Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Audianer

0 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jelenlegi helyzetben ha valaki olcsó pénzből szeretne valamire való használt autót vásárolni nagyon körül kell néznie a piacon mielőtt letenné voksát egyik másik márka, típus, konkrét autó mellett. Válogatásra egyre kevesebb lehetőség adódik, mivel a használt autó árak már az előző években is…..
Mintegy 7-8 hónapnyi aktív tárkeresőzés és 10 db on-line társkeresőn való regisztrálás után összegyűlt némi tapasztalat arról, hogy milyen problémák vannak az ilyen módon történő párkereséssel. A 4 legfőbb gondot emelném ki: Passzivitás Megtévesztő fényképek Kamu-profilok Pénzfejés Nézzük…..
Audianer 2021.01.26 12:52:40
Air Power Blog Íme, a Gidrán 4x4 2020.12.21 17:23:03
Az elmúlt hetekben beérkeztek az első kocsik a Magyar Honvédséghez abból a 4x4-es páncélozott járműcsaládból, melyeket a jövőben Kaposvárott megvalósuló ipari együttműködés keretében állítanak elő.   A Magyarországon Gidrán nevet kapott járművek első példányait még Törökországban gyártották le. A…..
Audianer 2020.12.22 11:41:54
@Beat it!:
"párhuzamot vonhatunk a mai lövészek között, akik így a huszárvirtus mai folytatói" - Hát ezt azért vitatnám. Az egykori huszárság harctéri szerepét betöltő mai fegyvernem egyértelműen a harckocsizó.
Amúgy szép autó... viszont a képen nekem inkább a színvonalas háttér tűnt fel.
Mint már korábban írtam, tavaly úgy esett, hogy szeptember végén Poznanba látogattam el. Az eredeti célom a Páncélos Múzeum lett volna, de annak újranyitása csúszott, és csak október közepén vált újra látogathatóvá, immáron új helyen. (Sebaj, legalább van okom visszamenni ebbe a szép, és érdekes…..
A második világháború legfontosabb szereplői a légierő repülői mellett a páncélosok voltak. A legfontosabb csatákban a győzelem  többnyire ezeken a "gépszörnyeken" múlott. A német hadsereg két külön fegyvernembe sorolta őket: az egyik a harckocsi fegyvernemet jelentette (körben forgó toronnyal és a…..
Audianer 2020.06.16 12:55:15
@pityókabort Vráncsábó ócsón: "A menetből való leggyorsabb tüzelési mód a gyors megállás volt (nem ismerem szabatos magyar szakkifejezést)"

Tüzelés rövid megállásból.
Audianer 2020.06.16 12:55:35
@al Dajjal: "Nem lehetne ugyanolyan járművel, de különböző lőszerekkel megoldani a dolgot?"
Már a 2. Vh-s harckocsik is rendelkeztek az általad felsorolt lőszerfajtákkal. Pl. a T-34-esnek háromféle lőszere volt: kétféle páncéltörő és egy repeszromboló.
Tavaly nyáron egy poszt erejéig foglalkoztunk már az Oroszország és Japán között máig feszültségforrást eredményező néhány apró sziget történetével - akkor felvillantottuk a második világháborús összecsapásuk egy-két részletét is. Japán roham az orosz csapatok ellen. (forrás:…..
Volga, Moszkvics, Csajka, ZIL. A legszebb szovjet autók szinte mind arcpirító koppintások voltak az utolsó domborulatig...
Audianer 2020.05.12 13:10:27
@n3spr3ss0: Belenéztél már valaha egy hasonló korú átlagos (nem pimpelt!) amerikai autó motorterébe? Ha igen, csodálkoznék ha nem hánytad volna el magad...
Az alább következő fotógyűjtemény a kilencvenes évek Oroszországába repít vissza, kendőzetlenül idézve meg a XX. század utolsó évtizedének dekadensbe hajló világát a női nemen keresztül. Fiatal lányok, mosolyok, ábrándos tekintetek, nosztalgia… Ennyi, semmi több. Az 50 fotó mindegyikének nők a…..
Audianer 2020.04.15 12:59:19
@MAXVAL bircaman közíró:
Mivel egykor erősen keveredtek a Vikingekkel ez nem is olyan meglepő.
1845. Nyikolaj Vasziljevics Gogol (középen sétapálcával) ukrán-orosz író, orosz festőművészek körében Rómában egy korai fotográfián. Gogol hét évvel később lelki bajaihoz köthető testi leépülésébe hal bele, miután az őrület határán elégette a Holt lelkek folytatásának csaknem teljesen kész kéziratát..
Szinte mindenki ismeri Lugosi Béla nevét, nemcsak Magyarországon, de Amerikában is. Azonban kevesen ismerik a színészlegendának azt az életét, amelyet Amerikába távozása előtt élt itthon, Magyarországon. Ez a cikk az ő életével foglalkozik, kifejezetten az első világháború és az 1918/19-es…..
A 2020-as év többek számára hozott új lehetőségeket, kihívásokat. A nadrágszíj eggyel (kettővel) beljebb kerül, a családi költségvetést át kell számolni, így akár a telefondíjcsomag, extra fogyasztási javak, cikkek mérséklése, átmeneti megszüntetése mellett kell eldönteni, hogy mi az, amiből viszont…..
Szerző: Harmat Árpád A világ legütőképesebb és legmodernebb hadseregeiben számtalan harckocsitípus szolgál, melyek közt hatékonyságban csak kis különbségek fedezhetőek fel: az orosz T-90, a francia Leclerc, a Dél-koreai Black Panther, a német Leopard 2A7, az amerikai M1A2 Abrams, a brit Challenger…..
