Regisztráció Blogot indítok
Adatok
konzum-idiot

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kakukkfészek Kunyhók 2014.02.27 12:48:07
Olvasom, hogy a bíróság első fokon összevonta a szemöldökét a zuglói önkormányzatra azért, mert 2011 őszén az ripsz-ropsz ledózerolta a hajléktalanok kunyhóit. Kilenc ember hét éve élt ott, életvitelszerűen. A kunyhókat a MÁV területén húzták fel, nyilván bármiféle…..
konzum-idiot 2014.03.03 17:33:56
@magyar bucó: Nem tudom, ismered e a mondást?: SZÜKSÉG TÖRVÉNYT BONT.
konzum-idiot 2014.03.04 03:46:06
@magyar bucó: Dehogy ismerem el! Épp az ellenkezőjét bizonygatom!
Élni, lakni mindenkinek joga van. Ez még akkor is így van, ha te papolsz az épített környezet védelméről meg a közterület használatát szabályzó rendeletekről.
Az életteret nem lehet kisajátítania sem egyénnek sem csoportnak (társadalom). A személyes élettértől és a megélhetési forrástól senkit nem lehet megfosztani. Tűrni kell a többségnek és kész. Meg ennivalót adni annak, akinek nem jut munka. És kussolni, örülni azon személyeknek akiknek a sorsa szerencsésebb.
konzum-idiot 2014.03.04 19:50:15
@magyar bucó: Itt közterületről volt szó. Abból meg van annyi, hogy a néhány szerencsétlen is elférjen rajta.
Össkefejés a máramarosi havason? Hmmm. Az első pillanatban azt gondoltam, az össke egy tájnyelvi szó és az össkefejés jelentése: juhfejés. Az élet azonban ennél egyszerűbbnek bizonyult. A fentebbi, 1848-ból származó fametszet ugyanis nem össkéket és össkefejést, hanem az…..
Stephen Wiltshire 1974-ben született Londonban. Kisgyermekkorában néma volt, nem igazán létesített kapcsolatot senkivel. 3 éves volt, mikor is autizmust diagnosztizáltak nála. 5 évesen beíratták a Queensmillbe, ami egy különleges iskola, ahol autistákat kezelnek. Itt…..
#119 Azt tudtuk-e hogy a következő kurva menő márkák, amelyek közül biztos van legalább egy, amiben bulizni jártunk az elmúlt 10 évben valamikor, MIND hazánk remek dolgos munkásainak vérrel és becsülettel megvarrt rembrandtjai? Úgyis mint:  Devergo Saxoo London…..
#159 Az egyik ausztrál egyetemen 1927-ben elkezdték vizsgálni a szurok viszkozitását: a sűrű kátrányt megolvasztották, majd egy alul lezárt üvegtölcsérbe töltötték és hagyták, hogy három évig rendeződjön, majd 1930-ban kinyitották a tölcsér alját, hogy a…..
konzum-idiot 2014.01.11 11:13:22
#364 Az Ig Nobel-díj játék a szavakkal, az "ignoble" szó alantas származású, nemtelen dolgokra utal. Azok részesülnek benne, akik különösen haszontalan kutatást végeznek, például feltalálnának valamit, ami már VAN. Az egyetlen ember, aki az Ig Nobel és a valódi Nobel-díj…..
OSZK A Margitsziget névadója 2013.01.18 15:03:48
1270. január 18-án halt meg az Árpád-ház egyik leghíresebb szentje Szent Margit. A legendáját tartalmazó kódex a Kézirattárban található. A digitális változat elérhető a Magyar Nyelvemlékek című honlapunkon. Szülei Margitot három évesen a veszprémi Szent Katalin zárdába…..
konzum-idiot 2013.01.19 10:02:50
@Messidor: Semmi. Ki merte volna a király leányát kinozni szerinted? Egyes vélelmek szerint az aszkétizmus végzett vele, mások szerint alkatilag vagy egészségileg volt gyenge, ezért halt el viszonylag korán.
konzum-idiot 2013.01.26 18:16:28
@Orszag: Ha ez igy is volt, a halálra kinzás azért másra enged következtetni.
Mennyivel tartozunk? Azt a választ kaptuk, csípőből, 50 ezer lesz. Mint a hentesnél, amikor húst vesz az ember. Tisztelt Praxis!   Rövid leszek, mert a történetem sem túl összetett. Mégis felháborodtunk rajta a feleségemmel. Rutinműtétre vittük a fiunkat előre egyeztetett…..
konzum-idiot 2013.01.26 17:48:26
@Flúgatlan: Ennél a pontnál vált számomra is hiteltelenné a történet.
Aki konkrét összeget szán, az nem kérdezi meg, hogy mennyi lesz.
Az ilyen kérdések más viszonylatokon merülnek fel, azok teszik fel őket, akik tisztában az árfolyammal és tartanak tőle hogy túl sokat/keveset adnak.
A berlini Egyiptomi Múzeumban nagyszabású kiállítással emlékeznek meg a csodálatos Nefertiti-szobor megtalálásának 100. évfordulójáról. Kairó őrjöng.   A múzeumban hivatalosan is bejelentették a sajtónak, hogy december 6-án, azon a napon, amikor 1912-ben ráakadtak…..
konzum-idiot 2013.01.19 14:49:04
@flippant: Nem kellett neki 'nyalni'. Ehnaton nagyon felvilágosult fáraó volt, korát jóval megelőzte. Az egyisten-hit első ismert propagátora volt. Ez okozhatta a 'vesztét' is, egyébként.

