Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AtomCamel

0 bejegyzést írt és 213 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sasvári "TCFS" Tamás, a Plus/4 legendás hazai portoló mestere  már volt pár éve vendég a Checkpointban, amikor a - nahát - Plus/4 volt a téma. Akkor elmesélte, hogy 1993-ban félbemaradt egy Lemmings-porttal, de 1994 óta nem is portolgat, és ma már nem is tudná befejezni a Lemmings-portot, mert nem…..
Az esztendő legnagyobb slágerei Mielőtt elvonulnánk nyári szünetre, még kerítsünk sort a szokásos popparádéra, vagyis lássuk az ötven évvel ezelőtti slágerek listáját. Ezúttal sem lehet teljes a felsorolás, de remélem, nagy kedvenceket mindenki talál majd a dalok között.  Az év világszerte…..
AtomCamel 2023.07.25 07:30:53
Dany Langgel, a szemüvege nélkül csak halvány foltokat látó, ám igen talpraesett reklámügynökségi titkárnővel a főnöke, Michael Caldwell közli, hogy a francia nemzeti ünnepnek számító július 14-ét – amely ezúttal péntekre esik −, valamint a hozzá kapcsolódó hétvégét gépeléssel kell töltenie. Öröm az…..
AtomCamel 2023.03.27 18:57:21
@Vaszilics Fedor Emánuel: Aztaa.. Nem semmi, hogy így emlékszel erre a filmre.. :-)
Nekem - erőlködök, erölködök - nem jut eszembe ilyen részletességgel, ilyen régi filmről ennyi minden. Jó: olyan, 70 -es években vetített film nem jut eszembe, aminek olvastam a könyv változatát - ez igaz.

Szóval: Váááá :-)
Az elmúlt évek során a Bolt Action játékokon jó párszor használtuk már a 2. világháború legfőbb logisztikai szereplőjét, a vasutat. A győri játékokhoz készült már állomás, peronnal, őrházzal, sorompóval, nem egyszer került fel hegyek között kanyargó vagy nyílt mezőt átszelő vasútvonal az asztalra,…..
AtomCamel 2021.05.10 12:22:56
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
AtomCamel 2020.07.29 12:27:08
@MrzNur: +1
MovieCops PSYCHO 2020.06.08 06:00:00
Idén hatvanesztendős minden idők egyik leghíresebb filmje, a Psycho (1960), a negyven éve elhunyt Alfred Hitchcock mesterműve. Alapjául Robert Bloch megtörtént bűnügyet feldolgozó regénye szolgált, amelyből Joseph Stefano írt bravúros forgatókönyvet. A filmet Hitchcock saját produkcióban, a…..
   Egy XIX. századi kegyetlen gyilkosság valós története - Foltán János emlékére -   A Börzsönyt járó turisták bizonyára jól ismerik a Csóványos 938 méteren magasodó csúcsától délkeleti irányban két kilométerre található Fultán-keresztet. Aki túrabotot ragad, az legegyszerűbben Nógrád…..
AtomCamel 2020.04.29 17:03:00
Az aJna zenekar frissen megjelent nagylemeze, a Rengeteg ékes példája annak, miért is kell odafigyelni az undergroundra és végleg elhagyni az 'én magyar zenét nem hallgatok'-szerű melldöngetéseket. Az igényes, pszichedelikus / post-rock zenét tartalmazó anyagot már nálunk is hallhattátok, reméljük,…..
Oszi és Dezső trükkjei a bennmaradásért valamint az újságíró aki másként értékelte a sorozatot a rendszerváltás előtt és után. A Magyar Televízió az első munkásmozgalmi témájú sorozatában fölfedezte az örök fiatalság titkát. Bors Máté, valamint az ő társai és ellenségei 1918 és 1944 között mit sem…..
forrás:  menshealth.com Kocogni vagy nem kocogni: ez itt a kérdés. Mindenféle előítélet nélkül, de objektíven és őszintén beszéljünk a kocogás és a többi tisztán állóképességi mozgás előnyeiről és hátrányairól. Mert ugye pár hét és itt a tavasz. Előkerül a zizegős dzsogging és a futócipő, aztán…..
