Regisztráció Blogot indítok
Adatok
diamo

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az történt, hogy találkoztam a tesómmal, aki kábé annyira hisz a természetgyógyászatban, mint Vágó Pista, és mesélte, hogy osztálytalálkozója volt. Ott meg egy lány volt, aki tíz évvel fiatalabbnak látszott, mint az osztály…..
diamo 2012.12.06 06:09:43
@Niurka: ezek azert leginkabb urban legend-ek, hogy "filleres asvany".

ez a filleres asvany az iparban, fogaszatban, laborokban eleg hasznos es kb 80% oda kerul. ha ennel minosegibbet szeretnel, akkor tobbet kell fizess erte, mint az akinek a csiszologepbe kell.

ha eleg ez a minoseg, akkor "fillerekert" meg is kapod: www.etsy.com/search?q=raw%20diamond&order=most_relevant&view_type=gallery&ship_to=AU

ha szeretnel ritkabb, nehezebben elerheto kovet, akkor tobbet kell erte fizess olyan penzbol, ami nehezen elerheto, es minden orszagban van olyan szemely (a jegybankelnok mondjuk), akinek az a munkaja, hogy "ne legyen tul sok a piacon"
diamo 2012.12.06 06:19:56
@Scala: nagyon fogsz utalni, ha elmondom, hogy a "Van valami szentencia arról, hogy a gyereknek 3 éves korig az anyja szoknyája (farmerja) mellett a helye. :-)" igazabol egy agymosas es arra volt jo, hogy az elozo idoszakban a noket kitessekelje a munkaeropiacrol?

eleg semmittevo fizetett alkalmazott volt ezzel egyutt is, nem kellenek a teblabolo dolgozo nok is.

a nemeteknel 12 honap az elfogadott otthonmaradas. es ez mar extra hosszunak szamit.
a hollandok 3 honap (!!) utan visszamennek dolgozni.
az ausztralok 6 honapig maradnak.

es itt is nehez oviba kerulni, a terhesseg megallapitasakor (!!) varolistara jelentkeznek.
ami tobb ev.
ugy, hogy egy gyerek 1 napra 89.95 AUD. szorozzatok fel. vagyis ne, engem is a guta kerulget.

a nemeteknel se volt jobb, allami ovi ugye eselytelen, ott is legkesobb a szuleteskor feliratkoznak. ha errol lecsusztal, marad a KiTa. 1500 EUR/ho dijat mosolyogva kozol, a szeme se rebben.

es sajnos nem latom, hogy a magyar gyerekek boldogabbak lennenek otthon anyu mellett :(
diamo 2012.12.07 05:46:49
@Niurka: @mici˙: @Mujza: @Scala: "egy boldog anyuka részidőben a gyerekkel sokkal jobb, mint idegroncs főállásban"

jaja nincs itt egyetemes recept. mindenki maga kell tudja eldonteni neki es dedjenek mi a legjobb.

"Anyósom elmélete szerint a gyereknek otthon kell lennie "nyugalomban"." a'la @Mujza

"Az apai nagymamám sírt otthon, hogy inkább ő akkor minden nap jön /továbbra is, mert addig is ő segített/, de nem tágított" @Scala

jaj de szep :) az anyos generaciofuggetlenul besegit :>
Chez DuBarry Arany háromszög 2012.11.10 21:10:21
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Indiát lehetetlen egy hét alatt befogadni, de nekem sokára lesz három hetem ilyesmire (remélem, mert ebben az állásban ez lehetetlen). Tudni kell rólam, hogy viszonylag nyűgös típus vagyok, nehezen viselem a hosszú repülést, a nem jó…..
diamo 2012.12.06 05:39:18
@Niurka: a gyomoreges egyik koroki hattere lehet a reflux. (vagy bakterium. vagy alkoholizmus. vagy fekely stb stb)

szal minden reflux gyomoreges, de nem minden gyomoreges reflux.
diamo 2012.12.06 05:43:28
@Niurka: es annyira igaz igy ket gyerek utan mar en is egesz talpraesett elsogyerekes lennek :)

