Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cozumel

31 bejegyzést írt és 1595 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az interneten tömegével terjedő oltásellenes mémek (szöveges képek) egyike annyira kiverte a biztosítékot egy immunológusnál, hogy az internet egyik legnépszerűbb válaszát alkotta meg. Az eredeti poszt angol nyelven született, és annyira jól sikerült, hogy több millióan…..
Kárász Róbert Vadai Ágnessel beszélgetett volna, és nagyon szerette volna irányítani a beszélgetést, de hiába, mert a politikus nem nagyon hagyta neki. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Vadai rém profin bullshittel a baloldal kínos ügyeiről, és tulajdonképpen Kárász egyetlen…..
cozumel 2014.03.24 15:19:59
@Spamet nem küldünk rád: teljesen igazad van. az meg különösen röhej, hogy kb. tiz éve olvasom, hogy "kedves néző, mivel ők külföldről néz bennünket, blablabla... de majd javitunk, blablabla".

2o14 van, az ország fele külföldön, az index köre pedig még mindig erőlteti ezt a szart... közben az új versenytársak, 444.hu, cink, stb tolják a jutyúbot, mert az MŰKÖDIK, és megtartja az olvasót.
comment:com Hírek kávé mellé 2014.03.24 09:30:00
Véget ért a Csajok harmadik évada, és az Esquire szerint ideje lenne, ha Lena Dunham visszavonultatná a karakterét a sorozatból, mert unalmas. Az évadról majd írnak a kollégák kritikát, mások azt állítják, kurvajó volt. Claire Holt nem azért szállt ki a The Originals-ből, mert…..
cozumel 2014.03.24 14:48:39
@spamdog: hát pont ezt akartam írni én is, hogy a sokkoló fordulatról egy szó sincs?
cozumel 2014.03.24 15:22:56
@sixx: köszi, sixx!
tegnap este gondoltam, milyen fasza kis hétlezárő tévézésem lesz, először cosmos Neil deGrasse Tysonnal, rögtön utána Good wife... hát a kozmosz jó volt, a GF-tól meg leültem teljesen.

egyébként a fb oldaluk is elspojlerezte, mivel ilyen kommünikét küldtek ki a nézőknek, wtf??
A Harry Potter-sorozat írója a jelek szerint az ékszerkészítésben is kipróbálja magát. Nem is kis sikerrel, hiszen nemrégiben 20 ezer fontot (több mint 7 millió forintot) adtak egy saját tervezésű karkötőjéért. J.K. Rowling azt már bebizonyította, hogy regényt kiválóan…..
cozumel 2013.12.29 19:36:53
@Jóképességű Takarítónő: rowlingnak nem igazán van szüksége pénzmosásra, ugyanis annyit adományozott a vagyonából, hogy milliárdosból visszacsúszott milliomossá.

vannak még ilyen sztárok ám, tudom, hihetetlen, de léteznek, akik úgy gondolják, van annyi pénz, amit már ugysem tudnak elkölteni magukra. ezért inkább adományoznak, meg alapítványokat hoznak létre.
Réges-régen megfogadtam, hogy gyerektémában többet nem írok és vitázok, mert ahogy a zuglói strandon is kiparancsoltak a pancsolóból, úgy a baba-mama bloghomokozót is el kell hagyni egy idő után. És hát majdnem kilencéves gyerekek perspektívájából a legtöbb téma tényleg…..
cozumel 2013.10.17 14:41:08
@Rosa Rugosa: drága róza, a beszólás egyszerűen jólesett, mert elképesztőnek tartom, hogy vannak felnőtt emberek, akik 3 év után még mindig azon pörögnek, hogy volt egy blog, ami elköltozött, onnan szétvált, ott összevesztek... ez egész egyszerűen röhej, és nevetséges, és pitiáner, és tulajdonképpen pont attól az embertől jött a megjegyzés, aki kommentelői pályafutása során soha sehol egy kurva pozitiv megjegyzést, egy felütéssel induló fél mondatot nem volt képes mondani senkinek. NEKI pont ez teszi meg.