AtomCamel 2020.02.19 13:13:48
@deckard_r: Igen. És érthető! :-)
Anita nem érti, miért lécelnek le a férfiak mellőle 1 hónap után, és miért nem képesek gerincesen elmondani a problémájuk valódi okát? Ő tisztán játszik, már az elején elmondja, hogy gyereke van, és azt is, hogy ettől még nem halt ki belőle a romantika.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
AtomCamel 2019.08.02 08:00:28
@Captain Admin: Király! :-)
Vannak olyan filmes alkotások, melyeket akár többször is meg tudunk nézni, mert mindig működnek számunkra. Van bennük egyediség, izgalom, humor, stílus, sőt a négy legfontosabb jellemző - rendezés, alapsztori, színészet, látvány - mindegyikében "helyt állnak", miközben még el is gondolkodtatnak…..
Finn tudósok, Maki Kaurismuki és Björn Jonagold, fantasztikus felfedezést tettek, amikor egy isten háta mögötti Északi-tengeri szigeten Antasklaskirun-on kutatták a helyi élővilágot. A sziget teljesen elzárt a külvilágtól, ezért is nyújt a tudománynak végtelen tárházát az ott élő fajok…..
Jó, rácsodálkozni arra 2019-ben, hogy a nyár pont olyan kiemelt tévés időszak lett, mint amilyen az ősz, nagyon cseszlovák dolog, de én a régi szép idők gyermeke vagyok, aki éveken át nyáron pótolta azt, amit ősszel/tavasszal eltett darára, és nyáron legfeljebb 1-2 új sorozatot tett hozzá, meg a…..
AtomCamel 2019.05.31 07:49:46
@Hód Alajos: Stephen King fia, írói néven: Joe Hill - írta az eredeti regényt. Jó hosszú. És bár érdekesen indul, igazából elég unalmas és hosszúrra nyújtott. Izgalmakban nem bővelkedő. Remélem filmen jobb lesz. Nem rossz könyv, csak olyan közepes...
  Ülök a metrón. Nyomogatom a mobilomat, a közösségi oldalon barangolok. Nem teremtek szemkontaktust, nem szoktam. Hirtelen két csaj vágódik be a szemközti ülésre. Egy pillantást vetek csak rájuk, aztán visszafordulok a telefonomhoz. De a hangjuk beszűrődik a tudatomba. Öntudatlanul figyelni…..
AtomCamel 2019.05.15 08:51:26
@sure_shot: Ez igen szép rajzolatú, tömör leírás lett. Gratulálok!
Igen. Nagyon sok esetben ez van.
De nem mindig. Sokat segít, ha az ember hozott otthonról "valamit". (Mondjuk egy "gyerekszoba".) Úgy könnyebben lép/vált. De - ahogy írtad -, aki nem képes elszakadni a bűnbak kereséstől/ felelősséghárítástól, nos, az nagy eséllyel lesz megkeseredett, önsorsrontásra nagyon hajlamos, nagy eséllyel kiégett, fásult szülő/ember. És ez a további párkapcsolati lehetőségek kialakítását kb. minimalizálja - illetve erősen beszűkíti a "húspiaci" eladás lehetőségeit...

Hogy ne legyünk meg "modoros" közhely nélkül :-) :
"Az élet nem habostorta!" :-)
AtomCamel 2019.05.15 09:28:25
@Zabalint: Ezen már én is gondolkoztam sokat: lehet, hogy jó lenne gátlástalan, - ahogy írtad: "lelkiismeret nélküli" -, törtető (vagy csak másokon, könnyebben/gondolkodás nélkül átgázoló) típusú/gondolkodású/habitusú embernek lenni. Máshogy boldogulnék az életben. Az biztos. De, nem hiszem, mindettől függetlenül is, hogy arra kellene törekedni, hogy mindenki ilyenné váljon. Én nem tudok az ilyen emberekkel azonosulni. (bár néha, 1-1 nagyon rövid időre, szeretnék...)
AtomCamel 2019.05.15 09:51:19
@sure_shot: :-( Huhh... :-(
Sokan sokféleképpen dolgozzák/nem tudják feldolgozni ezeket a dolgokat. Sokan egy ilyen összeomlás után/eredményeként lesznek valamilyen függők, sokan, viszont eleve függőségük miatt kialakult helyzetből adódóan sodródnak a perifériára, illetve finomabban: saját életük perifériájára.
