Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leslie Frank

33 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valós idő. diagram 2012.04.17 09:38:23
*A magántulajdon – nagyobb léptékben a tőkekoncentráció – egy darabig hasznos, mert erőforrásokat (példánkban: munkaerőt) szabadít fel, amely más javak termelésére felhasználható, tehát bővíti a választékot. Egy nagyságrend után azonban hatása megfordul és a…..
Nem akarok fanyalogni, vagy bárkinek is elvenni a kedvét az örömtől, sőt még igyekszem inkább kihozni a maximumot a helyzet pikantériájából, de ez a győzelem csak megerősítés a további küzdelemhez a kormány végleges leváltására amelynek szerintem mindenképpen be kell…..
Van pár dolog, ami érdekes párhuzamot von a mindennapi életemben, és a nagyok játékában a politika színterén, és nem tudom nem összehasonlítani a kettőt, ami végül is egy dologban azonos. Bennem. Én szívom meg mind a kettőnél, hiszen csak nekem kell betartani a szabályokat, és…..
f)    A lakosság gazdasági szerepvállalására a jövedelmeket terhelő elvonás alapvető hatással van. Mélyebb elemzés nélkül ez lehet az egyik oka annak, hogy Magyarországon a munkaképes korú lakosság hatmillió fő, míg a foglalkoztatottak száma hárommillió. Amíg…..
 Előszó Magyarország a rendszerváltás óta sodródik. Kormányok jönnek, mennek, programok születnek, és halnak el a politikai kurzusváltások következtében, de folytonosságnak, folyamatosságnak nyomát sem látni. Magyarország nem halad, hiszen azt sem tudja, hová akar…..
Nem mintha hiányoznál nekem, vagy még sok embernek, de nem lehet látni önelégült arcod. Szervezel, vagy bujkálsz? Tök mindegy melyiket teszed, egyáltalán nem hiányzol. Azonban nem tudok elmenni szó nélkül az eltűnésed mellett. Legutóbb nyáron köröztettelek, mert akkor is…..
Leslie Frank 2012.03.06 14:42:52
@betoca8: Kedves Szépnevű Beáta! Látja, Ön is a 8 évre mutogat vissza! Sokat ártott nekünk az a nyolc év, 50 évvel vetette vissza az országot. De sikerült továbblépnünk. Kiléptünk a XX. századból, igaz, visszafele. Épp tegnap beszélgettem 80 év feletti emberekkel, megállapítottuk, hogy a Horthy rendszerben sem volt még ekkora szegénység Magyarországon. Ma akkora a nyomor, hogy azt eltűrni is bűn, a társadalom bűne, hogy még nem torolta meg néhány ezer ember iszonyatos gaztettét. Csak abban bízom, hogy ami késik, nem múlik.
Leslie Frank 2012.03.06 14:59:27
@betoca8: A magyar társadalom nagy része a rendszerváltásban csalódott. Természetes, hogy mindíg az ellen nagyobb a tiltakozás, aki épp hatalmon van, de a legtöbb ember a teljes politikai elitet a pokolba kívánja. Új osztályharc van kibontakozóban, de ezt még kevesen veszik észre. (És nem csak Magyarországon, hanem az egész világon.) A baj, hogy ez a fajta ideológia nemrég kudarcot vallott, és most nagy a bizonytalanság, mi válthatja fel a kapitalizmust. Eltart egy darabig, mire megszületik a megoldás, de előbb-utóbb megszületik, mert a társadalom ugyan evolución megy keresztül, mint az élővilág, csak ezt kevesen értik. Tartozzon Ön is a kevesek közé!
Leslie Frank 2012.03.06 15:22:49
@betoca8: Jók a kérdései, tetszik a gondolkozása. Legyen barátunk a Patria Hungaria nevű facebook lapon! Ha Ön is akarja!
Ez lesz a tavasz és a nyár kérdése. Az LMP holnap nekikezd a népszavazási aláírásgyűjtésnek, vagy fogalmazhatunk úgy is, beindul a legeslegújabb ellenállás Elég a kiszolgáltatottságból jelszóval. A hivatalos álláspont szerint az akció három lábon áll, stabil, mint lézer…..
Leslie Frank 2012.03.05 08:29:12
@Fabius: Az a bajom, hogy nem hiszek a sikerében. A 200 000 aláírást még összeszedik, de meggyőződésem, hogy a szavazás érvénytelen lesz. És az LMP teret veszít. Ez baj, mert a kormánnyal szemben veszít teret, és ez a teljes polgári ellenállásnak árt.Egyébként sem látom, hogy 2014-re olyan erő jönne össze, amelyik képes lesz a fordulatra, de az ilyen akciók - szerintem - tovább rontják az esélyt.