es itt jon, hogy orvos fejjel vegigzongorazod (es vegigretteged) az osszes ritka betegseget amirol valaha hallottal a patologiakonyvtol kezdve Dr. House-ig.
a gyereksirastol anyanak tenyleg elmennek otthonrol
diamo 2012.12.06 05:50:57
@Scala: a hatodik het kornyeken ok is csodalkoztak vagy csak te?
nalunk is ilyentajt jott, lehet van valami endokrin hattere, a nemetek legyintettek ra es elinteztek azzal, hogy "Neugeborenenakne".
aztan miutan elhagytam minden tejet (tudtatok, hogy meg a vakuumcsomagolt sonkaban is van tejpor?), csillapodott.

igy eltunk honapokig rizspufin, olivakremen es lekvaron. neha kecskesajtot mereszeltem.

a ferjem arcat kar h nem tudom belinkelni, mikor megkostolta a zabtejes koffeinmentes kavemat...

es yess yess vasalas!

imadtam a gondolatot, hogy minden tiszta.

akkor altam csak le vele, mikor a jatszoterre kivittem a vasalt ruhaban a sterilizalt evoeszkozzel torteno ebed utan es az elso mozdulattal bekapta a tobbi gyerek lapatjat meg a homokot
Chez DuBarry A jó házasság titka 2012.11.24 15:13:31
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Vannak jó házasságok. Nem is annyira kevés, tíz százalékra saccolom. Néhány gondolat arról, hogy mi ezekben a közös. 1. Legalább az egyik feltétel nélkül szereti a másikat, így elvállalja a szülő szerepet kettejük…..
diamo 2012.11.30 01:24:43
@Scala: annyira igaz!
ezzel a "sorsprogram" felemlegetesevel jol elerted nalam, hogy este mar a ferjem is a Sorskonyvet kereste Berne-tol elektronikus formaban. ez az!

es a masodik is betalal, szegeny fiam helyzetebe probalom beleelni magam, es elkepzelni hogy este hazaallit a ferjem egy 2 evvel fiatalabb novel akivel folyamatosan torodik, engem pedig biztat, hogy "teged ugyanugy szeretlek". asszem ver folyna :>

a gyerektol pedig siman elvarom mikor csak ugy reflexbol lereagalom.

a pontos kort en nem tudom mikortol "akarja" a gyerek es letezik-e egyaltalan ilyen kor. allitolag minel idosebb, annal inkabb tudatosul benne a tronfosztas.
a mienk kicsi volt (19 honap a kulonbseg) ezert kulon orom a draga nagyszulok folyamatos okossaga "te vagy az idosebb add oda neki szepen" cimszo alatt. aaaaaaaaaaaaa a falnak tudnek neha menni
diamo 2012.12.03 00:00:17
@Thor vagyok: "OK a kicsi nem számít, mert ő nagyon kicsi volt, a gyerekem lehetne,...."

milyen idos korodban lett sajat gyereked? az ilyen kicsi tesoval meg az a kor futhat le, hogy a sajat anyai osztoneidet kieled es nem indul be el egy "ora ketyegese" nalad.
(ugyan banalis, de leirom. a nagy korkulonbsegnel mar esznel vagy es latod hogy egy gyerek nem csak edi-bedi mosolygos baba, ezert nem is lesz olyan surgos. foleg ha van jobb dolgod is az eletben)

"szüleim csúnyán részrehajlóak voltak, lévén az öcsém az egyetlen fütyis apai ágon" nnna ez klasszikus.
egy vigasz: ha meg mindig ez a felallas, akkor nem te lesz aki a legnagyobbat szivja itt.
hanem az ocsed felesege :>

"Feljegyezték (sőt én is emlékszem), hogy olyan 4 éves korom körül rendszeres volt a forgatókönyv, hogy egy sarokból szedtek elő, mert ott bőgtem, hogy "mindenkinek van kistestvére, csak nekem nincs!""

