Regisztráció Blogot indítok
Adatok
too damn pretty to die

10 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valamit megtanultunk az elmúlt évek kormányzásából, akkor az a tegnap esti masszívan cinikus Fidesz közlemény pontos ellentéte: kurvára nem vagytok nyitottak az érvekre, békés párbeszédre, és hallgatjátok meg barátsággal és türelemmel azokat, akiknek bármilyen kérdésben…..
Van egy ország, ahol az adóhivatal szervezi az adócsaló maffiát, ahol a söralátétes-egysávos adócsökkentés kormánya évek óta a legkifacsartabb unortodox adókkal húz le, a bevételekből minden sarki óriásplakáton rezsicsökkentést hirdetve. Egyszer biztos készül belőle egy…..
A részvételi és érvénytelenül szavazós százalékok növekedésétől bármit váró képzelgéseiddel ellentétben a választásnak egyetlen következménye van: hogy kik fognak a következő négy évben ülni a parlamentben. Képünk illusztráció. A demokrácia nagy…..
100 oldalas választási programunk 14. oldalán valóban erről van szó. A többi 99 oldal teljesen másról szól. Kattintsd ide és nézd végig...
too damn pretty to die 2014.02.11 11:56:07
@fotelfasiszta: Kapáltunk vele. Nagyon szeretnél valamit beszólni, látom, segíthetünk valahogy?
too damn pretty to die 2014.02.11 13:08:19
@fotelfasiszta: Na, látod, megy ez konstruktívabban is kicsit.

Amiket írtál, azok a dolgozó védelmének irányából vannak megközelítve. Nem az a probléma, hogy te bevállalod a +12 órát, amikor kell, amúgy meg tudod rugalmasan alakítva a munkaidődet kompenzálni a dolgot. Sok helyen a valóság az, hogy vagy dolgozol napi 12-14 órát, meg robotolsz vasárnap, hiába akarsz mondjuk a gyerekeddel lenni, vagy ki vagy rúgva. Ehhez kell egy törvényi védelem, hogy ne tudjanak belőled rabszolgát csinálni, mert most megtehetik.
Bármennyire is motivált valaki, aki egy cégnek dolgozik, fontos, hogy az ember élete, egy kiegyensúlyozott munka-szabadidő arány fontosabb, mint akármilyen gazdasági teljesítmény. Tudom, hogy ez a jelenlegi helyzetre abszolút nem illik, de a 4k egyik alaptézise, hogy ilyen irányba változzon a helyzet. És nyilván ha az emberek gondolkodásmódja így alakul, akkor a megrendelő is fel tudja fogni, hogy itt rosszul lett felbecsülve a szükséges munkaidő, és csúszni fogtok. (Persze a betakarítás nem várhat, de azért a határidők nagyobb része mesterséges dolog). Meg tényleg, sokszor nem is a határidő körüli hajtással van probléma, hanem hogy teljesen általános, hogy annyit túlóráztatnak folyamatosan, amennyit csak akarnak. (És örülhetsz ha kifizetik egyáltalán)

Ugyanígy a pihenőidő arra vonatkozik, akinek most mondjuk napi tíz órát kell egy bódéban állnia, anélkül hogy akár wc-re kimehetne.

Egy vállalat pénzügyi helyzete szerintem elég egyértelmű, persze itt is kell egy olyan törvényi szabályozás és annak betartatása, hogy ne játszák át az egész bevételt egy ciprusi tanácsadócégnek, aztán meg könyveljenek el papíron hatalmas veszteségeket.
too damn pretty to die 2014.02.12 13:23:12
@fotelfasiszta: Elég sok konkrét intézkedést tartalmaz a program, leírva, hogy az hogyan valósítható meg. Szerintem viszont egy választási programban sokkal fontosabbak a mit-ek és miértek: a programnak egy értelmes választási környezetben nem az a szerepe, hogy mindenki nagyobbat tudjon ígérgetni, hanem hogy elmondja a választónak, hogy ez a párt hogyan gondolkodik az országról, milyen problémákat lát és milyen módon állna neki ezek megoldásának.

Az egyes intézkedések kivitelézésének részleteit, bár nyilván végig kell gondolni (szerintem ez látszik a programból), nem is szabad úgy felfogni, hogy a párt kitalálja és kőbe vési, hogy akkor ez így lesz, aztán kormányra jutva betű szerint végigveri, dacolva a valósággal. Látjuk hogy abból mi lett.
Györki Zsuzsa, marketingkommunikációs szakértő lesz a 4K! kampányfőnöke a 2014-es országgyűlési választáson. Zsuzsa dolgozott több független magyar reklámügynökségnek accountosként, és több éven keresztül foglalkozott az Est Média, így többek között a Pesti Est és…..
too damn pretty to die 2014.01.23 19:42:22
@Szoboszlay György:
Szóval regisztráltál a párt honlapján, hogy csatlakoznál a kampányhoz/a pártba. Bejelölted a mivel tudnál segíteni/felajánlások részben, hogy van saját honlapod, blogod. Kapsz egy levelet, hogy ha kitennél erre a blogra 4k-s hirdetést, írj. Elmagyaráznád, hogy ez így most hogy rossz?