Szerintem: sokat kell rajta "dolgozni"/sok mindent megélni, hogy az ember rádöbbenjen saját szerepére saját életében!
Az van ráírva a Sportszeletekre, hogy minden negyedik nyer, úgyhogy vettem is négyet, csak a nyereményért. Aztán nem nyertem. Pontosabban lehet, mert voltak benne hieroglifák, de azt fejtse meg a Champollion. Pár hét után viszont már tisztán ott volt a "Nyertél" szó, össze is gyűjtöttem belőle egy…..
AtomCamel 2019.04.04 10:33:49
@merjünknagyotálmodni: fodoros mos :-)
1et értek
Egy olvasó a legutóbbi bejegyzéshez fűzött hozzászólása alapján született ez a poszt. Említés szinten és néhány fotó erejéig szerepelt benne a nagyon fontos - a címben is említett - tárgy. Most erről szeretnék ejteni pár szót bővebben...
AtomCamel 2019.03.26 09:27:58
Adott az év első hosszú hétvégéje. Ezt és a kirobbanó jó időt kihasználva vasárnap nekivágtunk az Országos Kéktúra 18. szakaszának, mely remek alkalomnak bizonyult egy kis teszteléshez. Egyrészt legújabb szerzeményünket - egy háti gyerekhordozót, - élesben is kipróbálhattuk, másfelől arra is választ…..
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
AtomCamel 2019.02.22 17:45:28
@kolomparlole1114: A Load "$" ,8 ,1 a floppyról töltötte be a directoryt. Ha kaziról akartunk tölteni, akkor a LOAD "*" ,1 ,1 -et kellett használni, mert a "8" -az bizony a floppy egységet jelölte a Commodore 64 -en pl.
(Amúgy kaziról bőven megfelelt a LOAD is... Ha floppyztunk, akkor a ,1 -et hagytuk el általában a végéről, lustaságból, mert így is "bevette" a gép..)

Bocs mindenkitől a nem ide vágó téma miatt...
A Légiót újabb tragédiák érték. A brazil srác, aki egy éve ment ki a szakaszomból Guyanára, kint motorbaleset áldozata lett. Engem kérdezett még meg anno Guyanáról, én javasoltam neki a kiküldetést, és jól is érezte kint magát… a motorral nem számoltam. Egy másik brazil srác a szakaszunkból…..
Tényleg ráncosodsz, a rohattéletbe! Mégsem arról van szó, hogy a Lancome galád módon belőled akar osztalékot növelni, hanem egy valós, eget rengető problémára akarnak megoldást találni. Csak jelzem: még nem sikerült.  Örömmel tölt el rózsaszín vágódeszkát venni lila nyelű késsel, hozzá színvilágban…..
AtomCamel 2018.11.13 07:36:26
Ahogy a kocsik esetében is, az első telefonunkra mindig emlékezni fogunk. Sokszor egy alapvetően fapados vagy leharcolt darab volt: sokan egy rokon levetett készülékével indították el a mobilozós pályafutásukat, mások hónapokig gyűjtöttek egy akciós darabra. Régebben meggyűlt a bajunk az antennával,…..
Körülbelül 2-3 éve egyik hevesi barátnőm koli szobájában beszélgettünk néhányan, amikor megszólalt: „Csukd fel a pilácsot!”. Erre nagyjából a következő választ adtam: „Mit kell, hogy csináljak a mivel?”. A lehető legnagyobb természetességgel ismételte meg: „Csukd…..
Becenevén Benn zenész családban 1966 július 31-én London Chiswick negyedében született. Majd korán Sheffield-be költöztek szüleivel. Iskolai évei alatt itt ismert meg egy másik tanulót, Anthony Crowther-t. Együtt elhatározták hogy számítógépes játékok készítésével fognak pénzt keresni. Tony vállalta…..
AtomCamel 2018.10.09 10:47:33
PosztmodeM Újra kazettás magnó! 2018.08.09 02:35:30
A nyári kütyühíradónk ezúttal analóg kiadássá változott, ugyanis hírt kaptunk arról, hogy a Teac céghez tartozó Tascam új (!) kazettás magnódecket dobott piacra. Belenézünk az unboxing videóba, majd megmutatjuk az orsós és kazettás magnók rossz tulajdonságait ötvöző kazettát, amibe kézzel kell…..