Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr P(r)epper

7 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
James Bond régebb óta köztünk van, mint ameddig a hidegháború tartott. Két tucat filmje mellett nem beszéltünk még a kismillió utánzóról és a hatását mutató kémfilmek özönéről, amik azóta is kiapadhatatlanul érkeznek. A Bond-láz más filmsorozatokat is elkapott, a Fantomas visszatér és A magas szőke…..
AudioWorld Multikábelezés 2015.02.04 17:09:47
Néhány szó a bi-wiring-ről, vagyis a dupla-kábelezésről. Most, mielőtt belekezdenék ebbe a témába, jól átnéztem a netet, egy ide illő fénykép után kutatva (nem találtam meg a legjobbat, amit elképzeltem, de ez is megteszi). El se hinnétek, mennyi baromság terjeng a neten ezügyben. A kezdők…..
Ha volt elbaszott című sorozat a tévében, az a Prison Break volt, aminek első évada azzal ért véget, hogy a címben ígért szökés bekövetkezett, és utána meg nem volt szökés, csak menekülés, legalábbis a második, és ha emlékezetem nem csak, a negyedik évadban, mert az írók, akiknek az agya teljesen…..
A balul sikerült űrbéli kaland után ideje volt visszatérni a Földre, a Star Wars mánia meglovaglása helyett visszatalálni a helyes James Bond-i útra. A recept adott volt, csak elő kellett venni a közönség kedvenc A kém, aki szeretett engem című filmet, a 80-as évekre adaptálni és…..
Dr P(r)epper 2014.06.30 19:36:30
@FilmBaráth: Vagy az, vagy egy másik (Escape from Athene, ami Magyarországon a "Műgyűjtők és kalandorok előnyben" címmel érhető el, ahogy nézem a filmográfiát. Meg is kéne nézni őket... :)
Dr P(r)epper 2014.06.30 19:45:44
@TomAce: Igen, tudjuk :) Pont ennek a ténynek köszönheti Brosnan, hogy már 81-ben kinézte magának Broccoli. Igaz, akkor még Remington Steel volt és szemtelenül fiatal, de a nevét vastag filccel felírták, hogy mindig szem előtt legyen.
Nem foglalták aranyba ezt a forgatókönyvet, az biztos. Én elhiszem, hogy nem könnyű félkész könyvet filmre írni (Az aranypisztolyos férfi Ian Flaming utolsó regénye, és már nem tudta befejezni), de ez még nem magyarázat arra, hogy miért kellett egy újabb harmatgyenge Bond - filmet…..
Nemrég rávett az asszony, hogy menjünk el az IKEA-ba. Nem sok idő kellet hogy rájöjjek, van pár dolog, ami hasznosítható lehet túlélő-prepper-paranoid vonalon. Lássuk: FRAKTA Vitorlavászon Inkább ponyva, mégpedig igen nagy, 240 x 310-es. Az oldalai 75 centinként riglizettek.…..
Előítéletes vagyok, ezt nem tagadom. Ha valaki terelt már komolyabb RC autót, annak a játékautók nem sok meglepetést tartogathatnak. A gyerekeknek szánt távos modellek sajnos nagyon nagy részben a gagyi szintet ütik csak meg, igaz, legalább nagyok, és világít a lámpájuk. Ezeken…..
(Megtekintés után ajánlott elolvasni) Van nem túl sok franchise a világon, ami elérte, hogy akkor is jó legyen, amikor rossz. A James Bond mindenképpen ezek közé tartozik. Ennek fényében nem meglepő, hogy a 23. darab is jó, élvezetes, pörgős és magával ragadó. De... Először…..
Dr P(r)epper 2012.10.29 17:12:36
...hogy mi minden változik meg egycsapásra, ha beüt a krach? Elképzelted már, milyen lehet egyik pillanatról a másikra víz, áram, gáz nélkül élni? Amikor egy gazdasági válság repíti csődbe az országodat, ahol élsz vagy egy polgárháború dönti romba az addig idillinek tűnő…..
Dr P(r)epper 2012.09.10 13:33:54
@Martin Blake: Írj neki nyugodtan, ő rendes, becsületes, hívő ember, reneszánsz kultúrán nevelkedett, nem akkora tahó, mint én :)
Élelmiszer felhalmozása: Megfelelő mennyiségű élelmiszer nélkül gyorsan végetérhet a túlélésünkért folytatott küzdelem. Alapvető élelmiszereket (liszt, rizs, bab stb.) nem nehéz tárolni nagyobb mennyiségben sem és néhány óra alatt hetekre elgendő mennyiséget tehetünk el…..
A svájci katonai zsebkések széles körben elterjed multifunkionális eszközök szerte a világban és számos helyen használják őket a mindennapi életben. A Victorinox zsebkések megjárták már a Mount Everest-et és az Északi-sarkot, még a NASA űrhajósai is magukkal vitték…..
Argentínában az 1976 és 1983 között fennálló katonai diktatúra hatalmas adósságokat halmozott fel. A rezsim bukása után az egymást követő demokratikus kormányok soha nem látott  reformok sorozatát indítottak indították el az országban. Mindegyikük azzal kecsegtetett, hogy…..
A pénteki nagy parlamenti ralliban a Fidesz-frakció elfogadta az egyik  olyan sarkalatos törvényt (az egykulcsos szja bebetonozását tartalmazó gazdasági stabilitásról szóló törvényt), amelynek visszavonása az IMF-fel és az EU-val folyó tárgyalások megkezdésének feltétele…..
Dr P(r)epper 2011.12.25 12:29:37
Karátsony (December) Hava              1.) Ezen Hónapban mind azon munkák egész szorgalommal tovább is folytattatnak, a’ mellyek a’ mult Hónapban végre nem hajtathattak, u. m. a’ fonás, Dohány-simítás,…..
Dr P(r)epper 2011.12.01 19:02:33
A német kormánykötvény-hozamok emelkedése és az euró gyengülése arra vall, hogy a piac most már egyre inkább tart az euróövezet szétesésétől - vélekedtek hétvégi helyzetértékeléseikben londoni pénzügyi elemzők. A Capital Economics, a City egyik legnagyobb…..
Néhány napja olvastam egy írást a válság által kétvállra fektetett Görögország mindennapjairól. Felmerül a kérdés, hogy mire kell felkészülniük a görögnek (és mindenki másnak, aki hozzájuk hasonló cipőben jár) miután már kisöpörték az összes fiókot és bedobták a…..
A fiatalok globális foglalkoztatási válságának hosszabb távú súlyosbodására és az ebből fakadó kockázatokra hívja fel a figyelmet a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) a múlt héten kiadott jelentésében.A fiatalok globális foglalkoztatottságában mutatkozó irányzatokat az…..
Világszerte tüntetéseket tartottak tegnap a „felháborodottak", azaz annak az új típusú, Spanyolországból kiindult tiltakozó mozgalomnak a részvevői, akik a gazdasági válság és a munkanélküliség miatt kialakult társadalmi elégedetlenséget fejezik ki akcióikkal.…..
Tudom, hogy a poszt címe egy kissé hatásvadász, de amilyen ütemben változik a körülöttünk lévő világ, úgy kerül egyre magasabbra az ingerküszöbünk is. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a rossz dolgok kizárólag csak a világ másik felén történhetnek meg, egy távoli…..
A blog célja egy újszerű, önállóságra nevelő gondolkodásmód meghonosítása, illetve az ehhez kapcsolódó információk átadása azoknak, akik aggodalommal szemlélik merre halad a világ. Sokan nem tudják, vagy csupán nem akarják észrevenni, de nyilvánvaló, hogy egyre csak…..