Nofertiti 'neve' viszont zavar egy kicsit. Már a második posztban olvasom úgy, hogy 'a szépség megérkezett', tehát következetesen van eképpen irva. Na de, honnan a múltidő?
Orbán Viktor mazochista szakköréhez beköszönt a Jézuska, és akkor tarkón rúgást hozott karajinak, hogy a szemük csillagszórózásától lángra kap a nejlonfüggöny a Nándorfehérvári teremben. Az S&P hitelminősítő jóvoltából már dupla bóvli a besorolásunk tegnaptól,…..
konzum-idiot 2011.12.23 13:57:46
@Interlock: "Ne kelljen már ezerszer elmagyarázni: egyesek pont úgy tudják utálni a Fideszt, mint az MSZP-t, vagy akármelyik másikat. El tudod te képzelni, hogy létezik pártfüüggetlen, önálló gondolkodás?
El a faszt :-( "

Nekem te fölöslegesen magyaráznál el bármit is. Nem vagyok a magyarázataidra rászorulva. Fideszes sem vagyok. Na meg idióta sem. Huszon-éve hardver- és szoftverfejlesztéssel fogalkozom, te viszont a nyolcvanas évek végén még azt sem tudtad, hogy kell egy számitógépet bekapcsolni, de bizton állitom, ennél ma se sokkal többet, úgy, hogy: Dugd fel anyádnak a nyolc bites processzoraidat.
konzum-idiot 2011.12.23 14:06:03
@a szív fészkei: LISZT FERENC, 1811-1886, Die Israeliten
"A zsidó folytatja a pénz kisajátítását, és az állam torkát pénzeszsákja szájának a szorosabbra vagy lazábbra engedésével fojtogatja.A sajtó minden eszköze a kezében van, hogy a társadalom alapjait szétzúzza. Ő az alapja minden olyan vállalkozásnak, amely a trón ledöntésére, az oltár széttörésére és a polgári jog megszüntetésére irányul."
konzum-idiot 2011.12.23 19:41:53
@a szív fészkei: "De csillagocska, a szakmádat is egy zsidónak köszönheted. "

Azt én kötve hiszem, ugyanis Neumann János, vélelmeddel ellentétben NEM találta fel a számitógépet.
Nehéz lehet Frei Tamásnak lenni, komolyan, ha én lennék a híres műsorvezető-regényíró, és Miamiban is azzal kellene szembesülnöm, hogy bizonyos gazdasági körök fenyegetnek, bebújnék a sarokban álló, színarany vécécsésze mögé (ami, jól látják, csak úgy ott áll a…..
konzum-idiot 2011.12.12 17:39:17
@Nash vs. Keynes:
1. Moszkva lakossága úgy két millával több tiznél.
2. Arra reflektáltam, hogy az értelmi fogyatékos azért tartaná a mű-bérgyilkos felkutathatóságát reménytelennek, mert, hogy Moszkva 10 millió embernek ad otthont. Aki ilyen szempontok alapján kérdőjelezi meg Juszt igazát freiel szemben, annak minimo az ovi nagycsoportjától kezdve kellene tennie még egy kört.

