Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ogab

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy az a hifi világában lenni szokott, időnként felbukkan egy-egy olyan termék, ami viszonylag hamar közismertté, esetleg közkedveltté válik. Kellő idő elteltével akár legendássá is válhat. Érdekes módon, valahogy a legenda maga időtállóbbnak szokott bizonyulni, mint az őt kiváltó termék minősége,…..
ogab 2023.02.16 19:32:35
@Régihifis: Szia!
Hogy működnek ezek az alkalmazások? Az írásban az ragadott meg, hogy a Tidal mennyivel jobban szól ezekkel. Láttam, hogy ezek letölthető alkalmazások, de hogyan kell használni?
Előre is köszönöm a választ!
AudioWorld Bemutat(koz)ó csapat 2017.03.10 13:21:16
Nagy örömmel teszek eleget Szekeres István, kis hazánk egyik legjobb Audio-Technika kereskedője megtisztelő felkérésnek, hogy Magyarországon elsőként én teszteljem, hasonlítsam össze ezt a néhány új pickupot. Nem csak azért, mert mindig is érdekeltek az új dolgok, a mögöttes technológia, de…..
Az alábbiakban az amerikai kapucinus szerzetes pap és teológus, Thomas G. Weinandy OFM Cap. atya október 8-án a The Catholic Thing oldalon megjelent jegyzetét közöljük. Weinandy atya a Vatikáni Nemzetközi Teológiai Bizottság tagja, és az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája Hittani…..
Mostanában nagyon rákoncentráltam az erősítőkre, teljesen méltatlanul magukra hagyva a lánc többi, mégoly fontos elemét, mintha azok ki lennének pipálva, megvannak, működnek, aztán annyi. Persze nem így van, tervezek is a jövőben bizonyos változtatásokat kábel és DAC vonalon, de az szerintem még…..
ogab 2019.01.30 09:28:26
@Analoglued: A második verziót értem, közben utána is olvastam egy keveset. Ha jól értem: előfok, keresztváltó, végfok, hangfal, pontosabban hangszóró. Az első verziót nem teljesen értem, hogy vannak kötve az erősítők, az előfok és a váltás.
AudioWorld Lóerők...alapjáraton. 2018.06.02 22:16:40
Mindez idáig nem sikerült túltennem magam az idei müncheni Show tanulságain. Talán mégsem volt annyira értelmetlen az idén is kilátogatnom, nem is gondoltam volna, hogy ennyire, ilyen hosszú ideig mocorognak majd a gondolataimban a leszűrhető – legalábbis egyféle gondolkodás alapján levonható –…..
ogab 2018.06.17 20:38:55
@kirwani: Hát igen. Csak vannak a zenefüggők, akinek naponta kell, mint nekem.... Úgyhogy marad a konzerv. Ewil.
Mostanság sokszor hallom innen-onnan, hogy klassz dolog az analóg, meg szépen szól a bakelit, de erre aztán az Isten pénze sem elég, ez kiesik az egyszeri magyar állampolgár lehetőségeinek mezsgyéjén túlra. Tényszerű, hogy a jó analóg hang nem olcsó. Nem lehet megúszni 30-40 ezerből, mint egy…..
ogab 2018.03.10 19:19:18
@geparduc: Én ezért nem mertem onnét hangszedőt venni. mondjuk én 27 dolcsi szállítási költséget láttam. Plusz áfa, meg a posta is lehúz valamivel, meg még ki tudja.
ogab 2018.03.22 18:33:14
@geparduc: Uff!
Most hogy átnyálaztuk magunkat a hangszedő-hegyeken (lásd AW a Facebookon), nézzük meg – két részletben – hogy miként lesz mindebből jó hang. Azt – remélhetőleg – már tudjuk, hogy a kar-hangszedő rezonancia nagyon lényeges, és nekünk célzottan a 10 Hz körüli értékek…..