Ráadásul kaptál már más levelet is a részvétel különféle módjairól. Beléptél a pártba? Hozzászóltál a programhoz? Részt vettél területi gyűlésen, szervezésben, jelöltek kiválasztásában? Próbáltad valamilyen módon szállítani a kreativitásod és fantáziád?

Az, hogy nem csak klasszikus aktivistaként lehet részt venni a kampányban és a párt életében, nem azt jelenti, hogy az aktivista feladatkör magától megoldódik, ugyanúgy ki kell állni standolni, aláírást gyűjteni, és igen, kitenni a blogodra, hogy szavazz már erre a pártra, mert jó.
A 4K! rólunk, hétköznapi emberekről szól, ezért az egyik legfontosabb feladatunk a kampány során, hogy minél több emberrel beszélgessünk, meghallgassuk őket, elmondjuk, hogy mi hogyan látjuk a dolgokat. Erre a legjobb módszer a kitelepülés. Ezeket a kitelepüléseket mi…..
too damn pretty to die 2014.01.20 14:16:14
@qwertzu: nem is szándékozik sikítozva diktározni a poszt, ez csak egy kis színes sztori a kampány hétköznapjaiból, ez ennek a blognak a témája. Felkészülten kezelték amúgy a srácok a konfliktust, minden megoldódott és még a rendőr is 4k-s lett :)
2011. október 23-án voltam életemben először tüntetni. Önkéntes rendezőként, a sajtóemelvényre vigyázva hallgattam végig a Milla-tüntetésen a beszédeket, és valamiért különös büszkeség töltött el, úgy éreztem, hogy megérte kijönni, és egy jó ügynek lehettem…..
too damn pretty to die 2014.01.17 12:23:01
@1001nappal:
Itt a párt hosszútávú alapprogramja: negyedikkoztarsasag.hu/program
Ez az általános elképzeléseket, víziókat tartalmaz, ne kérd rajta számon, hogy nem konkrét törvényjavaslatokból áll ;)