amugy meg ha ugy gondolod, hogy KÖZÖD VAN HOZZÁ, bár nem tudom, milyen alapon gondolnád, akkor elmesélem, hogy felkértek, egy teljesen új szerkesztőség, egy komoly és profi főszerkesztővel az élén. én meg elvállaltam, és mivel se szükségem nincs a pénzre, se megoldani nem tudom, hogy számlát adjak otthon, ezért a pénz rászorulókhoz kerül. egyéb döntésemről mondd, kérlek, köteles vagyok még beszámolni?
Minden művelt alkoholista ateista ismeri George Carlin nevét, vagy Bill Maher munkásságát és ismeri azt is, hogy például Ricky Gervais is aktív ateista. Jó pár éve immár azt mondhatjuk, hogy a standup comedynek született egy olyan változata, amely ateista, és közönséggel…..
cozumel 2013.10.06 18:05:25
@Koós István: persze, ez a sablonos válasz.

de végülis ebben Hitchensnek volt igaza: amit mi mondjunk a vallásról, az egy vallásosnak tényleg sértő. nem tud nem az lenni.
Na jó, kb. eddig bírtam, hogy ne mondjak semmit arról, hogy mennyire felesleges, büdöslábszagú erőlködés ez az egész. Most a huffingtonpost hozta le "Egy szép test" címmel, de volt ennek már ezer változata, mind pontosan ugyanolyan eredménnyel, amit az origó körül tudnék…..
cozumel 2013.08.26 17:55:28
@Sadist: erre meg pont én hivtam fel a figyelmet, hogy milyen ártalmai lehetnek a FÉRFIAKRA annak, ha a nőkre mint reproduktív hothouse-ra tekintünk.

rohadtul a sértődöttség beszél belőletek, és annyira vakok vagytok, hogy képtelenek vagytok belátni, hogy olyan dolgokat probálok propagálni, amivel mindkét nem jól jár.
cozumel 2013.08.26 18:23:07
@Sadist:"mesterséges megtermékenyítés, genetikai rendellenességek kutatása és szűrése magzatkorban, terhesvitaminok"

ezek nem NŐKre fordított kutatások, hanem a MAGZAT érdekében, tehát megint a reprodukciós szerepről beszélünk.
persze, minden nő egészséges magzatot szeretne, szóval teényleg, örüljünk és kuss minden másért.

az inkontinencia a férfiakat is érinti idős korban (más miatt), a csontritkulás is, cska nincs szorosan az andropauzához kötve, ugy, mint a női csr. a menopauzához.

a fogamzásgátlás kurvára nem a nő dolga, hanem két emberé, és én örülnék legjobban, ha ez nem elsősorban a tablettákat jelentené, mert egyszerűen a nők többsége millió problémával küzd a tabletta miatt, de szedi, mert a hozzád hasonló férfiak szerint oldja meg ő.
a hüvelygombának na vajon mi az egyik kiváltó oka? csak nem a fogamzásgátló? jéééé, de.
cozumel 2013.09.21 22:26:41
@zZz: a szívinfarktust azért hoztam fel, mert ez jól rámutat, hogy adott betegséget teljesen férfiproblémaként kezeltek-kutattak, egészen addig, míg feltűnt, hogy jééé, több nő hal meg benne, mint férfi.

mert a férfiak tünetei egész mások, és mivel ezeket már évtizedek óta szajkózták, náluk könnyebb volt felismerni, megelőzni, megmenteni... a nők tüneteit meg pár évvel ezelőtt kezdték felvilágosító kampányokon nyomatni.

tehát volt egy jó néhány évtized, amikor egy NEMTŐL FÜGGETLEN problémával csak az egyik nem szempontjából foglalkoztak.