De azt szeretném, hogy ne legyen igazam!
Annyi lenne a szándékom ezzel a kis szösszenettel, hogy előre borítékolnék egy újabb hazai média áradat magyarázatát a legújabb Eu-ban meghozott határozatról, ami ismét Magyarországot állította a figyelem középpontjába. Nevezetesen a Kohéziós Alap, vagy ilyesmi befagyasztása…..
Leslie Frank 2012.03.04 12:09:16
@Leslie Frank: Helyzet - ly -!
Leslie Frank 2012.03.05 08:14:31
@BANDITAPOLITIKA: Tudod, pont erre céloztam, kissé szarkasztikusan. Az a bajom, hogy már elegem van a gittrágásból, és olyan emberek társaságát keresem, akik "dolgoznak rajta". Mármint a megoldáson. Keresem, de nem találom. Azért, nem adom fel! És persze neked is jó munkát, jó közérzetet, és jó csodavárást!
Sokan vagytok. Lapultok. Drukkoltok az éhségmenetnek. Tudjátok, hogy egyenként fogják kinyírni őket. Itt egyházat, iskolát, alapítványt, embercsoportokat ki lehet végezni „csak”. Azt mondjátok, hogy féltek és nem tudtok ezen átlépni. Közben sejtitek, ha a menetelők is…..
Mi is az a parlament? Sokak szerint egy szimbólum, mások szerint kupleráj, van aki csak fotózza, van aki bitorolja. Teljesen mindegy mire gondolunk vele kapcsolatban, egy épület, amire büszkének kellene lennünk. Valahogy mégsem tudok így gondolni rá. Nem vagyok büszke arra ami ott…..
Leslie Frank 2012.02.29 08:19:41
Ezt a ziccert nem szabad kihagyni, és mellesleg a saját csapdájukba esnek bele. Ahogy visszaemlékszem 2008-ban a nagy ellenzéki párt, aki most erről nem beszél, mert azóta az ellenzék hazaáruló, hirtelen már nem is akart semmilyen előrehozott választást, mert a válság…..
Egy paradoxon megoldása: az Alkotmányozó NemzetgyűlésNagyon sokan érzik úgy, hogy Magyarország rossz úton jár, ezért a következő választások után új erőknek kellene vezetni az országot. Ám a kormányváltás kevés: az ország új alkotmánya, továbbá több kétharmados…..
Leslie Frank 2012.02.04 15:52:12
Úgy gondolom, hogy ezen az ötleten még dolgozni kell! Van benne fantázia, sőt, azok közül, amivel én találkoztam, ez az első, amiből ki lehet hozni valamit, beleértve a saját ötleteimet is. De a gyakorlatban több száz akadálya van, és ezt szó szerint kell érteni. 2006-ban sikerült elérnem, hogy a rendszerváltást követően először létrejöjjön mind a hat szakszervezeti konföderáció ideiglenes szövetsége, ezt a legmagasabb szintű vezetők a MOM székházban személyes részvételükkel deklarálták, de egy hét múlva már nem voltam abban a helyzetben, hogy hatással lehessek az eseményekre. Saját táboromban fúrták meg a legitimitásomat, és szánalommal néztem azokat az embereket, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy milyen érdekek mentén manipulálják őket. Ezt a tervet - ha egyáltalán eljut addig - teljesen hasonló módon fogják megakadályozni. Nem lesz olyan személy, csoport, amely rendelkezik a végrehajtáshoz szükséges legitimációval, a terv közös végrehajtásához szükséges kisebb-nagyobb szervezetek előnyöket akarnak kicsikarni a részvételükért cserébe, többen próbálják zsarolni a szövetség létrehozására hajlandó szervezeteket, stb. Lesznek beépített emberek éppúgy, mint manipulált emberek, sokan lesznek, akik a folyamatot akadályozni fogják anélkül, hogy ezzel tisztában lennének. Olyanok is lesznek, akik számára hiúsági kérdést jelent, hogy milyen pozícióban vesznek részt az eseményekben, és olyanok is, akik úgy gondolják, módjuk lesz az anyagi haszonszerzésre. Ez volt a tapasztalatom, amikor létrehoztam a Fővárosi Közmunka Egyesületet, melynek nyomán létrejött az Országos Közmunka Tanács, amit tehetségtelen, de arrogáns emberek haszon reményében kisajátítottak, azután természetesen képtelenek voltak hasznosan, értelmesen működtetni, de nem is ez volt a cél. Az osztogatásra alkalmas volt.
