Regisztráció Blogot indítok
Adatok
civil huszár

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A móri borvidékhez tartozó, Székesfehérvártól mindössze huszonhárom kilométerre fekvő Csókakő legjelentősebb nevezetessége kétségkívül a Vértes szélére épült vár, mely a megye egyetlen középkori eredetű erődítménye, ám ottjártamkor az én érdeklődésem sokkal jobban felkeltették a jelenleg is…..
civil huszár 2019.12.11 15:56:00
@apro_marosan_petergabor:

Mivel nem érkezett válasz, besegítek !

"A német követelések először Hitler 1941. december 29. – 1942. január 1. között Mussolininek, Antonescunak és Horthynak írt leveleiben jutottak kifejezésre. Legfőbb oka a Barbarossa-terv meghiúsulása és az 1941 végi és 1942 eleji szovjet ellentámadás során elszenvedett nagy német veszteség volt, ami arra sarkallta a németeket, hogy az eddiginél nagyobb arányban vegyék igénybe szövetségeseik haderejét. "

"Magyarország nagyobb katonai részvételének kierőszakolására Joachim von Ribbentrop külügyminiszter és Keitel vezértábornagy érkezett Magyarországra. Ribbentrop a Bárdossy László miniszterelnökkel való tárgyalásai legelején a teljes Magyar Honvédség részvételét kérte.[3] Hosszas alkudozások után a németek igényeit sikerült leszorítani, és január 9-én Bárdossy végül megígérte, hogy Magyarország ha 100%-ban nem bocsátja is Németország rendelkezésére haderejét, de „hajlandó lehetőségeinek legszélső határáig elmenni” a Keleti front harcaiban való részvételre, ennek azonban az volt az ára, hogy a magyar csapatokat hadászati vonatkozásban a németek alá rendeljék.[2] Másnap Horthy levélben biztosította Hitlert, hogy a magyar hadsereg részt vesz a tavaszi hadműveletekben.[4]"
civil huszár 2019.12.11 16:46:09
@Török törp hörcsögöt bökő bögöly:

Ez van. A lovastengerész anno beszállhatott volna a rongyos hadseregével a románok ellen, de a tisztjeit nem akarta megzavarni Szegeden a kaszinókban, az éjszaka pezsgőfürdőben való mulatozásban. Hagyta, hogy elvérezzen Stromfeld, aztán később fehér lovával taposhatta a román lószart Budapesten.
civil huszár 2019.12.11 21:04:04
@apro_marosan_petergabor: Írja:- A numerus clausust a parlament szavazta meg, nincs oka zsidótörvénynek nevezni, amelllett érdemben nem hajtották végre

"Azonban tény, hogy a numerusclausus miatt nagyon sok tehetséges zsidó fiatal kényszerült arra, hogykülföldi egyetemeken folytassa tanulmányait."
Azért a gyűlölet mag vetése kis hazánkban dús táptalajra talált !
www.academia.edu/17218462/A_numerus_clausus_1928._%C3%A9vi_m%C3%B3dos%C3%ADt%C3%A1s%C3%A1nak_hat%C3%A1sa_Debrecenben
A Berényi út és a Csutora utca sarkán álló épületet - a házszám felett elhelyezett tábla szerint - Németh László tervezte. Szintén az ő munkája a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátó Szakiskola, mely egy évvel korábban, 1990-ben épült fel, és nem mellesleg 2007-ben elnyerte Székesfehérvár…..
Ezt az öt kérdést senki sem teszi fel se az ellenzékből, se a társadalomból: Lehet nekem sem kéne!   Az öt kérdés 1. Ha mindenki vállal négy gyereket, és emiatt adómentes, akkor ki fizet adót? 2. Ha mindenkinek van négy gyereke és vesz egy autót a piaci ár ötödéért, ki fizeti ki a fennmaradó…..
civil huszár 2019.02.11 18:11:30
Szijjártó Péter, a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium III.-os tanulója tavaly gondolt egy merészet - no meg édesanyja is biztatta kicsit - és jelentkezett a Soros Alapítvány pályázatára, amelyen féléves amerikai ösztöndíj volt a tét...
civil huszár 2018.11.26 08:14:34
Egyre másra jelennek meg a cikkek Kásler Miklós – mindjárt emberminiszter – eddigi, szellemi ámokfutásáról. Ezúttal alaposabban szemügyre vesszük, miért is károsak a megszólalásai. És ennek semmi köze személyes hitéhez...
       " Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Yitzhak Rabin-érdemcsillaggal tüntette ki Bayer Blaustein Zsolt közírót, hebraistát, az izraeli-magyar barátság elmélyítése terén szerzett elévülhetetlen érdemeiért. (Budapest, 2017. július 18., kedd (OS)) "        Lovas Leibinger István rabbi…..
civil huszár 2017.07.20 10:35:26
@incze:

Kóser a szöveged ! Nincs benne semmi disznóság. Nekem tetszik. :-)))
Megszűnik a Magánszféra című műsor az ATV-n - ez az a műsor, amiben Vona Gábor volt tán az első vendég, és amivel az ATV sikeresen kiverte a biztosítékot a baloldalnál, ahol a mai napig úgy tekintenek a tévére, mint a sajátjukra. A műsor nem azért szűnt meg, mert baj volt a nézettségével, vagy az…..
civil huszár 2017.01.24 17:24:15
@chariot414:

Már a cuki náciságon is túl lépett Vona. Már jobbközép cuki nemzeti néppárt, aki kiszórja a pártból az egykor hasznos hülye nácikat.
Egyébként is a médiára nyomást gyakorló, politikai világnézetét gatyaként váltó kiszorbán a hibás !:-)
civil huszár 2017.01.30 15:54:09
@sixx:

Bocs. :-)
Még ez év végéig megszűnik a letelepedési kötvény – közölte nagy mellénnyel Lázár János hetekkel ezelőtt. Még Vona Gábort is leszólta, mondván: ezt megígérte Orbán Viktor is, és akinek a miniszterelnök szava kevés, az menthetetlen. Most már látjuk, mennyit ér pontosan az orbáni szó...
Talán senki nem számított erre a verzióra, pedig a Fidesz életútjából, gondolkodásából, politikai mentalitásából egyenesen következett: Orbán Viktor úgy tesz, mintha a vasárnapi népszavazás eredményes lett volna. Minden továbbit ebből vezet le és ennek súlyos következményei lesznek...
Aggasztó jelenség ütötte fel a fejét az utóbbi évtizedben a fejlett országokban. A NEET (Not in Education, Employment, or Training), avagy sem az oktatásban, sem a munkaerőpiacon nem jelen levő fiatalok száma fokozatosan növekvő kihívást jelent, mind Európa, mind pedig más fejlett…..
civil huszár 2016.03.11 09:26:34
@BircaHang Média:

Értsem úgy hogy a keleti függőség, amire bölcs vezérünk törekszik, az a perspektívánk ? Putyin, és Aliev világa, esetleg a kínai modell ? Akkor már inkább szenvedjenek gyermekeink nyugaton !
civil huszár 2016.03.11 12:11:14
@BircaHang Média:

Nem is akarom, hogy az országunk orosz erőhöz fejlessze magát, amely lassan a SZU. 0.2-es verziója, Putyin, mint Sztálin 0.2 verziójának akarata szerint épül.
Volt független Magyarország az I.világháború után, és azt sem akarom, hogy Horthy 0.2-es verziója csatlósodjon valahova Gáspár fia miatti zsarolás által.
Utálom az aljas diktatúrák működésén alapuló kormányzást.
A nyugati civilizáció bebizonyította, hogy minden nyűgje ellenére demokratikus szabad közösségű rendszerben jó élni. A migráncsok sem a Putyinhoz menekültek. Nem is tudom miért ?
A vasárnapi brüsszeli csúcs előtt a miniszterelnök azzal kérkedett, hogy ő már csak megfigyelő a menekültválság kezelése végett összehívott konferencián, amelyre ezúttal meghívást kaptak azok a balkáni államok is, amelyek egyelőre még nem tagjai az EU-nak. A szóhasználat…..
civil huszár 2015.10.28 13:10:53
@Veridicus76:

Tudod, hogy Orbán egy nemzeti és nemzetközi fekaturmix ?

" A Foreign Policy Magazine Magyarországról készült elemzésének második része a Budapesti félelemkeltő címmel mutatja be Orbán Viktort. Úgy értékeli, hogy a politikus bevándorlásellenes őrületbe hajszolta azt a népet, amely már amúgy is tartott az idegenektől. "

"A cikk szerint a jelenlegi válság két pólusát Merkel és Orbán testesíti meg. Utóbbi az elmebajjal határosnak minősítette, hogy a kancellár kollektív európai erkölcsi kötelességnek tekinti a közel- és közép-keleti menekültek befogadását. Itt a minden ember megváltását hirdető tan áll szemben a xenofóbiával. A magyar kormányfő abszolút hajlandó arra, hogy behatoljon a magyar néplélek legsötétebb rétegeibe. Már jóval a mostani válság előtt szétküldte a kérdőíveket, majd következtek az óriásplakátok. Felkészítette a magyarokat a bibliai menekülthullámra. Lépései, amelyeket Európa-szerte elítélnek, idehaza csodát tettek a népszerűségével. "

www.168ora.hu/itthon/orban-ezt-nem-teszi-zsebre-140122.html
civil huszár 2015.10.28 18:04:37
@Veridicus76:

Ő gazdaságtudományt szedett magába és sok pénzügyi profi tapasztalatot. Te mire jutottál csökött képességeddel ?:-)
Amúgy sem, de tegnap végképp nem lettünk volna Orbán Viktor családtagjai a vacsoraasztalnál. Simicska, a "geci vagy!" hadművelet keretében bekavart a TV2 körüli panamába, és Deutsch Sosemdrogoztam Tamás is elbukta az Altus-ügyben tett szánalmas kísérletét.   Ha jól értjük a…..
Örömmel tapasztalom, hogy kicsiny hazánk gázellátása a következő évtizedekre biztosított. Ebben nagyon komoly érdemei vannak a kormányzatnak, kár lenne tagadni. Önmagában az a zseniális húzás, hogy a miniszterek elnöke rajtaütés-szerűen látogatást tett Litvániában, több…..
civil huszár 2014.11.29 11:26:37
Látszólag jelentéktelen kis manipulációt követett el az ATV, ebben azonban minden benne volt, az is, hogy mit képzelnek magukról, a szakmájukról, sőt, a nézőkről.Történt, hogy hétfő este, a Bokros Lajos "témáját feldolgozó" Egyenes beszéd ideje alatt még mindig tárgyaltak a…..
civil huszár 2014.10.02 06:20:35
@csak egy néző:

Nekem is az a véleményem, hogy a közszolgálati M1 tévének kéne sugározni a tájékoztatandókat, csak erős a narancsos szűrés. Mit lehet elvárni ezektől, ha nem adják hírül egy magyar színész, Bajor Imre elhunytát. Sőt egy közismert külföldiét, Robin Williams halálhírét sem. Fidesz lakájtévét csináltak a csatornából. A rádióról nem is beszélve, ahol a vezér reggelente néha ott büfögi föl a megvezető maszlagot.
civil huszár 2014.10.02 06:39:46
@Erika Néni:
Kedves Erika néni ! Hát nem így színes az állati értelmességről szóló műsor, hogy egy kis csacsiság is elő van adva ? :-))
Ma van a közmédia napja, (oppardon, A Közmédia Napja, nehogy baj legyen majd ebből is) ami többek között azért is nagyon vicces, mert a comment:com ellen indított egyik perük keresetében azt írják igen kioktató stílusban, hogy olyan, hogy közmédia, nem létezik, ilyen szervezet…..
civil huszár 2014.09.07 12:10:57
@Gülücsipacsodamuki:

Kérem szépen a Napkeltébe bejárt szájtépni szinte minden politikai prostituált narancsos.
Most milyen műsor van ahol az ellenzés szidhatja a kormányt és vazallus talpnyalóit ?
Minekutána a Magyarországon épülő új közmunka alapú, nem liberális természetű államszervezeti renddel kapcsolatos miniszterelnöki eszmefuttatás elhangzott július derekán, egyéb sincs, mint hogy báncsák a Viktort nyakra-főre. Washington Post, The New York Times, Wall Street…..
Ha majd a kölök felnő és megkérdi, Apa, mi a rücskös faszér gyalázza mindenki a nemrég megbukott Orbán-rezsimet, egy dátumot fogok a figyelmébe ajánlani. Ide skubi skac, ha gyorsan át akarod látni, ugorjunk vissza 2014-be, egészen pontosan március 13. a megfelelő céldátum. Azon…..
A házmesterek – közös képviselők - rendkívül felelős pluszbeosztást kaptak ajándékba az államtól, már amennyiben az, hogy kiragaszthatják az állam által diktált rezsicsökkentéses papírt a lépcsőházban és állhatnak mellette strázsaként, valamint hogy besúgniuk…..
A Tárki legfrissebb mérése szerint ugyan magasan vezet, de személyzeti frontos foszlásnak indult a kormánypárt. Előbb Papcsák esett át 160 valahogy lett millión, aminek eredetéről Simon módra nem kívánta tájékoztatni a közt, majd Rogán ordított teli szájjal, hogy MI FOLYIK ITT…..
civil huszár 2014.02.27 11:11:18
@a kormány embere:
Ne szerénykedj, elég jó Lali szakértő vagy.:-)
Remélem nem sokáig kell minősítenünk ezt a lábon járó fekazsákot.
JóVáros Blog Tollbamondás 2014.02.26 22:27:24
Elolvastam a TÁRKI új adatsorát. Adatsornak hívom, mert ez nem közvéleménykutatás. Jól mondják: új mérési módszert alkalmaztak. Én meg megmondom, hogy ezt az új módszert hogy hívják: tollbamondásnak. Próbálok objektív maradni, megmutatni az adatsorok lehetetlen vagy épp…..
..::Muszájdzseki::.. Lidérc 2013.12.31 10:44:31
Éjjelente neccharisnyás combjaikkal fojtogató lidérckurvák ülnek a mellkasomra, hogy vonaglásukkal addig passzírozzák belőlem a lelket, míg saját döglegyeimtől hemzsegő levegőért nem hüppögök, akár egy asztmás kisgyerek a penésztől virágzó kriptában. "... hogy Te is…..
Ismerek valakit, aki felemelő könnyedséggel alkalmazza a következő mozdulatsort: - Nézd! – majd ujjával és tekintetével egyaránt a vállára mutat, hogy meszes közönyét kifejezve megrántsa azt. Bámulatosan szarja le a világot, miközben mások belegebednek kordbársony bőrükbe:…..
..::Muszájdzseki::.. Medvenadrág 2013.12.19 22:03:07
Azért, mert szerintem kurva jól áll nekem a medvenadrág, még nem azt nem jelenti, hogy szexi is vagyok benne. Pedig de! Egy magabiztos jellem minden helyzetben erősen helytáll, én meg aztán pláne két kézzel kapaszkodom a farkamba, ahogy a medvenadrágom zsebeiben matatva gesztikulálok a…..