Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zai Viktória - Dizain

43 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyönyörű francia falu, Jaujac utcáit egy különleges művészeti projekt keretein belül Gaelle Villedary gyepszőnyeggel borította. A zöld szőnyeget nem lehet nem észrevenni, ugyanis végigfut az egész falun. A hegyről indul és levezet egészen a központban található homokkal…..
A legújabb gasztro-trend követői szín szerint választják ki ételeikhez a hozzávalókat. Az irányzat fanatikusainak az ételek színe az elsődleges szempont és a kompozíció íze csak másodlagos.  A szín alapján összeválogatott ételek tehát elsősorban esztétikai…..
Az amszterdami Denieuwegeneratie Design Stúdió félig a föld alá építette ezt az erdei villát, egy valaha volt mezőgazdasági terület közepén. Egy mesterséges domb álcázza az épület északi homlokzatát, miközben egy természetes szigetelést is létrehoz, amely sokat számít a…..
Az amerikai Graypants designer csapata bebizonyította, hogy a környezetünk iránti felelősséget egyedülálló és kreatív módon is lehet kommunikálni. Nem csinálnak mást, mint kidobott kartondobozokból, azaz hulladékból készítenek gyönyörűszép lámpabúrákat úgy, hogy közben…..
Jelentem, rabul ejtett engem is a Csináld magad! őrület. Sokáig hidegen hagyott a Do It Yourself életérzés, nem gondolkodtam sosem abban, hogy régi bútorokból, kacatokból mit lehetne kihozni, csak a design cuccok érdekeltek. De most valahogy rákaptam az ízére. Igazából az…..
Használhatatlan, de nem mihaszna szőnyegeket alkot mindenféle otthon fellelhető pici tárgyból a holland We Make Carpets névre hallgató trió, név szerint Marcia Nolte, Stijn van der Vleuten és Bob Waardenburg. A kézzel készített "szőnyegek" a hagyományos perzsa szőnyegek modern…..
Itt egy remek ötlet a kiöregedett BKV buszok újrahasznosítására. Ha netán bekövetkezne az az állapot, hogy megállnak a buszok Budapesten, alakítsuk át mindegyiket könyvtárnak! De a 2-es metró szerelvényeiben még több hely lenne...   Ez a kivénhedt trolibusz Plovdivban…..
A feketét sokan nem szeretik, sőt kimondottan félnek tőle, pláne, ha egy lakberendező ilyet javasol: legyen fekete a fal. Szó se róla, kell hozzá némi vagányság, no és persze az, hogy elvonatkoztassunk a feketének a gyásszal összefonódó jelentésétől. Épp ezért most arra…..
Egy nem semmi kollázs-koncepciót szeretnék most bemutatni nektek, amely a svéd George Chamoun munkája. Egy workshopra készítette, amelyen a téma az "ikon" volt. A munkát Iconatomy-nak nevezte el, amely az icon és az anatomy angol szavak összeházasításából alkotott. James Dean/Robert…..
  Ti sem asszociáltok egyből egy üres ásványvizes palackról egy világító izzóra, igaz? Mert én sem. Persze egyből beindul a fantáziám, hogyan lehetne üres PET palackokból lámpát, azaz lámpabúrát készíteni, de arra álmomban sem gondoltam, hogy maga a palack is lehetne az…..
 Gondolom, kiélvezitek még az idei utolsó őszi-nyári napsugarakat, remélem, nem ültök a számítógép és az internet előtt a szobában. Egyetlen helyes cselekedet, ha a teraszon pihentek egy hűsítővel a kezetekben és egy laptoppal az öletekben, mert ez esetben azonnal…..
A különböző nyelvek, kultúrák, földrajzi helyek, értékek és hagyományok miatt vagyunk mi emberek sokfélék és különbözőek, de ugyanakkor ezek a körülmények el is választanak minket egymástól. Erik Lavelo kubai művész ezeket a különbségeket próbálja lebontani és…..
  Amikor elutaztok pihenni vagy feltöltődni, milyen szállást szoktatok választani magatoknak? Szállodába szerettek menni, ahol kiszolgálnak vagy inkább egy apartmant preferáltok, ahol nyugodtabban elvonulhattok? Egyes felmérések szerint az utazási szokások is kezdenek megváltozni.…..