Ezzel együtt az a véleményem, hogy foglalkozni kell az elképzeléssel. Nem szeretném, ha valaki azt hinné, hogy a feladása mellett érvelek, nem! Úgy kell felépíteni, hogy lehetőség szerint minden felvethető problémára előre legyen megoldás. Szívesen veszek benne részt, bár én ezt átugorva azon dolgozom, hogy ha sikerül túljutni ezen a problémán, hogyan lehet egy működő országot felépíteni. Tegnap raktam fel írásomat, "Alternatív Kormányprogram..." címen. Lehet, hogy vannak benne olyan ötletek, ami itt is hasznosítható, de ha ezt a problémát nem oldjuk meg, akkor az én munkám teljesen hiábavaló.
Majoros László (Leslie Frank)
Leslie Frank 2012.02.05 19:06:42
@Ruzsa Ferenc: Meg kellene nézni, hogy pontosan miről lehet, és miről nem lehet népszavazás útján dönteni, talán itt lehet rést találni. De jó volna, ha az ilyen ötletek nem jutnának el a fideszhez, mert azonnal módosítják a törvényt. Egyébként, - bár jó lenne elkerülni, - de én úgy látom, kevés esélye van annak, hogy a következő rendszerváltást is megússzuk áldozatok nélkül. Nem lehet nem észre venni, hogy az egész világ instabil, ott tartunk, ahol 150 éve: "Kísértet járja be Európát". Magyarországon is robbanáspontig nőtt a szociális feszültség, és adott a fegyveres konfliktus legfőbb feltétele, nagyjából egyforma erők állnak egymással szemben, és mind a két oldalnak van gazdasági háttere.
Ráadásul, a Fidesz meghirdette 4000 tartalékos toborzását - és nyilván nem elkötelezett baloldaliak fognak tömegestől jelentkezni - ebből arra következtetek, hogy elvesztett választás után sem áll szándékában átadni a hatalmat, hiszen felfegyverezhet 4000 pártkatonát. Mi más szükség lehet a tartalékosok toborzására?
C.      Az egészségügyi ellátórendszer átalakítása. Az új egészségügyi ellátó rendszernek piaci körülmények között, tehát piaci feltételek szerint kell működnie. Ugyanakkor az állam szociális ellátó rendszerének egyik legfontosabb eleme, tehát ki…..
3.       Egészségbiztosítási rendszer a)    Az egészségbiztosítás szerkezete, szervezete és felépítése a rendszerváltás előtti időszakban alakult ki, és ennek sajátosságai ma is magán hordozza. Közben változtak a termelési…..
2.       Az egészségügyi ellátórendszer szereplői  a)    A fekvőbeteg ellátás nagyságrendje, kapacitásai megfelelnek Magyarország szükségleteinek, de a területi eloszlás, a lefedettség egyenletessége nem kielégítő.…..
A.      A kormány előtt álló feladatok (Az egészségügyi ellátórendszerrel szemben támasztott követelmények) 1.       Általános szempontok  a)    Az egészségügyi ellátórendszer a privatizáció korai…..
VII.Egészségügy A.      A mai állapot kialakulása Az egészségügyi ellátás romlása gyakorlatilag a rendszerváltást követő legkorábbi időszakra vezethető vissza. A folyamatot az indította el, hogy a piacgazdaságra való átállás során nem…..
VI.Foglalkoztatás és szociálpolitika Az Alternatív Kormány válságkezelő stratégiájának alapja a termelő tevékenység nagyarányú bővítése a teljes foglalkoztatottság megvalósítása útján. Ezt a célt eltérő módon kívánja megvalósítani a városi és a vidéki…..
V.Gazgaságpolitika Az alternatív kormány gazdaságpolitikai tevékenységét az elkövetkező ciklusban alapvetően a gazdasági világválság kezelése és következményeinek elhárítása fogja meghatározni. Ennek érdekében jelentős átalakításra kerül sor, megkezdődik a duális…..
IV.Oktatáspolitika A modern, XXI. századi állam alapjait az önkormányzatok szerepének és feladatainak alapvető módosításával lehet megteremteni, de folyamatosságának biztosításához az oktatási rendszer átalakítása elengedhetetlen. Három terület szabályozását kell olyan…..
III.A legfontosabb változások: államigazgatás, önkormányzatok Az ország előtt álló problémák megoldása megköveteli az összefogást. A magyar nemzeti együttműködés színvonala, hatékonysága igen alacsony. Ezért az első és legfontosabb, hogy az Alternatív Kormány…..
C.      Kormánypolitika a)    A kialakult szokások szerint Magyarország első embere a köztársaság elnöke. Ezzel szemben a hatalom gyakorlását jellemző forma a parlamentáris demokrácia, melynek keretei között a köztársaság elnökét a…..