Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cybernagyi

25 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már több mint 3 hónapja hogy a világban először megjelentek a hírek az ismeretlen új koronavírusról. Aztán Március közepe óta javában érezzük, már nem csak hírként a járvány terjedésének következményeit. Az iskolák bezárását, majd a nyilvános helyek, üzletek, munkahelyek bezárását. Tömeges…..
cybernagyi 2020.12.17 18:10:21
www.cbs19.tv/article/news/health/coronavirus/i-never-lost-hope-88-year-old-woman-leaves-hospital-after-beating-the-coronavirus/77-94a0da8e-612f-473c-9705-ced609f86b4e
Szerencsére sok sok idős ember gyógyulásáról lehet hallani, sőt általában a túlélési arány több mint 99 százalékos. Óvatosnak kell lenni, de a mindent bezárást talán egy kicsit eltúlozták a világban.
Ismét ihletet kaptam az írásra a ma reggeli hírek miatt. Na, nem a TV híreit nézem, mert már csak propagandát látni még a híradókban is, és sajnos nagyon is egyoldalú csak a liberális baloldali propaganda megy. A Trump gyűlölet és hisztéria olyan szintet ér el, hogy már szinte fájdalmas, mennyire…..
A 2016-os választás másnapján  megírtam a véleményem, hogy vajon mi is történt, hogy lehet hogy a fél világ, - akik elhitték a propaganda média statisztikáit - csodálkozva, értetlenül állt és kérdezte, hogy mi történt. Amerika választott és nem kértek a szocializmus felé haladó liberális…..
  A sok koronavírus hír között azért most is akad olyan amire nagyon rácsodálkozunk, nehéz elhinni, hogy igaz lehet. Ezek közé tartozik a hír, az 5 éves kisfiúról, akit Utah államban állított meg a rendőrség az autópályán a szülei SUV autójában, Kaliforniába akart menni, hogy Lamborghinit vegyen…..
Amikor még a kilencvenes években Amerikába érkeztem, életem álma teljesült az első floridai nyaralással. Az óceán, a vakító homok, pálmafák, trópusi növények, sok sok hihetetlen csoda. Már maga Amerika is csoda volt, de Florida az álmaim netovábbja volt. Sokáig éltem északon, nagyon szerettem…..
Ha nem is gondolunk rá, most írjuk a történelemkönyvek lapjait, amit az unokáink olvasnak majd, a jövő generációk döntik majd el, hogy mit tettünk jól és mit nem. Annak idején amikor a Walking Dead TV sorozat elkezdődött a TV-ben először nem néztem, mert a régebbi zombis filmeket ki nem állhattam,…..
cybernagyi 2020.04.26 04:17:05
@midnightcoder2: Teljesen igazad van. Rájöttem, hogy iszonyú hosszúra sikeredett, de már csak akkor mikor befejeztem és készen láttam. Már nem volt erőm átalakítani, lerövidíteni, de legközelebb figyelek majd rá, hogy nem ksregényt írok. Azért köszönöm a türelmedet, hogy elolvastad.
Rászántam magam hogy írjak róla mi a helyzet itt Floridában, hogyan éljük meg a koronavírus járványt. Mivel egyre több ismerősöm érdeklődik, sokszor kellene ugyanazokat a dolgokat leírnom, így hát most megosztom mindenkivel akit érdekel. Mi szerencsére jól vagyunk, itt nálunk még egész normális az…..
  Donald Trump a milliárdos üzletember megnyerte az amerikai elnökválasztást tegnap este!  A világnak az a része akik csak a CNN és BBC híreire alapozták az információikat, ez a hír most kétségbeejtő és félelmetes, sőt hihetetlen!  Pedig igazándiból csak az történt, amit sokan sejtettünk, de…..
cybernagyi 2016.11.12 17:24:11
@SzJános: Köszönöm szépen. Megnéztem a videót is. Gratulálok a programhoz és a négyes és ötös eredményhez! Csak így tovább!
cybernagyi 2016.11.12 17:25:22
@butacska: Köszönöm.