anya te itt nem kistestvert akartal, hanem valamit ami mindenkinek van.
ez igaz lett volna egy ponilora is
diamo 2012.12.04 04:39:10
@Thor vagyok:
"egészen komolyan szeretem mindkét testvéremet, az egész család-rokonság komplexumból őket a legjobban. " ez tetszik, nekem ez azt jelenti, hogy tul vagy mar a csaladi mergeken, letudtad oket. es Scala-nak adok igazat, hogy 21 eves korig a gyerekek az anya sorskonyvet kovetik.
utana viszont mar nem er oket hibaztatni, onnantol mar vagy te es te iranyitasz.

es nem kajanul mondtam am, hogy a kis meny fogja a legnagyobbat szivni, egy ilyen agyonajnarozott fiugyerekre nem telepszik ra az anyja?
aztan nem akarodzik kiszallni a "kicsi fia" eletebol.
"lihegve és kiéhezve várják, hogy neki legyen gyereke". aztan szamon is fogjak kerni, plusz mindig lesz a tarsolyban 1-2 jo tanacs, hogy is kene jobban csinalni.

es hogy tevedes ne essek jelen esetben sem, ezek amiket itt osszehordok szigoruan veve nem alkalmazhatoak 1-1 emberre.
az a horoszkopgyartas.
itt vannak fobb szabalyok, amik csak tobbe-kevesbe igazak, nagy letszamra alkalmazva. "altalaban" lehet beloluk barmi kovetkeztetest levonni, es ugyanannyit ernek, mint "amelyik kutya ugat, az nem harap", vagy a "tulzott sofogyasztas magas vernyomashoz vezet". aztan megis ismer mindenki egesz eleteben soval tartositott kolbasztol 90 evig eldegelo rokont.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Csinálok e bébi posztot, hogy ne mindenfelé kelljen kommentelnetek a gyerek témát. Fiatalon szültem. Előnye: hogy még mindig aránylag fiatal vagyok, és már túl vagyunk a kamaszkoron is, persze rengeteget kell még velük foglalkozni,…..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ez a poszt arról szól, hogy hol jók a pasik, de mivel ti úgyis mindent mindig jobban tudtok, nem is írok szinte semmit bele. Amúgy én nagy tömegével sehol nem láttam igazán jó pasikat (nálunk pláne nem).  A fiatal ír fiúk nem…..
diamo 2012.10.08 00:51:58
@Mujza: nagyon koszi a tippet, errefele mar en is tapogatoztam, de az ausztraliai imputok miatt a rozsaszin berakasig jutottam, attol pedig elriasztott, hogy Big Fat Gypsy Wedding darab lesz belole.
azmit te kuldtel kepet, azon a szin sokkal meltosagteljesebbe teszi, van benne eleg tekintely igy, hatarozottan tetszik!
diamo 2012.10.08 01:02:22
@Scala: ilyen az, amikor ugy tudsz valamit, hogy nem is tudod, hogy tudod!!

ez 2 gyuru milady :)

hozaadtam a flickr albumhoz (
www.flickr.com/photos/88180276@N02/) azt a gyurut, ami eredetileg keszult a central kohoz, de sajnos jelentektelennek talaltam, es inkabb kertem helyette ezt a drabalis foglalatot.
az eredeti finom setting kozepebe pedig tettunk egy kek zafirt. a kepeken igy latszik.

szerinted, latva a zafir koves gyurut, az lenne a megoldas, hogy szimplan kicsereljuk a koveket (ahogyan azt eredtileg terveztuk)?

a drabalis darabbal pedig ambivalens erzeseim vannak, mert itt most divat ez a skandinav, sulyos, szoborszeru ekszerdesign:

ez majdnem olyan mint az eredeti, csak ki van vesve korbe, de az aranyos nagyjabol stimmelnek
www.musson.com.au/images/products/musson-sun-struck-3.5ct-oval-diamond-ring-lying-down.jpg

ez se egy finom torekeny darab:
www.musson.com.au/images/products/musson-night-sky-australian-sapphire-and-diamond-ring-2-pt.jpg