 Görögországban az utóbbi időben egyre több stílusos belsőépítészeti megoldással találkozhatunk, ilyen a most bemutatásra kerülő Frame Bar is. Az Athénban lévő St. George Lycabettus Hotel bárja extrém, áramló formájának köszönheti különlegességét. A TSIG…..
  Ne gondoljatok semmi rosszra, csak a jóra, ugyanis mostani bejegyzésemben kicsit körbejárom a fagyizó-dizájn témakörét. Nem tudom, van-e olyan felnőtt ember, aki nem szereti a fagyit, de gyerek biztosan nincs. Finomabb-e a fagyi, ha kultúr a környezet vagy tökmindegy hogyan…..
  Nemrég bemutattuk Fulvio Bonavita fotográfus Ízlés dolga című fotósorozatát Megennéd vagy viselnéd? címszó alatt itt, a Dekooderen. Most ugyancsak az ő munkáiból szeretném megmutatni Nektek a Virág illata sorozatot, amely hasonló ötletre épül, mint a…..
 A svéd lakberendező, Marie Olsson Nylander otthonába kukkanthatunk be ezúttal, aki természetesen saját maga rendezte be a házát. A legnagyobb kihívás szerintem mindig az, ha az ember a saját maga megrendelője, ezért is találom izgalmasnak ezt a témát. A lakberendező…..
Egy sorozatot szeretnénk most útjára indítani és ezzel segítséget nyújtani midenkinek, aki kis alapterületű lakásban él. Többek között olyanokról lesz szó, hogyan lehet ötletekkel megnövelni a teret, kihasználni minden lehetőséget annak érdekében, hogy komfortosabbá tegyük…..
 Egy építészetileg izgalmas házat szeretnék most megmutatni nektek. Adott egy teljesen hagyományos ház forma, minden gyerek ilyet rajzol először. Van négy fala és nyeregteteje, a különlegessége viszont az, hogy nincs egyetlenegy ablaka sem. Meg persze cserép sincs a tetején,…..
Jónapot kívánok, kérek egy pár 38-as padlizsánt! - mondanám karfiol sapkában a fejemen, parmezánretiküllel a kezemben, szardíniaövvel a derekamon és rizscsizmával a lábamon. Mielőtt azt hinnétek, hogy totál meghibbantam, elárulom, hogy melege van a lábamnak, ezért mentem a…..
 Érdekes nap volt a tegnapi, ugyanis tudtunkon kívül egy mini dekooderes bulit sikerült összerántanunk. Az Európa Design jóvoltából részt vehettünk egy design túrán, amelynek úticélja a német Wilkhahn cég bécsi bemutatóterme és a városban lévő pár referencia megtekintése…..
 Mai bejegyzésemet egy Antoine De saint-Exupéry idézettel kezdem, amelyet a minap olvastam és szöget ütött a fejemben: Az emberek azért magányosak, mert falakat építenek hidak helyett. Remélem, most mindenki, elgondolkodott egy pillanatra. Milyen igaz, nem? A híd egyébként egy…..
 Ebben a bejegyzésben megtudhatjátok, hogy az emberek meddig mennek el, ha négylábú kedvencük kényelméről van szó. Az is kiderül, hogy a kényelem mellett a kinézet is fontos szerepet játszik. (Szándékosan nem a dizájn szót használtam.) Vintage stílusú kutyaház Az úgy…..
  Hogyan hat a média a gyerekekre? Állítólag egy csomó tanulmány kimutatta, hogy a gyerekekre ugyanúgy hatnak a hírek és a világban történt események, mint a felnőttekre. Ezt mondjuk mindenki tudja, akinek van gyereke. Én is meglepődtem, amikor a lányom három évesen az esti…..
Először nem is tudtam, mit látok. Aztán szép lassan összeállt a kép, ahogy egyre tovább nézegettem. Ez egy benzinkút, méghozzá nem is akármilyen, hanem a csinosabbak közül való. Miért ne okozhatnának a benzinkutak az út szélén esztétikai élményt? Ezt gondolhatta a…..