cybernagyi 2016.11.17 07:58:07
Köszönöm butácska, hogy vetted a fáradságot és előkerestél rengeteg forrást, az álatalam csak nagy vonalakban, példaként megemlített esetekről. Nekem nem volt időm rá, mikor megírtam, gondoltam majd később lesz alkalmam és akkor le is fordítom a cikkeket. Persze ahogy beleolvasgattam a hozzászólásokba, akinek szántad a bizonyítékokat, úgy sem hajlandó elfogadni, hogy valaki egyszerűen csak jó ember lehet, főleg ha nem egyezik az ideologiai nézetük. Mivel a liberálisok úgy általában tv kamerák hadával a reklám kedvéért mutogatják hogy ha valami jót tesznek, adakoznak, így el sem tudják képzelni, hogy vannak emberek akik csak úgy egszerűen jóérzésből képesek másokon segíteni. Az 1988-ban történt eset annyira távol volt még a mostani elnökválasztáshoz, hogy elég butaság egyáltalán erre még célozni is. De a jégpálya építés és sok más egyéb is. Akik ismerték ezt az embert még a Demokraták is , elismerték évtizedeken keresztül, felnéztek rá mert sikeres volt, mert segítőszándékú és alapból jó ember volt ,sok sok jót tett életében. A látszat sokszor csal, senki nem támadta, senki nem mocskolta így egészen mostanáig amíg nem ellenfélként indult a választásokon. Én semmikép nem meggyőzni szeretnék bárkit is, hogy hány történet igaz és vajon milyen okkal tette, ha valaki jót tesz másokkal, az már alapból az én szememben egyszerűen csak jó, nem keresem hogy ki miért teszi. Próbáltam én is betenni a blogod linkjét, de nekem nem sikerült, nem tudom miért nem engedi ez a blog. Kár, mert jó lenne ha mindjárt ott lehetne a link, mert ahogy néztem, a "hivatalos" média nem igazán veszi át az ehhez hasonló híreket, nagyon egyoldalúak a magyar nyelven megjelenő írások. Akit érdekel, még egyszer ismét ideteszem a linket:
mromvari.blogspot.com/2016/11/miert-van-fel-amerika-es-szinte-egesz.html
 Szeptember 2. Szombat este van, ma már egész szép napunk volt, elég erős széllel, de sok napsütéssel. Itt nálunk senki nem is mondta volna, hogy épp csak túl vagyunk egy hurrikánon, ami Péntek éjszaka vonult át Floridán. Megint szerencsések voltunk, itt ahol mi lakunk nem okozott károkat, az eső…..
Megint mit találtam? Még számomra is érdekes volt újra elolvasni, ennyire részletesen már nem emlékeztem, de ahogy olvastam, rájöttem, hogy tényleg, milyen jó is ha leírja az ember, ....mennyi mindent elfelejtünk, vagyis inkább csak lelapul, nem emlékezünk rá, de ahogy újralátjuk , előkerülnek az…..
1995 Júliusában érkeztem először Amerikába.....ezt a levelet 2010 Áprilisában írtam....azóta ismét sok év eltelt, de ezt azért újra megosztom, ezt is az egykori blogból mentettem meg......   "...bizony neked is szép családod van, büszke lehetsz rájukMeg magadra, hogy bátor voltál megtenni a…..
Ezt a történetet is évekkel ezelőtt írtam, 2011 Októberében talán. A kép pedig 1963 elején készülhetett. Valószínű mostmár sosem fogom megtudni, de annyira talán nem is fontos.   Mostanában ritkán van olvasnivalóm a kávémhoz reggelenként, de nekem is sokkal kevesebb az időm is, amit a kompjúter…..
Iszonyú réginek tűnik már, ahogy a dátumot nézem, sőt a képeket nézegetve is hihetetlen, hogy Évike és Jocó még fiatalabbak voltak, mint Jocó lányai most. Ez már tényleg történelem, és hihetetlen visszanézni hogy milyen réges-rég volt. Ha meg is szűnt az egykori freeblog, azért örülök, hogy ezt az…..
