Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bélabátyó

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Balaton egyik sétányán ücsörögtem 2010-ben. A gyerekek kikuncsorogták a fagyikat, és örök gyermeki léttel bohóckodtak. A feleségem kihasználva énidejét valami T(p)ina magazint olvasgatott. Néztem a vizet, az aranyhidat, és arra gondoltam: Mi baj lehet? Száz évvel merengésem előtt, 1910-ben egy…..
A derék Stumpf urat a még derekabb Viktor kinevezte valami egyetem átalakítási izének. Stumpf pedig a nyilvánosságban bizonygatja, hogy ő a polgári értékrend mellett majd jól. Ugyan, ugyan. Ez a sztori szokás szerint kissé összetettebb. Stumpf csak sajátos kicsúcsosodása egy hatalmi játszmától a…..
Lelkes olvasónk egy jó kis írással lepett meg minket e-mailben, melyet - előzetes hozzájárulását követően - változtatás nélkül közlünk. Köszönjük zerosugar6564-nek az alábbi kis szösszenetet: "Értelmiségi, bár szinte kékgalléros, jól fizető szakmában keresek állást és elegem van a rossz…..
Hétköznapjaink abszurd politikai vetületeit már többször boncolgattam, sőt nem egyet már évekkel azelőtt megírtam, pedig akkor még hol volt a Black Lives Matter (Fekete Életek Számítanak) nevezetű mozgalom! Az idestova már hat éve megírt Seattle-i Kolumbusz-napi megemlékezés eltörléséről szóló…..
bélabátyó 2020.07.18 10:41:52
Az a szomorú, hogy a facebookon nem is mertem hozzászólni, sőt még lájkolni sem, pedig nagyon jó írás.
Multinál dolgozom (ráadásul amerikai) régóta, úgyhogy pontosan tudom, hogy nagyon kevés dologról lehet szabsdon beszélni munkahelyen, jobb hallgatni, de ez mindig is így volt, nem most kezdődött. 10 éve bejőtt ráadásul a Ner is így már a barátaimmal is jól meggondolom miről legyen véleményem, van köztük jó néhány Orbánista. Ettől még ugyanúgy a barátaim gyerekkorom óta, abszolút tiszteletven tartom a felfogásukat. Más kérdés, hogy ők nem kiváncsiak semmilyen "ellenvéleményre". Zárójelben írom, mert van amivel én is egyetértek természetesen, a dolog nem fekete-fehér.
Na és marad a család, kisfiam még ovis, és azt már jól tudja, hogy a tv, rádió, youtube reklámok csak azért vannak, hogy "kimossák az agyát" - nagyon tetszik neki ez a kifejezés :) és érti is.
Szüleim nyugdíjasok és félelmetes volt látni, hogy változtak meg nagyon hamar onnantól, hogy már nem aktívak és tulajdonképp a párt kénye-kedvétől függ, hogy mit kapnak pluszban esetleg a nyugdíj mellé. Csak "közszolgálatit" néznek, hallgatnak és abszolút hívők, még az olyan ikonikus dolgok mint a vasárnapi boltzár is szerintük addig iszonyat jó dolog volt, hogy tartott. Ahogy megszüntették már nem os olyan fontos. Ellenvéleményt nem tűrnek. Ja és nem élnek együtt és nem egy idősek, ezért is írtam, hogy félelmetes volt látni ugyanazt a folyamatot. Feltételezem a nyugdíjasok 80%-a ugyanezen ment át.
Hát így élünk mi itt Nerniában, és mostmár így éltek ti is ott a "szabadság földjén".
bélabátyó 2020.07.18 10:45:09
@bélabátyó: elnézést a hibákért, nem olvastam végig mielőtt kitettem. Féltem nehogy elvesszen, mert kicsit hosszabb írás, és jártam már így. Ráadásul telon pötyögtem be. Sorry.
Amidőn a dicsőséges százharminchárom és a spicli csicskái felhatalmazták Viktort, hogy ezentúl a keleti nyitás jegyében megmondja, hogy keleten megy le a nap, minden kipcsak orcáján boldogság sugárzott. Meg vagyunk mentve, hiszen Viktor mindent is tud, a vírus rettegve megy vissza ahonnan…..