DE! nem állítom sehol egyetlen szóval sem, hogy ez valami ármányos férfi összeesküvés volt. sajnálatos, hogy beleláttok olyasmit is a posztba, meg kommentbe, amit nem mondtam. nem értem, hogy miért kell rögtön a "többségi" sértődött attitűd. ez teljesen ellehetetleníti a párbeszédet.
1. Négyütemű fekvőtámasz No nézd csak, mivel kezdünk, ugye nem a tesiórák rémével? De bizony. Lehet töményen utálkozni, de egy ilyen ütős, minden izomra ható, kardió és izomfejlesztő gyakorlatot tilos kihagyni. B kép: kezdők, térd- és hátnyavalyások, erősen…..
Néhány hete arról elmélkedtünk, amin az emberiség azóta rágódik, hogy szellemi képessége meghaladta a bölény bekerítésének problematikáját: vajon vannak-e rajtunk kívül élőlények máshol is ebben a hatalmas univerzumban? A posztban megírtam, hogy bár konkrét válasz…..
Magyarság. Az enyém az én magánügyem. Pont annyira nem szólhat bele senki, mint abba sem, hogy hány gyereket vállalok, mikor, mik a szexuális preferenciáim, és mit gondolok a bármelyik istenről.  Magyarországon születtem, magyarul beszélt hozzám apám, anyám, magyar nyelven…..
cozumel 2013.09.07 21:42:51
@retinax: de azt az én lányom nem tudja :)
cozumel 2013.09.07 22:34:00
@retinax: köszi :)
amúgy a cím úgy jött (és esküszöm, mindig a legnehezebb), hogy a kifejezést a lányomtól hallottam , amire utalok is a posztban.
igazából nem gondoltam bele, hogy a magyar neve más -és kicsit nem is értem, hogy a roxfort mitől jobb, vagy magyarosabb, vagy könnyebben ejthető....
valahogy meg se fordult a fejemben, hogy esetleg nem mindenki tudja, hogy ez az eredeti neve a boszorkány és varázslóképzőnek :)
cozumel 2013.09.08 17:23:15
@nyulmama: én azt veszem észre, hogy a fészbuk meg tumblir meg hasonló közösségi oldalak miatt azok is elég sok angol kifejezést magukra szednek, akiknek egyébként a suliban mást tanitottak, tanítanak.
harry potteres meme rengeteg fut, meg gyűrűk ura-s, hobbitos, game of throns-s, szóval ha valaki nem eredetiben olvassa, látja ezeket, akkor is akaratlanul is magára szed néhány eredeti szót, elnevezést.
Hát ettől rettegett a Fidesz teljes vezérkara, a Nemzetgazdasági Minisztérium több emelete és persze a Magyar Nemzet szerkesztősége. Ez az imperialista baloldal titkos fegyvere, ami agyhalott, szoci szavazót csinál mindenkiből, aki csak odakapcsol. Ha az unió összehangolt támadása,…..
Elfogulatlan laikus helyett vérbeli István, a király rajongót menesztettünk a szegedi Dóm térre, aki Alföldi Róberttel szemben sem titkolja elfogultságát. Bolondul Stohlért, bírja a Kimnowakot: azt hitte, a földi paradicsomba váltott jegyet. Mégsem azt kapta, amit várt. A katarzis…..
cozumel 2013.08.21 00:33:30
@Winston Smith: bwahahaha, pont ezt irtam én is. hogy vagy van ez a Nagy Posztmodern Izé szerű feldolgozás, vagy van az abszolut letisztitott eredeti, vagy az eredetit meg lehet csinálni eszméletlenlátványosmoderntechnikával, amolyan cirque de soleil mintára. hááááát, egyik se túl hálás na.

nem igazán lehet ezzel újat mondani, a rock opera is lejárt műfaj már, az aktualitásokat meg csak fájóan szájbarágósan lehet prezentálni.

szóval én nem csodálkozom, hogy szar volt sokak szerint. ezen némiképp segített volna, ha legalább jól énekelnek :D
Szóval kisebb-nagyobb botrány alakult ki abból, hogy Richard Dawkins a következőt Tweetelte: "A világ összes muszlimjának kevesebb Nobel-díja van, mint a Trinity College-nek egyedül. A középkorban mondjuk nagy dolgokat vittek véghez." All the world's Muslims have fewer Nobel…..
cozumel 2013.08.12 22:22:19
@spinat: ugyanmár. akkor megalapozta volna valaki más(ok).

