Regisztráció Blogot indítok
Adatok
margitt

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? Törőcsik 2021.04.16 19:35:54
     A Mein Kampfban láttam, az Alföldi-féle Nemzetiben. Rába Roland rendezte a darabot, Sinkó volt a főszereplő. Törőcsik a Halál asszony szerepét játszotta. Bejött a színpadra, annak rendje és módja szerint leállt az előadás, a közönség nem bírt magával.  Amikor gyerek voltam Törőcsik mintha…..
margitt 2021.04.17 17:55:44
@Vakmacska:

A kettővel fölötted posztolt linkkel meg is hallgattatod a _Lillá_-t újra Pilinszky _Elég_-jével együtt!
    Szijjártó külügyminiszter bekérette a német ügyvivőt, mert Petry Zsoltot elküldték a Hertha BSC-től. A hivatalos indoklás szerint a kormány  megütközését fejezte ki, hogy Németországban retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt. I am not kidding, tényleg ez…..
margitt 2021.04.08 21:20:49
@definitelymaybe:

Még hogy megússza? Lóbránert! Meg lesz hosszabbítva – az irreális távolság miatt Bicske helyett – Szőregig vagy Zsanáig, de még talán családi animációs játékfilmet is csináltat róla a mátyáshantoló félnótás semmiügyi bolondkásler és magyarságkutató rezsimkolonc, s abban lesz ő elsőrangú példakép és marhavagon-szervező deportführer vagy illemdézsa a mutatósabb lányok valaga alá...

(Ezt majd – valamint a valag/segg problematikát – még eldönti az ELKH Fekáliakutató és Illemfelderítő területileg illetékes Mergológiai Műhelye a KarKol Szabadgondolkodókról elnevezett panorámás teraszán két hurka és négy olajszőkítő kvalitású, öt(ágú) vörös csillagos minősítésű gyümölcspárlat elfogyasztása között csámcsogva-böfögve-szörcsögve, nehogy a házigazdának hiányérzetet okozzon a néma, süket és számára elviselhetetlenül undorító libernyák nyammogás-piszmogás az aprósüteménnyel meg a kazah csajkás krumpliteával, aztán nóta virradatig, Dunyhás testvéreim a nagymagyarkeresztény műanyag-szakramentumban tövig, mert abból lesz a szép, s nemzeti dúl balalajka!)
margitt 2021.04.08 21:31:10
@kissamu:

No, ő is milyen jól járt abban a drágalátos, a maira igencsak hajazó fasiszta-kommunizmusban, szegénykém a szétguruló csigolyáival, istenhirtelenségével, valamint utóbb mint kb. ötezer intézmény és közút ártatlan névadója, trikolórra proletárként tűzve ostoba bumburnyákok martalékaként, miszerint által.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
margitt 2021.04.08 20:17:32
@poroszrulett: Pedig bátran elküldhetnéd, mert mint olvashatni tőle, felettébb, sőt kib@szottul megértő lélek, s így könnyedén elviseli, ha valaki másként gondolkodik, mint ő.

Ám elküldeni inkább a nagyképű fikálkodásai miatt lenne érdemes, teszem azt, vissza a nyolcadikba, mert szerintem még alakítható lenne a műveltsége és a jelleme. Konkrétan extra testnevelési gyakorlatokra gondolok, pl. maratoni békaügetés hegymenetben. Egy ilyen különóra-komplexum után aztán előadhatná a tudományát, már ha marad benne tüdő és vér, felőlem akár hangzatos orosz nyelven is.

De ha már nem tetted, megteszem én.

@Bolygó Hollandi: nem mennél ennyi ésszel inkább valami, a te mérhetetlenül hatalmas intellektusodnak is prímán megfelelő helyre hisztizni? Moszkva még bringával is elérhető, s tekerés közben megtéríthetnéd az ukránokat is több respektusra és vallásos áhítatra a tetves vologyista banda mérhetetlen, s néplélekből jövő, csak versztek százaival és milliméterben pontosan kifejezhető tölténykaliberben mérhető jótéteményei iránt.