Újabb kedves levélre akadtama régi szép időkből, amit még sikerült megmenteni a megszűnt freeblogból. Egyik drága Barátnőm levelét olvasva, most igen furcsán érzem magam, azt hiszem nagyon jót tett nekem, a mostani leengedett lufi érzésével eltöltött néhány év után, talán kellett is nekem, jó is…..
Ezt a levelet még 2009 Szeptemberberében írtam,  de még ma is nagyon aktuális.....így hát megmentettem ezt is. Sziasztok Kedveseim!Ma reggel megint nem volt mit olvassak, ilyenkor aztán nagy lelkesen nekilátok, hogy legalább én beszélgessek hozzátok. Ez a reggeli együtt kávézás még arra az időre…..
Két évvel ezelőtt bukkantam erre a fantasztikus történetre egy facebookos ismerősöm megosztásai között, és akkor már annyira megtetszett, hogy lefordítottam és megosztottam a blogomban. Most viszont átrendezem kategóriánként az írásaimat, úgy hogy ez is átkerül a személyes történetek, írások közül a…..
Igen sokan mondogatják manapság, de igazándiból nem csak manapság, mert már 20-30 évvel ezelőtt, mikor még otthon éltem, akkor is sokan vélekedtek lemondóan, hogy a Karácsony már nem ér semmit, mert az emberek elanyagiasodtak és csak az ajándék számít, meg hogy elég drága-e, elég értékes-e. Én azért…..
cybernagyi 2013.12.02 00:58:19
@Jómama: Óh, hát könnybelábadtak a szemeim. Ezek a drága kis gyerekek milyen édesek tudnak lenni. Fantasztikus lehetett hogy a temetőben az unokák énekelnek a dédinek. Sajnos ahogy múlnak felettünk az évek, kapcsolódnak ilyen dolgok is a szent estéinkhez, de egy idő után már talán nem is annyira fájdalmas, inkább csodálatos, hogy a család képes együtt emlékezni és szán időt arra, hogy azok részesei legyenek az ünnepünknek akik már nincsenek közöttünk. Én is áldásokban gazdag, békés karácsonyt kívánok nektek, sok szeretettel.
cybernagyi 2013.12.04 05:28:49
@Playa de Maya: Nagyon sajnálom, az bizony nagyon rossz, ha a családot nagy távolságok választják szét. Azért kívánom, hogy legyen áldott karácsonyotok a pároddal, békességben és szeretetben!
2013. Július 15-én életem egyik legnagyobb álma vált valóra. Ekkor tettem le az állampolgársági esküt, 18 hosszú év bizonytalansága és várakozás után. 1995 előtt nem sokat tudtam Amerikáról, az ismereteim kizárólag arra korlátozódtak amit az iskolában tanultunk, amit a tv-ben, híradókban mutattak…..
cybernagyi 2013.07.22 00:37:59
@Jómama: Drága Jómama, nagyon szépen köszönöm kedves soraidat, a jókívánságokat, viszont kívánok neked is minden jót. Külön köszönöm, hogy olvasod az írásaimat, hogy megtisztelsz az érdeklődéseddel.
cybernagyi 2013.11.28 00:56:36
@Rupp Krisztián: Kedves Krisztián, bocsánat, hogy elég hosszú ideig nem néztem meg a kommenteket, Természetesen szívesen válaszolok,- ha tudok - a kérdéseidre.
Az évek során, mióta itt élek igen sokan kértek tőlem tanácsot a terveikkel kapcsolatban, hogy eljönnének Amerikába, mert vagy teljesen kilátástalan a helyzetük otthon, vagy szeretnének szerencsét próbálni hátha itt jobban élhetnének.  Amióta a facebookot használom, ott is sokszor írnak teljesen…..
FrankenStorm nevet kapta a késő ősszel érkező trópusi szuper vihar Sandy Az óriási kiterjedésű vihar, teljesen szokatlan felépítésű, sokkal nagyobb kiterjedésű a megszokottnál, sokkal nehezebben kiszámítható, és amitől tragikus lehet, hogy Amerika legnépesebb lakott…..