a relativitás elmélettől kezdve a villamosságon át a periodusos rendsyer kidolgozásáig, párhuzamos kutatások folytak ezernyi témában. hogy miről maradtak feljegyzések, az más kérdés.

szerinted ha a kinaiak nem találják fel a kereket, akkor ma négyszög alapú az abroncsod?
Furcsa módon idén a Balaton Sound lett a „magyar rögvalóság” fokmérője, saját önostorozásunk tárgya. Multik által hülyére vett zombik, nonfiguratív tetoválásos vidéki tahók és mojitójukból profitáló középiskolás lányok, magyar ugarozás, valamint annak kritikája és…..
Valamikor a nyolcvanas évek elején elindult egy mozgalom Amerikában az akkor már aggasztó társadalmi méreteket öltő elhízás ellen. Egészen pontosan az ezt megalapozó tanulmányok már a negyvenes években is ismertek voltak orvosi körökben.  Az akkori kutatók és orvosok…..
Legalábbis azt a típusú kardiót, amiről az elmúlt pár évtizedben mindig azt állították a szakemberek, hogy ez a legoptimálisabb mozgásforma, amennyiben súlycsökkentés a cél. Tudjátok: kocogj, fuss, elliptikus, bringa, lépcsőzőgép. Combat, kardió kick box, Insanity, P90X,…..
cozumel 2013.06.14 16:53:58
@Ensiada Arkoveitie: én évek óta dolgozom (most pill nem) edzóteremben. a frusztrációs plafont alatt azt a rengeteg nőt (főleg nők az áldozatok) értem, akik tényleg kétségbeesetten mesélik, hogy már ennyire emelték az edzés számát, az időtartamát, és mégsem tudnak semmiféle változást elérni, pedig az első időkben annyira szépen meglátszott a munka.

de írom a kiegészítő posztot erről, mert sokakban felmerültek hasonló kérdések :)
cozumel 2013.06.14 17:11:02
@rudo: szubjektiv vélemény, de az evezőgép a létező legjobb a piacon levő kardiógépek közül. HA!!! helyes testtartással használod.

teljes testet mozgat meg, és ódákat tudnék zengeni a tartásjavító hatásáról. nem is kardiógép csupán, mert keringés javító és izomkondicionáló hatása is van (főleg magas ellenálláson).

ha pozitív változásokat észlelsz magadon, akkor JÓ úton jársz. ha ki akarod egészíteni más edzésfajtával, akkor is. lényeg, hogy NEKED legyen intenzív, TE érezd, hogy dolgoztál rendesen, nem csak jól esően, hanem keményen. nem is úgy, hogy padlón kúszva tudj csak utána közlekedni, de keményen.

ha megállsz a fejlődésben és nem vagy elégedett az eredményekkel, akkor ideje más programban gondolkodni.
cozumel 2013.07.23 20:08:38
@Sátán meg a Jocó: te mirol beszelsz??? Szerintem ezt mashova akartad kommentelni, csak eltevedtel az ablakok kozt :)
1. Túlzott energiabevitel. Fogd vissza a sütistálat.  2. Túl alacsony energia-felhasználás. A karosszékből álljanak most fel. 3. Anyagcsere, táplálkozási és endokrin betegségek. Tehát táplálkozás, mozgás, betegség lehet a három főbűnös, illetve ezek bármilyen…..
cozumel 2013.07.10 16:31:35
@teknős: hát pedig miért ne lehetne? :)
túl sok kalóriát bevinni BÁRMIBŐL lehet, elvileg. gyakorlatilag képtelenség lenne annyi uborkát enni, hogy attól elhízz, mert a sok víz és rost hamar megtölti a gyomrot, kalória meg abban alig van

a gyümölcs viszont pont az a kategória, amitől nagyon könnyű elhízni, édes, cukros, és cseresznye-szőlő-mangó, ezekben rengeteg a kalória.
cozumel 2013.07.11 04:16:31
@fleur_de_lys: nem, amit te irsz, az alapvetoen egyes kategoria.