Válasszal amúgy ne fáradj, sajnos a magyar nyelvtantanáromat belepte a hó, s néhány pajkos kölyök éppen sárgarépát készül az arcába erőszakolni, nélküle pedig roppant kicsiny a nyelvi és szövegértelmezési készségem... Meg már valahogy ötven-hatvan éve képtelen vagyok követni a szerecsenmosdató, "néplelkes" ostobaságokkal házaló idióták agymenéseit, pláne ha ékes cirill írásjelek tudományával hivalkodva, s persze mindenki mást hülyének nézve teszik.
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
margitt 2021.03.29 13:53:09
@jotunder:
De pláne: Ference Gyuresany! Tán rühellé a ferikámozást, s váltana s(h)anyikámra? Mert akkor jogos a kérdés, hogy ferenc-e. ĐĐ/×
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
margitt 2021.03.24 14:40:53
@Podvinecz Marsall: Kurt talán savban-lúgban gondolhatta azt a feloldást, s akkor már szó sincs önámításról...
margitt 2021.03.24 14:43:53
@margitt: De nem is, mert most látom csak, hogy reményszilánkokkal kedveskednék ő minden reményét vesztett olvasónknak, csak aztán nehogy cigányútra menjen az a szilánk...
  "És most már az ország – a haza – is mérgező! A költőnő Ausztriában pisili ezt bele a Dunába, tudván, csak erre folyik lefelé az. Labanc lapnál keres védelmet ahhoz a kívánalmához, hogy Jókai (az 1848-as márciusi ifjak egyike, A kőszívű ember fiainak regényírója) ne legyen kötelező…..
margitt 2021.03.22 13:25:57
@fuhur: KPF, mindegy, hogy gömbölyű vagy szögletes, sőt a kis röfinek egy kézilabda KPF is elég lenne, legfeljebb pipiskedik kicsit. S mert sport és testnevelés a lelke mindennek, őt szűk, likacsos (kopott világoskék vagy foszöld) atlétatrikóban képzelem el legszívesebben, ha éppen hánynom kell, bár arra azért sokkal kellemesebb nyugtatószer egy hideg ser.
margitt 2021.03.22 13:56:47
@frissen regisztrált troll:

Az a hiba, hogy buta embert ("átlagpolgárt") biciklizni sem tudsz megtanítani (jó, az okost se könnyű), nem hogy az értékrendjét (ammegmi, hördülne rád, ha ilyesmivel kecsegtetnéd szelíden) kiegészíteni, pláne megváltoztatni...

Avagy agymosáshoz, legyen az bármilyen oldali, agy is kéne, s nem szervi értelemben – ám az nem létfeltétel a célközönséged esetében, inkább akadály és nyűg, és még az orrot se tisztíccsa.
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
margitt 2021.03.17 17:41:21
@balmoral:

Mihály a tévében legfeljebb áramütést kaphatna, amilyen stabil zseni. Megjegyezném: egy ilyen kis baleset bizony ránk is férne nagyon, a többit meg rábízhatnánk a huzatra...
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
margitt 2021.03.15 03:47:07
@margitt: néhány hat. névelő kimaradt, ezért itt pótolom őket: aaaaaaaaa ;)
margitt 2021.03.15 03:55:40
@Érvsebész:

Alábuktak, kibekkelik, mint az egyszeri orvosmúzeum-igazgató a szörnyű hányattatások évtizedeit (a fele már elmúlt, a többit félkézzel is:)

De félre a tréfával: remélem mindnyájuk él és virul, akár egy (sok) szép piros ojtott alma!
margitt 2021.03.15 04:30:01
@Reding Roli:

Nézz majd vissza (racionálisan) másfél (vagy tizenöt) év múlva. Kis szerencsével talán még akkor sem kihalt, lepusztult országot látsz, feltéve, hogy ki tudsz lesni a sátorlapból fabrikált függöny mögül a hátsó ablakon. De: közvilágításra ne nagyon számíts, inkább jókora bűzölgő szeméthalmokra, meg grízes-ragacsos menzamakarónin (még hogy grenadírmars!) és rozsdás pocsolyavízen veszekedő nyugdíjas- és patkánybandákra...
      Az állampárti propagandaoldal interjút készített Orbán Viktorral.      Idézem  :     "Oxfordi évekről, az antikommunista előkészületekről és a magyar történelem lehetséges olvasatairól beszélgettünk a miniszterelnökkel." .     Orbán Viktor pár héttel később ment ki Angliába, mint én…..
margitt 2021.03.08 21:10:51
@velőtanya: Bizonyára huncfut vagy, azért. Habár jobban megnézve... lehet, hogy Clarke úr tévedett?