Amikor Szekeres Istvántól megtudtam, hogy a Goldring hamarosan új mozgó mágneses ( MM ) hangszedő családdal áll elő, azon kezdtem gondolkodni, vajon mi állhat ennek a döntésnek a hátterében? A 2000-es széria – Goldring mércével mérve, az angol cég nem szokott szíre-szóra modellváltást csinálni – nem…..
Akik intenzíven olvassák az írásaimat e helyt, még emlékezhetnek néhány posztommal korábban szóba került az egri Allegro Audio. Kaptam Tőlük egy top Regát (RP10) ami várakozáson felül jól szerepelt nálam, nem sok kívánni valót hagyott maga után. Akkoriban, a teszt után, kaptam egy szívélyes…..
ogab 2017.10.31 19:20:03
@Allegro Audio: Persze, láttam, hogy gyári, csak a felépítése érdekelt.
ogab 2017.11.03 17:06:49
@Allegro Audio: Köszönöm! Kedves vagy!
AudioWorld Barátok közt 2017.07.30 18:37:06
Félő hogy ez a képriportom egyesekben féltékenységgel vegyes irigységet fog kiváltani, például azokból, akik nem részesültek - szándékuk ellenére - abban a szerencsében, hogy bejárhassák az Audio Hungary üzemét, ráláthassanak a folyamatokra, átélhessék a gyártás napi ritmusának…..
Minél régebb óta foglalkozom komolyabban hifivel ( ez már vagy 35 éves visszatekintés, bizony, ilyen vén csont lettem) és ezen belül is, fő témám, az elektronikák mellett az analóg lemezjátszás apró-cseprő (sok kicsi sokra megy ) nyűgével, annál inkább rájövök, hogy akik…..
ogab 2016.12.15 20:21:24
@Analoglued: Igazából szeretnék mást, lehetőleg egy fokkal jobb hangszedőt kipróbálni.
ogab 2016.12.16 20:18:48
@Analoglued: Nos igen, a lánc! Szóval a Dual hoz egy Denon PMA 250 csatlakozik és az egész két Canton HB 60-ban végződik és egy darabig ez is marad. Valamiért úgy érzem, hogy a hangszedőn kellene még szintet lépni, és az egész cucc árát figyelembe véve ez olyan 30 pénzig érné meg. Esetleg a hangkar csere jöhet még szóba, de itt már könnyen beszippanthatja az embert a Hamán-Akkormán ciklusként ismert ördögi kör.....
Tehát valóban rátapintottál, az a kérdés, hogy ehhez a rendszerhez mi az a hangszedő, amit még műszakilag megéri beletenni, a pénz más kérdés.
ogab 2016.12.16 20:22:42
@ogab: Olvastam az írásodat a rendszertervezésről, és elsőre ugyan meglepődtem az arányokon, de belegondolva már nem annyira. Szóval lehet, hogy inkább még gyűjtök pénzt és beruházok egy komolyabb hangszedőbe, csak az a kérdésem, hogy ebbe a konfigurációba mi az amire érdemes még pénz kiadni.
A Kiss Béla nevű user töltötte fel ezt a videót tegnap a Youtube-ra. (Elmondása szerint nem az övé, maga is lementette anno.) Az eredeti link itt elérhető, ha még nem szedte le. Utóbbira valószínűleg sor kerül, volt már rá precedens, hogy az önszopatás ilyen példájára bukta az…..
ogab 2014.01.08 14:35:09
@Jossarian: Te idióta!
12 milliárdért traffipaxot venni? Nem hinném, hogy a gyorshajtás az egyetlen probléma az utakon. Pláne nem ennyiért. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
ogab 2013.01.30 19:44:07
@Bilabong: Én is falun lakom, és nap mint nap látom, mi folyik az utakon. Vannak a gyorshajtók, ill. vannak az őrültek (ők nem feltétlenül mennek gyorsan). Az nem feltétlenül zavar, és nem is feltétlenül balesetveszélyes, ha 120-al előz, csak nem mindegy mikor és hogyan. Az ilyeneknek tehetnek ki traffipaxot 100 méterenként is! 90-el is tudnak ökrök lenni.