Elegem Van! Elegem van Kínából 2020.04.27 09:19:31
A kínai vírus miatt kezd komoly Kínaellenesség kibontakozni a világban. És azt hiszem, ennek a jelenségnek van alapja. Bár Kínát a járvány félrekezeléséért talán kevésbé terheli felelősség, hiszen olyan új vírus jelent meg, amelyről ma sem rendelkezünk átfogó ismeretekkel. E tekintetben minden…..
Hát mit fájok én maguknak, mi? Időtlen idők óta vagyok már a denevérekben, nem érdekeltem senkit. Meguntam. Gondoltam lépek egyet, és átterjedek más fajra. Nem ment könnyen, de sikerült. Diadalmasan álltam ki az emberiség színpadára mint a tudomány újdonsága! Kis lépés a koronavírusnak, nagy lépés a…..
bélabátyó 2020.03.31 22:00:30
@MAXVAL bircaman közíró: minden szavaddal bajtárs, csak kérlek a dátumokat vedd ki, tudod 98-02, még valami csökött libsinek feltűnik.
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
A britek már három évszázada ismételgetik a shakespeare-i dilemmát: „Lenni vagy nem lenni – európainak”. Robert Frank történész, az európai kapcsolatok szakértője e címmel figyelemre méltó munkát írt erről a témáról, megvilágítva a jelent is. Könyvét a Le Point…..
Ha a mai házasságokat vizsgáljuk, érdemes a legalább 10-15 éves, vagy annál is hosszabb ideje működő kapcsolatokat analizálnunk, mert ezekben alakul ki leginkább az együttélés sokszínű gazdagsága. A házasságoknak több fajtája is működni tud ugyanis: vannak az ideális kapcsolatok, melyek képesek…..
bélabátyó 2017.05.01 13:33:11
Csatlakozom néhány kommenthez, borzalmas volt a szüleim házassága, és az évek során egyre rosszabb lett. Nagyon nem egy kellemes gyerekkor, bár voltak jobb napok és szép emlékek.
Tesóm házassága válságban már három éve, azóta kétszer költöztek, anyuka otthagyta a nagy házat, amit persze ő akart, mert "szerelmes" lett a főnökébe miután visszament dolgozni. Most megint együtt mert anyuka azóta micsoda csoda munkanélküli lett... Tesóm szereti még mindig, és mindent eltűr. Anyagilag totális csőd az egész, a nagyobbik gyerek pszichológushoz kell járjon 8 évesen. Sokkal jobb lenne, ha elválnának, mindenkinek.
Nekem sem sikerült jobban. Bár nekem legalább volt egy 10 éves kapcsolatom, ami tényleg jó volt, harmonikus, békés. Sajnos gyerekünk nem lehetett, és így vége kellett legyen. Utána gyorsan megtaláltam gyermekem anyját, aki csodás kisfiút szült nekem, de mint párkapcsolat nem igazán működik. A fiúnkat imádjuk, így egyikünk sem mer lépni, de félek belegondolni a jövőbe. Nem akarom, hogy ő is úgy nőjön fel, mint én. De mostoha apukát, anyukát sem akarok neki. Vasárnapi apuka pedig nem leszek.
Tudom-tudom, kényeztessem a párom, akkor majd minden jobb lesz. Erről annyit, hogy tavaly 5 helyen voltunk kisebb-nagyobb nyaralásokon, kb 1 milla ment el, és csak még rosszabb lett a helyzet. A nők úgy játszanak, ahogy akarnak.
A poén az, hogy ismerek igazi bunkó, paraszt, alkesz, verekedős apukákat, na ezeknek bezzeg jár a tisztelet. Ott nincs hiszti, meg válás. Pfffff
A felszínes gondolkodók, de időnként a rutinosak is beleesnek abba a logikai hibába, hogy sémákban gondolkodnak. Bizonyos dolgokat hajlamosak vagyunk kész tényként, egyértelmű igazságként elfogadni csak azért mert sokan mondják, vagy sokszor mondják, vagy hitelesnek tűnő emberek…..