Lehet egyet nem érteni és vitatkozni a programmal, céljainkkal, de az, hogy kijelentitek, hogy nincsen, aztán ebből levonjátok a nagy következtetéseket, remélem érzitek, hogy kicsit sántít.
too damn pretty to die 2014.01.17 12:58:22
@1001nappal: Másnak sikerült értelmeznie az összefüggéstelen ötlethalmazt, de sajnos nem tűnik úgy, hogy te akarod, csak mindenárod szeretnél valamit amiből kihozhatod a következtetésed, hogy gyökerek vagyunk és csak a pénz kell.
Lenézni meg senkit nem nézek le, te dögkeselyűzöl itt embereket, akiket nem ismersz. Erre reagálhatnánk zsigerből anyázással, mert kb az a szint. Szerintem teljesen normálisan próbáltunk rávezetni többeteket, hogy hibásak a feltételezések, amiből véleményt alkottok.
too damn pretty to die 2014.01.17 13:28:50
@1001nappal: Kérlek, mesélj még a pártprogram-írás szabályairól.
Elmondom, nálunk hogy működik: Leírjuk, hogy mit gondolunk az ország helyzetéről és mit, hogyan és miért szeretnénk változtatni rajta, hogy az, aki elolvassa, megtudja, mit gondolunk az ország helyzetéről és mit, hogyan és miért szeretnénk változtatni rajta.
Milyen funkciója van a te könyvedben a pártprogramnak?
Régóta tudjuk, bölcs vezérünk körül gyakran sertepertél pár jól fizetett fotós-videós, hogy áhitatos facebook-lájkolói véletlenül se maradjanak le két gumicsizma-felhúzás közötti, falusi gyerek vagyok, az emberek embere, így pózoljak Árpi?, kész vagy Sándor?, meg persze az…..
Ha az egész ország katasztrófahelyzettel foglalkozik, menetrend szerint kovácsolják kedvenceink a politikai tőkét. Suttyósághatározó.  Kivel mással is lehetne kezdeni, mint Orbán 'bölcsvezér' Viktorral, aki beült pár fotóra a Teve utcába. Jól látható,…..
A hivatalos szervek látványos leszereplése egy hóviharban remek lehetőséget biztosít nagy odamondásokra: lám, már megint elbaszták, hol van ilyenkor Orbán Viktor, Pintér meg a kormány. Pedig rohadtul semmi közük ehhez: a legjobb dolog, amit tehetnének, hogy visszaakasztják a…..
Felbasz, mi történik az országban? Betelt a pohár a tandíjjal? Hallatni akarod a hangod? Az utcára vonulni nem elég. Az alap gondolatunk, hogy az összes politikus köcsög, hogy hazudnak, és leginkább magukat képviselik. Hogy a politika ocsmány, a pártok meg aztán főleg maradjanak…..
Akkor van egy jóhírem: baloldali vagy, nem szélsőjobb. Nem kell kétségbe esni, ennek semmi köze az MSZP-hez, Gyurcsányhoz, a balliberálisnak csúfolt ámokfutáshoz. Nem vagy ettől egy akolban a mélyliberális jogvédőkkel, Bajnai pénzes barátaival, nem jelenti azt, hogy támogadod…..
Az LMP tegnap éjjeli kongresszusi döntése legfeljebb annyiban csalódás, hogy nem szavaztak még többen az Együtt 2014 elutasítására. Azt mondjuk előre tisztázzuk: sem az LMP, sem a 4K! nem azt döntötte el, hogy nem működik együtt a következő választáson a kormány…..
too damn pretty to die 2012.11.18 21:21:50
@Aëtius:
Annak ellenére, hogy a posztban az LMP döntését támogattam, nem vagyok LMP-s, ez nem egy LMP-s blog, a többesszám első személy pedig bárkire vonatkozhat, aki ugyanazon oldalon állónak véli magát.
A megszólítás pedig nem lenézés, hanem beszólás: lehetne azt megismerve egyet nem érteni mondjuk pont az LMP politikájával, de amikor valaki csak félmondatok meg szóbeszédek alapján dönti el nagy határozottsággal, hogy ezek senkik, kékek, zöldek, akármiért hülyék, akkor jót tud tenni egy gondolkodjál-már pofon.
Nemrég a 4K! bejelentette, hogy köszi, nem áll be Bajnai vadiúj "választói szövetségébe". Sokan eleve csak eddig jutottak a történetben, leszállt a vörös köd és csatába indultak a nagybetűs demokráciáért a végtelen kommentmezőkre. Mert tudniillik, akit Gordon tekintete nem…..
SZÓVIVŐ 2. KIBESZÉLŐ SHOW 2012.10.09 20:26:12
Tervezett kommunikációs akciót jelez, ahogyan egy nem ismert blog nyilvánosságra hozta az MSZP egyik titkosnak szánt dokumentumát. Az anyag maga nem politikai, inkább kampánykommunikációs stratégia, de ilyenként is jó apropó arra, hogy a megrendelő párttal együtt össztűz alá…..
Az állami kiadások ellenőrzése, a korrupció felszámolása. Az államhatalmi ágak függetlenségét biztosító és ellenőrző mechanizmusainak módosítása. A közvetlen demokrácia működését elősegítő eszközök megerősítése, és egyszerűsítése. Tisztességes, stabil és…..
too damn pretty to die 2011.05.25 15:26:21
@misc: miféle varázslat csökkentené a munkanélküliséget a jóléti kiadások lefaragásával?
too damn pretty to die 2011.05.25 20:45:56
@misc: Nem munkaerőmassza vagyunk, hanem emberek, a munkánk pedig nem kötelező robot a piaci isteneknek. Szóval teljesen elfogadhatatlan az megoldási irány, hogy dolgozzunk olcsón sokat, és akkor majd jön a megmentő tőke. Ezen a blogon írnak is erről bőven :)
Nemrég az LMP Vörösmarty téri tüntetését fikázva fejtette ki álláspontját az alkotmányozásról a Fidesz független blogközössége, a Mandiner. Véleményük alulról rezonál a Fidesz felvilágosult abszolutista gondolatfoszlányaira, amelyek a párt kisnemesi hűbérrendszerében…..
too damn pretty to die 2011.04.14 15:10:23
@rajcsányi.gellért (ergé): 1.: akkor olvasd el újra a második pontodat ;)
Újabb hír röppent fel a mai napon. A CNET értesülései szerint a Google egy web alapú szolgáltatást tesztel, ami lehetővé teszi, hogy Gmail fiókunkon keresztül telefonhívásokat bonyolítsunk le. A Google tavalyi „bevásárlása” is erre utalhat, ugynais…..
Az ajánlószelvények  kitöltések értelmezésén a választási bizottságok is sokat izmoztak. Ráadásul politikai célból egyes pártaktivisták feljelentéseket is tettek, amelyre néhány megyében rá is mozdult a rendőrség. Most gyűjtőket és a választókat hívogatják be…..
Az Iron Maiden énekese minap teljesen kiborult színpadon a zenekar egyik koncertjén Washingtonban. Éppen jött volna az El Dorado című új daluk premierje, mikor Bruce Dickinson elkezdett bocsánatot kérni azoktól, akik letöltötték az ingyenes számot a honlapjukról, mivel az szerinte…..
Egy rendhagyó poszt lesz ez most, se nem hír, se nem hosszabb gondolatkifejtés. Majdnem minden nap találkozom ugyanis bánatos, frusztrált, elkedvetlenedett zenészekkel, szerzőkkel, akik - mivel ismernek - nekem természetesen azt fejtik ki, hogy elegük van az egészből, több lemezt már…..