i0.wp.com/ajkaiszo.hu/wp-content/uploads/2020/04/Tycho-2020.04.04.UT20.08.jpg?resize=678%2C381
margitt 2021.03.09 12:57:55
@kemény keleti kommentelő:

Ugyan már, köztudomás, hogy _A Tenkes kapitányá_t is ronggyá olvasta... vagy rugdosta..., de valamit csinált vele, hiszen abból merítkezik minden kurucos (általa legalábbis annak vélt) góbésága. Olyan is...

Ne feledjük, a sikersorozat szerzője az az Örsi Ferenc, aki deli férfikorában közismert besúgó volt színházi és tévés vonalon (de akkora, hogy a hájfejű komszomolec mind a húsz ujját megnyalná utána, ha képes lenne ilyen testgyakorlatra), valamint a _Pajtás_ újság főmunkatársa.

Sekélyes parasztízlésébe alighanem beleférhetett még az _Angyal_ (magyar hangja Láng József) és kicsit később Jack Bauer szuperhérosz pörgős kalandjainak tátott szájú élvezete is. Persze csak két izzadós fodballmeccs között.
margitt 2021.03.09 20:06:36
@kemény keleti kommentelő:

Úgy is van! Habár én a sakkban nem éppen kulturáltnak számító kifejezéssel _sötét paraszt_nak nevezem szívesebben.

S ha már chessgame, vajon hol lappang egy szép világos vezér, hogy kibassza a tábláról, vissza a dobozba? Hiszen, minthogy nem király, örökös sakkal nem lehet visszakényszeríteni az elmekórtani klinikára egy kiadós rezgetésre...
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
     Orbánék vadkommunisták voltak, a családban 1956-ot ellenforradalomnak nevezték, minden más fizikai megtorlással járt, Fricz Tamás az Ifjúkommunista munkatársa volt, Varga Judit feketeöves besúgüócsaládból származott, Kövért hagyjuk is, ők a munkásmozgalom régi harcosai voltak, Lánczi András…..
margitt 2021.03.04 19:07:45
@William Blake: Lapjával? Határ a csillagos ég egészen Bicskéig!
margitt 2021.03.04 19:58:07
@Külsős: Az irodalom libernyák trükk (kivéve a Tenkest meg a Rejtő-összest, bár utóbbi is inkább csak képregényben, mert kell az idő a lasztizáshoz meg a disznóölős bútorszereléshez faluhelyt, nagyobb kőbányász-bolsevik, esetenként gázszerelő-istenbarátja-szerencsése famíliákban). Egyszer még vissza fogjuk őket sírni, egészen pontosan le- és befelé a gödör sárga földjéig buldózerrel.
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
margitt 2021.02.25 14:56:29
@Kettes:

zsaru láz MTA no, anagrammálom a féreg nevét, miközben tudom, hogy vígan szaporodik (fogában az idegen anyag), de még öntözik is a kolostorerkélyről...
margitt 2021.02.25 15:04:21
@margitt: józsisodva = józsitlanodva
margitt 2021.02.25 15:06:18
@ámbátor: Ubul az? Még a hörgését is hallom olykor-olykor.
       Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott és az RB Leipzig kapusa kiállt a meleg családok mellett. Emiatt a fasiszta rezsim pogromlapja, a "Vasárnap", megtámadta. Gulácsi nem gyűlölködött, és a nem gyűlölködésre még neki sincs joga.       Semmit nem tudok erre mondani. Ha ő bűnös, én is az…..
margitt 2021.02.25 14:00:28
@frissen regisztrált troll:

Úgy eszik azt, kézzel-villával és vödrös ubival, ahogy Dagadó Toka kisfőnök a kantinban...
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
margitt 2021.02.14 18:01:52
@ijontichy: Mesélj, micsodájával fog tanulni ebből? Mert a bukszája aligha elég tekervényes ehhez...
margitt 2021.02.14 18:05:54
@margitt: +++

„…One afternoon when she had completed her first circuit of the ward and came a second time to the soldier in white, she read his thermometer and discovered that he was dead.
– Murderer – Dunbar said quietly.
The Texan looked up at him with an uncertain grin.
– Killer – Yossarian said.
– What are you fellas talkin’ about? – the Texan asked nervously.
– You murdered him – said Dunbar.
– You killed him – said Yossarian.
The Texan shrank back. – You fellas are crazy. I didn’t even touch him.
– You murdered him – said Dunbar.
– I heard you kill him – said Yossarian.
– You killed him because he was a nigger – Dunbar said.
– You fellas are crazy – the Texan cried. – They don’t allow niggers in here. They got a special place for niggers.”
      A kormányzat elveszi a kulturális szférában foglalkoztatottak közalkalmazotti státuszát. Kivéve a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár munkatársai, mert csak. Annyira egy elegáns megoldás, és milyen humánus.      A kormányzat beletol egymilliárd dollárt Habony hitelezőjének…..
margitt 2020.04.13 10:37:50
@kemény keleti kommentelő:

"...amik szöget ütnek a pálinkaáztatta agyban és onnan nem is lehet kiverni többet..."

Talán másféle fémmel kellene próbálkozni – de természetesen nem számítanék rá, hogy valamelyik talpsimogató-kolbászkarikázó megtenné nekünk ezt a szívességet –, olyannal, ami kisöpri a zsírt a koponyából. A. majd feltakarítja, ebben profi. Az ingatlant pedig, bár fekvése nem egészen tanyasias, disznóólként vagy vágóhídként felkínálhatja a koszforrás gyermekkori jóbarátjának, nehogy bánatában kötelet és szöget ragadjon. A többi elárvult hívő pedig élje túl valahogy babkonzerven a kerti budiban, már amíg az ismét formába lendülő élesztőipar el nem látja az örömmámorban nem egészen egyöntetű lelkesedéssel fürdőző lakosságot fájón hiányzó termékeivel, mert akkor bizony onnan is takarodniuk kell, ha nem akarnak a főkolompos után fulladni. Bár ahogy őket ismerem, talán még élveznék is ezt a mártíromságot.
margitt 2020.04.13 11:34:44
Hát ez tényleg horror, és akkor a videót még meg sem néztem hozzá, hiszen nem szorulok ilyen gusztustalanságra étvágycsökkentésül.

Azt persze tudom, hogy közösségi oldalát – vajon abból a profilból is arra az állatra hasonlít, amire szokott? – hozzá képest buta rabszolgák üzemeltetik, bár aligha a szükséges és autentikus forrásból fakadó instrukciók hiányában.

Príma, kitalál egy egy szerinte ütős mondatot, s már rántja is az asztalfiókot, hogy az ideát képpel illusztrálja. Már várom az első, túlzabáltságból következő nemzetvezetői hasmenésről szóló posztot – hiszen ki az, aki még sosem vágyakozott rá, hogy bekukkanthasson egy politikai géniusz bizonyára ízlésesen kitapétázott klotyójába? (Halványkék alapon kolbásszal töltött malackák ugrabugrálnak a réten, a távolban pedig ifjú nyírfácskák hajladoznak a keleti szélben, valamint madzag a húzója... Támadócsatárunk szelíden* felhördül: – Montam má' hogy neugrájjá' mer' rábaszó' mint Tigris a pagonyba'!)

Aztán a száz holdról eszébe jut valami időszerű erdőprivatizálás apukának, mégse keccsöljön az öreg komcsi nyáridőn a szabad ég alatt. Pedig kalapot is vehetne neki, vagy inkább kalapgyárat hármat, mert annyi az ő (pardon: Ő) Magyar Igazsága, a pottyanó milliárdok csak a megkerülhetetlen járulékos ráadás.

