Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AtomCamel

0 bejegyzést írt és 214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anita nem érti, miért lécelnek le a férfiak mellőle 1 hónap után, és miért nem képesek gerincesen elmondani a problémájuk valódi okát? Ő tisztán játszik, már az elején elmondja, hogy gyereke van, és azt is, hogy ettől még nem halt ki belőle a romantika.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
AtomCamel 2019.08.02 08:00:28
@Captain Admin: Király! :-)
Vannak olyan filmes alkotások, melyeket akár többször is meg tudunk nézni, mert mindig működnek számunkra. Van bennük egyediség, izgalom, humor, stílus, sőt a négy legfontosabb jellemző - rendezés, alapsztori, színészet, látvány - mindegyikében "helyt állnak", miközben még el is gondolkodtatnak…..
Finn tudósok, Maki Kaurismuki és Björn Jonagold, fantasztikus felfedezést tettek, amikor egy isten háta mögötti Északi-tengeri szigeten Antasklaskirun-on kutatták a helyi élővilágot. A sziget teljesen elzárt a külvilágtól, ezért is nyújt a tudománynak végtelen tárházát az ott élő fajok…..
Jó, rácsodálkozni arra 2019-ben, hogy a nyár pont olyan kiemelt tévés időszak lett, mint amilyen az ősz, nagyon cseszlovák dolog, de én a régi szép idők gyermeke vagyok, aki éveken át nyáron pótolta azt, amit ősszel/tavasszal eltett darára, és nyáron legfeljebb 1-2 új sorozatot tett hozzá, meg a…..
AtomCamel 2019.05.31 07:49:46
@Hód Alajos: Stephen King fia, írói néven: Joe Hill - írta az eredeti regényt. Jó hosszú. És bár érdekesen indul, igazából elég unalmas és hosszúrra nyújtott. Izgalmakban nem bővelkedő. Remélem filmen jobb lesz. Nem rossz könyv, csak olyan közepes...
  Ülök a metrón. Nyomogatom a mobilomat, a közösségi oldalon barangolok. Nem teremtek szemkontaktust, nem szoktam. Hirtelen két csaj vágódik be a szemközti ülésre. Egy pillantást vetek csak rájuk, aztán visszafordulok a telefonomhoz. De a hangjuk beszűrődik a tudatomba. Öntudatlanul figyelni…..
AtomCamel 2019.05.15 08:51:26
@sure_shot: Ez igen szép rajzolatú, tömör leírás lett. Gratulálok!
Igen. Nagyon sok esetben ez van.
De nem mindig. Sokat segít, ha az ember hozott otthonról "valamit". (Mondjuk egy "gyerekszoba".) Úgy könnyebben lép/vált. De - ahogy írtad -, aki nem képes elszakadni a bűnbak kereséstől/ felelősséghárítástól, nos, az nagy eséllyel lesz megkeseredett, önsorsrontásra nagyon hajlamos, nagy eséllyel kiégett, fásult szülő/ember. És ez a további párkapcsolati lehetőségek kialakítását kb. minimalizálja - illetve erősen beszűkíti a "húspiaci" eladás lehetőségeit...

