Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HNio

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feléhez ért a The Walking Dead második évada, és ha lehet hinni a fanyalgóknak, elvett az ember életéből 7x42 percet, amit soha nem kap már vissza. Ez így persze, már elnézést, nettó faszság, bár az igaz, hogy a pilot feszültségét és izgalmát, azt a vizuális élményt csak…..
HNio 2011.11.30 21:29:32
Arra a kérdésre vonatkozóan, hogy miért nem mondták el a farm lakói Rickéknek, hogy Sophia a pajtában van, a következő információt találtam a neten.
Robert Kirkman, a Walking Dead képregény egyik alkotója felfedte Sophia háttér történetét egy műsorban. Elmagyarázta, hogy Otis dolga volt begyűjteni a farm körül csellengő zombikat, akik beragadtak a mocsárba. Ő találta meg Sophiat és vitte a pajtába, nem sokkal mielőtt meglőtte Carlt. Nem számolt be Hershelnek azonnal az új „zombi-szerzeményről” és később meg ugye nem csoda, hogy nem került már erre sor az események tükrében.
Szóval elmondhatjuk, hogy Otis magával vitte a sírba az információt Sophia megtalálásáról.
Ha valakit érdekel itt a link a cikkhez, ami említi a Kirkman fenti magyarázatát.
www.buzzfocus.com/2011/11/28/the-walking-dead-season-2-episode-7-review-pretty-much-dead-already/

A fenti magyarázat alapján tehát egyértelmű, hogy a farm lakói azért nem szóltak a többieknek arról hogy a kislány a pajtában van, mert nem tudtak róla. Persze jogosan merül fel az a kérdés, hogy a zombi etetés kapcsán hogy nem vették észre a gyerek zombit a többiek között, de végül is ha nagyon akarjuk elképzelhető, hogy az etetés feladatát ellátók csak lezúdítják a kaját a szénapadlásról, aztán igyekeznek olyan gyorsan távozni ahogy csak lehet, anélkül hogy nézegetnék az alul tébláboló nem épp szívderítő társaságot.
A padlásról valószínűleg nem is lehet a pajta alsó részének minden szegletét belátni, így ha Sophia valami olyan helyen téblábolt vagy álldogált éppen ami takarásban volt a fent levők elől, akkor lehetséges, hogy nem vették észre, főleg mivel azért nem olyan sok idő telt el azóta, hogy a kislány a pajtába került és nem hinném, hogy naponta van zombi-etetés a farmon.
HNio 2011.12.01 22:25:21
@aha, persze: Nem, erre nem találtam magyarázatot.
Egyébként erre én is gondoltam, hogy milyen marhaság az, hogy etetik a zombikat. Miért is kell őket etetni, ha egyszer halottak? Egy zombi tuti nem fog éhen halni. Mondjuk az igaz, hogy Hershel nem tekinti halottnak őket, hanem olyan embereknek akiket talán még meg lehet gyógyítani. Ez talán megmagyarázhatja, hogy Hershel miért gondolja úgy, hogy etetni kéne őket.
Azonban arra semmiképp nem találok magyarázatot, hogy a zombik miért eszik meg a csirkéket. Mióta esznek a zombik mást emberhúson kívül? A zombis történetek univerzumában az élőhalottak általában nem jelentenek az embereken kívül más élőlényekre veszélyt és az emberekre sem azért van étvágyuk, mert kajára van szükségük (emészteni aztán tuti nem tudnak) hanem mert ez valami ösztön.
De hogy a zombik csirkéket ennének... hát ez számomra nevetséges és értelmetlen. Ok, lehet hogy a WD univerzumban a zombik eszek mást is az embereken kívül, de ez akkor is olyan gáz.
HNio 2011.12.04 01:48:43
@Flat: "engedjük le a gyereket a kútba, hozza ki a zombit - minek utána fogsz inni belőle? Ha nem, akkor minek kockáztatod akár csak 10%-ban is egy embered életét?"
Hát azért , hogy történjen már valami abban a nyomorult részben és legyen benne legalább egy zombi és valami adrenalin szint emelő jelenet, mert különben elalszik a néző az egyre inkább érdektelenné váló családi drámázáson. Félreértés ne essék, én kifejezetten szeretem a drámákat és az első évadban nagyon örültem annak, hogy inkább a szereplők érzéseire és a köztük levő kapcsolatokra akarják fektetni a hangsúlyt és nem csupán a zombigyilkolászásra. De teljesen egyetértek azokkal akik azt mondják, hogy amit a farmon játszódó jelenetekben ebben az évadban műveltek a sorozatban az minden volt csak jó dráma nem. Számomra egyre inkább unalomba fulladt az egész és ha Shane nem lett volna a sorozatban (akinek személyes drámája és konfliktusa számomra az egyetlen valóban átérezhető, érdekes és emberi dráma ebben az évadban)akkor totális motiváció vesztés állt volna be nálam.
A fent említett kutas jelenetnél egyértelműen azt éreztem, hogy csak beletettek egy zombis jelenetet a részbe, mert mégis csak egy zombis sorozatról van szó és ne legyen már egy teljes epizód élőhalott nélkül, de a jelenet totálisan értelmetlen volt és semmit nem adott a történethez vagy vitte azt előre.
Nekem egyre inkább elment a kedvem a sorozattól miközben teltek a részek, de ez a félévadzáró rész sokat javított a helyzeten. Végre nem csak unalmas áldrámázás, felejthető színészi játékkal és dühítő logikátlanságok (Shane kivételével, hanem valóban megrendítő és elgondolkodtató jelenetek, még ha kissé túlzottan színpadiasak is. Félreértés ne essék, nem a vérengzésről beszélek, hanem az általa a nézőkben keltett érzésekről és a felvetődő kérdésekről és gondolatokról. Nagyon remélem, hogy a következő részek ebben a szellemben folynak majd tovább, de legalábbis néha megcsillantják az alkotók a fényt, amikor a nézők már kezdik elveszteni a reményt, hogy történni is fog már végre valami érdekes a sorozatban.