni évek múlva hogy, mit is ittunk.…..