Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arkadas

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van itten egy káros, hamis és hazug alapmítosz, amit a rendszerváltáskor elültettek, és ami azóta is folyamatosan mérgezi a közbeszédet: az utoljérjük a Nyugatot és a provincializmus mítosza.  Magyarország és a többi posztkommunista ország a rendszerváltás után az új…..
Arkadas 2012.06.07 13:46:55
@Franky4fingers: Picit javítanék, ha megengeded :-) Méghogy mi ne lennénk Európa? Mi akik a kellős közepén élünk? Nekünk kéne "Európába menni" miközben az őseink már 30-40 000 ezer éve is itt éltek a kárpát medencében és a mai magyarhoz nagyon hasonlatos közös ősnyelvet beszélték? Olasz kutatók szerint Európa ősnépe a magyar és a Kárpát medencéből rajzottak szét az eurázsiai síkságon a ma ismert legmegesabb kultúrájú ősnépek.

Másképp nézve mi célunk azzal, hogy "utolérjük" a nyugatot? A jelenlegi gazdagságukat annak köszönhetik, hogy gyarmatosították a fél világot és összerabolták a magas természetes műveltségű népek kincseit és a mi országunkat is 1100 éve folyamatosan próbálják elpusztítani, miközben mi védtük őket tatártól, töröktől, mi harcoltunk végig helyettük egy rakás keresztes háborút a Közel-keleten és még sorolhatnám a végtelenségig. Atilla királyunk korában a világ aranykészletének közel 80%-a itt volt a Kárpát medencében a hunok birtokában, innen rabolták szét azután az európai martalócok szerte Európába. Európa nyugati fele civilizációt épített és mások feletti parazitaságból gazdagodott meg, miközben a magyaroknak sok évezredes szakrális szerves műveltsége volt (és van ma is a hagyományaiban) és a magyar nemzet soha nem akart senki kárán meggazdagodni, senkit sem leigázni sem fegyverrel, sem pénzeszközökkel. Igazságos, emberhez méltó, békés, munkára, egyenlő esélyekre épül társadalmunk volt, amit mindig is irigységgel és pusztító szándékkal nézett a "civilizált" nyugat - lásd pozsonyi csata 907-ben, lásd a Muhi csatát 1241-ben, amikor a nekünk védelemért rimánkodó német-római császár végül hátba támadta IV. Bélát kihasználva a tatárok ütötte nagyon mély sebeinket. Mi ezt a mély erkölcsű társaságot akarjuk bármiben utolérni, akik most is csak azon törik a fejüket miképpen lehet a pénzbirodalmi eszközökkel végképp kiirtani a magyarságot a Kárpát medencéből? Mátyás királyunk koráig mi voltunk maga Európa és ma is azok vagyunk, hiszen csak összezsugorodott a területünk, átmosták az agyunkat, elvették a történelmünket, de ettől még élünk, itt vagyunk és fel fogunk ébredni évezrede folyó egyre bódultabb álmainkból. Gondoljuk már át tényleg akkora hatalmas érték az embertelen nyugati civilizáció a mi ősi szerves műveltségünkkel szemben?
Arkadas 2012.06.07 13:49:58
@bazd meg: tartok tőle, hogy senkinek nem leszel kárára, ha ott is maradsz, ahol vagy.
Arkadas 2012.06.07 14:02:15
@guderian: Sok jó gondolat, bravó! :-)
A képernyők sorra kivilágosodtak. Bejelentkezett New York, Washington, Tel-Aviv, Brüsszel és lassan mindenhol komoly, öltönyös férfiak tűntek fel, a szupersebességű műholdas kapcsolat kiváló minőségű képet biztosított a videokonferenciához.A titkos társaság elnöke lassan…..
Arkadas 2011.12.03 18:32:53
Mindenki tudja bizonyos pontig, hogyan működik a dolog, azt már jóval kevesebben, hogy miért programozták ilyenre.
Kicsit pontosítva a mondanivalómat a fedezet nélküli és a részfedezeten alapuló kamatos hitelkibocsátást tekintem erkölcstelennek hiába nyomták le valamikor a törvénykezés torkán erőszakkal és csellel azok akiknek ez érdekében állt. Ma elmondható, hogy a világon keletkező hitelek mögött mindössze 1-5% valódi fedezet áll a többi levegőpénz, amit a semmiből állítanak elő.
Nincs valódi értékfedezete sem a kamatnak, sem a levegőből teremtett hitelpénz hányadnak. Ennek alapján csúsztatás azt állítani, hogy énszerintem minden hitelezés bűn lenne, hiszen a kamat nélküli, 100% fedezeten alapuló hitelt természetesen becsületes hitelnek tekinteném. Viszont bűnnek tekintem azt, hogy egy átlagos mai hitel mögött 1-5% részfedezet áll csupán, azaz 95-99%-ban a semmiért fizetünk irdatlan kamatokat.
A te értelmezésedben vázolt biznisz az én szememben közönséges rablás és ingyenélés.
Cinizmussal bagatellizálni a hatalom játékait és az emberi erkölcsöket szerintem nem más, mint a hatalom gőgjének megnyilvánulása.
Én egyáltalán nem hiszek azokban a rovarerkölcsökben, amik az értelmezésedből következő bizniszt vezérlik - ezek nem emberhez méltó erkölcsök, hiszen a gazdaság összes szereplőjét automatikusan egyfajta állati erkölcsi rendszer irányába ható lealjasodás felé terelik, miközben az ember legbensőbb lényege éppen ezzel ellentétes irányban lenne képes maximális teljesítményre a szeretet, a bizalom, a könyörület, a bajtársiasság és az ingyen kegyelem akadálytalan kölcsönös gyakorlása által. Bár kétségtelen tény, hogy minden emberben ott él eltemetve az állat is ez nem jelenti azt, hogy a világ mai működését erre a tudat alatti állati énre kell alapozni és nem lehet jó az a rendszer, amiben csakis ez az irány tud igazán sikeressé válni.
A tulajdonnal sincs sok gondom, de csak akkor, ha az valódi értékteremtő munka jutalmaként kerül az egyén birtokába. Az irígység ugyan tény, de nem erény és attól még nem lehet vezérelv, hogy cinikusan megbocsáthatónak próbálja beállítani az, akinek ezt kívánják az érdekei.
Az a fajta biznisz, amit te emlegetsz, az semmilyen értéket nem teremt, csak eltulajdonítja a mások által teremtett javakat arra alapozva, hogy a pénz=érték, holott a pénz önmagában csak egy értékközvetítő és semmiféle értékkel nem rendelkezik, érték teremtésére nem képes közönséges jel. Ma azért beteg a világ, mert a pénz elszakadt eredeti funkciójától és mára a világ leigázásának legfontosabb eszközévé vált.
Cinizmus ide, vagy oda, a hazugság semmilyen körülmények között sem válik igazsággá, még akkor sem, ha erről valakik törvényt hoznak, az erkölcstelenség sem válik erénnyé hiába mondják sokan és sokszor annak...