a szervezetnek MINDEGY, hogy miert emeled meg a sutistalat, hogz ki rakja a szadba a falatot, hogy erzelmi evo vagy , vagy unalombol... az emesztorendsyer nem tudja, nem erdekli, o csak azt tudja, hogy a tulzott bevitelt hogyan kell raktarozni.
van, aki erzelmi okokbol nem eszik, vagy a stressre reagal ugz, hog nem bir enni. o nem fog hizni.

amerikaban, kanadaban ma rengetegen horanak 30 kilonal tobb felesleget, mert MEGSZOKTAK, hogy folyton esznek. es mivel van mit....

bocs, a pocsek irasert, de a macskam belehanyt a billentyuyetbe, ugyhogz most egy darabig tabletrol nyomom... :(
cozumel 2013.07.13 17:44:40
@Juci SFG: az elhizasnak semmi mashoz nincs koze, mint a tulzott kaloriabevitelhez (az endokrin betegsegeket most kizartuk).

hogy MIERT alakult ki tarsadalmi szinten ez a tulzott kaloriabevitel, az tenyleg mas kerdes.

a tarsadalmi szintu elhizas valojaban alultaplaltsag, mert ezek az emberek zommel olcso, kaloriadus amde tapertek szegeny etelektol hiznak. termesyetesen vannak olyanok is, akik a minosegi etelekbol vesznek magukhoz tul sokat, ahogz a posztban irtam is.

@mildi: a MACska jol van, a MAC nem annyira... hetfore varom a diagnozist, addig rettegek :D
Az alábbi poszt dr. R. Elisabeth Cornwell evolúciós pszichológus kutatásai és az erre épülő előadás összefoglalója, Cozu-gondolatokkal enyhén megfűszerezve. Az eredetit angolul tudó olvasóink itt megtekinthetik. Teljesen őszintén mondom, hogy bennem az utóbbi pár évben…..
cozumel 2013.06.30 20:56:51
@Audrey80: nekem a kéz. egy pasinak legyen szép keze, vagy legalábbis ne legyenek töpszli, minivirsli ujjai :D
cozumel 2013.06.30 22:04:51
@Audrey80: áááá, sose volt nálam kritérium, hogy hu de sportos legyen. csak látszódjon rajta, hogy nem hanyagolja el magát.
cozumel 2013.07.02 15:21:11
@macsk-a: na de ez benne is van a kutatásban, hogy a nőknél SOKKAL SZÉLESEBB a szórás, atekintetben, hogy mi alapján választanak.
hát hogy ne lenne az intelligencia , és igen, a jó vagyoni helyzet is vonzó! de ezek IS pont arra utalnak, ami miatt evoluciósan kiválasztunk egy pasit: az itnelligens vagy a vagyonos pasi mellett biztonságosabbnak látjuk az utódnevelést.
mert ez a régi ösztön akkor is bekapcsol párválasztásnál, ha tudatosan nem is akar gyereket egyikünk sem.
Próbálok tartani egy intellektuális szintet itt a blogon, nem egyszerű, egyrészt ugye tudás- meg stílusbeli hiányosságok, nyilván nem véletlen, hogy nem az ÉS-nek írok. Se filozófus, se esztéta, se bölcsész nem vagyok, még a helyesírásom is Madz ellenőrzi, amit ezúton is…..
cozumel 2013.06.27 02:28:10
@Mirelle: Mirelle, sehol nem találom a blow dry-t, pedig minden létező online forrást megpróbáltam.
a nobel son is bejött nekem, nagyon jól hozta az elszállt, végtelenségig egoista, narcissztikus tudóst.
Nem is olyan réges-régen, valóságban és mesében, csak a leány haja lobogott a szélben. Aztán mikor férjhez ment, bekötötték a fejét, és onnantól kezdve nem igazán mutatta meg a haját a nyilvánosság előtt. Ez a szokás aztán lassan kikopott, és a hajápolásra masszív…..
cozumel 2013.06.14 22:54:41
@skyli91: mert a paleo és a mastercard, na ők ketten világmegváltók :)