Megértettél igy magyarul, libanyak? Vagy forditsam le szuahélire?
konzum-idiot 2011.12.12 18:17:18
@Nash vs. Keynes: Elképzelhető, de az sem kizárt, hogy frei stábjának egyik tagja adta el az infót Jusztnak. A vélelem, hogy frei kamu bérgyilkost interjúvolt, magától értetődik. Ha nekem kellene megtalálnom egy embert Moszkvában, én is tudnám, hogy hogyan és hol keressem. Legalábbis hasonló esetben.
konzum-idiot 2011.12.12 19:18:18
@Nash vs. Keynes: Juszt értesülései alapján bolti eladó, amatőr szinész. Az alvilághoz persze éppen köze lehet, de ez indiferens abban a tekintetben, hogy még sem echte bérgyilkos. Ha nem öl pénzért, akkor, bár lehet éppen rabló is, mindenképpen hiteltelen, hiába vannak pontos ismeretei az orosz alvilágról. Egy komolyabb kaliberű bérgyilkos kizárt, hogy nyilatkozzon bárkinek, még arca eltakarása, hangja eltorzitása mellett is. Ez egyenlő volna az öngyilkossággal. Silányabb szakmai kvalitású alkalmi munkás talán megtenné, na de a maffia nem az ilyenek szolgálatait veszi igénybe, no meg egy ilyen kreténebb a miniszterelnök likvidálását sem volna képes végrehajtani. Juszt egyébként azért támadta be Freit, mert azt akarta kikényszeriteni belőle, hogy az 'vallja be', a jobboldal megrendelésére lett ilyenné a forgatókönyv. Ezzel a politikailag lejáratódott ballib médiát mentette volna, legalábbis szándéka szerint.

Nem kizárt, hogy a nejlon bérgyilkos kibuktatása is ezt a célt szolgálta, valamelyest tompitva a miniszterelnök elleni merénylet gondolatának valódi 'élét'. Ha ugye a bérgyilkos is kamu, akkor a kérdés is csak vicc volt, nem komoly. Jót nevettünk, kész. Az áldozat (Frei) meg majd megoldja, de legalább nem vetül a gyanú árnyéka a fejekben a ballib média teljes spektrumára.
Tamás bélszint rendelt az oktogoni Friday's-ben, de a második kísérletet is visszaküldette, annyira ehetetlen állaga volt. Ennek ellenére egy rövid veszekedés és rendőrséggel fenyegetőzés után kifizettették vele, amit nem fogyasztott el:Körülbelül két héttel ezelőtt, egy…..
konzum-idiot 2011.12.09 13:36:20
@Büszke_troll: Nem biztos, mert a sütési idő függ a hőforrás intenzitásától és az edény falától is. Mondjuk én egyszer mértem az időt, azóta a hús állagára hagyatkozom. A letakarást nagyon jó, hogy irod! (Köszönöm) Azt lefelejtettem a végéről.

Tehát: A fogyaszthatóvá hűlő sztéket a sütés végeztével azonnal le kell fedni, mert máskülönben a nedvességtartalma javát, zaftját a hűlés ideje alatt elveszti és ehetetlenné szárad!
konzum-idiot 2011.12.09 13:46:01
@kispestipeti: "valóban kialakult-e már egy olyan réteg mindkét oldalon,(vendéglős és vendég) akik tudják mitől jó egy étterem, " Azért vannak sztenderdek amit mindenképpen érdemes betartani egyik oldalon és figyelni a meglétükre a másikon. A minimum, hogy érkezés után a pincér ne akkor akarja felvenni a rendelést, amikor a vendég még a kabátjából mászik ki, de ahogy helyet foglalt és (ha új) beleszokott a környezetbe akkor már joggal várja, hogy odaszédülön hozzá valaki, még ha csak jelzésértékkel is.

Nálam pl. evidencia, hogy új helyen italt rendelek és megnézem a mosdót. Amilyen az, olyan a konyha is. Az ital meg informál arról, hogy nem fognak-e átvágni (vizezett, kevesebb).
konzum-idiot 2011.12.09 13:51:23
@hagyma: Hát azt rögtön nem eszed meg. .o)

Igen, én well szeretem, de megeszem medium rare is, csak akkor nagy a kontraszt a kéreg és a közepe között izben.