Hogy ne legyünk meg "modoros" közhely nélkül :-) :
"Az élet nem habostorta!" :-)
AtomCamel 2019.05.15 09:28:25
@Zabalint: Ezen már én is gondolkoztam sokat: lehet, hogy jó lenne gátlástalan, - ahogy írtad: "lelkiismeret nélküli" -, törtető (vagy csak másokon, könnyebben/gondolkodás nélkül átgázoló) típusú/gondolkodású/habitusú embernek lenni. Máshogy boldogulnék az életben. Az biztos. De, nem hiszem, mindettől függetlenül is, hogy arra kellene törekedni, hogy mindenki ilyenné váljon. Én nem tudok az ilyen emberekkel azonosulni. (bár néha, 1-1 nagyon rövid időre, szeretnék...)
AtomCamel 2019.05.15 09:51:19
@sure_shot: :-( Huhh... :-(
Sokan sokféleképpen dolgozzák/nem tudják feldolgozni ezeket a dolgokat. Sokan egy ilyen összeomlás után/eredményeként lesznek valamilyen függők, sokan, viszont eleve függőségük miatt kialakult helyzetből adódóan sodródnak a perifériára, illetve finomabban: saját életük perifériájára.
Szerintem: sokat kell rajta "dolgozni"/sok mindent megélni, hogy az ember rádöbbenjen saját szerepére saját életében!
Az van ráírva a Sportszeletekre, hogy minden negyedik nyer, úgyhogy vettem is négyet, csak a nyereményért. Aztán nem nyertem. Pontosabban lehet, mert voltak benne hieroglifák, de azt fejtse meg a Champollion. Pár hét után viszont már tisztán ott volt a "Nyertél" szó, össze is gyűjtöttem belőle egy…..
AtomCamel 2019.04.04 10:33:49
@merjünknagyotálmodni: fodoros mos :-)
1et értek
Egy olvasó a legutóbbi bejegyzéshez fűzött hozzászólása alapján született ez a poszt. Említés szinten és néhány fotó erejéig szerepelt benne a nagyon fontos - a címben is említett - tárgy. Most erről szeretnék ejteni pár szót bővebben...
AtomCamel 2019.03.26 09:27:58
Adott az év első hosszú hétvégéje. Ezt és a kirobbanó jó időt kihasználva vasárnap nekivágtunk az Országos Kéktúra 18. szakaszának, mely remek alkalomnak bizonyult egy kis teszteléshez. Egyrészt legújabb szerzeményünket - egy háti gyerekhordozót, - élesben is kipróbálhattuk, másfelől arra is választ…..
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
AtomCamel 2019.02.22 17:45:28
@kolomparlole1114: A Load "$" ,8 ,1 a floppyról töltötte be a directoryt. Ha kaziról akartunk tölteni, akkor a LOAD "*" ,1 ,1 -et kellett használni, mert a "8" -az bizony a floppy egységet jelölte a Commodore 64 -en pl.
(Amúgy kaziról bőven megfelelt a LOAD is... Ha floppyztunk, akkor a ,1 -et hagytuk el általában a végéről, lustaságból, mert így is "bevette" a gép..)

Bocs mindenkitől a nem ide vágó téma miatt...
A Légiót újabb tragédiák érték. A brazil srác, aki egy éve ment ki a szakaszomból Guyanára, kint motorbaleset áldozata lett. Engem kérdezett még meg anno Guyanáról, én javasoltam neki a kiküldetést, és jól is érezte kint magát… a motorral nem számoltam. Egy másik brazil srác a szakaszunkból…..
Tényleg ráncosodsz, a rohattéletbe! Mégsem arról van szó, hogy a Lancome galád módon belőled akar osztalékot növelni, hanem egy valós, eget rengető problémára akarnak megoldást találni. Csak jelzem: még nem sikerült.  Örömmel tölt el rózsaszín vágódeszkát venni lila nyelű késsel, hozzá színvilágban…..
AtomCamel 2018.11.13 07:36:26
Ahogy a kocsik esetében is, az első telefonunkra mindig emlékezni fogunk. Sokszor egy alapvetően fapados vagy leharcolt darab volt: sokan egy rokon levetett készülékével indították el a mobilozós pályafutásukat, mások hónapokig gyűjtöttek egy akciós darabra. Régebben meggyűlt a bajunk az antennával,…..
Körülbelül 2-3 éve egyik hevesi barátnőm koli szobájában beszélgettünk néhányan, amikor megszólalt: „Csukd fel a pilácsot!”. Erre nagyjából a következő választ adtam: „Mit kell, hogy csináljak a mivel?”. A lehető legnagyobb természetességgel ismételte meg: „Csukd…..
Becenevén Benn zenész családban 1966 július 31-én London Chiswick negyedében született. Majd korán Sheffield-be költöztek szüleivel. Iskolai évei alatt itt ismert meg egy másik tanulót, Anthony Crowther-t. Együtt elhatározták hogy számítógépes játékok készítésével fognak pénzt keresni. Tony vállalta…..
AtomCamel 2018.10.09 10:47:33
PosztmodeM Újra kazettás magnó! 2018.08.09 02:35:30
A nyári kütyühíradónk ezúttal analóg kiadássá változott, ugyanis hírt kaptunk arról, hogy a Teac céghez tartozó Tascam új (!) kazettás magnódecket dobott piacra. Belenézünk az unboxing videóba, majd megmutatjuk az orsós és kazettás magnók rossz tulajdonságait ötvöző kazettát, amibe kézzel kell…..
Mindenekelőtt tisztázzuk: a következőkben valószínűleg sokan fognak magukra ismerni. Ha te is egy vagy közülük, nem kell kellemetlenül érezned magad, ne gondold cikinek a problémádat. Ha korábban nem is gondoltad volna, hogy a gond létező és ráadásul még kezelhető is, akkor most itt az idő, hogy…..
Ha alacsony szénhidrát-, magas zsírtartalmú diétát tartasz, ezek a sütik lesznek a kedvenceid idén húsvétkor!..
AtomCamel 2018.03.29 07:42:00
@Burgermeister: Ez igazán jól hangzik. Esetleg kérhetnék receptet? (vagy linket)
Köszönöm! :-)
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
AtomCamel 2018.02.15 07:56:12
@grungi: A régi billentyűzetemen az ESC szólt jól, az utána következő PS/2 -esen, pedig a Scroll Lock hangja fogott meg.