egyébként nekem se tetszik, de ugye prioritások...
cozumel 2013.06.15 02:42:55
@skyli91: persze. ha fogysz, akármitől, és vékonyabb lesz a bőr alatti zsírréteg, akkor el is múlhat a narancsbőr. és van, akinek sose múlik el, mint ahogy az ellen se lehet semmit tenni, hogy idős korban petyhüdtebb a bőr (most plasztikai sebészetről ne beszéljünk).
a narancsbőr _BŐR_ probléma elsősorban, és akinek nem probléma, annak szerencsésebb bőrtípusa van.
ahogy vannak narancsbőrös fitnesz versenyzők, úgy vannak nem narancsbőrös elhízott nők is, mert a bőrünk szerkezetét még nem tudjuk nagyon befolyásolni.

az immunrendszer pedig semmilyen diétára nem erősödik. az a kórokozókkal való találkozás és azok legyőzése miatt erősödik.
persze trágya ételekkel le lehet gyengíteni, a paleo meg tényleg abban vitathatatlanul értékes, hogy ha valaki változatosan paleozik, akkor minden makro- és mikrotápanyagot megkap a szervezete. fehérjék, CH, zsírok, vitaminok, nyomelemek, mindent.
cozumel 2013.06.27 02:18:02
@Intizar: igen, sajnos ez is borzalmas,az meg főleg, amikor olyan példaképek, mint beyonce szőkére festetik a hajukat.

sajnos azonban tény, hogy minden valamire való munkakörben komolyabb esélyeik vannak, ha vasalt hajjal indulnak. ez egy ilyen egyezményes jel, hogy hajlandók voltak behódolni a fehér ember normarendszerének. önrabszolgaság.
Mert tudom, hogy van, akinek már az összes lábbelije teli van a témával, hát hagyjam már őt békén, pont nem ez a legnagyobb baja. És van, aki tényleg jól elvan úgy, ahogy van, akár egy kis felesleggel is, nem készül ő már címlapra különben sem.Ez a poszt nem nekik szól, és…..
cozumel 2013.06.21 17:00:11
@Scala: hahh, a fejemben :D
Megint az van, hogy nem akartam én már ehhez hozzátenni semmit, írtak erről sokan, sok helyen, valahol elmondták már az én véleményem, ha nem is egészben, de részleteiben. Különben is, a csoda ötödik napján vagyunk, holnapra valami újat dobunk oda a médiának, az meg visszadobja…..
A napokban merült fel a téma egy fitneszblogon, de nekem is rengeteg ismerősöm belefutott már ebbe a helyzetbe. Adott egy 55 kilós fitt lány, aki az elmúlt pár évben testsúlyának felétől szabadult meg. Rengeteg munka, kitartás, kemény edzések és tudatos táplálkozás…..
cozumel 2013.06.20 14:38:52
@ErrOr: egy süti nem probléma, de tudod, rengeteg egy sütis helyzet van. mindenképp lesz olyan, hogy pont annak mondasz nemet, aki ezt kifogásolja.
cozumel 2013.06.20 14:45:22
@macsk-a: egyszer felmérést csináltam egy nagyon elhízott fiatal nővel. megkérdeztem, mikor kezdődtek a súlyproblémái.
azt felelte, nem is emlékszik rá, hogy mikor NEM volt kövér. a szülei nagyon hamar elváltak az ő születése után, és ment a versengés, hogy ki tudja jobban elkényeztetni a gyereket. természetesen, kaja formájában is. amit kért, csipsz, kóla, muffin, fagyi, mindent megkapott.
121 kiló volt a kb172 centijéhez.
cozumel 2013.06.20 22:42:17
@Audrey80: skinny-fat, ez egy elterjedt kifejezés a fitneszben. macska jól magyarázta, arról van szó, hogy igazából első ránézésre valaki vékony, nincs feleslege, de a test állaga, kompoziciója nem optimális. gyenge izomzat, sokszor rossz tartás emiatt, stb.

ennél sokkal egészségesebb az, aki ugyan kicsit több zsírt raktároz, de van alatta szolid izomzat is.