Audianer 2020.03.05 16:42:29
@gigabursch:
A kenés szinte légmentesen meg van oldva ez manapság már nem jelent problémát, hiszen alkalmasak ezek vízalatti átkelésre is. A lánctagok pedig gumiperselyesek - azaz a lánccsapszeg többnyire hatszög keresztmetszetű és a perselyek gumifelülete csúszik a lánctag furataiban. Kopásuk (mármint a gumiperselyeké) esetén elég csak újraperselyezni a lánctagot.
A mai posztból nem csak arra adok választ, hogy mi a helyzet az allergiával, hanem megtudhatod, milyen technikával gyűjtik, szállítják a méhek az értékes virágport és milyen szerepe van az életükben...
Audianer 2020.03.05 16:09:16
@Márta Egerszegi:
Allergiásként megerősítem, hogy a szájon át történő fogyasztás nem allergizál - sőt, egyenesen ajánlott. Magam is fogyasztom pedig nem szezonális allergiától szenvedek.
Gimnázium második osztályában (ma már 10.-nek hívják) bukásra álltam kémiából. Nem csak én, hanem az egész drámapedagógiai csoport. 12-en voltunk, és 11-en álltunk bukásra. Ez azért az oktatás színvonalára is adott egy jelzőt.. de abban az időben a diákokat hibáztatták ezért, és nem a tanárt. Szóval…..
Remek hírünk van: idén újabb szakértő erővel gazdagodott a Homár! Új partnerünknek, a Pénzügyi Navigátornak köszönhetően mostantól a bank- vagy biztosító ügyben hozzánk forduló kedves és naiv ügyfelek pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsot is kapnak. A Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat díjmentes…..
Audianer 2020.01.29 16:19:49
@ekat: Az OTP-nél és a többi kerdekedelmi banknál is az alap számlacsomaghoz betéti (debit) kártyát adnak nem pedig hitelkártyát (credit). Nekem sem volt soha hitelkártyám (nem is lesz). A legelső OTP-s kártyámon még rajta volt az EC/MC logo erre határozottan emlékszem - csak az évek és a kártyacserék során valahogy "lekopott" róla. A jelenlegi (lófejes) bankom által kibocsájtott betéti kártyámon sincs ugyan rajta de nem is volt még vele semmi gondom pedig többfelé használtam Európa szerte, többek közt a németeknél is.
Az első világháború, melyet egészen a második nagy világégésig "a nagy háború" néven emlegettek, számtalan pilóta-hőst adott a történelemnek: ilyen hős volt az angol hadsereget erősítő, kanadai Billy Bishop, a francia René Fonck, a szintén francia Georges Guynemer, illetve az ugyancsak Angliát…..
Az I. világháború sajátságos harctéri körülményei egy új típusú harctéri betegséggel szembesítették a tábori kórházak orvosait: a harctéri sokk (angolul shell shock, nyersfordításban „akna sokk”), vagy harctéri idegkimerülés az egyik leggyakoribb betegség, ha úgy tetszik „sebesülés” típus lett,…..
Audianer 2020.01.05 10:50:29
@Fredddy: Az egykori Magyar Néphadsereg Szolgálati Szabályzata is lehetővé tette a parancsnok számára, hogy a harctéri pánikba esett katonát "kiiktassa". Akkoriban ez törvényes eszköznek számított annak megelőzésére, hogy a jelenség nehogy átragadjon a többi katonára is. Bár nem tudom, hogy a harctéri pánik és a harctéri sokk alatt ugyanaz értendő e?
Peter Jackson gyakorlatilag restaurátornak állt és készített egy lenyűgöző dokumentumfilmet...
Audianer 2019.12.09 11:33:08
@kiskutyauto: Azért mert sohasem elég emlékeztetni a népeket erre, hogy ezerszer is meggondolják mibe hagyják újra belerángatni magukat. Szerintem örökké melegen kell tartani a témát mert az egyszeri ember feledékeny. Főleg a vezetőik.
Audianer 2019.12.06 10:23:18
@joni firpo: Én a szintén oroszoktól beszerzett csokibarna térképtáskát használtam. Sokkal praktikusabb és igényesebb kivitelű volt mint a hazai. Ja és a vállszíjas derékszíjam is orosz volt. Szerencsére az alakulatomnál nem nagyon kötöttek bele ilyesmibe.
Audianer 2019.12.09 10:21:53
@delta81: Az orosz térképtáska tágasabb a hazainál, a térképtartója is nagyobb és a lehajtható zárófedele rövidebb a mienknél ami sokkal kényelmesebb mert a mienk hosszú zárófedele mindig útban volt ha keresgélni kellett valamit. A hozzá való kiegészítőkről nem is beszélve - gördülő távolságmérő (lehetett kapni az orosz kantinban) ceruza és ceruzahegyező tartók stb. Szóval én használhatóbbnak találtam.
Audianer 2019.12.09 11:03:06
@delta81: Az egy sima kis mágneses iránytű, szintén a kantinban lehetett kapni (a mi pénztárcánkhoz mérve egyébként mindent szinte fillérekért adtak) de ezt általában csak a rajparancsnokok/sorkatonák használták. A tiszteknek hasonló volt mint a mi folyadékos Bézard tájolónk.
Fegyverzet és felszerelés Egy-egy hadsereg bemutatásánál nem mehetünk el szó nélkül az alkalmazott fegyverzet és felszerelés mellett, hiszen ezek is jelentősen befolyásolják a katonák teljesítményét. Természetesen a Vietnami Néphadsereg esetében sem teszünk kivételt. Az észak-vietnami…..