  Isten hozott minden kedves érdeklődőt, aki ráakadt az írásaimra!  Amerikában élő nagymama vagyok, de Magyarországon születtem és ott éltem fiatal éveimet. 34 éves voltam, mikor Amerikába hozott a sorsom és azóta is itt élek, mostmár 17 éve. A fenti képeket a drága kicsi unokáim rajzolták , én…..
 1995.nyarán érkeztem először Amerikába, a gyermekeimmel együtt - bár ők már korábban is jártak itt - épp ennek köszönhettem , hogy én is itt kötöttem ki, és hála Istennek azóta is itt élhetek.  Örömmel jöttem, szívesen maradtam itt, nagy reményekkel kezdtem új életet 34 évesen, addigi életemet…..
cybernagyi 2011.12.02 23:00:13
@mama_gold: Jajjj, de jó, akkor mostmár legalább tudom, hogy nem csak magamnak írogatok, valaki olvassa is rajtam kívül. Ezzel az üzeneteddel te lettél az első , hivatalos olvasóm:-))))...remélem megmarad a lelkesedésünk, mert mesélnivalóm az van bőven.....
cybernagyi 2011.12.23 04:38:50
@anyus59: Drága anyus, nagyon köszönöm a kedves soraidat, igazán jól esik a biztatás és nagyon jó érzés, ha valóban akad akit érdekel amit írok. Csak így tudom, ha kapok bármi visszajelzést, köszönöm, hogy írtál. Üdvözlettel, cybernagyi.
 "Azon gondolkodtam el, hogy vajon milyen úton kerültél el Magyarországról?! Milyen gondolatok, vagy milyen okok vihettek el Téged egy másik világba?! S, vajon Neked volt-e igazad, vagy nekünk, akik nem mertünk, vagy nem akartunk egy ilyen merész lépésre szánni magunkat... Ki tudja...?" A fenti…..
cybernagyi 2011.12.17 04:09:03
@Jómama: Nagyon szépen köszönöm, a jókívánságot is és hogy elolvastad a történetemet. Igen, nagyon büszke vagyok a kislányomra, hogy már akkor erős akarattal kitartott a döntése mellett, sőt azóta sokszorosan bebizonyosodott, hogy jól döntöttünk, akkor volt itt az idő, és azóta is nagyon összetartozunk, nekem a családom, a gyerekeim és unokáim a legfontosabb az életemben, hogy velük lehetek mindennél többet ér.
Fantasztikus, csodábaillő történetre akadtam egy facebookos ismerősöm megosztásai között. A történet annyira elbűvölt, hogy el sem tudom mondani érzéseimet, milyen csodálatos tud lenni az életért való küzdés ösztöne, hihetetlen micsoda értelmes dolgokra képesek az állatok,…..
cybernagyi 2011.12.17 03:54:44
@mama_gold: Igen, szerintem is csodálatos történet, annyira hihetetlen, hogy már meseszerű. Valóban igazad van, még az Öreg néne őzikéje is eszébe jut az emberenek.
  Az eddigi tapasztalataim alapján, Amerikában az emberek többségének,  a Thanksgiving, vagyis a Hálaadás napján kezdődik a karácsonyi szezon, az igazi karácsonyi készülődés. A Hálaadás napja, minden évben, november negyedik csütörtökére esik, talán ez a legszélesebb körökben ünnepelt hagyomány,…..
cybernagyi 2011.12.16 16:28:22
@mama_gold: Volt idő, mikor én sem rajongtam az ünnepekért, sőt a karácsony különösen fájdalmas volt. De,nagyon örülök, hogy felfedeztem újra, nem kell sok pénz ahhoz, hogy varázslatossá tegye az ember, magatoknak tegyétek azzá, hogy a gyermekek majd boldogan emlékezzenek vissza. Kicsi apró dolgok, kellemessé tudják tenni, és nem csak a napján lehet örülni, már a készülődés öröme is megéri, mégha a folyamatos műszakban dolgozás épp az adott napon el is vonja a családfőt. Emlékezzetek szeretettel a szülőkre, de a gyerekeknek ti tehetitek csodássá, hogy nekik is legyen majd mire emlékezni ha felnőnek, és ha ti már majd nem lesztek.