:-)
Régóta nem jelentkeztem már... Illetve kérem micsoda hülye cikket bevezető mondat is ez? Szóval itt van a világ lemocskosabbul legjobb és a legjobban felépített, iszonyatosan vagány, brutális szerepjátéka, én meg itt tötyörészek, hogy régóta nem jelentkeztem már??? Na szóval: Fallout 1 és…..
Az előző részben a Sharp 8 bites számítógépeinek ismertetője volt soron, most továbblépünk a fejlettebb rendszerű Sharp számítógépek felé, vagyis először a Sharp x68000 sorozata következik.   Sharp X68000 Az X68000 sorozatba tartozó számítógépek 1987 és 1993 között jelentek meg, a nevet pedig az…..
AtomCamel 2017.12.11 15:51:06
Zsoldos Péter Régóta tartozom már magamnak és nektek is ezzel a poszttal... A science-fiction soha nem látott népszerűségnek örvend, a fantasy-val karöltve mondhatni, hogy meghatározzák a korszakot. A sci-fi a szingularitás felé való rohanás az újabb és újabb technológiai forradalmak…..
AtomCamel 2017.12.07 09:08:15
Húúú... köszönöm ezt a posztot!

Most döbbentem rá, hogy gyermekkorom egyik legmeghatározóbb számítógépes játék-zeneszerzője, a főként Commodore 64 -en nagyon nagyot alkotó Rob Hubbard egyik ikonikus műve, a Warhawk, az bizony feldolgozás... John Keating - The Unknown Planet -t írta át....

Nos: az eredeti jobb :-) :-) (Pedig mennyire odavoltam a Warhawk -ért.... :-( )

Ha valakit érdekel:
Rob Hubbard - Warhawk:
youtu.be/xoM0Q7DkSbk
John Keating - The Unkown Planet: youtu.be/A4Dz40lX7Bc?t=90

-

Egyébként, nekem gyerekként több Zsoldos könyvem is volt, de olyan fiatalon nem tudtam kellően értékelni. Nekem nehéz volt. (kb. 10 évesen) Nemere - az jöhetett! Voltam is vagy 4-5 író-olvasó találkozón, ahol találkozhattam vele, előadást tartott, dedikált. Aztán, kb. 15-16 éves koromra kinőttem belőle - már nem tudtam kezembe venni a könyveit. (De gyerekkorom olvasmányélményeit rendesen meghatározta :-) :-) )
Zsoldos szegény, meg elfelejtődött...
Így most, a posztod hatására, előkeresem és elolvasom azt, amit fellelhetek tőle. :-)

Nagyon-nagyon köszönöm a posztot!!!!!!!!!! :-)
AtomCamel 2017.12.07 15:18:47
@Duplaxiii: Egyetértek veled, sőt! - de nem akarom tovább ragozni :-) mert ez a poszt nem erről szól :-)
A 2011 augusztusában indult Mai Manó Ház Blog – mely már a harmincmilliomodik oldalletöltést is átlépte – hatalmas népszerűségnek örvend, köszönhető ez a Ti lelkes megosztásaitoknak is. A múlt héten mutattuk be blogunkon a 200. kép-párt, ma pedig visszatekintünk az elmúlt…..
AtomCamel 2017.12.06 10:17:07
@PomberMaci: Így igaz!
És megjegyzem (szerintem), ha nincs az Indiana Jones film, alig valaki tudna róla / jóval, jóval kevesebben... :-(

Sugimoto / Balti tenger...
Ezen lehetne vitatkozni (nem a kép - páron!!), magán a képen: Annyi, de annyi ember örökít meg ilyen beállítást.... Sokszor nem értem én ezt a "kortárs" művészetet...
De ennek a posztnak nem ez a célja - szóval:

Köszönöm a posztot, az jó volt :-)
Évről évre gyermekek milliói küldik el kívánságaikat a Télapónak. Akadnak ezek közül nagyon aranyosak, totálisan olvashatatlanok és rendkívül viccesek is. Ez utóbbiakból válogattunk...
Novembertől 25 gépet leállít a Ryanair, a nyári menetrendben is tízzel kevesebb repked majd a korábbiakhoz képest. A szerény számítások szerint 400 ezer utast érint majd valamilyen formában a radírozás. Az érintettek e-mailben kapnak vagy már kaptak tájékoztatást, sőt nagyvonalú 40 eurós kuponokat…..
  A kiöregedő FullHD-s SJCAM SJ4000 helyett szerettem volna venni egy 4K-s kamerát. Persze az etalonak számító GoPro Hero 4, 5 szóba sem jöhetett az ára miatt, ezért hajlandó voltam kompromisszumokat is kötni. Maximum 50 000 Forintot szántam rá, így néztem körül ismét az SJCam márka termékei…..
AtomCamel 2016.10.15 07:59:39
@Eltévelyedés:
Szia!
Ja, snorkelhez nagyon jó!! :-) (Meg búvárkodáshoz is!!)
Én raktam rá selfie botot, úgy snorkeleztem vele. Búvárkodásnál viszont a csuklómon volt, meg is látszik a videón - ritkán nem ugrál a kép. :-)
Amúgy én nem igazán bíztam a búvártokban, gondoltam - snorkelhez jó, de mélyebben majd megadja magát, vagy ereszt a ház, vagy a nagy nyomástól beragadnak a gombok! De nagyon nagyot csalódtam - pozitívan!
Én 18 méteren voltam, de barátaink voltak lenn 30 méteren és vittek egy ilyet (SJCam 4000) és direkt kértem, figyelje/tesztelje. Tökéletesen tette a dolgát! az enyém akkuban kb. 60-80 percet bír. De én kijelző nélkül használom. (Ki kapcsol kb. 30 mp után.) És nem a legnagyobb felbontásban, hanem eggyel kisebben. A 900 -as akkuval használom.
20e ft -ért, búvártokkal, meg egy halom kiegészítővel - nagyon-nagyon jó vétel.
A képminőség biztos nincs GoPro, de nincs messze tőle!
Nekem nagyon bevált. (Plusz nem is féltem annyira, a kiegészítők is filléresek és a gép ára se vág a földhöz.)

Ja, szerkesztés. Én Sony Vegast használok. Tud mindent. profi, de nagyon egyszerű a kezelése. (Ha csak egyszerű vágást akarsz/zenét alá, átmenet, nagyítás/felírat/lassítás/szinelés stb. - alap dolgok. Azok egyszerűek. A bonyolúlt effektek, amik már nem egyszerűek, de én olyanokat nem nagyon használtam. - bár nagyon sok tutorial van a weben!)
Ingyenes próba verzió van a weblapjukon. Letölthető. Érdemes kipróbálni!

üdv.!
AtomCamel 2017.10.15 19:20:47
@zsuzso1981: Szia:
sznorkeles video (HD felbontásban):
www.youtube.com/watch?v=r5T5ouZdCio&t=81s

sznorkeles video (HD felbontásban):
www.youtube.com/watch?v=ILdQBR3f7Vk

egy snorkel video egy szépiáról (elég mélyen volt, felszinről videózva, és utólagosan, digitálisan nagyítva - ezért olyan gyenge a minőség):
www.youtube.com/watch?v=f47XxBYkAtU

Friss búvár video (full-hd felbontásban):
Itt az a lényeg, hogy 6 méter után nincs piros szín (lejjebb meg a többi megy el fokozatosan), ezért vettem egy 500 huf -os (:-) ) vörös szűrőt az ebay-en, ez a video azzal készült.

www.youtube.com/watch?v=7w3uHDB4ug0&t=2s
www.youtube.com/watch?v=tdXfY0UGkhQ&t=1s
AtomCamel 2017.10.15 19:22:02
@AtomCamel:
Bocs, most látom, hoyg ezt:
"sznorkeles video (HD felbontásban):
http://www.youtube.com/watch?v=ILdQBR3f7Vk"

Egy Nikon S32-vel csináltam, nem az SJCam -mel... (azért olyan sárgás kicsit...)