Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fingfelelős

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Átlagon felüli passzkészségű, tökéletes rúgótechnikájú hátravont irányító, vagy dömper sebességű, a feje felett folyó játékot kétségbeesett tekintettel szemlélő ballaszt? Igen, NST-ülés volt péntek este, és egyre duzzadó Scouser-különítményünk ismét nem bírt…..
Szinte nincs olyan napja az átigazolási szezonnak, amikor ne röppenne fel valamilyen új hír a Real Madriddal kapcsolatban.  Florentino Perez alig egy hét alatt elérte, hogy boldog-boldogtalan a csapatával foglalkozzon. A spanyol kormánytól kezdve az ázsiai sztyeppék egyszerű…..
fingfelelős 2009.06.25 20:46:19
@pancho_sanza: Többek között erre céloztam azzal, hogy szinte bármelyik csapatba beférne. Jelen pillanatban Higuaín gyengébb, mint Kaká, Ronaldo vagy Ribéry ez nem kérdés. Valószínűleg soha nem is lesz jobb.

Csak azért sajnálom - bár nem ismerem személyesen - mert őt előre varázslóként harangozták be, pedig ő egy "szürke", megbízható klasszis. Nem pörgeti a labdát fülén-farkán, nem sarkazgat, csak idényenként vállal átlag 20 gólt, meg jópár gólpasszt.

Mindenesetre hibáznának a madridiak, ha elvennék a kedvét a játéktól és eligazolna, majd máshol teljesedne ki.

  Ó hát ki tudná elfelejteni ezt a szőrös majomembert. Májkell Nájt, nem csak egy kiló farhát. K.I.T kapcsolj SPM fokozatra!!! Pajtás, turbó meghajtás. K.I.T keres? Kérem, magát, kit? És ez még csak az egyik élete két főműve közül. A másikat is nyílván mindenki ismeri.…..
A gazdagréti Sin Cityben mindig történik valami, ezúttal gonosz építőipari munkások sittet raknal le illegálisan. Böhm bácsi és Sümeghy ereje semmit se ér, de jön Vágási Feri és rendet rak!..
Hát igen, a türannosz zabált. Nem mondom, hogy eközben kétoldalon folyt a zsír a pofáján, nagyon is sovány vacsora volt ez, megkockáztatom a kegyelemkenyér kifejezést. Átütő erőnek, mélyről jövő dacnak, pusztításnak nyomát sem láttuk. Tovább ég, csendesen füstölög a…..
Búcsúzott a Kolozsvár, otthon kapott ki Mourinho, lesz görög csapat a tizenhat között. Még kieshet a Chelsea és a Roma (de nem fognak), míg az Inter-Barcelona-Sporting-Atletico-Liverpool ötös már biztos továbbjutó. A helyezések a C-csoportban teljesen le vannak osztva, a többi…..
Úgy látszik, Bodor Imre ügye máshogy ért véget. Múlt héten volt szó a történetéről, mely szerint 2006-ban az egyik szolnoki általános iskola kerítésénél megakadályozta, hogy megverjenek egy alsós kisdiákot. A 13 éves támadót megfogta, és akarata ellenére bevitte az iskola…..
Áh, gyerekek, igazatok van, ez a 80 millió 500 embernek az Oktatási Minisztériumban ez lótúró! Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt, ebben dolgozni, na  az a tuti! Kezdjük ott, hogy az EKF projekt 3 vezetőjének lakást béreltek. A  Csukás házban (ami a…..
A heti jósolgatást már megszokhattátok tőlünk. Most egy kicsit távolabbra nézünk. Több hetes kemény munka után a szerkesztőség összes tagjából sikerült kisajtolni az előttünk álló idényre vonatkozó megérzéseiket. Mindenki három olyan dolgot jelölt meg, amire akár a…..
A divat kérlelhetetlen hatalma emberek millióit hajtja rabigába. Márpedig a futballista trendi jószág, érzékeny – mi több – fogékony minden, a jassz-faktorát növelő külsőségre (zselé, tetkó, hajbasz, csuklószorító, szigszalag a boka fölé, fülbevaló, miegymás),…..
Na, ebből lesz vita. Nekem nem tűnt fel elsőre, de nem is vagyok Bond-rajongó.EUvonalas kolléga már szinte biztos volt benne, hogy ez másnak is feltűnt:Gondolom, többen elküldték az új Bond-film melléfordítását (A Quantum of Solace), ami, Isten tudja, miért lett a Kvantum…..
Úgy érezzük, el kell oszlatnunk egy mítoszt. Sokat halljuk a tévés sportkommentátoroktól, hogy "begyakorolt figura". Ez a legtöbb labdajátékhoz hozzátartozik, viszont a teljesen speciális körülmények között játszott labdarúgásban ilyenről igazából - a rögzített…..
fingfelelős 2008.10.10 11:44:05
Szerintem alábecsülitek a taktika szerepét, bár annak jelentőséga a különböző futballkultúrákban nyilván eltérő. Különösen a kisé és középcsapatoknál figyelhetőek meg olyan jellegzetes játékelem, amelyekről első pillantásra, a meztől és a játékostól függetlenül felismerhető egy csapat játéka.