@Mujza: neked is nagyon koszi minden eszrevetelt, ezeknel a sculpturalis daraboknal hatvanyozottan szamit az esztetika.
diamo 2012.10.10 06:35:55
ujabb iNput:
kolleganomnek mutattam a gyurut, es ezt javasolta:
www.victoriabuckley.com/pages/collections.html

a mogottem ulo kozvetlen munkatarsam csak ennyit mondott: "don't you dare"

egyre jobban ertekelem, hogy veletek ezek az opciok fel sem merultek.
ha barmi tovabbi otlet/javaslat felmerul, nagyon szivesen fogadom
Chez DuBarry A balta ügy 2012.09.07 23:06:31
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Majd a következő posztban leírom, miért tűntem el, de most nem állom meg, hogy az örmények kapcsán ne írjak egyet, mert nagyon izgat a dolog, úgyhogy ezt be kell nyeljétek. Nem az, hogy mi történt, mert sohasem tudjuk meg, hanem az,…..
diamo 2012.09.18 02:31:50
@DuBarry: vagy hogy miert vonz Iran? Sziria vagy Izrael meg ertheto lenne, ha 2000 eves romok vonzanak meg az ideologiai massza, de Iran?

Ausztraliat tudom ajanlani. nincs meg benne az a hiszterikus nyuzsges mint New Yorkban, megis pezseg. Tisztabb mint London, megis sokszinu. Melegebb, mint Skandinavia, megis mindenhol zoldet es elheto termszetetet talalsz.

Ja es titkos tipp: Szardinia. meltatlanul alul van promotalva. lehet ez a szerencseje, igy nem epult ra lakossagi turizmus
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ..
diamo 2012.08.16 08:51:48
@Scala: albino ember :>

nyaltenger hepinesz :>

es milyen szep narancssargara mazoltak a tehetsegkutato musorba aaaaaaaa
megy az utalgatas, hogy valami osszejott az albino ember es egy szinhazi alkalmazott (fiu? lany?) kozott es mar aprilis ota kabe mindenki tudta.
diamo 2012.08.17 06:00:57
@Scala: ti _tenyleg_ jolinformaltak vagytok.

en eddig csak azt csodaltam, hogyan birja eddig huzni a nyilvanvaloan ideggyenge neurotikus albinoember mellett. mar evekkel ezelott sem dicseretnek szamitott, hogy "sminkeld te a Bereczky-t", pedig akkor meg nem is volt ekkora ripacs aki a szinpadon abuzal masokat. beteg ember
Chez DuBarry Londoni benyomások 2012.08.13 14:22:11
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az olimpiáról nem írok, mivel az tévéből jóval érdekesebb. Ráadásul minden olimpia egyforma a helyszínen. Ez és az athéni, valamint pekingi között annyi különbség volt, hogy erre nem lehetett jegyet kapni neppertől, annyira…..
diamo 2012.08.16 03:34:38
@Niurka: ha nem lenne benne (i)gazsag nem is lenne min karorvendeni :) meg dehogyis mondtad volna :>
diamo 2012.08.16 06:27:33
@DuBarry: nem darling.
ez is egy olyan hiedelem, mint a "minden baba szep", vagy a "mindenki tud szoptatni", sot "a szoptatastol fogysz", valamint az "outletek olcsok" :)
mi is csunyan beleszaladunk, alig gyoztunk elektromos takaroert es olajradiatorert rohanni erkezes utan.
diamo 2012.08.16 06:29:18
@Nash vs. Keynes: koszi a figyelmeztetest, majd figyelunk.
ugyis igyekszunk nem simogatni a novenyeket, mert pokcsipes lehet a vege.
Míg Demi Moore otthon maradt, hogy tönkrement házasságát sirassa, lányai, Rumer, Scout és Tallulah Párizsban mulattak az apjukkal, Bruce Willis-szel. A színész a Hotel Crillonban rendezett Le Bal des Débutantes-on vezette be a társaságba 17 éves lányát, Tallulah-t, aki most volt…..