* erről a legendás szelídségről később stadiont és oroszlánbarlangot neveznek el valahol egy kies ázsiai állatkertben, ahogy az dukál is.

hvg.hu/itthon/20200413_Orban_Viktor_A_kolni_a_fiokban_marad
        Az alábbi szövegben nem lesznek matematikai formulák. Reményeim szerint majdnem mindenki el tudja olvasni, ez egy vulgárfilozófiai esszé.     1. Tér és Idő.     Képzeljünk magunk elé egy kört. Forgassuk el  az óramutató járásával ellentétes irányban valamilyen szöggel. Nevezzük a szöget…..
margitt 2020.03.21 00:28:46
@margitt: iménti bejegyzésem címzettje a felajánló, miszerint:

@keletita 2020.03.20. 23:20:46
Akinek soha semmi köze nem volt matekhoz és végigolvasta az összes pontot, az jelentkezzen! Ha meg is értett mindent, akkor magas jutalmat érdemel.

Most látom csak a csalafintaságot, hiszen legfeljebb alacsony jutalomra tarthatnék igényt, ha ugyan egy ilyen poszt alatt van értelme a méricskélésnek. De egye fene, miért maradnék ki: szóval jelentkeztem, lesz ami lesz.
           Nem vagyok kompetens menekültügyben, határőrizeti kérdésekben. Bevallom, elképzelhetőnek tartok egy olyan szituációt, amikor egy száz mérföld hosszú, négy méter magas kerítés elfogadható megoldás és olyat is, amikor nyilvánvalóan nem az. Nem tudom megítélni,…..
margitt 2015.06.20 23:53:00
@balmoral: Kezdjük talán azzal, hogy a határszakasz teljes hossza 164 kilométer, s még ebből is vagy tíz a Tisza illetve a Holt-Tisza medrében vezet…
         Ezt a posztot Bunford Gerda a Corvinus egyetem hallgatója publikálta a Mértéktér blogon. A szerző a Corvinus egyetem politológus hallgatója, aki havi koszos kis hetvenezer forintot kap a Quaestor-ügy kétségbe esett mentegetéséért.          Bunford Gerda konzulense…..
margitt 2015.03.27 05:01:35
@labrabbit: Genya vagy. Ha egyáltalán visszajön és elolvassa válaszodat, szanaszét fog facsarodni az agya (agykörnyéke), mire megfejti a kedokit.
Aztamegbasztabüdöskurvaélet! - habonyárpád dühében bizonyára falhoz vágta a Gucci mintás Zsolnay étkészlet lecsós tálját: Nehezen kigondolt legújabb politikai terméke, a "keményen dolgozó kisember" úgy ment a kukába, mintha sosem létezett volna. Kiderült, hogy napokkal a…..
margitt 2015.03.27 04:13:05
@kentauri: Tíz alatt, így duplán nyersz, Sőt, ha akármit dugsz, akkor három.
    Ezek ócska gazemberek. Lehet, hogy fenn tudják tartani a hatalmukat, lehet, hogy még évtizedekig a magyar nép nyakán fognak ülni, de attól még ócska gazemberek maradnak.         A Lánczi Tamás nevű ócska gazembert olvasom, aki elmagyarázza a többi ócska gazembernek, hogy…..
margitt 2015.02.25 05:34:52
@program készítő: Aha, de ha meg sem születik, azt gondold meg, ő maga se kerül egy fillérbe se. És akkor se kell helyette senkit választani, tehát kétszeresen is ingyen van. Egy valóságos spórkassza lenne mindenkinek.
      1941. május harmincadikán egy tizennyolc éves fiú felmászott az Akropoliszra és letépte a horogkeresztes zászlót.       1941-ben zárták le egy Vologya nevű informátor aktáját az NKDV-nél.        1959-ben a Szovjetunió kiadott egy bélyeget egy Görögországban…..
           A Heti Válasz "nagyinterjút" közölt Barabási-Albert Lászlóval. Heti Válasz. Nagyinterjú. Barabási-Albert László. Tökéletes (csak azért nem írom, hogy priceless, mert az kissé modoros, de persze valójában priceless, sőt szinte definálja a pricelessness-t).    …..