Ha eltekintünk a klasszikus példáktól (Ajax 1995 - totális futball, ManUtd 1999 - két védekező középpályás labdát szerez, kiteszi szélre, szélsők beadnak, két csatár kereszbe fut, gól, ha kipattanó van, azt a középpályások berúgják) akkor elmondható, hogy az ilyen egyedi játkéot általában az erős közepes játékosokból álló csapatok játszanak pl.: a Schalke a 90-es években, a Real Sociedad vagy a Chievo a közelmúltban. Utóbbi esetében vált legendává, hogy edzésen 10 mezőnyjátékos gyakorolta a támadásokat üres kapura, hogy az együttmozgás működjön, és kb. 10 fordulóval a vége előtt találta meg a többi csapat a taktika ellenszerét.
Nem véletlen, hogy ezek a csapatok max 1-2 évig villogtak, amíg ki nem ismerték a taktikájukat.

Biztos vagyok abban, hogy a nagycsapatoknál )Manchester, Real, Inter) is ilyen alapos a taktikai gyakorlás, csak a sok improvizatív elem miatt nem olyan egyértelmű a tudatosság, de például a "galaktikus" Madrid többek között szerintem azért bukott, mert saját csapaton belü vált kiismerhetetlenné a játék, gyakorlatilag mindenki arra futott, azt csinált, amit akart. Na, ennek vetett véget Capello.
Kettős Mérce Három év 2008.09.17 17:17:00
Bencze József szerint három év előzetes letartóztatás kevés. Mert az ügy szövevényes. Bencze József kicsivel több, mint egy éve ül a székében, ezidô alatt kiderítette, hogy bizony az ő székbeülését megelőző kicsivel kevesebb mint két év nem volt elegendő a szövevényes…..
Emlékeztetőül: Kedves Olvasóink, ez bizony a Ti rovatotok lesz! Három dologra vagyunk kíváncsiak, amelyre az aktuális forduló meccseit bámulva jöttetek vagy egyenesen döbbentetek rá, netán kiszámoltátok vagy megfigyeltétek, vagy egyéb legális módon tettetek szellemi ingatlanná.…..
 Az MTI Zentai Károlyról szóló hírében szerepel a következő mondat: „Az ausztrál legfelsőbb bíróság elutasította szerdán az emberiesség elleni bűnökkel vádolt Zentai Károly (Charles Zentai) fellebbezését kiadatása ellen, és ezzel megnyílt a lehetősége annak,…..
A gonosz kanadai akinek mindig leszakad valamilyen végtagja. Akármilyen sebhelyes feje van, én csípem ezt a csávót. Majdnem minden filmjében gecit játszik, de abból az igazi elmebeteg fajtából , mégis szimpi. Michael kanadai, ugyanis Torontoban született és elég korán megmutatkozott…..
Első leckénk Stuart Steenel, aki ma a mimikát mutatja be. Kérlek kövesd a gyakorlatot! ..
Úgy látszik most ez a trend egyes bíróságokon, hogy a jegyzőkönyvek miatt szórakoznak egyes ügyvédekkel, a minap a Zugügyvédet is megfeddte egy megyei bíró, hogy fejből mert idézni egy tanúvallomást - egyébként pontosan - és nem papírokból.Szia Zugügyvéd! Milyen…..