Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qty108

9 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furdancs Blog LED-ek mindenhol 2020.07.03 05:04:00
A LED, azaz a világító dióda óriási fejlődésének köszönhetően, a világítástechnikában is széles körben elterjedt. Az interneten zavarba ejtően gazdag a választék a különböző kivitelű és teljesítményű termékek között. Nagyon sok tájékoztató anyag fellelhető a témakörben, ami eligazítást nyújthat a…..
Furdancs Blog A halott fűtőszál 2020.06.19 05:00:00
Az áldozatra a félig átsült pizzák hívták fel a figyelmet. Látszatra minden rendben működött, szépen világított, meghitt melegséget és csodás illatokat árasztott a kombinált tűzhely elektromos sütője, ám a saját készítésű pizzák alja mégis nyers maradt. Egyéb ötlet híján átcsúsztattam őket egy…..
qty108 2016.07.14 13:51:37
@kkm.furdancs: Bizony-bizony, fő az emberélet és a biztonság! Valamint először a Nőket és a Gyerekeket mentsük! (Nem, nincs benne semmi irónia, max. egy csipetnyi)
qty108 2016.07.13 13:31:30
@Nagyon_Komoly: Értem amit mondasz, és abban igazat is adok neked hogy csak megfelelő minőségű szerszámokkal, jelen esetben műszerrel dolgozzunk.
Tanácsot senkinek nem adtam, pusztán közzétettem, hogy én miként milyen eszközökkel javítottam meg a tűzhelyemet.
Abban viszont továbbra sem értünk egyet amit te a fénykép alapján megállapítottál a műszerről, miszerint is annak a minősége akkora kockázatot jelentene, hogy ne tenné alkalmassá a hálózati feszültség mérésére.
Szerintem bármely készülék a gyakorlati használata alapján bizonyítani képes a céljának megfelelő alkalmasságát. Az enyém megtette.
Furdancs Blog Off topic 2017.01.26 16:57:00
Üdvözlet az aktuális poszthoz nem kapcsolódó kommentek oldalán! Itt minden kérdésre szívesen válaszolunk és ide írjátok a "posztoló hülye, az írás pedig hihetetlen inkompetenciáról tanúskodik" jellegű üzeneteket is...
qty108 2017.06.21 07:52:29
@villanyember: Hát azért kicsit többről van szó. Ha ismeretet terjesztünk, akkor a feszültséget az árammal ne keverjük össze, nagyon nem mindegy. Az igaz hogy mind a kettő a villamossággal kapcsolatos, de pl. az autók sebességét sem helyettesíthetjük a motor teljesítményével.
Egyszerű, olcsó, gyorsan és könnyen elkészíthető ajándék karácsonyra. Mondhatni gyerekjáték, a fiammal csináltuk a lányoknak. Íme a végeredmény. Az alábbiakban hevenyészve írtam le, viszont annál alaposabban dokumentáltam az egyedi mécsestartók elkészítésének módját.   Ahogy azt annak idején…..
Nemrégiben találkoztam az oldalon a kérdésfelvetéssel, hogy építsünk-e elektromos kerékpárt házilag. Ha nincs elég pénzünk készen vásárolni, vagy ragaszkodunk a már megszokott jól bevált kerékpárunkhoz, akkor vállalkozhatunk rá. Viszont nem mindegy hogy milyen alkatrészeket…..
qty108 2016.11.24 11:09:06
@Arcade Macho: Nem igazán értem a hozzászólásodat.

A bicikli Kettler Alu-Rad tipus, ha jól tudom egykori nyugatnémet gyártmány.
qty108 2016.11.25 08:01:11
@anonymouse.: 6,6l/100km. Én a kötelező biztosítást és az éves adót nem számoltam bele. Nekem ez kb. 30e Ft/év. Ezzel együtt 33Ft/km. a statisztikám.
Ezzel a blogbejegyzéssel nem arra akartam utalni hogy a kerékpárral teljesen ki lehetne váltani az autó használatát, legalább is nekem nem. Ha meg mindenképpen kell egy autót is üzemeltetni aminek akkor is vannak költségei ha egy métert sem megyünk vele, akkor nehéz forintosítani hogy mennyit is lehet spórolni a biciklizéssel.
Azért az tetszik sok ember meg tudja oldani hogy autó helyett kerékpárral közlekedjen.Még télen is sok biciklist látok reggelente akik vélhetően nem edzenek hanem munkába járnak.
qty108 2016.12.06 08:29:28
@Untermensch4: Elnézést a téves adatért, valamiért én erre a 25 km/h emlékeztem. Nem tudom régebben esetleg ez volt e érvényben, de mindenesetre a neten több forrás is a következőket írja:
da) lakott területen kívül kerékpárral, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédõ sisakot visel és utast nem szállít 50 km/óra,

db) lakott területen kívül kerékpárral, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédõ sisakot nem visel 40 km/óra,

d/1. hólánccal felszerelt gépjármûvel 50 km/óra,

d/2) a kerékpárúton közlekedõ jármûvel 30 km/óra,

d/3) a gyalog- és kerékpárúton közlekedõ jármûvel 20 km/óra,

Valamint itt olvasható egy elég részletes összefoglaló a teljesítményekre vonatkozó előírásokról.

vaol.hu/loero/tiszta-vizet-ontunk-a-poharba-mi-minosul-robogonak-es-mi-az-ami-vegkepp-nem-1702477
A közelgő ünnepekre való tekintettel, íme egy könnyen elkészíthető ajándékötlet. Egyszerűsége miatt nem merülök el a részletekben, a képeken jól látható a ”gyártás” folyamata, illetve a felhasznált természetes anyagok alkalmazása. A manóházat Pap Gabriella tervezte…..
Furdancs Blog Kalapot a kéményre 2016.07.29 05:00:00
Anno a házunk vásárlásával tettünk szert egy felújításra váró kéményre. Hogy valaha be volt e fejezve és került e rá fedlap, a múlt homályába vész. Mindenesetre a felső nyolc sor egyre hézagosabb fugázása, és a kéményseprő évenkénti ellenőrzésekor egyre aggodalmasabb…..
qty108 2016.08.01 07:41:30
@Acmee: Ha szükség lesz a cserére, levágom a régit, az újat pedig bedűbelezem a betonba.
Ha mégis, akkor még mindig próbálkozhatunk a javítással. Egy teljesen új, szállítás közben sérült akusztikus gitárt került hozzám javításra. Mivel a törésen kívül egyéb sérülést, sőt szinte karcolást sem találtam rajta, el nem tudom képzelni, hogyan sikerül eltörniük a…..
Ha a témához szorosan nem is, de az igazsághoz mindenképpen hozzátartozik, hogy jelen esetben igazából a csőlyukadás lenne a megfelelő megnevezés. Történt ugyanis, hogy egy sarokpolcot akartam a falra felszerelni és eközben sikerült megfúrni a falban húzódó vízcsövet. Mivel ez nálam rézből van, és…..
Az Árpád-hídra hajtottam fel épp, a buszsávból soroltam át a száguldó autók közé. Félig már lecsavartam a gázmarkolatot a kormányról, de nem bírta tovább a kezem, be kellett látnom: a Gulliver ennyit tud. A sebmérő mutatója ekkor a hetvenegyen táncolt. Még mindig közel…..